ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΔΩ!

Reaction score
51
H ξυλουργός (νομίζω ότι) έχει σχέση με τους στίχους του Stairway to Heaven. Το κάστρο μου διαφεύγει..
Μπράβο Μαρία!!!

Το κάστρο Lelawcge-an-bryn στην Ουαλία, αγοράστηκε από τον Jimy Page από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του τον ηθοποιό Richard Harris.
Η κυρία Erma Rees-Gwynn ήταν βασικά η ξυλουργός που επέλεξαν για να βελτιώσει κάποια πράγματα στο κάστρο, και η όλη η ιστορία τελικά οδήγησε στον Robert Plant να γράψει το Stairway to heaven!!!! (Ther's a lady who's sure, all that glitters is gold...) :wink:
Ολη η ιστορία εδώ:http://www.michaelklassen.ca/understanding-stairway-to-heaven/

Τι μαθαίνει κανείς!!! :roll:

Reaction score
0
Έλα ρε Γιώργο, και το πιστεύεις αυτό? Σιγά μην το παραδεχεται ο Plant αυτή την πεζή ιστορία.

Εδώ έχουν βάλει μέσα Lord of the Rings και Tolkien, θα έβαζαν την κυρία Emma και το picnic?

Εδώ μια πιο μυστικιστική εξήγηση

http://www.songfacts.com/detail.php?id=328

Robert and Jimmy wrote this in an old mansion called Headley Grange in Worcestershire, England, where they recorded most of their 4th album.
It was a huge, old, dusty mansion with no electricity but great acoustics. Bands would go there to get some privacy and focus on songwriting. One night, in front of a roaring fire, Page strummed the chords to this for Robert.
Plant wrote 90% of the lyrics right there in front of the fire. He has said in many interviews that he didn't seem to be writing, that something else was moving his pencil for him.
Plant is a great admirer of all things mystic, the old English legends and lore and the writings of the Celts. He was immersed in The Lord Of The Rings around this time and many of his lyrics reflect that.

Reaction score
51
Δεν έχεις και άδικο!!!
Εχω δεί όλες τις αναφορές και επεξηγήσεις!!
Η πιό αναλυτική επεξήγηση μου φάνηκε αυτή!!
Τα περί σατανισμού και μυστικιστών δεν τα αναλύω κάν!!!

Προσπαθώ να βρώ συνεντεύξεις του ίδιου του Plant αλλά δεν τα έχω καταφέρει μέχρι τώρα!!!

Reaction score
2
Αν σου πω ότι αυτή τη στιγμή έχω το άλμπουμ ως εξώφυλλο μπροστά μου αλλά δεν θυμάμαι αν είναι ο Van Morrison?
Νυστάζω πολύ και είμαι ακόμα στο μαγαζί. Δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι.

Reaction score
51
Τι εννοείς?
Ποιός εμφανίζεται στο εξώφυλλο δίσκου του περικυκλωμένος από ένα μεγάλο δάφνινο στεφάνι?
για λέγε Αντώνη....
Οχι!!
Εννοώ ποιός ήταν ο "Δαφνιώτης"!!!
Λοιπόν "Δαφνιώτης" ήταν ψευδώνυμο!

Reaction score
51
Τι εννοείς?
Ποιός εμφανίζεται στο εξώφυλλο δίσκου του περικυκλωμένος από ένα μεγάλο δάφνινο στεφάνι?
για λέγε Αντώνη....
Οχι!!
Εννοώ ποιός ήταν ο "Δαφνιώτης"!!!
Λοιπόν "Δαφνιώτης" ήταν ψευδώνυμο!
Λοιπόν μιά και σε κανένα δεν πήγε το μυαλό, και όλοι ασχοληθήκατε με τα δάφνινα στεφάνια του Van Morisson, "Δαφνιώτης" ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Μίκης Θεοδωράκης, σαν αρθρογράφος στην εφημερίδα "Αυγή" εκείνα τα χρόνια!

(Είπαμε και λίγο Ελλάδα)! :wink:

Reaction score
23
Να βάλω όμως και εγώ κάτι που έχει σχέση με τον κ. Sadrina....

Tι σχέση έχει ο Μανος Ξυδούς με τους ...Scorpions ?
το ειχα βαλει εδω και καιρο και το ...ξέχασα !!

Μια και κανεις δεν απάντησε να το πώ λοιπόν :

O Μάνος Ξυδους το 1985 , πολύ πριν τους Πυξ Λαξ , εργαζόμενος τότε στην ΕΜΙ , είχε επιμεληθεί την Ελληνική συλλογή των Scorpions - BEST OF, η οποία είχε πουλήσει τότε απίστευτα μεγαλο αριθμό δίσκων.
Στο οπισθόφυλλο μάλιστα υπάρχει και ένα σημείωμα για τους Scorpions , που υπογραφεται από τον Μάνο και τον Γιάννη Κουτουβο.

Reaction score
51
Ποιό ήταν το 1ο Video-music hit που ξεκίνησε το MTV στα 1980!!!!

(και τι δουλειά έχει με τους Emerson-Lake-Palmer) :wink:

Reaction score
23

Το πρώτο Video Clip στο MTV είχε προφητικό τίτλο και ήταν το "Video Killed the Radio Star", by The Buggles.

Για τους ELP δεν ξέρω.... :oops:

Reaction score
51

Το πρώτο Video Clip στο MTV είχε προφητικό τίτλο και ήταν το "Video Killed the Radio Star", by The Buggles.

Για τους ELP δεν ξέρω.... :oops:
Πράγματια αυτό ήταν και το προφητικό τραγούδι!!!

Το υπόλοιπο είναι μία ιστοριούλα των Buggles:
Με κλειδί τον Geoff Downes!!
Διάσημος Keyboardίστας της Αγγλίας που το 1976 συνάντησε τον Trevor Horn δίνοντας ακρόαση για την μπάντα της Tina Charles!!!!.
Μαζί σχημάτισαν τους Buggles και δημιούργησαν το hit single ("Video Killed the Radio Star").
Αργότερα λοιπόν και οι δύο πήγαν στους Yes γιά ένα album (Drama)
Οταν μετά οι Yes διαλύθηκαν τότε ο Downes ένωσε τις δυνάμεις τους με τους Yes- Steve Howe, Carl Palmer (ELP) και John Wetton (King Crimson) για να δημιουργήσουν τους Asia το 1982.!!!!!! :wink:

Reaction score
51
Blue Velvet!!!!

Τι σας θυμίζει που να έχει σχέση με την μουσική???

(Βρείτε 3 σχέσεις)! :mrgreen:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πρώτον το γνωστό τραγούδι των Bernie Wayne & Lee Morris το οποίο τραγούδησε ο Bobby Vinton.

Δεύτερον το soundtrack της ομότιτλης ταινίας του David Lynch όπου περιεχεται και το παραπάνω τραγούδι σε 2 εκτελέσεις. Την αυθεντική και μία όπου τραγουδά η Ισαμπέλλα Ροσελλίνι.

Τρίτον ο δίσκος του Houston Person.

Τέταρτον το folk συγκρότημα "Blue Velvet Band"
http://www.ibiblio.org/folkindex/bp11.htm

δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ