Νεο DVD player αλλα και απορια...

Reaction score
4
Καλημερα και καλως σας βρισκω ....
νεος στο forum αν και διαβαζω σχεδον 1,5 χρονο το forum σας (οπως και αναλογα ελληνικα....).

Επειτα απο συμβιωση 4 χρονων με το home theatre που εχω στησει ηρθε η ωρα για αναβαθμιση.

Ενδιαφερομαι για νεο dvd με upscale.

Απο την αναγνωση κριτικων απο ειδικους και μη στα εντυπα αλλα και ηλεκτρονικα μεσα ειχα καταληξει στο Oppo 981 αφου πριν ηταν πιθανη αγορα του DV-600 της Pioneer.

Σε καποια απο τα γνωστα στεκια/μαγαζια ομως ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε η αποστροφη προς την Oppo μολονοτι oι κριτικες ειναι διθυραμβικες θα ελεγα.
Επομενη κοινη αντιμετωπιση ηταν να μου προτεινουν το dv-600 λεγοντας μου
"αν θες πληρωσε μας παραπανω για το αλλο"

Kαι ερωτω λοιπον....
Ειναι τελικα τοσο καλο το Oppo?
Με ταβανι τα 300 ευρω υπαρχει κατι καλυτερο?

Reaction score
0
Απάντηση: Νεο DVD player αλλα και απορια...

Κατ' αρχήν καλώς ήλθες! :happy_4:

Το Pioneer είναι value for money... ΣΙΓΟΥΡΑ...

Για το Oppo επίσης έχω ακούσει πολύ καλά λόγια...

αν κάποιος έχει δει και τα 2, ας πει περισσότερα..

Είμαι κάτοχος του πρώτου και είμαι πολύ ευχαριστημένος..

Αυτά! :happy_4:

Reaction score
7
Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο φτηνό HD-DVD Player Toshiba. Κάνουν καλό Upscale και θα αποτελεί και ιστορικό κομμάτι μετα από καιρό (κάποιους μήνες για την ακρίβεια :happy_9:)...Επωφελήσου από την προσφορά της Toshiba και βοήθησε και την ίδια να ξεστοκάρει ώστε να τελειώνει επιτέλους αυτός ο "πόλεμος". Πάντως χωρίς πλάκα, ένα HD-DVD είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που θέλει ένα DVD Player αυτή τη στιγμή.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Νεο DVD player αλλα και απορια...

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο φτηνό HD-DVD Player Toshiba. Κάνουν καλό Upscale και θα αποτελεί και ιστορικό κομμάτι μετα από καιρό (κάποιους μήνες για την ακρίβεια :happy_9:)...Επωφελήσου από την προσφορά της Toshiba και βοήθησε και την ίδια να ξεστοκάρει ώστε να τελειώνει επιτέλους αυτός ο "πόλεμος". Πάντως χωρίς πλάκα, ένα HD-DVD είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που θέλει ένα DVD Player αυτή τη στιγμή.
Toshiba HD DVD EP10 μόλις 140 ευρώ + 5 ΤΑΙΝΙΕΣ!!! :cool_4:

Reaction score
4
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ...
Δικια μου παραλειψη να μην αναφερω οτι η πηγη εικονας ειναι προβολεας 720p, του οποιου η τοποθετηση δημιουργει οθονη σχεδον 130".

Δεν θελω να διαλεξω καποιο υψηλης ευκρινειας player (ειτε μπλε ειτε κοκκινο) λογω του οτι ακουγεται αρκετα το οτι δεν παιζουν sd δισκακια οπως ενα καλο sd dvd player, ενω θεωρω πως εχουν μελλον ακομα για να αποδοσουν τα μεγιστα.

Τελικα γιατι αυτη η αρνητικη σταση? (μου φαινεται λιγο παρατραβηγμενο να ειναι μονο λογω του τι θελει να σπρωξει ο καταστηματαρχης, απο τη στιγμη που μου προτεινει κατι αρκετα φτηνοτερο....)

Reaction score
84
Φίλε μου πάρε το oppo αν θέλεις μόνο dvd player.Είναι από τα καλύτερα player και το έχω δει σε προβολέα και παίζει πολύ καλά. Αλλωστε πριν το πάρεις ο Απόστολος στο βάζει και το βλέπεις επιτόπου.

Reaction score
174
Αφου βλεπεις σε προβολέα oppo 981, αν εχει hdmi εισοδο ο προβολεας σου (δεν εχει κομπονεντ εισοδο το οππο 981).

Δεν κροπαρει την εικονα, δεν κοβει above white-below black πληροφορια, εχει επεξεργαστη Farudja.

Προσοχη με πιθανα macroblocking προβληματα.

Reaction score
4
Eπειτα απο ενα σκ θεασης διαφορων dvd απο την προσωπικη μου συλλογη με το νεο dvd player που αγορασα, νομιζω οτι ειναι πρεπων να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια που ειχα μια και ειχατε και εσεις τη συμβολη σας σε αυτη."happy_1"

Πιο συγκεκριμενα λοιπον στην εικονα μεγεθους σχεδον 130" που δημιουργει ο panny 200 αντικρυσα μια εικονα απο sd dvd με upscale στα 720p κρυσταλλο.
Η αποσταση θεασης αγγιζει σχεδον τα 7 μετρα (6,8 για την ακριβεια).
Να φανταστειτε οτι εχοντας ενεργοποιησει το sharpness του dvd (θεση low βεβαια) και καθολου ενεργοποιημενο το noise reduction (ναι ναι κι ας δεν ειναι ο σωστος συνδιασμος ρυθμισεων) αλλα και το sharpness του προβολεα στο +3 εχω μια εικονα με ελαχιστο 8ορυβο ο οποιος λογω της αποστασης θεασης ειναι ανεπαισθητα ορατος και σε συγκεκριμενες μονο ληψεις, αλλα με εντυπωσιακη καθαροτητα αναλυσης.Φιλοι και γνωστοι ηταν υπερ του δεοντος ικανοποιημενοι με το αποτελεσμα μενοντας εκλπηκτοι με εμενα να προσπαθω να δοκιμασω καθε πιθανο συνδιασμο ρυθμισεων ωστε να μπορεσω να βρω το βελτιστο (εστω και με το ματι).
Με το sharpness off και με λιγο πιο αυξημενο το αντιστοιχο του προβολεα ο θορυβος στην εικονα απλα δεν ειναι ορατος.
Απλα λογω του smooth screen του panny θελω την εικονα λιγο πιο crisp.

Ομαλοτατη και ακρως ικανοποιητικη ειναι και η κινηση που ακομα και τους πορους του δερματος σε κοντινα πλανα με εντονες κινησεις δεν τους θολωνει....
Βεβαια απο την αλλη οποιοδηποτε δισκακι με οχι τοσο καλη ποιοτητα εγγραφης απλα ξεγυμνωνεται οποτε η επιλογη καλης ποιοτητας ειναι επιτακτικη.

Μετα απο αυτα πιστευω οτι .......στο Oppo 981 αξιζει ενα μεγαλο μπραβο αλλα και ενα ευχαριστω και σε εσας :bravo: για τις συμβουλες σας γιατι τελικα σε ελαχιστα σημεια πλεον(πχ forum) μπορει κανεις να δει τι συμβαινει περα απο τα γνωστα και ευρεως πλασαρισμενα προιοντα στην αγορα.
Επισης αξιος μνειας ειναι και ο Αποστολος για την προθυμια του και εξυπηρετηση του.:cool_1:

(ελπιζω να μην θεωρηθει διαφημιση εκ μερους της διοικησης, απλα καταθετω την εμπειρια μου.)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.512
Νεότερο μέλος
Squat