Νηστεύετε?

Reaction score
11
Oχι στην βρώση όντων με ψυχή!

Πιστεύω στην πλήρη αποχή, όλο τον χρόνο και όχι μόνο σε περιόδους νηστειών, από την κατανάλωση εμψύχων.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται όλων των ειδών τα όντα, από τα "ανώτερα", θηλαστικά, πτηνά, έως τα "κατώτερα", ερπετά, ψάρια, έντομα.

:107:

Reaction score
11
Όχι στην βρώση όντων με ψυχή!

H ανθρωπότητα θα τελειωθεί όταν μπορέσει να θρέφει όλα τα σαρκοφάγα είδη του πλανήτη, ήμερα και άγρια, με πρώτη μέριμνα για τον αγριότατο άνθρωπο, χωρίς να απαιτείται η σάρκα άλλων όντων.

Είναι εφικτό!

:107:

Reaction score
17.817
Απάντηση: Re: Νηστεύετε?

Συνήθως ο καθένας από εμάς έχει εφεύρει τις ανάλογες δικαιολογίες για να προσαρμόσει τις θρησκευτικές παραδόσεις στα μέτρα του. Όχι μόνο τη νηστεία αλλά και όλη την αντιμετώπιση προς την θρησκεία. Άλλωστε το παπαδαριό έχει δώσει το δικαίωμα για όλα αυτά και έχουν προκαλέσει την αποστροφή μας. Είναι σαν να μας λένε να κάνουμε εντελώς το αντίθετο απ' ότι κάνουν αυτοί... Η νηστεία δεν είναι πάντως αποκλειστική συνήθεια του Χριστιανισμού. Δεν είναι καν αποκλειστικά θρησκευτική συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται "δοκιμασία" για τον άνθρωπο με σκοπό την ψυχική ανάταση. Φυσικά λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές μας συνήθειες είναι προφανές ότι λειτουργεί και ως αποτοξίνωση με ευεργετικά αποτελέσματα. Για την ορθόδοξη εκκλησία κατά την νηστεία οφείλουμε να απέχουμε από όλες τις "ηδονές", μερικές τροφές και ποτά. Θεωρώ ότι πραγματική νηστεία λοιπόν δεν κάνουν ούτε οι παπάδες. Ίσως κάποιοι καλόγεροι στο Όρος.

Γενικώς ο σκοπός είναι να νιώσουμε έστω και λίγη στέρηση. Συνεπώς αν δεν φάμε μια μπριζόλα και φάμε αστακομακαρονάδες και συναγρίδα με δέκα μεζέδες και μια νταμιτζάνα τσίπουρο, μάλλον δεν νηστεύουμε. Προσωπικά χωρίς να κάνω υπερβολές κάθε χρόνο προσέχω λίγο περισσότερο αυτές τις μέρες. Θα κάνω και τις παρασπονδίες μου αλλά γενικώς βρίσκω ωραία την παράδοση της νηστείας και την τηρώ. Εκτός αυτού, είναι μια καλή δικαιολογία για δίαιτα αφού ούτως ή άλλως τις γιορτινές μέρες του Πάσχα ακολουθούν διατροφικά όργια. Εξάλλου αν σου λείψει κάτι για λίγες μέρες, μετά το ευχαριστιέσαι περισσότερο.

...
Ορθά μιλήσες.

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Νηστεύετε?

Πολλοί κάνουν νηστεία...και στο σεχ!!! :618:
οι καθολικοι νηστεουν ρε οχι οι ορθοδοξοι!!!!!! εμεις ημαστε ολ γιαρ γ@$%κουλες χαχαχαχαααα!!!

Reaction score
7
Απάντηση: Νηστεύετε?

Αν και ανήκω στην κατηγορία των "εξαναγκασμένων" από την μάνα τους στην νηστεία στα παιδικά χρόνια, παρ'όλα αυτα συνεχίζω να νηστεύω, τουλάχιστον την Μ.Εβδομάδα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω οτι μεταφέρω κάποια ήθη έθιμα στα παιδιά μου, που για μερικούς μπορεί να μην έχουν καμιά αξία.
Δεν το θεωρώ "μαγκιά" και σωστή αντίδραση (ή απωθημένο των παιδικών χρόνων) την (προκλητική ίσως) κατανάλωση κόκκινου κρέατος την περίοδο αυτή. Ούτε συνδέω την θρησκεία με την νηστεία, οπότε επειδή δεν είμαι απόλυτα θρήσκος, δεν νηστεύω. Θεωρώ τουλάχιστον αγένεια να τρώω κρέας στο ίδιο τραπέζι που οι υπόλοιποι τρώνε νηστήσιμα. Αν δεν πιστεύεις οτι πρέπει να δείξεις σεβασμό στην θρησκεία, τουλάχιστον δείξε σεβασμό στην πίστη των διπλανών σου.
Και εμπάσει περιπτώσει, αν απέχεις από από τα "μή νηστήσιμα" για μια εβδομάδα, δεν έγινε και τίποτε, ακόμη και για τους κλασικούς κρεατοφάγους. Καλό κάνει. Άλλωστε, αυτό εγείρει την όρεξη για τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.496

Αρνούμαι τον καταναγκασμό. Και για να μην ενοχλώ, θα πάω στη γωνίτσα μου και θα χτυπήσω μια πίτσα. :114:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Ναι νηστεύω γιατί έτσι αισθάνομαι πως θέλω να κάνω.
Και όχι μόνο στο περιεχόμενο της διατροφής αλλα και στην ποσότητα.

Τώρα, για τη νηστεία της σκέψης, τι να πω...;
Το παλεύω...!:116:

Reaction score
60

ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ !!!

Μοναδικής νοστιμιάς συνταγή. Το κρέας παίρνει μια μυρωδιά καπνιστού και γίνεται αναψοκοκκινισμένο. Πολύ σημαντικό ρολο παίζει το καλό αλάτισμα αλλά και τα ξύλα της ελιάς. Για όσους έχουν αυλές και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πολύ νόστιμο και διαφορετικό.

Συστατικά συνταγής

1 αρνί 10 κιλά, χωρισμένο σε τέσσερα γουλίδια (Το αρνί κόβεται στη μέση κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και στη συνέχεια τα δύο μισά πάλι στα δύο).
Χοντρό αλάτι

Οδηγίες συνταγής

Αφού πλύνουμε καλά το κρέας το αφήνουμε να στεγνώσει.
Το αλατίζουμε πολύ καλά κάνοντας και οπές μ' ένα μαχαίρι και βάζοντας αλάτι. (Δεν βάζουμε κανένα μυρωδικό σ' αυτή την συνταγή, ούτε καν πιπέρι.)
Περνάμε το κάθε γουλίδι σε μια σούβλα. Ανάβουμε στην αυλή μας φωτιά με ξύλα και κλαδιά ελιάς την οποία θα πρέπει να την συντηρούμε να έχει φλόγα και όχι να γίνει κάρβουνα.
Γύρω από τη φωτιά, σε κοντινή απόσταση στήνουμε τσιμεντόλιθους και στερεώνουμε τις σούβλες με το κρέας. Ουσιαστικά φτιάχνουμε ένα τετράγωνο γύρω από τη φωτιά. Δεν γυρνάμε το κρέας παρά μονάχα άμα γίνει από τη μια και φροντίζουμε να το ακουμπάει η φλόγα της φωτιάς που καίει απέναντι του.
Θα χρειαστείτε πυρίμαχο γάντι για να πιάνετε τις σούβλες και να τις μετακινείτε και ξύλα ελιάς για να έχουμε πάντα φλόγα. Το αρνί μ' αυτό τον τρόπο έκτος από εκπληκτική νοστιμιά γίνεται και πολύ πιο γρήγορα. Αν ανάψετε τη φλόγα γύρω στις 11:00, στις 15:00 το αργότερο θα τρώτε.
Διάρκεια: 3-4 ώρες
Καλή σας απόλαυση!!

Καλή Ανάσταση από την Κρήτη!!

Reaction score
30.274

Αρνούμαι τον καταναγκασμό. Και για να μην ενοχλώ, θα πάω στη γωνίτσα μου και θα χτυπήσω μια πίτσα. :114:
Ετσι. Αν και δεν νομίζω οτι είναι αγένεια να τρώς το κρεατάκι σου η οτιδήποτε άλλο αρτήσιμο στο τραπέζι που οι υπόλοιποι τρώνε νηστήσιμα.
Δεν είναι ένδειξη σεβασμού προς τα πιστεύω κάποιου η κατανάλωση ίδιων εδεσμάτων .
Οπως και δεν είναι ασέβεια το αντίθετο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.977

Είναι γεγονός ότι δεν ντρεπόμαστε.
Εσύ που δεν ήρθες έχασες όμως. Μιλάμε για μεγάλη νηστεία.

Reaction score
30.274

Καλά κάνετε ρε μηχαλιό και δεν ντρέπεστε. Ούτε εγω θα ντρεπόμουν.
Χτύπησα κάτι ωραίες πατατούλες τηγανητές μαζί με λουκάνικο τρικάλλων σήμερα !!!!! ψώνιο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.062
Members
38.643
Νεότερο μέλος
venar