Ξεκίνησε η ΕΡΤ ψηφιακή

Reaction score
0
O καλλιτερος δεκτης για μενα ειναι ο tecnisat digipal 2 με ψηφιακη εξοδο ηχου τιμη 79 ευρω στο msg shop φυσικα υπαρχουν και οι lemmon sta 60 ευρω οπως και οι globo sta 55

danos

Reaction score
6
Συμφωνώ και εγώ, ο technisat έχει την καλύτερη εικόνα (και RGB από το scart) που έχω δει μέχρι στιγμής σε επίγειο ψηφιακό δέκτη...
Εγώ που τον πήρα στο Πλαίσιο με 75 ευρώ, είχε 2 εκδόσεις. Μια με γερμανικά-αγγλικά στο κουτί και μια με γαλλικά!
Προτίμησα το Γαλλικό γιατί το serial number του ήταν πιο πρόσφατο του γερμανικού και είχε και ένα αυτοκόλλητο που έλεγε "v1.02"  :wink:!!!!!
Είχε μέσα τηλεκοντρόλ, scart καλώδιο, manuals στα αγγλικά , ελληνικά μενού , ελληνικό EPG κανονικά κλπ..
Ο γερμανικός που τον πήρε φίλος είχε manuals μόνο στα γερμανικά, στα μενού κλπ ελληνικά σωστά!!!

Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι δεν δείχνει σωστά ελληνικά στο teletext! (αυτό όμως πιθανώς θα λυθεί με αναβάθμιση κάποια στιγμή!)

VG

Reaction score
0
Πηρα τον digipal 2.Εχω ενταση σηματος γυρω στο 65/100 και ποιότητα σήματος 100/100 (αλήθεια πως αξιολογεί την ποιότητα;ξερει κανεις;).

Πρωτες εντυπωσεις θετικές!

Η εικονα ειναι 544Χ576 ( ή κατι τετοιο τελος παντων) ,το κάδρο 4:3 και ο ήχος Stereo.

Βλέπω σε 40' LCD , η εικόνα είναι ανώτερη απο τα συμβατικά κανάλια (που εχουν μεγαλυτερη αναλυση αν δεν απατωμαι),
δεν εχω καθολου ειδωλα,ghosting κτλ :D

Αν κανουν το κάδρο 16:9 και ανεβασουν την αναλυση στα 700Χ νομιζω οτι τελικα κατι θα αξιζει ολη αυτη η ιστορια.

Reaction score
0
Εγώ από χθες βράδυ δεν έχω καθόλου σήμα !
Μου βγάζει no signal... :(
Κάθε φορά που τον ανοίγω κιόλας, το ρολόι του αλλάζει ξανά στις 3 ή ώρα !!!
Η κεραία μου βλέπει πάρνηθα.

:(:(:(

Reaction score
0
Μιχάλης Κορ. said:
Εγώ από χθες βράδυ δεν έχω καθόλου σήμα !
Μου βγάζει no signal... :(
Κάθε φορά που τον ανοίγω κιόλας, το ρολόι του αλλάζει ξανά στις 3 ή ώρα !!!
Η κεραία μου βλέπει πάρνηθα.

:(:(:(
απο το www.satleo.gr
Η αλλαγή του Guard Interval της «ΕΡΤ Ψηφιακή» δημιουργεί προβλήματα λήψης!
Συντάκτης: «Δορυφορικά Νέα»

H ΕΡΤ Ψηφιακή, από χθες το βράδυ έχει αλλάξει το GI Guard Interval από 1/16 σε 1/8, για την περιοχή της Αττικής. Έτσι, όσοι από εσάς έχετε χάσει τα κανάλια, θα πρέπει να ξανακάνετε χειροκίνητη αναζήτηση στο κανάλι 48 (συχνότητα 690MHz), δηλώνοντας πλέον GI 1/8.
Αν ο δέκτης σας δεν παρέχει την συγκεκριμένη δυνατότητα, κάντε αυτόματη αναζήτηση. Αν πάλι δεν κατέβουν τα κανάλια, τότε δοκιμάστηκε να αλλάξετε την τιμή του GI, με χειροκίνητη διόρθωση στην data base του δέκτη. Σε αντίθετη περίπτωση ο δέκτης σας θέλει αναβάθμιση... (Δορυφορικά Νέα)

danos

Reaction score
3
danos, ευχαριστούμε! Δεν τα έπιανα τις τελευταίες μέρες και νόμιζα ότι κάποιος είχε κλείσει το διακόπτη :)

Reaction score
0
danos, ευχαριστούμε πολύ. Το απόγευμα θα το δοκιμάσω. Πάντως, με αυτόματη εγκατάσταση που δοκίμασα δεν βρήκε τα κανάλια πάλι χθες το βράδυ. :(

GTX

Reaction score
39
Δε ξέρω τί παίζει πάντως εμένα το TV tuner δε μου βγάζει αυτή την επιλογή (Guard Interval). Με λήψη απο Πάρνηθα Παρασεκυή και Σάββατο δεν έπαιζε καθόλου ή είχα μόνο ήχο με σπασίματα, έκανα ξανά scan τίποτα, βάζω χτες το βράδυ για πλάκα να το παιδέψω λίγο ακόμα μήπως βρώ κανα setting που δεν είχα δει και τελικά έπαιζε μια χαρά. Γενικά μυστήριο καλύπτει την υπόθεση μου φαίνεται!

Reaction score
73
deliol said:
Συμφωνώ και εγώ, ο technisat έχει την καλύτερη εικόνα (και RGB από το scart) που έχω δει μέχρι στιγμής σε επίγειο ψηφιακό δέκτη...
Εγώ που τον πήρα στο Πλαίσιο με 75 ευρώ, είχε 2 εκδόσεις.
Ο technisat DigiPal-2 που δινει το Πλαισιο στη Θεσ/κη τωρα ειναι το Γερμανικό με αυτοκόλλητο version 1.03 και manual στα Ελληνικά.
Μολις τον πήρα και θα σας πω εντυπώσεις αργότερα το απόγευμα... :)

VG

Reaction score
0
Εβαλα τον digipal να κανει "αυτοματη σαρωση" και βρηκε εκ νεου τα καναλια.
Παντως δεν εχει αλλαξει τιποτα,η αναλυση παραμενει στα ιδια επιπεδα,και το προγραμμα δοκιμαστικό.

Reaction score
6
hal9000 said:
deliol said:
Εγώ που τον πήρα στο Πλαίσιο με 75 ευρώ, είχε 2 εκδόσεις.
Ο technisat DigiPal-2 που δινει το Πλαισιο στη Θεσ/κη τωρα ειναι το Γερμανικό με αυτοκόλλητο version 1.03 και manual στα Ελληνικά.
Μολις τον πήρα και θα σας πω εντυπώσεις αργότερα το απόγευμα... :)
Τι έκδοση firmware "φοράει" ;;;;;;

VG

Reaction score
0
παιδια μην τρελαινεστε με τα firmware,καφε δεν ψήνει!

Reaction score
6
Μπορεί όμως να έχουνε διορθώσει το ελληνικό Teletext..... Να μην το ξέρουμε????
Όσο για τον καφέ, μου τον ψήνει ο Humax, μην ανυσηχείς..... :lol:

Reaction score
0
Η τελευταία έκδοση του firmware για τον Digipal 2 έχει εκδοθεί τον 18/3/2005 κάποιος έχει επικοινωνήσει μαζί τους και του είπαν ότι ετοιμάζεται κάποιο update. Και εγώ τον αγόρασα από το πλαίσιο με το παλιό firmware και στη συνέχεια τον αναβάθμισα, όσο για το manual στο site της εταιρείας υπάρχει πλήρες στα αγγλικά. Τώρα όσον αφορά την λήψη μετά τις αλλαγές που έκαναν στο GI από 1/16 σε 1/8 η κατάσταση έγινε τραγική το signal quality από το 100% έπεσε στο 0 έως 10, περιοχή Βούλα και λήψη από Πάρνηθα.

VG

Reaction score
0
Απο Γλυφαδα βλεπω την ιδια ενταση σηματος και με πριν,65/100.
Βεβαια οπως ειπα ξανασκαναρα τα καναλια για να τα δω.

Η Βουλα ειναι απο τα χειρότερα μερη για να πιασεις οποιοδήποτε σημα.
Νομιζω οτι εγω εχω εκδοση 1.04 και γερμανικο manual.Τeletext δεν παιζει αλλα ας ειμαστε σοβαροι,ποιος ασχολείται με δαύτο;;;;

Επισης δειτε και αυτο το σχόλιο απο την ΕΤ:

Τι διαφορά έχει ένας φτηνός από έναν ακριβό αποκωδικοποιητή;
Και οι δύο αυτές συσκευές δημιουργούν πρόσβαση στα ψηφιακά κανάλια με τη διαφορά ότι τα ακριβά μοντέλα θα μπορούν να εισάγουν τον χρήστη στις διαδραστικές υπηρεσίες που δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα αρχίσουν να προσφέρονται στους Έλληνες τηλεθεατές.
Πάντως, για την ώρα κάποιες εξεζητημένες δυνατότητες ίσως δεν είναι απαραίτητες και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να προμηθευτούμε ό,τι ακριβότερο μας προσφέρεται.

Reaction score
0
Η ένταση και στην Βούλα είναι πολύ καλή γύρω στο 70%, το signal quality είναι χάλια.

Reaction score
786
VG said:
(...) διαδραστικές υπηρεσίες που δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα αρχίσουν να προσφέρονται στους Έλληνες τηλεθεατές.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef