Νεα Ηχεια Απο Τηn Jvc Με Ξυλινα Μεγαφωνα...

Reaction score
25.262
να και κατι αντιστοιχο για λογους πληροτητας:

δεν ειναι μασιφ ξυλο αλλα ινες ξυλου οπως διατεινεται η vifa...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τα μεγάφωνα της jvc γίνονται από λεπτές φέτες ξύλου που τις επεξεργάζονται με σάκε (καρσί από ρύζι) και έτσι αποκτούν το επιθυμητό σχήμα...

Όσοι τα άκουσαν ισχυρίζονται ότι ο ήχος τους είναι πολύ ζεστός.

Τα vifa από την άλλη (όπως και κάποια της Dali) είναι ίνες ξύλου δεμένες με ρητίνες.

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει κανένα από τα δύο ακόμη....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν μπορώ να φανταστώ λόγους για τους οποίους τα μεγάφωνα να είναι καλύτερα από ανάλογα επεξεργασμένο χαρτί.
Βεβαίως μόνο η ακρόαση δίνει συμπεράσματα αλλά εκ πρώτης όψεως μάλλον είναι ανάλογα μεγάφωνα φυσικά πολύ πιο όμορφα.

Θέλω να πω ότι δεν ανακαλύψανε δα και τον τροχό. Βεβαίως προσωπικά τα χάρτινα μεγάφωνα μου αρέσουν περισσότερο από κάτι "τσίγκινα" κλπ και μάλλον θα παίζουν ωραία...

Πάντως όντως παρουσιάζουν κάτι καινούριο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το ξύλο σαν υλικό είναι λιγότερο πορόδες από το απλό χαρτί, και πιο στιβαρό. Το σκέτο χαρτί έχει πολύ μικρό χρόνο ζωής, και καταστρέφεται πολύ εύκολα (όσοι έχετε ηχεία με καθαρά χάρτινα μεγάφωνα θα το έχετε παρατηρήσει). Τώρα τα ξύλινα είναι μια καινούρια μόδα και (ουσιαστικά μόνο ένα μοντέλο full range είχε βγάλει ως τώρα η jvc) και πιστεύω ότι το μέλλον θα δείξει.

Όσο για τα μεταλλικά πιστεύω ότι υπάρχουν και πάρα πολύ καλά μεγάφωνα, αλλά και φτηνοδουλείες.

Reaction score
25.262
υποτιθεται οτι το καλυτερο υλικο για κωνο ειναι το κεβλαρ. το πραγματικο κεβλαρ οχι κατι κιτρινα φθηνα που ειναι κατι αλλο(πχ υαλονηματα).
επισης χαρτι απο χαρτι εχει διαφορα (πχ scanspeak revelator).
τα vifa τα εχω δοκιμασει σε αυτοκινητο με ενεργη οδηγηση και εχουν πολυ ενδιαφερον ως προς τη μεσαια περιοχη. για το χαμηλο τους παλι δεν μπορω να πω καθως πρεπει να μπουν σε μια καμπινα σωστη, αλλα δειχνουν κλασσικο vifa (με στοργη και αγαπη γαι να μην το παρεις στα χερια)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πραγματικό kevlar δύσκολο να βρεις. Από την άλλη όλο και περισσότερο οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν εξωτικά και περίεργα υλικα.

Αυτό που μου είχε κανει εντύπωση ήταν το Bextrane το υλικό που χρησιμοποιούσε η KEF για τα Β200,L110 κλπ κλπ. Αλλά ήταν πολύ ακριβό, και συν τοις άλλοις δεν είχε σταθερές προδιαγραφές (κάτι που ανάγκαζε τις εταιρίες που κατασκευάζαν τα BBC LS3/5 να τροποποιούν συχνά τα crossover).

Σήμερα πάλι παρατηρώ ότι όλοι και περισσότεροι κατασκευσαστές το έχουν ρίξει στα πολυμερή αλλά και στα σύνθετα υλικά. Το κακό είναι ότι μειώνονται οι κατασκευαστές που πουλάν σκέτες μονάδες μεγαφώνων (ίσως γιατί το κόστος της ανάπτυξης είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια)

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Απλα εχω ακουσει το συστημα της εταιρειας EX-A1 που πηρε και το βραβειο EISA φετος.Ο ηχος του ειναι καταπληκτικος αλλα δεν παυει να ειναι ενα micro συστημα,τα πραγματικα συμπερασματα θα τα βγαλουμε οταν ακουσουμε ενα κανονικο ηχειο με ξυλινα μεγαφωνα,οπως το εικονιζομενο.Ποσο θα κοστιζει ομως?

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Απλα εχω ακουσει το συστημα της εταιρειας EX-A1 που πηρε και το βραβειο EISA φετος.Ο ηχος του ειναι καταπληκτικος αλλα δεν παυει να ειναι ενα micro συστημα,τα πραγματικα συμπερασματα θα τα βγαλουμε οταν ακουσουμε ενα κανονικο ηχειο με ξυλινα μεγαφωνα,οπως το εικονιζομενο.Ποσο θα κοστιζει ομως?

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest

Reaction score
25.262
το bextrane λεγεται οτι ηταν ακομα καλυτερο απο κεβλαρ.
κεβλαρ πραγματικο θα σκασει στα χερια μου μεχρι το τελος του χρονου (scanspeak 18W8546) και φυσικα μιλαμε για μεγαφωνο που εχει απο 150€ και πανω στην καλυτερη στα online shops του εξωτερικου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Το πρώτο σύστημα με μονάδες από ξύλο παρουσιάστηκε το 2004. Η χρήση κώνων από το συγκεκριμένο υλικό επέτρεψε στους μηχανικούς της JVC να χρησιμοποιήσουν μία μόνο μονάδα ανα ηχείο, καθώς το ξύλο προσφέρει εκτεταμμένη απόκριση συχνότητας. Η εμβάπτιση της σημύδας σε ριζόκρασο ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη ευκαμψία και να μην καταστρέφεται κατά την δημιουργία του κώνου αποτέλεσε μέρος του (πραγματικού πάντως) θρύλου γύρω από τα Wood Cones τα οποία φαίνεται ότι δεν αποτέλεσαν απλώς ένα απλό πυροτέχνημα αφού η JVC δείχνει να επενδύει στην ιδέα. Eτσι, δύο νέα συστήματα αναμένονται στην αγορά τους αμέσως επόμενους μήνες, το EX-D1 και το EX-D5. Θα περιλαμβάνουν DVD-Audio/Video player (συμβατό επίσης με DVD-R/-RW, CD, CD-R/RW, SVCD, VCD, MP3.JPEG, WMA) αποκωδικοποιητές Dolby Digital/DTS (με mixdown σε δύο κανάλια) δυνατότητα σύνδεσης σε PC μέσω USB (το EX-D5 θα μπορεί να συνδέεται και ασύρματα) καθώς και ψηφιακούς ενισχυτές τεχνολογίας Hybrid Feedback της JVC με διπλό βρόγχο ανάδρασης και ισχύ 18w ανά κανάλι. Στην έξοδο, τα player χρησιμοποιούν dacs 24bit/192kHz για τον ήχο και 10bit/54MΗz για το video και υποστηρίζεται προοδευτική σάρωση, ενώ θα υπάρχει και δέκτης AM/FM.
από το avmentor.gr

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος