ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ PANASONIC 2000AE?

Reaction score
39
Σκέφτομαι να αγοράσω τον συγκεκριμένο βιντεοπροβολέα.
1. εγκρίνετε την αγορά του? Πόσες είναι οι ιδανικές ίντσες απεικόνισης για το συγκεκριμένο?
2. τι είναι το gain και ποιο είναι το ιδανικό
3. μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο πανί προς αγορά? (ύψος από ταβάνι - πάτωμα : 2,76. Θα στηριχθεί στο ταβάνι. Απόσταση θέασης - 7 m. Προτίμηση για ηλεκτρική. Budget: αντίστοιχο του προβολέα

Reaction score
39
καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
δευτερον ψηφίζεις για 40αρη?

Reaction score
182
Καλυτερα να περιμενεις Σεπτεμβριο - Οκτωβριο για αγορα. Θα κυκλοφορησουν καινουργια μοντελα και θα πεσουν οι τιμες στα ηδη υπαρχοντα.
Αναμενεται και μοντελο παραπλησιο του σονυ 40, ο σονυ 10 σε πιο οικονομικη τιμη.

Ψηφιζω κι εγω σονυ 40 προς το παρον. Πιο νεο μοντελο απο τον πανασονικ, πιο φτηνος και καλυτερος σε ανομοιομορφιες, απο οτι εχει φανει.

Reaction score
39
σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Για τηλεόραση να προχωρήσω (πλασμα 50 - κατηγορίας 2000 ευρώ ) ή να περιμένω επίσης?

Reaction score
164
Μην περιμένεις ποτέ για τίποτα σε αυτά τα θέματα.
Αν περιμένεις τον Οκτώβριο για νέο μοντέλο, το οποίο θα έρθει τον Νοέμβριο, τότε θα ανακοινωθούν οι αντικαταστάτες των σημερινών LCD, οι οποίοι θα έρθουν σταδιακά μέχρι τον Φεβρουάριο, την ώρα που θα ανακοινώσει η Sony τον αντικαταστάτη του 40ρη, ο οποίος θα έρθει... κοκ κοκ κοκ και εσύ δεν θα πάρεις ποτέ τίποτα.
Από τον τρόπο που άλλαξες αμέσως γνώμη, υποθέτω ότι δεν έχεις δει κανέναν προβολέα μέχρι τώρα. Μεγάλο λάθος, ιδίως αν είσαι άπειρος στο θέμα. Δες τον χώρο σου, τις συνθήκες, την απόσταση προβολής, δες οπωσδήποτε τους υποψήφιους προβολείς και μετά αποφάσισε. Χωρίς να περιμένεις.

Reaction score
164
Για του λόγου το αληθές... Αν πάρεις τον 40ρη έτσι, με ελαφρά την καρδία, θα ανακαλύψεις ότι, για απόσταση θέασης 7m, θα χρειαστείς γύρω στις 200" οθόνη. Για τόσο μεγάλη οθόνη, θα πρέπει ο προβολέας να βρίσκεται στα 6 μέτρα από το πανί. Ακόμα και σε απόλυτο σκοτάδι, δεν θα μπορέσει να έχει, υπό αυτές τις συνθήκες, καλή φωτεινότητα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο 2000 θα αποδίδει καλύτερα.

Reaction score
39
Με κούφανες λιγο με το τρόπο που καταλαβες ότι δεν έχω δει κάτι και βασίζομαι μόνο στα χαρτιά και τις γνώμες των άλλων, αλλά... έχεις δίκιο. Επομένως μου λες πως αν στήσω το 40αρη στα 7 μέτρα, δεν μπορώ να τον ρυθμίσω ουτως ώστε να έχω μια οθόνη 90-100 ιντσες?

Reaction score
39
Αν τον τοποθετήσω στα 5 μέτρα? Τέλος πάντων... ποια θεωρείται η ιδανική απόσταση για να τον τοποθετήσω?

Reaction score
164
Αν η απόσταση θέασης είναι 7m και δεν μπορείς να πας πιο κοντά, θα έχεις πρόβλημα, γιατί από τόσο μεγάλη απόσταση χρειάζεσαι τεράστια οθόνη.
Οι "φυσιολογικές" συνθήκες για τους προβολείς αυτής της κατηγορίας είναι 3-4m απόσταση προβολής και θέασης στις 90-120".
Μπορείς να κινηθείς σε αυτά τα μέτρα;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ PANASONIC 2000AE?

Στα site των εταιρειών (ή συγκεντρωμένα στο projectorcentral.com) μπορείς να βρεις υπολογιστές που θα σου δώσουν τις εφικτές αποστάσεις τοποθέτησης για συγκεκριμένο μέγεθος οθόνης και την προκύπτουσα φωτεινότητα. Στόχος είναι να έχεις τουλάχιστον 55 nits (~16fL) με gain οθόνης τη μονάδα.
Κατά κανόνα είναι καλύτερα να τοποθετείς τον προβολέα κοντά στο άκρο του τηλεφακού, όπου η οπτική ποιότητα είναι στο μέγιστο και το hot-spot της οθόνης στο ελάχιστο. Εκεί όμως οι προβολείς είναι λιγότερο φωτεινοί, ειδικά αυτοί με τα μεγάλα εύρη ζουμ.

Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τον Unforgiven: αγόρασε το κάθε πράγμα όταν το χρειάζεσαι, ούτε πριν ούτε μετά.

ΥΓ Αν κάποιοι από τους όρους που χρησιμοποίησα παραπάνω σου είναι άγνωστοι, ίσως χρειάζεσαι μερικό διάβασμα πριν επιλέξεις.

Reaction score
152
τελικα, αποσταση θεασης (οπου θα καθεσαι) ειναι τα 7μ. ή αποσταση προβολης (που θα βαλεις το προβολι)???

Reaction score
152
καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
δευτερον ψηφίζεις για 40αρη?
......η βασιλισσα υπαρχει (stewart 123'') και τωρα ζαχαρωνω τον πριγκηπα (sony vpl-vw40), μεχρι να αφιχθει ο βασιλιας (sony vpl-vw200)...!!!!!!

Reaction score
39
τελικα, αποσταση θεασης (οπου θα καθεσαι) ειναι τα 7μ. ή αποσταση προβολης (που θα βαλεις το προβολι)???
Προφανώς σας έχω μπερδέψει λίγο . Συγχωρήστε με , είναι (προφανώς λόγω απειρίας) . Εν ολίγοις:
1. Η απόσταση θέασης (από όπου θα κάθομαι και θα βλέπω ) είναι τα 7 μέτρα
2. Θα με βόλευε να στήσω τον προτζέκτορα στα 5,5 μέτρα (WAF), αλλά αν αυτό δεν είναι σωστό - ιδανικό , το αναπροσαρμόζω.
3. Με έχετε πείσει ως προς την αγορά του 40αρη και αυριο θα τον παραγγείλω μαζί με οθόνη και με μια TV.
4. Ισως να φαίνεται περίεργο το πόσο εύκολα αλλάζω γνώμη, αλλά αυτό συμβαίνει στην περίπτωση, που δεν είσαι γνώστης. Από κει και πέρα , με όλο το ... θάρρος σας ρωτώ και σας κουράζω , διότι έχω εμπιστοσύνη στα λεγόμενα σας. Το ζητούμενο για μένα είναι να αγοράσω προτζέκτορα και να βλέπω 100 περίπου ίντσες. ΄΄Ισως να μου έπεφτε το στόμα και με κάτι φθηνότερο , δεδομένου πως δεν έχω μέτρο συγκρισης. Όμως δεν νομίζω σε καμία περίπτωση πως θα απογοητευτώ (μάλλον το αντίθετο).΄
Οπως και ναχει το πράγμα , για άλλη μια φορά (ειλικρινά) τις ευχαριστίες μου για την προσοχή σας...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ PANASONIC 2000AE?

Αν χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή του projectorcentral, θα δεις ότι ο VW40 μπορεί να δώσει 100" από μέγιστη απόσταση 5,34μ. Το πρόβλημα είναι ότι σ' αυτές τις συνθήκες, η φωτεινότητά του είναι μόλις 35Nits (10fL) και μάλιστα στο πιο φωτεινό mode, που γενικά δεν είναι ότι καλύτερο από πλευράς ποιότητας εικόνας. Ρυθμισμένος για προβολή ταινιών θα είναι ακόμα σκοτεινότερος.
Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οθόνη μεγαλύτερου gain, αλλά τ' αποτελέσματα είναι αμφίβολα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα.

Στο Ευρετήριο της κατηγορίας θα βρεις τον υπολογιστή του zoglair, που -για 100"- θα σου δώσει συνιστώμενη απόσταση θέσης 3,4-4,8μ., ανάλογα με το πρότυπο.

Άποψή μου είναι πως, αν δε μπορείς ν'αλλάξεις την απόσταση θέασης των 7μ. που αναφέρεις, θα πρέπει να πας σε πολύ μεγαλύτερη οθόνη.
Την οποία θα πρέπει αναγκαστικά να συνδυάσεις με έναν πολύ φωτεινό long-throw προβολέα, της κατηγορίας πχ του Infocus IN83 (αν βέβαια δεν υπάρχει πρόβλημα με το offset στο χώρο σου και αν δε βλέπεις rainbow).

Εν τω μεταξύ συνέχισε το διάβασμα. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό το άθλημα απαιτεί καλή προετοιμασία. :123:
Στο Ευρετήριο θα βρεις πολλά χρήσιμα άρθρα και παρουσιάσεις προβολέων.

Reaction score
182
Τα 7 μέτρα αποσταση θεασης για 100" ισως να ακουγονται (και εν μερει να ειναι) πολλα, αλλα πολλες φορές η πρακτικη και κυριως το προσωπικο γουστο δειχνουν αλλα.

Εγώ, βλεπω 104" απο τα 6μ και δε με ενοχλει καθολου, αν και μπορω ανετα να καθισω και στα 4μ.

Η φωτεινοτητα του σονυ 40 εχει σχολιαστει οτι ειναι χαμηλη, αλλα με λιγο πιο κοντινη αποσταση τοποθετησης απο τα 5μ θα ειναι πιστευω ικανοποιητικη για 100" (αν εχει αρκετο ζουμ).
Παλι επι προσωπικου, με 1400 ωρες στον προβολεα (tw600) δε μου λειπει φωτεινοτητα (οχι οτι θα ελεγα οχι σε νεα λαμπα). Το ματι συνηθιζει συν του οτι εχω και dedicated χωρο, οποτε καπως το εξισσοροπω.

Reaction score
164
100" από τα 5 μέτρα, νομίζω ότι θα σου πέσει πολύ μικρή. Οι 100" είναι χορταστικές στα 3-3.5. Με τόση οθόνη στα 7 μέτρα, θα έχεις πρόβλημα. Γνώμη μου: μην πάρεις τον 40ρη υπό αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να σου "γεμίσει" μεγάλη οθόνη από τόσο μακρυά με τίποτα.
Και άλλοι δύο παράγοντες που με κάνουν να πιστέψω ότι πρέπει να κάνεις αλλαγές στο χώρο σου οπωσδήποτε:
-Ένας τόσο μεγάλος χώρος, και μάλιστα σαλόνι, είναι σχεδόν αδύνατο να συσκοτιστεί πλήρως. Για την ημέρα, δεν το συζητάμε καν. Πιστεύω ότι και τη νύχτα θα έχεις πρόβλημα.
-Πώς θα καλύψεις ηχητικά έναν τόσο τεράστιο χώρο; Έχεις κάτι κατά νου;

Reaction score
39
100" από τα 5 μέτρα, νομίζω ότι θα σου πέσει πολύ μικρή. Οι 100" είναι χορταστικές στα 3-3.5. Με τόση οθόνη στα 7 μέτρα, θα έχεις πρόβλημα. Γνώμη μου: μην πάρεις τον 40ρη υπό αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να σου "γεμίσει" μεγάλη οθόνη από τόσο μακρυά με τίποτα.
Και άλλοι δύο παράγοντες που με κάνουν να πιστέψω ότι πρέπει να κάνεις αλλαγές στο χώρο σου οπωσδήποτε:
-Ένας τόσο μεγάλος χώρος, και μάλιστα σαλόνι, είναι σχεδόν αδύνατο να συσκοτιστεί πλήρως. Για την ημέρα, δεν το συζητάμε καν. Πιστεύω ότι και τη νύχτα θα έχεις πρόβλημα.
-Πώς θα καλύψεις ηχητικά έναν τόσο τεράστιο χώρο; Έχεις κάτι κατά νου;

Το σαλόνι κάνει Γ. Εκεί που ξεκινάει το Γ (στην ορθή του γωνια) θα μπούν τα κύρια ηχεία. Μου πρότειναν τα audio spark 3 (μιας και ήθελα να το συνδιάσω και με δικάναλο σύστημα) συν τα περιφερειακά της ίδιας σειράς , με ενίσχυση από Denon 4308 ή 3808. Μια άλλη πρόταση ήταν (μόνο ώς χρήση Ηome Cinema) τα Β&W MT-30 + PV1 με κάποια από τις 2 προαναφερθείσες πηγές.
Η κάθετη πλευρά του Γ είναι 7,70 Χ 4 .Το άνοιγμα προς την οριζόντια πλευρά του Γ είναι 4,5 μέτρα. Αν έγινε κατανοητό το σχέδιο, ποιά είναι η γνώμη σου όσον αφορά το ηχητικό κομμάτι?
Όσον αφορά τωρά στον προτζέκτορα... φρέναρα , με αυτά που με συμβουλεύετε , ιδίως από εχθές το βράδυ. Σπαζοκεφαλιά...

Reaction score
164
Δεν κάνεις ένα πρόχειρο σχέδιο με τις θέσεις των επίπλων μπας και βρούμε καμία άκρη; Έεεεεχουμε ανακατέψει σαλόνια εμείς.... :142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.453
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO