ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΔΩ!

Reaction score
51
Jean Genie!
H Jean Genie ήταν η Cyrinda Fox η πρώτη γυναίκα του Steven Tyler από την οποία έκανε ένα παιδί!
Από την δεύτερη έκανε εκείνη που ξέρετε!

Reaction score
23
To 1984 στην Αμερική έγινε μεγάλη συζήτηση για το super-album του Bruce Springsteen με τον τίτλο Born In The USA. Πάρα πολλοί το επέκριναν με πρόσχημα μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία!
Φυσικά υπερισχυσαν οι πολλοί και το άλμπουμ τώρα θεωρείται κάτι σαν εθνικός υμνος για τους Αμερικανούς ?

Τι είχαν κατηγορήσει τον Boss ?

Reaction score
51
Got in a little hometown jam
So they put a rifle in my hand
Sent me off to a foreign land
To go and kill the yellow man
To Born in the USA ήταν στην πραγματικότητα ένα τραγούδι ντροπής για τους Αμερικάνους για το πως αντιμετώπιζαν τους βετεράνους του Βιετνάμ.
Στο τελος υπερίσχυση η "ανόητη" πλευρά του "Αμερικάνικου Υμνου".

Πάντως επίσης κατηγόρησαν τον Bruce, ότι στο εξώφυλλο φαίνεται να κατουράει την Αμερικάνικη σημαία![/url]

Reaction score
23
Got in a little hometown jam
So they put a rifle in my hand
Sent me off to a foreign land
To go and kill the yellow man
To Born in the USA ήταν στην πραγματικότητα ένα τραγούδι ντροπής για τους Αμερικάνους για το πως αντιμετώπιζαν τους βετεράνους του Βιετνάμ.
Στο τελος υπερίσχυση η "ανόητη" πλευρά του "Αμερικάνικου Υμνου".

Πάντως επίσης κατηγόρησαν τον Bruce, ότι στο εξώφυλλο φαίνεται να κατουράει την Αμερικάνικη σημαία![/url]
Πολύ σωστά Γιώργο !!

Σε ποιόν Instroumental δίσκο είχαν "κολλήσει" οι Αμερικανοί το αυτοκόλλητο "Explicit Lyrics" !?!?

Reaction score
23
Σε ποιόν Instroumental δίσκο είχαν "κολλήσει" οι Αμερικανοί το αυτοκόλλητο "Explicit Lyrics" !?!?
Ο δίσκος με το .... παράδοξο sticker ήταν ο "Jazz from Hell" του Frank Zappa.
Προφανώς το sticker Μπήκε μόνο και μόνο με την αναγραφή του ονόματος του Zappa!!

Reaction score
23
Αντε να βάλω και κανά δυο θεματάκια σήμερα , γιατί αύριο θα είμαι στην Κέρκυρα !!

1.Τι σχέση έχει ο Jimi Hendrix και οι Scorpions ?
2. Ποιός ηταν ο στίχος από το Light My fire των Doors που δεν ήθελαν να ακουστεί το Ed Sullivan Show , όταν το συγκρότημα εμφανίστηκε στην διάσημη τότε εκπομπή ?

Reaction score
51
Αντε να βάλω και κανά δυο θεματάκια σήμερα , γιατί αύριο θα είμαι στην Κέρκυρα !!

2. Ποιός ηταν ο στίχος από το Light My fire των Doors που δεν ήθελαν να ακουστεί το Ed Sullivan Show , όταν το συγκρότημα εμφανίστηκε στην διάσημη τότε εκπομπή ?
Γιά το 2! Girl we couldn't get much higher!!!!

Reaction score
23

Πολύ σωστά Γιώργο η απάντησ στην δευτερη ερώτηση!!

Η πρώτη ομολογώ ότι είναι πολύ δύσκολο να την ξέρει κάποιος , εκτος και αν έχει διαβάσει μια "καλή" Band History των Scorpions.

Η σχέση λοιπόν μεταξύ τους άκουγε στο όνομα Monica Dannemann. Ηταν η τελευταία "σύντροφος" του Hendrix και παράλληλα είχε γράψει και τους στίχους του καταπληκτικού We'll Burn The Sky των Scoprions !!

Η σχέση αυτή είναι ενδεικτική των στενών σχέσεων μεταξύ των top μουσικών την δεκαετία του 70

Reaction score
23
Στο βίντεο-κλίπ του Dancing In The Dark Ο Bruce Springsteen σηκώνει από τους θεατες της συναυλίας μια - άγνωστη τότε - δεκαπεντάχρονη έφηβη.

Τώρα την ξέρουν όλοι .....ποιά είναι ?

Reaction score
23
Εδώ θα 'θελα να κάνω μια μικρή παρένθεση.....
Το θέμα αυτό το ξεκίνησε πριν από καιρό ο Γιώργος (Sambalis). Εχει ήδη φτάσει πολλά replies , κα΄τι που δείχνει πόσο επιτυχημένο είναι.
Βλέπω όμως ότι παρα τα πολλά replies , τα άτομα που έχουν γράψει κάτι είναι πλύ λίγα.....4-5 το πολύ.

Ακριβώς εδώ μου δημιουργηθηκε μια ...υποψία. Σε καμιά περίπτωση οι ερωτησούλες που βάζουμε εδώ δεν αποτελούν "προβολή" γνώσεων και "φιγούρα".
Επίσης μερικές από τις απαντήσεις που δίνω εγώ προσωπικά , δεν τις ξέρω , αλλά ψάχνω να τις βρώ γιατί αυτή είναι και Η ΟΥΣΙΑ του θέματος!!

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μην φοβάστε να απαντήσετε κάτι λάθος ή να βάλετε κάποια μουσικη ερωτηση.

Δεν είμαστε παντογνώστες απλά θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ !!

Υ.Γ. Περιμένω ακόμα την απάντηση για την ...κοπελίτσα στο κλιπ του Boss!!

Reaction score
23
Στο βίντεο-κλίπ του Dancing In The Dark Ο Bruce Springsteen σηκώνει από τους θεατες της συναυλίας μια - άγνωστη τότε - δεκαπεντάχρονη έφηβη.

Τώρα την ξέρουν όλοι .....ποιά είναι ?

Η κοπελίτσα που ψάχνουμε είναι η ...Courtney Cox (Φιλαράκια , Scream κλπ)

Reaction score
51
Εδώ θα 'θελα να κάνω μια μικρή παρένθεση.....
Το θέμα αυτό το ξεκίνησε πριν από καιρό ο Γιώργος (Sambalis). Εχει ήδη φτάσει πολλά replies , κα΄τι που δείχνει πόσο επιτυχημένο είναι.
Βλέπω όμως ότι παρα τα πολλά replies , τα άτομα που έχουν γράψει κάτι είναι πλύ λίγα.....4-5 το πολύ.

Ακριβώς εδώ μου δημιουργηθηκε μια ...υποψία. Σε καμιά περίπτωση οι ερωτησούλες που βάζουμε εδώ δεν αποτελούν "προβολή" γνώσεων και "φιγούρα".
Επίσης μερικές από τις απαντήσεις που δίνω εγώ προσωπικά , δεν τις ξέρω , αλλά ψάχνω να τις βρώ γιατί αυτή είναι και Η ΟΥΣΙΑ του θέματος!!

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μην φοβάστε να απαντήσετε κάτι λάθος ή να βάλετε κάποια μουσικη ερωτηση.

Δεν είμαστε παντογνώστες απλά θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ !!  
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Διονύση!
Εγώ δεν ξεκίνησα αυτό το thread με διάθεση ούτε επίδειξης ούτε ανάδειξης των "μυημένων" στα μυστικά της μουσικής.
Ολοι μας έχουμε την κρυφή αγάπη για αυτό, και μαθαίνουμε καθημερινά είτε διαβάζοντας είτε surfαροντας.

Οσο για τους Alphaville αυτό τ'οξερα!

Reaction score
51

Εχει σχέση αυτό το βιβλίο με την rock μουσική??? :lol:
Αυτό είναι δύσκολο έ!!?
(Και γω μόλις το βρήκα όμως μ'αρεσε)
Για να βοηθήσω έχει να κάνει με την πιό κάτω ερώτηση:

Η Marianne Faithful επηρέαση τον Jagger τελικά στην δημιουργία πολλών τραγουδιών των Stones! Ξέρετε ποιά και σε ποιό δίσκο ιδιαίτερα?? :D

Reaction score
51

Εχει σχέση αυτό το βιβλίο με την rock μουσική??? :lol:
Αυτό είναι δύσκολο έ!!?
(Και γω μόλις το βρήκα όμως μ'αρεσε)
Για να βοηθήσω έχει να κάνει με την πιό κάτω ερώτηση:

Η Marianne Faithful επηρέαση τον Jagger τελικά στην δημιουργία πολλών τραγουδιών των Stones! Ξέρετε ποιά και σε ποιό δίσκο ιδιαίτερα?? :D
Λοιπόν η Marianne Faithful επηρέασε πολύ τον Jagger σε τραγούδια του Sticky Fingers!

Το Bitch είναι γραμμένο για αυτήν (ειδικά τότε που τον χώριζε)!
Το Wild Horses γράφτηκε για αυτήν!

Ομως η διανοούμενη κυρία Faithful έδωσε να διαβάσει το ως άνω βιβλίο στον Mick ο οποίος φανερά επηρεασμένος απο αυτό έγραψε το Sympathy for the Devil!

Reaction score
23

H Ως ανω Κυρία!
Τι σχέση εχει με την rock μουσική :?:  :wink:
Καλώς σας βρήκα!!
Λοιπόν η ως άνω κυρία έχει σχέση κυριως με τους RollingStones , καθώς συμμετείχε με φωνητικά στα Gimme Shelter και Tumbling Dice. , από τα LP's Let it Bleed (αναφέρεται ατα credits ) & Exile on Main Street (δεν αναφέρεται πουθενά...
Επίσης έχει συνεργαστεί και με τον Joe Cocker και τους Who σε μια εκτέλεση του Tommy λέγοντας το Acid Queen.

Μια και το έφερε η κουβέντα ......

Ποιά λέει το Acid Queen στο κινηματογραφικό Tommy των WHO ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7