Νεοκτιστη οικοδομη, ποσα καλωδια απο δορυφ. πιατο ??????????????

Μηνύματα
16
Reaction score
0
Στη νεοκτιστη διορωφη μεζονετα μου, κατα πασα πιθανοτητα θα εχω σε καθε οροφο απο εναν ψηφιακο δεκτη.Τα καλωδια θα ξεκινουν απο το δορυφ. πιατο πανε σε κεντρο & απο εκει θα διανεμονται στις μπριζες του ολου σπιτιου ακτινωτα.
Τι χρειαζομαι 2 ή 4 LNB & γιατι?
Ποσα καλωδια να κατεβασω απο το πιατο , μαζι με το επιγειο καλωδιο??
Τι λετε για το μαυρο καλωδιο της Hirschmann koka 799 που λεω να χρησιμοποιησω?? :?:
 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Δίκαιε καλώς ήρθες στο φόρουμ,

Δεν είμαι ειδήμων πάνω στα δορυφορικά. Με τις λίγες γνώσεις που έχω γνωρίζω οτι κάθε ένα LNB που μπαίνει πάνω στο πιάτο (μπορείς να έχεις 2 ή και παραπάνω LNB ανά πιάτο) το κάθορίζουμε από το μενού του δέκτη να μας να κατεβάζει τα κανάλια ενός δορυφόρου.

Εσύ από τι καταλαβαίνω θα χρειαστείς να έχεις λήψη πάνω του ενός δορυφόρου. Πιθανότατα ένα πιάτο προσανατολισμένο να δέχεται σήμα από 2 τουλάχιστον, θα σε βοηθήσει στο σκοπό σου

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω άλλο στην ερώτηση σου, επειδή και εγώ στις εγκαταστάσεις που πάρέχω χρησιμοποιώ ειδικευμένο προσωπικό, για να εξασφαλίσω άριστα αποτελέσματα.

Ο καθένας στο είδος του....

Βάλε την ερωτηση σου στη κατηγορία των Δορυφορικών Satellite & Internet Streaming γιατι εκεί ο διαχειριστής έχει πολύ περισότερες γνωσεις και σίγουρα θα μπορέσει να σε βοηθήσει. Θα χαρώ να μάθω και για τα αποτελέσματα σου με το πέρας των εργασιών στο σπίτι σου.
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Όσοι και οι δορυφόροι που θες να δεις τόσα και τα lnb τόσα και τα καλώδια από το πιάτο που θα καταλήγουν σε 1 για τον δορυφορικό. Για το επίγειο θα είναι ξεχωριστό το καλώδιο.

Αφού όλα θα καταλήγουν σε ένα κέντρο και από εκεί ακτινωτά στο σπίτι πρόσεξε το εξής (από ιδία εμπειρία...):

Εκεί που σκέφτεσαι να είναι ο δέκτης θα πρέπει να είναι η πρώτη μπρίζα στην σειρά. Γιατί αλλιώς θα έχεις απώλειες στο σήμα. Καλό μάλιστα είναι γενικά να περάσεις και κάποια έξτρα καλώδια (και κάποια cat 5) μιας και τώρα κάνεις την εγκατάσταση για το μέλλον...

Αν μπορείς επίσης πέρνα διπλά καλώδια. Ένα για την επίγεια και ένα για την δορυφορική. Υπάρχει και η λύση από το ίδιο καλώδιο να περνάνε και τα 2 σήματα αλλά έτσι θα χρειαστείς στο κέντρο να ενώσεις τα σήματα και μετά στην πρίζα να διαχωρίζονται πάλι πράγμα που θα επιφέρει πάλι απώλειες... Όμως με αυτή την λύση θα πρέπει να έχεις διπλούς ενισχυτές και κατανεμητές οπότε ανεβαίνει το κόστος...

Μιας και το φτιάχνεις τώρα καλό θα ήταν να μέτραγες το σήμα σε κάθε πρίζα πριν ολοκληρώσεις την εγκατάσταση.
 

Μηνύματα
688
Reaction score
1
νομιζω οτι πρεπει ν ` αποφυγεις και τις οριζοντιες διαδρομες του δορυφορικου καλωδιου οσο μπορεις
εχω την εντυπωση οτι θα εχεις απωλεια σηματος
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.278
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top