Οδήγηση Β&W 803S με Hypex NC 400

Reaction score
169
καλημέρα σε όλους,

Έχω τα Β&W 803S με συνιστώμενη ισχύ οδήγησης τα 250W @ 8Ohm και τα οδηγώ ικανοποιητικά με έναν ολοκληρωμένο Vincent SV-234 (200W @ 8Ohm) ωστόσο όταν οι εντάσεις ανεβαίνουν αρκετά η ηχητική εικόνα συρρικνώνεται προδίδοντας τις περιορισμένες ικανότητες οδήγησης του ενισχυτή.
Δοθέντος ότι ακούω αρκετά ηλεκτρονική μουσική και μετά από μια κάποια έρευνα έχω αρχίσει να σκέφτομαι την αγορά και κατασκευή 2 μονομπλόκ με ενισχυτικά της Hypex NC400.
Θα ήθελα να θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα:
1) υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί τους συγκεκριμένους class D με ανάλογο φορτίο; Και αν ναι, ψήνεται για δοκιμή με τα ηχεία μου :dance2:;
2) γνωρίζει κάποιος αν τα 200W @ 8Ohm - 400W @ 4Ohm που αποδίδει το συγκεκριμένο μόντουλο επαρκούν για την οδήγηση των συγκεκριμένων ηχείων;
3) Υπάρχει κάποιο λεπτό σημείο στην DΙY κατασκευή των συγκεκριμένων που να θέλει ιδιαίτερη προσοχή (διάβασα ότι αν δεν αποφορτιστούν οι πυκνωτές της τροφοδοσίας του SMPS600 υπάρχει πιθανότητα να κάψεις την πλακέτα του ενισχυτή κατά τη σύνδεσή μεταξύ των δύο) .
Αυτά τα ολίγα ελπίζω να μην κουράζω και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο όποιον απαντήσει.

Reaction score
169
Τι έγινε ρε παιδιά δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα ενισχυτικά να πει μια γνώμη;
είναι όμορφα, μυρίζουν ωραία, ψήνουν καφέ και τα λοιπά που μπορεί να ενδιαφέρουν έναν υποψήφιο χρήστη.:p

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.824
ο Vlassis ο Κορινθιος θα μας πει, αυτος πρεπει, εχει περασει απο πολλα ενισχυτικα στο παρελθον κ αν δεν κανω λαθος εμεινε στο τελος , στα τελευταια επεισοδια που τον αφησαμε δηλαδη, στα Ncore με τη Metric κ ηταν αρκετα ικανοποιημενος.

Αλλα το ριξε στη φωτογραφια βλεπεις τωρα....!

Reaction score
169
και που είναι ο Βλάσσης τώρα που τον χρειαζόμαστε να ρίξει λίγο φως στο αβυσσαλέο σκότος που σκεπάζει τις ικανότητες οδήγησης των συγκεκριμένων μηχανημάτων;

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
και που είναι ο Βλάσσης τώρα που τον χρειαζόμαστε να ρίξει λίγο φως στο αβυσσαλέο σκότος που σκεπάζει τις ικανότητες οδήγησης των συγκεκριμένων μηχανημάτων;
Καλημέρα,
Είχα τους ncore αρκετό καιρό, δεν θα έχεις πρόβλημα με την οδήγηση με την βασική προϋπόθεση ότι ο προενισχυτής σου θα τους οδηγήσει σωστά.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τα ncore στο σπιτι του Βλαση τα ειχα ακουσει, και πραγματικα δεν ειχαν κανενα προβλημα στην οδηγηση του ηχειου του. Απ' οτι ξερω η ευαισθησια εισοδου των τελικων ειναι στο 1.5v, βεβαια οι σοβαρες υλοποιησεις εχουν buffer στην εισοδο και εκει αλαζουν τα πραγματα.

Reaction score
169
Φίλε loudobic καλημέρα και από εμένα,
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Αν μπορείς και θέλεις θα ήθελα να μου αποσαφηνίσεις 3 πραγματάκια:
1) Τι εννοείς σωστή προενίσχυση μάλλον μιλάς για κάποια τάση που από ότι βλέπω στο φυλλάδιο είναι +/-15V; Δηλαδή καλό θα ήταν ο προενισχυτής μου να έχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος τάσης στην εξοδό του που να πλησιάζει το παραπάνω νούμερο.
2) Αν κρίνω από το άβατάρ σου οδηγούσαν τα ATC 50;
3) Γιατί τους εγκατέλειψες;
Ευχαριστώ και πάλι.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Φίλε loudobic καλημέρα και από εμένα,
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Αν μπορείς και θέλεις θα ήθελα να μου αποσαφηνίσεις 3 πραγματάκια:
1) Τι εννοείς σωστή προενίσχυση μάλλον μιλάς για κάποια τάση που από ότι βλέπω στο φυλλάδιο είναι +/-15V; Δηλαδή καλό θα ήταν ο προενισχυτής μου να έχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος τάσης στην εξοδό του που να πλησιάζει το παραπάνω νούμερο.
2) Αν κρίνω από το άβατάρ σου οδηγούσαν τα ATC 50;
3) Γιατί τους εγκατέλειψες;
Ευχαριστώ και πάλι.
Καλησπέρα και πάλι,

1) Ακριβώς!! Το έχεις ανάγκη αυτό για έχεις σωστή οδήγηση απο "χαμηλές" εντάσεις.
2) Τους είχα με τα μεγάλα Magnepan αλλά και με το Hyperion 938.
3) όχι γιατι δεν μου άρεσαν, απλά αλλάζω συχνά μηχανήματα, οι NCORE για το έργο που καλούνται να βγάλουν εις πέρας είναι άριστοι και value for money.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.312
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian