Ξεκίνησε η Digea στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Έχουν κολλήσει στις 1080 γραμμές:145: των τηλεοπτικών καναλιών

και δεν μπορούν να μας ενημερώσουν!:410:
να μας διευκρινήσουν τουλάχιστον 1080i ή 1080p... :405:

Reaction score
0

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ
ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ

Reaction score
4.250

Εγω εξακολουθω να μην εχω εικονα και εχω μονο ηχο. Στην καινουρια σαρωση μου εχει βγαλει 3-4 καναλια ακομη αλλα τι να το κανεις αφου δεν βλεπω.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.679

Εγω εξακολουθω να μην εχω εικονα και εχω μονο ηχο. Στην καινουρια σαρωση μου εχει βγαλει 3-4 καναλια ακομη αλλα τι να το κανεις αφου δεν βλεπω.
Με εξωτερικό δέκτη;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.679

Οι άλλοι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη βλέπουν, για να δούμε αν έχει

πρόβλημα η κάρτα του @vastsar;

Reaction score
4.250

Μηπως πρεπει να παιξω με την κεραια? Τα καναλια της ΕΤ (πρισμα, ρικ κ.λ.π. ) τα βλεπω κανονικα

Reaction score
44
κατά τις 2 η ώρα που έκανα ένα σκανάρισμα είχαν αρχίσει να εκπέμπουν,η εικόνα ήταν αρκετά καλή (για sd ) αλλά ο ήχος ήταν πολύ χαμηλός,δεν ξέρω βέβαια αν οφείλεται στον αποκοδικοποιητή μου.
Το πρωί άκουσα από το ράδιο θεσσαλονίκη ότι ένα από τα κανάλια της digea θα εκπέμπει ως τα τέλη της χρονιάς σε HD.Εχει ακούσει κανένας τπτ;

Reaction score
385
Απάντηση: Re: Ξεκίνησε η Digea στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Το πρωί άκουσα από το ράδιο θεσσαλονίκη ότι ένα από τα κανάλια της digea θα εκπέμπει ως τα τέλη της χρονιάς σε HD.Εχει ακούσει κανένας τπτ;
To είπε κάποιος επίσημος ή οι γνωστοί "φωστήρες"; :107:
Το λέω γιατί δεν έχει ακουστεί κάτι ακόμα, αν πάντως κάποιος εκπέμψει έτσι μάλλον θα είναι ο σκάϊ.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν μπορεί κανείς να εκπέμπει σε HD ακόμα γιατί δεν υπάρχουν συχνότητες από ότι ξέρω...

Από την στιγμή που κάθε συχνότητα φιλοξενεί 4 κανάλια κατά την μεταβατική περίοδο όπου θα εκπέμπεται και ψηφιακό και αναλογικό σήμα, προφανώς κανείς δεν μπορεί να βγάλει HD εκπομπή...

Reaction score
0
Καλησπερα
παρατηρησα οτι ο ηχος ειναι χαμηλος σχεδον σε ολα τα καναλια,επισης μερικες φορες σε διαφορες εκπομπες απο διαφορα προγραματα κανει καποια ειδωλα οταν εχει κινηση(δηλ. οταν καποιος κουναει το χερι του) ισως να φταει και η τηλεοραση και ο χρονος αποκρισης αλλα αυτο δεν γινεται παντα.
Τα καναλια PGM 1,2,3,4 τι ειναι? γνωριζει κανεις ?
ΝΕΤ,ΕΤ3,ΕΤ1 δεν θα εκπεμψουν το προγραμμα τους?

Reaction score
1

Σε τι εκπέμπουν παιδιά? 16:9 ή 4:3?
To Skai 16/9 τα υπόλοιπα 4/3.

Μάλλον δεν έχει ενεργοποιηθεί η Νεοτιον καρτα. Σε μένα που η τηλεόραση έχει μόνο mpeg2 ακούω, αλλά δεν βλέπω. Φυσικά τα cine/prisma κτλ. φαίνονται ΟΚ.

Με win7 ενεργοποίησα το media center και με καρτούλα MSI Hybrid (20 Euro...) το συστημα δουλεύει τελεια. Η εικόνα των mpeg4 είναι καλύτερη από την αναλογική (πιο καθαρή - οξεία, φαινεται ότι τοσο καιρό είχα είδωλα τα οποία δεν τους εδινα σημασία με τα αναλογικά...)

Tα win7 Mediacenter εμφανίζουν το πρόγραμμα στα ελληνικά, με περίληψη, προγραμματισμένη εγγραφή, pause και ελληνικό τελετεξτ. Κοινώς μου άρεσαν συνολικά. (Οι τηλεοράσεις δίνουν αυτές τις δυνατότητες; Ίσως με μια καρτούλα Neotion που είδα στο σαιτ της εταιρίας με ενσωματωμένη μνήμη;;;)

Μένει να δώσω σήμα και στον προβολέα για να δω αν είναι ανεκτή η εικόνα. Με τα αναλογικά οριακά έβλεπα κανενα ματς, με τα φωτα ανοιχτα και με μπόλικους φίλους και μπύρες....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπορώ να πω... καθόλου ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα. Η εικόνα έχει χάλια χρώματα σε όλα τα κανάλια.

...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ξεκίνησε η Digea στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Μπορώ να πω... καθόλου ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα. Η εικόνα έχει χάλια χρώματα σε όλα τα κανάλια.

...
Δεν είναι όμως καλύτερα από πριν; (έτσω...)
Σε εμένα κάθε φορά που αλλάζω κανάλι κάνει κατι "ξεπλυμενες" περιοχές, αλλά επανέρχεται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εμένα μου φαίνονται γενικώς τα χρώματα πιο "ξεπλυμένα" από ότι στο άλλο σήμα. Αναλόγως του καναλιού η διαφορά είναι από μικρή έως πολύ μεγάλη.

...

Reaction score
180

Μαλλον υπαρχει η γνωστη ψηφιακιλα, που ειναι αναποφευκτη. Ειναι εξ αλλου το αναγκαιο αντιτιμο της αυξημενης ευκρινειας και της ελλειψης ειδωλων και παρεμβολών.

Reaction score
2

Αρχισαν τα οργανα απο τις καταναλωτικές οργανώσεις, που απαιτουν απο την Digea να γυρίσει την κωδικοποίηση της εικόνας που εκπέμπει, στο,πλέον συμβατό με τις τηλεοράσεις που εχουν πουληθει στην Ελλάδα απο το 2006 και μετά, MPEG-2.

To ΚΕΠΚΑ εχει δεχθεί πληθώρα παραπόνων σχετικά με την αλόγιστη, αδικη και προκλητική επιλογή της DIGEA, να ακυρώσει την αγορά εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών συμβατών με το στάνταρ DVB-T, εναντι μιας νεας ημι-ανεπτυγμένης τεχνολογίας η οποια δεν χρησιμοποιείται παρα σε ελάχιστες χωρες,

και που μάλιστα σε αυτές η διεισδυση συσκευών ετοιμων για MPEG-2 (το παλιό φορμά που χρησιμοποιεί η ΕΡΤ), ειναι μικρή ως αμελητέα, χάρη στα χαμηλότερα εισοδήματα των πολιτών εκεί.

Αντιθετα με αυτές τις χώρες, στην Ελλάδα εχει προυπάρξει εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης στο MPEG-2, και οι καταναλωτες απέκτησαν συσκευές συμβατές με αυτό το πρότυπο, το οποιο δεν φαινεται να "χωλαίνει" εναντι του νέου MPEG-4 που προσπαθει να καθιερώσει η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η δημοσιευση της ΚΕΠΚΑ,

Ειναι αστείο βέβαια, οτι ενω η ΕΙΤΗΣΕΕ μας τάζει "τελεια ψηφιακή εικόνα χωρις χιόνια και ειδωλα" στην πραγματικότητα μενουμε....χωρις εικόνα αλλά μόνο με ηχο, ενω αν τελικά αγοράσουμε τον περιβόητο νέο αποκωδικοποιητή, η εικόνα ειναι η ίδια με αυτήν που λαμβάναμε ως τώρα απο την αναλογική επίγεια, με την προυπόθεση οτι ειχαμε ήδη σωστά τοποθετημένη κεραία! Προς τί το λοιπόν ολος ο ντόρος και γιατί χάνουμε τα κανάλια τα οποια ηδη εχουμε πληρώσει μεσα απο τα διαφημιζόμενα προιόντα, και γιατί αφου πληρώσαμε ηδη στις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις τις πανάκριβες τηλεοράσεις "με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη", που ειχαν απο 100 μεχρι και 500 ευρώ ακριβότερη τιμή σε σχεση με τις απλές αναλογικές στις ίδιες ιντσες, να πρέπει τώρα να ξαναπληρώσουμε?

Εχετε ΗΔΗ πληρωθει με τον ενα η τον άλλο τρόπο τις τηλεοράσεις μας, κύριοι της DIGEA, εδω και το λιγότερο 2 χρόνια.
Πιστευω οτι ειναι πιά ωρα να τις κάνετε ΑΠΛΑ, να δουλέψουνε.

Σύμφωνα με το Γ. Μαθιό, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, πουλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, 50.000 αποκωδικοποιητές
Συγχαρητήρια, κύριε Μαθιέ. Καταφέρατε να διογκώσετε το χρέος της Ελλάδας στο εξωτερικό κατά 2.000.000 ευρω επιπλέον.... οπως και το χρέος των Θεσσαλονικιών νοικοκυριών στο ποσό των 3.000.000 ευρώ επιπλέον (με βάση την τιμή αποκωδικοποιητή στα 60 ευρω λιανική και στα 40 εισαγωγή).....

ενω 30.000 αποκωδικοποιητές MPEG-2 σκονίζονται μεσα στις τηλεοράσεις και τα STB's που αχρηστεψε ο παραλογισμός σας.

ΤΣΙΠΑ, δεν εχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ, μου φαινεται.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Mpermplis