- Reaction score
- 5.289
Μικρή νήστευα λόγω μητέρας. Μετά το κοψα :116:
"Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε"δεν είπε;:116:νηστεια κομπλε ετσι??
:116:
οχι μονο απο το φαγητο...!
:116:
Ορθά μιλήσες.Συνήθως ο καθένας από εμάς έχει εφεύρει τις ανάλογες δικαιολογίες για να προσαρμόσει τις θρησκευτικές παραδόσεις στα μέτρα του. Όχι μόνο τη νηστεία αλλά και όλη την αντιμετώπιση προς την θρησκεία. Άλλωστε το παπαδαριό έχει δώσει το δικαίωμα για όλα αυτά και έχουν προκαλέσει την αποστροφή μας. Είναι σαν να μας λένε να κάνουμε εντελώς το αντίθετο απ' ότι κάνουν αυτοί... Η νηστεία δεν είναι πάντως αποκλειστική συνήθεια του Χριστιανισμού. Δεν είναι καν αποκλειστικά θρησκευτική συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται "δοκιμασία" για τον άνθρωπο με σκοπό την ψυχική ανάταση. Φυσικά λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές μας συνήθειες είναι προφανές ότι λειτουργεί και ως αποτοξίνωση με ευεργετικά αποτελέσματα. Για την ορθόδοξη εκκλησία κατά την νηστεία οφείλουμε να απέχουμε από όλες τις "ηδονές", μερικές τροφές και ποτά. Θεωρώ ότι πραγματική νηστεία λοιπόν δεν κάνουν ούτε οι παπάδες. Ίσως κάποιοι καλόγεροι στο Όρος.
Γενικώς ο σκοπός είναι να νιώσουμε έστω και λίγη στέρηση. Συνεπώς αν δεν φάμε μια μπριζόλα και φάμε αστακομακαρονάδες και συναγρίδα με δέκα μεζέδες και μια νταμιτζάνα τσίπουρο, μάλλον δεν νηστεύουμε. Προσωπικά χωρίς να κάνω υπερβολές κάθε χρόνο προσέχω λίγο περισσότερο αυτές τις μέρες. Θα κάνω και τις παρασπονδίες μου αλλά γενικώς βρίσκω ωραία την παράδοση της νηστείας και την τηρώ. Εκτός αυτού, είναι μια καλή δικαιολογία για δίαιτα αφού ούτως ή άλλως τις γιορτινές μέρες του Πάσχα ακολουθούν διατροφικά όργια. Εξάλλου αν σου λείψει κάτι για λίγες μέρες, μετά το ευχαριστιέσαι περισσότερο.
...
οι καθολικοι νηστεουν ρε οχι οι ορθοδοξοι!!!!!! εμεις ημαστε ολ γιαρ γ@$%κουλες χαχαχαχαααα!!!Πολλοί κάνουν νηστεία...και στο σεχ!!! :618:
Ετσι. Αν και δεν νομίζω οτι είναι αγένεια να τρώς το κρεατάκι σου η οτιδήποτε άλλο αρτήσιμο στο τραπέζι που οι υπόλοιποι τρώνε νηστήσιμα.Αρνούμαι τον καταναγκασμό. Και για να μην ενοχλώ, θα πάω στη γωνίτσα μου και θα χτυπήσω μια πίτσα. :114: