Ξεκίνησε η ΕΡΤ ψηφιακή

Reaction score
73
Λοιπόν... όπως ειχα γραψει και παλιότερα ειχα πάρει πρωτα τον  NECOBOX  FTA TK1S για τη μια μου TV και τωρα πήρα και τον technisat DigiPal-2 για μια άλλη TV, με την λογική να τον συγκρίνω...

Σιγουρα υπερέχει σε εικόνα ο Technisat DigiPal-2...   είναι  πιο μικρός σε Μεγεθος...και εχει πολυ καλυτερα γραφικά.... ΑΛΛΑ.... χάνει σε ποιότητα και στιβαρότητα κατασκευής
από τον NECOBOX  FTA TK1S o οποίος ειναι και πιο γερή κατασκευή ΑΛΛΑ και πιο προικισμενος με ψηφιακή εξοδο ηχου.
Τελος υπάρχει ενα πρόβλημα στον Technisat DigiPal-2...  ... που πήρα απο το Πλαισιο. Ειναι ανενεργή η αναλογική έξοδος εικόνας (κιτρινo RCA) ενω τα αναλογικά RCA
του ηχου στελνουν σήμα. Βεβαια ποιος θα γραψει σημερα απο composite σημα αλλα λεμε τωρα ... γιατι να ειναι ανενεργο...??

Το πήγα πίσω στο Πλαισιο και τους το ανεφερα... 1) Δοκιμασαν επιτοπου το δικο μου, και ενα DEMO που ειχαν στις TV.....  τζίφος.... Μου δώσανε ενα τρίτο να το δοκιμασω
στο σπιτι... και μου ειπανε αν δεν λειτουργησει και στο τριτο το composite να το παω πίσω για να παρω τα λεφτα μου πίσω... (Θετική αντιδραση 100%) αν και δεν εδειξαν να
ενοχλουνται που ενα προιον τους δεν λειτουργει 100%.
Τελικά επειδή δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτε το composite... μιας και εγγραφη του σηματος θα γινεται απο RGB του SCART (πολυ καλυτερη ποιότητα σε σχεση με composite)
αποφασισα να μην το παω πίσω και να το κρατησω λόγω ποιότητας σήματος...

ΘΕΩΡΩ απαραδεκτο να βρισκω 3 μηχανήματα στη σειρά που να μην παρεχουν τις υπηρεσίες των εξόδων που εχουν πάνω τους .... δλδ στη γραμμη παραγωγης τους τελικό ποιοτικό
ελεγχο δεν περασαν..?  περιεργο για γερμανικό προιόν.

Ετσι απο περιεργεια.... οποιος εχει   Technisat DigiPal-2...   ας κανει ενα τεστ να παρει σήμα απο τα RCA... και να το γραψει η να τροφοδοτησει TV. Λετε και τα αλλα
Technisat DigiPal-2...   που κυκλοφορουν να έχουν το ιδιο πρόβλημα...?

Ετσι για την ιστορία το μεσο εγγραφης ηταν το SONY RDR-1010 και η εγγραφη απο RCA-composite δοκιμασμενη... απο το NECOBOX  FTA TK1S

Αλήθεια ξερει κανεις σας το επίσημο site της εταιρειας που κατασκευάζει τον Technisat DigiPal-2... ...??

VG

Reaction score
0
www.technisat.com ή www.technisat.de ειναι το site :)

Η ποιοτητα σήματος σημερα που τσεκαρα παιζει απο 60 μεχρι 100,και δυστυχως αυτο είναι ορατο,η εικόνα δεν ειναι πια τόσο καθαρή,οσο πλησιαζει το μουντιάλ χειροτερεύει η κατάσταση αντί να βελτιώνεται :?

Reaction score
6
Λοιπόν... όπως ειχα γραψει και παλιότερα ειχα πάρει πρωτα τον  NECOBOX  FTA TK1S για τη μια μου TV και τωρα πήρα και τον technisat DigiPal-2 για μια άλλη TV, με την λογική να τον συγκρίνω...

Σιγουρα υπερέχει σε εικόνα ο Technisat DigiPal-2...   είναι  πιο μικρός σε Μεγεθος...και εχει πολυ καλυτερα γραφικά.... ΑΛΛΑ.... χάνει σε ποιότητα και στιβαρότητα κατασκευής
από τον NECOBOX  FTA TK1S o οποίος ειναι και πιο γερή κατασκευή ΑΛΛΑ και πιο προικισμενος με ψηφιακή εξοδο ηχου.
Τελος υπάρχει ενα πρόβλημα στον Technisat DigiPal-2...  ... που πήρα απο το Πλαισιο. Ειναι ανενεργή η αναλογική έξοδος εικόνας (κιτρινo RCA) ενω τα αναλογικά RCA
του ηχου στελνουν σήμα. Βεβαια ποιος θα γραψει σημερα απο composite σημα αλλα λεμε τωρα ... γιατι να ειναι ανενεργο...??

Το πήγα πίσω στο Πλαισιο και τους το ανεφερα... 1) Δοκιμασαν επιτοπου το δικο μου, και ενα DEMO που ειχαν στις TV.....  τζίφος.... Μου δώσανε ενα τρίτο να το δοκιμασω
στο σπιτι... και μου ειπανε αν δεν λειτουργησει και στο τριτο το composite να το παω πίσω για να παρω τα λεφτα μου πίσω... (Θετική αντιδραση 100%) αν και δεν εδειξαν να
ενοχλουνται που ενα προιον τους δεν λειτουργει 100%.
Τελικά επειδή δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτε το composite... μιας και εγγραφη του σηματος θα γινεται απο RGB του SCART (πολυ καλυτερη ποιότητα σε σχεση με composite)
αποφασισα να μην το παω πίσω και να το κρατησω λόγω ποιότητας σήματος...

ΘΕΩΡΩ απαραδεκτο να βρισκω 3 μηχανήματα στη σειρά που να μην παρεχουν τις υπηρεσίες των εξόδων που εχουν πάνω τους .... δλδ στη γραμμη παραγωγης τους τελικό ποιοτικό
ελεγχο δεν περασαν..?  περιεργο για γερμανικό προιόν.

Ετσι απο περιεργεια.... οποιος εχει   Technisat DigiPal-2...   ας κανει ενα τεστ να παρει σήμα απο τα RCA... και να το γραψει η να τροφοδοτησει TV. Λετε και τα αλλα
Technisat DigiPal-2...   που κυκλοφορουν να έχουν το ιδιο πρόβλημα...?

Ετσι για την ιστορία το μεσο εγγραφης ηταν το SONY RDR-1010 και η εγγραφη απο RCA-composite δοκιμασμενη... απο το NECOBOX  FTA TK1S

Αλήθεια ξερει κανεις σας το επίσημο site της εταιρειας που κατασκευάζει τον Technisat DigiPal-2...  ...??
Γιατί λες ότι ο Digipal-2 δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου ???? Φυσικά και έχει , μόνο που δεν είναι οπτική (Toslink SPDIF) αλλά ηλεκτρική ομοαξονική (κοινώς με βύσμα RCA!!!).....και δουλεύει άψογα....!
Και βρίσκεται στο πλάι δίπλα στις αναλογικές εξόδους ήχου....
και έχει και κίτρινο χρώμα....
και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "αναλογική έξοδος εικόνας (κιτρινo RCA)" όπως λες....!!!!!!!!
Για του λόγου το αληθές στις οδηγίες χρήσης υπάρχει αυτή η φωτό....

Την επόμενη φορά RTFΜ μεγάλε!!!!!  (read the f... manual!!!!)
:lol:

Μου αρέσει που ούτε στο Πλαίσιο το ξέρανε..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
73
deliol said:
Την επόμενη φορά RTFΜ μεγάλε!!!!!  (read the f... manual!!!!)
:lol:

Μου αρέσει που ούτε στο Πλαίσιο το ξέρανε..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Επιφυλλάσομαι να δω το manual ξανα το μεσημερι και να σου πω... αν εχω κανει τετοιο λαθος... τραγικό...γιατι
ειμαι απο αυτους που εφαρμοζουν το RTFM.... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
6
Προτείνω για τιμωρία σου:

1) Δημόσιο μαστίγωμα στην Ηχοέκφραση, παρουσία του Γενικού και όλων των συντονιστών φυσικά, με καλώδια HDMI-HDMI του 1.5μ !!! (όλοι οι συντονιστές θα πάρουν σειρά, από 5 μαστιγιές ο καθένας... :mrgreen:)

2) Υποχρεωτική κατόπιν παρακολούθηση εκείνου του αηδιαστικού ντοκυμαντέρ με το "Αλογάκι της Παναγίας" αφού σε έχουμε δέσει στην καρέκλα (κινηματογραφική κόκκινη με θέση για ποτηράκι στο πλάι, έτσι??? - ο Αντρέας έχει κάνει ανακαίνηση!) και σου έχουμε "ανοίξει" τα μάτια με τσιρότα για να απολαύσεις σε περίπου "FullHD" ανάλυση 640x480 (κάπου έχω ξεχασμένο ένα παλιό Lcd projector με πρόβλημα στο foxus!) τους κανιβαλλισμούς που κάνουν αυτά τα έντομα...!!!!!

Οι φίλοι συντονιστές μπορούν να προσθέσουν ανάλογα τι άλλου είδους τιμωρίες θα επιθυμούσαν....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
73
Eπειδή με πηγαινανε για μαστιγωμα... και εχω μια αλλεργια ρε παιδι  μου στα μαστιγια ... γενικά... :D :lol: :lol:

Να απαντησω και εγω... παραθετοντας το Manual  που υπάρχει στη συσκευασία του DIGIPAL-2... που πουλιέται στο ΠΛΑΙΣΙΟ
και επίσης να πώ οτι σε καθε συσκευή ΗΧΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ που εχω δει τα τελευταια χρόνια η παγκόσμια πρακτική λέει πως για την
αναλογική composite εικονα και τον αναλογικό ήχο χρησιμοποιείται η τριάδα κιτρινο-κοκκινο-ασπρο  RCA, και με το κιτρινο
παντα δινεται το αναλογικο composite σημα. Η δε coaxial - digital έξοδος του ηχου εχει πορτοκαλι RCA  σε άλλη θέση μακρια
απο την τριαδα των RCA του αναλογικου. Αν οι Γερμανοι δεν ακολουθουν αυτό το "φορματ" και δινουν με κιτρινο RCA
διπλα στα κοκκινο-ασπρο τον ψηφιακο ηχο... τότε τι να πω... ο βιομηχανικός σχεδιαστής τους ειναι για τα μπαζα... μιας και δεν
γνωριζει τον επικρατουντα κώδικα χρωμάτων και πρακτικής. Αν δε... ειναι ετσι τοτε να μην μιλήσω καθόλου γιαυτόν που επιμελήθηκε
του Ελληνικου Οδηγού... και μετεφρασε αλλα αντι αλλων..... :shock: :lol: :lol:

Oπως βλεπετε το κιτρινο RCA δηλωνεται ως εξοδος εικονοσήματος και εφόσον ειναι κιτρινο ο χρηστης θα πιστεψει οτι ειναι το
composite... τι αλλο να θεωρησει...?

Αλλα δεν νομιζω οτι ενας σοβαρός ερασιτεχνης του ηχου που εχει διαβασει καμμια ντουζινα αρθρα και περιοδικά περι συσκευών
ΗΧΟΥ-ΕΙΚΟΝΑΣ θα ερμηνευε ποτέ το κιτρινο RCA σαν εξοδο digital ηχου.... :? :p

Reaction score
164
Πάντως έτσι είναι και ένα Sony DVD που έχω. Αυτό που μοιάζει με κοχύλι, δεν θυμάμαι πως το λένε...

Reaction score
0
Ειναι κανενας απο Ανω Κυψελη να μου πει απο Αιγινα αν εχει καλο σημα γιατι δεν βλεπω καθολου Παρνηθα και με ενδιαφερει να παρω αποκωδικοποιητη;

Reaction score
73
Ο deliol ειχε δικιο απο την πλευρα του οσον αφορά την έξοδο με το κιτρινο RCA στον Technisat DigiPal-2
Ψαχνοντας λιγο ακόμα... είδα στο τευχος 87(Μαρτ-2006) του περιοδικου Digital TV-SAT οτι η έξοδος που
γιαυτην χαλασαμε τόσο μελάνι χαρακτηρίζεται σαν COAXIAL S/P DIF. Eπομένως αυτό αναδεικνύει στην πράξη
2 προβλήματα:

1) Οι Γερμανοι θεώρησαν "αδιαφορο" να ακολουθήσουν την γενική πρακτική που είπα και σε προηγουμενο
μνμ.... οτι το κιτρινο RCA που ακολουθειται απο κοκκινο και ασπρο υποδηλώνει το composite αναλογικό
εικονόσημα.... αρα σφαλμα κατ'εμέ βιομηχανικου σχεδιασμού ... γιατι ακολουθοντας διεθνη στανταρτ
βοηθάς τον απλό καταναλωτή που δεν μπορει να διαβασει βιβλία οδηγιών η δεν τα καταλαβαινει η και αυτόν
που δεν καταλαβαινει τι σημαινει S/P DIF

2) Τραγικό σφάλμα της εταιρείας εισαγωγής του Technisat DigiPal-2 αλλα και του ΠΛΑΙΣΙΟΥ (που ειχε μαυρα μεσάνυχτα
και ο πωλητης αλλα και το τμημα του service) που μετεφρασε οτι γουσταρε απο το Γερμανικό η Αγγλικό βιβλιο οδηγιών.
Μετεφρασε το ψηφιακό AUDIO OUTPUT DIGITAL S/P DIF σε... εικονόσημα..??.. :shock: :shock:
Πολυ απλά ο μεταφραστής της εταιρειας εισαγωγής δεν εκανε τον κοπο να προβληματιστει... τι ειναι το  S/P DIF (electric)
και βλέποντας  ... κιτρινο RCA... σου λέει το composite εικονοσημα ειναι ... οπως όλα... γραψτο.... εικονοσημα..

Αυτή ειναι η κατασταση.... η φωτό απο την ανάλυση των προδιαγραφών στο τευχος 87(Μαρτ-2006) του περιοδικου Digital TV-SAT

Θα μου πειτε... τωρα το πρωτο ειναι η το τελευταιο φαουλ στα τεχνικά εγχειριδια και τις μεταφρασεις τους στα Ελληνικά απο μεταφραστες
που δεν ξερουν τι τους γινεται απο τεχνικους ορους η τεχνικους που βριζουν την ωρα και τη στιγμή που τους εβαλαν να μεταφρασουν
τα τεχνικά εγχειρίδια... :? :?

Reaction score
73
Να ρωτησω κατι άλλο που εχει σημασία.... Αξίζει τον κόπο να αλλάξω την υπάρχουσα κεραία που ειναι στον
ιστό της από το 1988 με καποια νεα ...? Θα αυξησει την ποιότητα του σήματος στο ψηφιακό της ΕΡΤ...?

Γενικά ξερουμε οτι ολες οι υπαρχουσες κεραιες σαν υποδομη πιανουν το σημα... δεν χρειαζεται "ειδική"...
ειναι αλήθεια...???

Ποια ειναι η άποψη σας για καλή κεραία... η Televes  τι λέει... ??

Εχει  κανει κάποιος αλλαγη κεραίας .... με αποτέλεσμα καλυτερη λήψη...? 

VG

Reaction score
0
Μιλάμε για 17 ετών κεραία σίγουρα αξιζει να την αλλαξεις και να την ρυθμίσεις,ισως και τον ενισχυτη.
Καλες οι televes αλλα αν δεν εισαι σε περιοχη με καλο σημα,δεν θα σου κανει την διαφορα.
Αντιθετα η ρυθμιση και ο προσανατολισμος κανουν την διαφορα.

Reaction score
3
Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί ενώ μέχρι πριν είχα signal intensity και quality περί του 80-82%,τώρα το πρώτο είναι κάπου στο 57-60 ενώ το δεύτερο παραμένει ως είχε?
Σημειωτέον ότι δεν έχω αλλάξει τίποτα από το αρχικό setup.

Reaction score
73
doctor-x said:
Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί ενώ μέχρι πριν είχα signal intensity και quality περί του 80-82%,τώρα το πρώτο είναι κάπου στο 57-60 ενώ το δεύτερο παραμένει ως είχε?
Σημειωτέον ότι δεν έχω αλλάξει τίποτα από το αρχικό setup.
καλη ερωτηση... προχωρηστε... στην επόμενη... :lol:

Ποτε μα ποτε .... δεν θα εισαι σιγουρος για κατι οταν εχεις να κανεις με ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΟΥΘ και παει λεγοντας... οι ανθρωποι απλα δεν παιζονται
σε μερικά πραγματα βαθια επαγγελματιες (αλλα πολυ λιγα και οταν ειναι να βγαλουν τσιτσι... :lol:) και σε πολλα αλλα βαθια ερασιτεχνες και βαριεστημενοι.
Γιατι απλά σαν λαός δεν μαθαμε τους τροπους να απαιτουμε.... οχι βρίζοντας... αυτό δεν εχει κανενα αντικτυπο.... αλλα κατεβάζοντας διακοπτες
ωστε να χασουν τεραστια ποσά απο τον απλο καταναλωτη και να τους τσουξει εκει που πρεπει.....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Βελτιωμένο είναι τις τελευταίες μέρες το bitrate(5+ , μερικές φορές ακόμη και 7+) του ΣΠΟΡ+ ενόψει Moudial.
Ας γινόταν 720x576 με καλύτερο ήχο, τόσο δύσκολο είναι πια;

Reaction score
73
gkontoletas said:
Βελτιωμένο είναι τις τελευταίες μέρες το bitrate(5+ , μερικές φορές ακόμη και 7+) του ΣΠΟΡ+ ενόψει Moudial.
Ας γινόταν 720x576 με καλύτερο ήχο, τόσο δύσκολο είναι πια;
Tην απαντηση μας την εδωσαν τα "αφεντικα" του ΟΤΕ ... οταν συζητιοταν η τιμη του ΙΝΤΕΡΝΕΤ στην ΕΛΛΑΔΑ.... "Ετσι γουσταρουμε
και ετσι κοστολογουμε γιατι οι τωρινοι καταναλωτες πρεπει να πληρωσουν γιανα κανουμε εμεις επενδυσεις αμα θελουμε ωστε σε 10-15
χρονακια να εχετε λιγο φτηνοτερο ΙΝΤΕΡΝΕΤ οπως οι ΓΑΛΛΟΙ".... αυτα ελεγαν ... τα ξεχασατε....
οι "ξενοι" ... ακομα γελάνε με το δηθεν γρηγορο ΙΝΤΕΡΝΕΤ της Ψωροκωσταινας... Γιατι ποτε δεν μαθαμε να κατεβαζουμε και εμεις
διακοπτες σαν καταναλωτές.... αμα το καναμε... να δεις πως θα τους ετσουζε ο κ......ς τους.... και θα αλλαζανε τακτικη... :? 8) :?

VG

Reaction score
0
Δεν εχει να κανει μονο με κατεβασμενους διακοπτες..
εχει να κανει με μια αγορα πολυ μικρη και ενα δικτυο απαρχαιωμενο..
εχει να κάνει με ενα ΟΤΕ να φερεται ως το τελευταιο μονοπώλιο του πλανήτη...
εχει να κανει με μια Βουλή οπου ο καλυτερος εκει μέσα γνωριζει οτι η DSL δεν εχει σχεση με το "ντεσεβώ"...
εχει να κανει με καταναλωτες που βαζουν υποθηκη το σπιτι τους για να παρουν το τελευταιο κινητο αλλα για internet ψαχνουν το φτηνότερο...

Reaction score
6
VG said:
...
εχει να κανει με μια Βουλή οπου ο καλυτερος εκει μέσα γνωριζει οτι η DSL δεν εχει σχεση με το "ντεσεβώ"...
......
Μέγα λάθος.... το ξέρεις ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει DSL από τότε που έκανε ο ΟΤΕ δοκιμές;;;;;; Και όχι μόνο στα "βουλευτικά" τους γραφεία, αλλά και στα σπίτια τους....!!!!!
Αυτό το "δοκιμαστικό" έχουν ακόμα.... με 1 και 2Mpbs γραμμές.... και δεν έχουν πληρώσει ΠΟΤΕ φράγκο.....!!!!!!!!!!!!!!!!  (μα φυσικά γιατί είναι ακόμα "δοκιμαστικό"!!!!!!)
Και αυτό το ξέρω από πηγή που έχω μέσα στον ΟΤΕ ......

Άμα λέω εγώ ότι τους χρειάζεται βρεγμένη σανίδα.....!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef