Νεο Αυτοκινητο

Reaction score
384
ηρθε ο καιρος να αλλαξω αυτοκινητο
θα ηθελα τις προτασεις σας

κατηγορια μικρομεσαιο 5 πορτες
μεταχειρισμενο 2-3 ετων η καινουργιο
θα κανω γυρω στα 8 - 10000χ το χρονο
75% πολη 25% ταξιδια
το μπατζετ μου ειναι γυρω στα 12-13000 ευρω
+ οτι πιασει το GETZ 1.6 7ετων σε πολυ καλη κατασταση
76000χιλ
τωρα φυσικα η μοδα ειναι το πετρελαιο στοιχιζει απο μια
ερευνα αγορας 2000 ευρω ποιο πανω απο την βενζινη
γνωσεις δεν εχω ιδιαιτερες

θα χαρω πολυ να ακουσω τις προτασεις σας

Reaction score
384
Απάντηση: Νεο Αυτοκινητο

θα προτιμουσα κατι μεγαλυτερο
το μπατζετ μου αντεχει για το i30 !
14150 με το κλειδι στο χερι βενζινα

πετρελαιο η βενζινη και γιατι ?

Reaction score
1.311

Πάρε ένα Audi A3 1.6 FSI sportback ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ! κατανάλωση στην Αθήνα 7 λτ/100 και σε εθνική 6.5 λτ/100
Αρκεί να το πάρεις απο χέρι ή και να κάνεις κάποια ασφάλεια-επέκταση εγγύησης !
Το έχουμε από καινουργιο και είναι πολύ οικονομικό στα σέρβισ του και στην βενζίνη !
Μόνο λάστιχα θέλει 500 € (225-45-17)

Reaction score
2

Πάρε ένα Audi A3 1.6 FSI sportback ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ! κατανάλωση στην Αθήνα 7 λτ/100 και σε εθνική 6.5 λτ/100
Αρκεί να το πάρεις απο χέρι ή και να κάνεις κάποια ασφάλεια-επέκταση εγγύησης !
Το έχουμε από καινουργιο και είναι πολύ οικονομικό στα σέρβισ του και στην βενζίνη !
Μόνο λάστιχα θέλει 500  (225-45-17)
γεμισε το ρεζερβουαρ μεχρι το στομιο.. κανε 100χλμ μεσα στην πολη και πηγαινε στο ιδιο βενζιναδικο και ξαναγεμισε το μεχρι το στομιο. και αν η αντλια σταματησει στα 7 λιτρα εγω το αγοραζω το δικο σου γιατι θα ειναι το μοναδικο α3 1.6 που θα καιει 7λ!!!!

Reaction score
1.311

Το αμάξι το οδηγάει γυναίκα και μάλιστα συντηρητική γυναίκα ! σε διαδρομές Πετρούπολη-Συγγρού (Σπίτι-δουλειά) η κατανάλωση είναι 7 χωρίς AC .
Στην Εθνική το έχω καταφέρει με 6η και 80χαω ( λόγω ρεζέρβας ) 5 λίτρα στα 100 .
Τώρα αν θέλεις με πιστεύεις αν όχι δεν με πιστεύεις !

Reaction score
2

honda jazz το 1.3 με τα 100hp. αξιοπιστο,πραγματικα οικονομικο στα καυσιμα,επιδοσεις,νευρικο,χωροι. ειναι ακριβω ομως.. κανε και ενα test drive το kia rio το 1.2 βενζινη..

Reaction score
1.311

+ Για το honda jazz ! Πάρτο και αυτόματο με τα Paddles πίσω από το τιμόνι ! Είναι πολυ ευχάριστο στην πόλη και παιχνιδιάρικο !
Αλλά είναι μικρό και να πας διακοπές με μια οικογένεια δεν σε παίρνει !

Reaction score
2.316
Για 75% πόλη θα πρότεινα πετρέλαιο. Η κατανάλωση του ντήζελ μπορεί να είναι και μισή στην πόλη σε σχέση με το ίδιο αμάξι με βενζίνη, λόγω διαφοράς του τρόπου λειτουργίας των δυο τεχνολογιών. Με 8-10.000 χλμ το χρόνο και παραδοχές 1,4 το λίτρο το ντήζελ και 1,7 λίτρα η αμόλυβδη και 8λτ/100 χλμ η βενζίνη και 5 λτ/100 χλμ το ντήζελ (για ελαφρύ σχετικά πόδι), το όφελος μπορεί να κυμαίνεται από 500-750 ευρώ το χρόνο. Προφανώς όσο περισσότερα χλμ το χρόνο κάνεις τόσο περισσότερο το ετήσιο όφελος υπέρ του ντήζελ. Οπότε αν σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι πάνω από 4 χρόνια σε συμφέρει το ντήζελ.

Τα 7λτ/100χλμ για A3 FSi και εμένα μου ακούγονται λίγα. Π.χ. στο Μίκρα που οδηγώ, 1400 και σημαντικά ελαφρύτερο του Α3 ο υπολογιστής ταξιδίου πολύ δύσκολα να δείξει στην πόλη κάτω από 7,5 λτ/100 χλμ αν οδηγώ χωρίς να προσέχω την κατανάλωση και αν το αφήσω χωρίς reset για καιρό πάντα τείνει λίγο πάνω από το 8.

Για τη μικρομεσαία κατηγορία διαβάζω καλά πράγματα για τα Φόκους. Επίσης καλά σχόλια διαβάζω για τα κορεάτικα, Huyndai και KIA, και συγκεκριμένα καλά σχόλια και για τις Diesel εκδόσεις. Ιδία εμπειρία όμως δεν έχω.

Reaction score
807

Καινουργιο C4 Diesel 1.6 .Ειναι αρκετα αξιολογο αμάξι και με φοβερη τιμή για diesel (~14000)
Δες και μεταχειρισμένα Auris ...

melina

Cargo 200
Reaction score
47.202
Για αυτά τα χλμ το χρόνο δεν αξίζει το πετρελαίο. Ειδικά σε μικρούς κινητήρες αν δεν έχεις οδηγήσει πετρελαιοκίνητο τότε είναι απαραίτητο το test drive γιατί είναι πολύ πιθανό να εκπλαγείς δυσάρεστα από τον τρόπο λειτουργίας του....η λέξη επιτάχυνση απλά δεν βρίσκει εφαρμογή εδώ, από τα 1600 κ.εκ. και πάνω κάτι γίνεται και γνώμη μου είναι πως το c4 είναι μια καλή επιλογή που αναφέρθηκε παραπάνω.
Σε βενζίνη, για αξιοπιστία και οικονομία στη χρήση, honda jazz τίποτα άλλο. Ειδικά σε μτχ που μάλλον δεν θα πληρώσεις το Premium που ζητά η honda, αν βρεις βέβαια εύκολα αυτοκίνητο αυτής της ηλικίας που ζητάς και σε καλή κατάσταση που να πωλείται, είναι η καλύτερη επιλογή. Εχει πολύ μεγάλους χώρους και πολύ ξεχωριστούς-βολικούς τρόπους διαμόρφωσης, αν δεν το δεις από κοντά δεν θα καταλάβεις, και στέκεται άνετα δίπλα στο c4 αν και θεωρητικά είναι σε μικρότερη κατηγορία.
Τέλος, ένα αμάξι με το οποίο έζησα 2 χρόνια σχεδόν μαζί του, και μου βγήκε πολύ καλό σε όλα του, ακόμη και οι χώροι του τελικά βόλεψαν σε κάποια ταξίδια που κάναμε με αυτό (4μελής οικογένεια με μικρά παιδιά) είναι το renault clio με τoν turbo κινητήρα στα 1.1 και 100hp...απλά εξαιρετικό και αχτύπητο στην τιμή του....οδηγικά πιο 'ενδιαφέρον' από το Jazz αλλά το δεύτερο μάλλον υπερτερεί σε αξιοπιστία σε βάθος χρόνου και εν τέλει θα βγει μάλλον πιο οικονομικό και με καλύτερη μεταπώληση.

Reaction score
7.350

το πιο νεο μοντελο στην αγορα,ισως η πιο αξιοπιστη φιρμα σε λογικα χρηματα,οικονομικο αλλα μην περιμενεις επιδοσεις,ειναι το νεο toyota auris 1,33 και στο χαμηλο αντε μεσαιο επιπεδο εξοπλισμου. Δευτερη επιλογη το citroen C4 1.4 vti,ισχυουν τα ιδια πανω κατω με το auris. Τωρα το θεμα οικονομια ειναι πολυ σχετικο, αλλα 1600αρι μεσαιο δυσκολα καει 7 λιτρα στα 100 χιλιομετρα (μικτος κυκλος ετσι).

Reaction score
384

τι ειναι τα Paddles πίσω από το τιμόνι και το CVT ?
για το hond jazz

Reaction score
384

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας
αυριο θα αρχισω το ψαξιμο !

Reaction score
384

Thanks zizik

διαβασα το παρακατω στους 4τροχους για το honda jazz και τρομαξα
ειναι αληθεια αυτες οι τιμες ?

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ (€)
Δισκόπλακες εμπρός 221,27
Δισκόπλακες πίσω 243,83
Τακάκια εμπρός 85,09
Τακάκια πίσω 57,76
Συμπλέκτης (δίσκος-πλατό-ρουλεμάν) 480,84
Φίλτρο αέρα 26,22
Μπουζί 187,35
Ιμάντας εκκεντροφόρου 175,05
Ρουλεμάν εκκεντροφόρου 102,51
Καπό εμπρός 314,03
Φανάρι εμπρός 354,86
Φανάρι πίσω 223,61
Προφυλακτήρας εμπρός 387,49
Προφυλακτήρας πίσω 346,99
Πόρτα 524,24
Αμορτισέρ εμπρός 334,46
Αμορτισέρ πίσω 412,79

Reaction score
2

αυτες ειναι τιμες αντιπροσωπειας... τιμες για να κυκλοφορουν καποιοι με maserati και το ξανθο μεσα..!!!

PPZ

Reaction score
18
Одг: Νεο Αυτοκινητο

Citroen C3/1.4HDI η C4/1.6HDI.

Πολυ καλη καταναλωση, και το οδηγεις σαν βενζινοκινητο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts