Οθονη... βοηθεια!!

Reaction score
0
SOS τα'χω παίξει...

Παρήγγειλα τον Panasonic 100... και ψάχνω για ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ οθονη (για να μην πουλησω το σπιτι μου..)

Εχω βρει τις εξης προτασεις...

Celexon πλατους 170 με gain 1.2 (100 Ευρω) - με μαυρο πλαισιο και επιστρωση πισω

Θα εχω προβλημα μ'αυτο? (ο προβολεας απ'οτι ακουω ειναι αρκετα φωτεινος)

Celexon 200x122 με gain 1.0 (200 Ευρω)-με πλαισιο και επιστρωση, πλην ομως.. πολυ ακριβο για το budget, πρεπει να μου πειτε εξαιρετικα λογια ωστε να το προτιμησω.

Οπως καταλαβαινετε, παιζω μεταξυ πλατους 170-200, αφου δεν εχω εμπειρια προβολεα και δεν ξερω τι θα ειναι καλυτερο απο τα 3,5 μετρα που θα βλεπω..

Επισης: Οταν λεμε αναλογια οθονης? Δε μπορει καποιος να ξετυλιξει οσο θελει?
Να εχει πχ 16:9, μετα να την κατεβαζει λιγο ακομα και να ειναι 4:3 κοκ??

(Μαλλον ηλιθια ερωτηση η τελευταια ε??)

Reaction score
0
Απάντηση: Οθονη... βοηθεια!!

στα 3,5 μετρα με 100 ιντσες εισαι καλυμενος. θα σου συνηστουσα να πας σε σταθερη, διοτι σε αυτη την κατηγορια που ψαχνεσαι θα εχεις προβλημα με ζαρες, αν δεν εχει εξ αρχης. Εγω βρηκα 110 ιντσες σκετο πανι με 150 ευ. και πηγα σε ενα μαραγκο και εφτιαξα καδρο.Τωρα εχω σταθερο και χωρις φοβο για ζαρες.

Reaction score
0
Σκεφτηκα τη λύση σταθερης.. αλλα δε μου κανει στην παρουσα φαση στον χωρο μου. Γενικα μιλαω για προσωρινη λυση γι'αυτο αλλωστε δε θελω να δωσω σοβαρο ποσο. Αυτη απο το ε-σοπ που προτεινε ο φιλος φαινεται καλη περιπτωση.

Το μονο που φοβαμαι ειναι αν στα 200cm πλατος θα φαινεται απο τα 3.5 μετρα μεγαλη η εικονα (αρα και θολη κλπ κλπ)

Reaction score
4
Το μονο που φοβαμαι ειναι αν στα 200cm πλατος θα φαινεται απο τα 3.5 μετρα μεγαλη η εικονα (αρα και θολη κλπ κλπ)
Αυτο μην το φοβασαι γιατι δεν ισχυει. Δεν εχει σχεση η μεγαλη οθονη με το θολο που λες. Αμα εχεις νεταρει τοτε δεν θα δεις θολα απο πουθενα.
Εγω βλεπω λιγο παραπανω απο τα 2,5 μετρα σε οθονη 115'' ιντσες και βλεπω σουπερ και πολλες φορες λεω μηπως θελω μεγαλυτερη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Οθονη... βοηθεια!!

Εγω βλεπω λιγο παραπανω απο τα 2,5 μετρα σε οθονη 115'' ιντσες και βλεπω σουπερ και πολλες φορες λεω μηπως θελω μεγαλυτερη.
...γι'αυτο μου λες οτι οταν διαβαζεις τους υποτιτλους ειναι σαν να βλεπεις τεννις ? :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
0

Αυτο μην το φοβασαι γιατι δεν ισχυει. Δεν εχει σχεση η μεγαλη οθονη με το θολο που λες. Αμα εχεις νεταρει τοτε δεν θα δεις θολα απο πουθενα.
KAI ΕΓΩ 110 ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΑΤΗ. ΜΕΤΑ Ο PANY EΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΟΤΗΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:cool_4:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Οθονη... βοηθεια!!

...γι'αυτο μου λες οτι οταν διαβαζεις τους υποτιτλους ειναι σαν να βλεπεις τεννις ? :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:
:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
12
Καλά δεν σας αρέσει το τένις;
Μα τι είστε σεις; Μόνο ποδόσφαιρο θέλετε να βλέπετε;

Reaction score
4.925

Έτσι μπράβο γιατί όλο ακούω κάτι κουφές αποστάσεις που "πρέπει" να βλέπεις ανάλογα με τις ίντσες.
Αν είναι να βλέπω 110" ίντσες στα 7 μέτρα τότε παίρνω μια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα και βλέπω 28" από τα 2 μέτρα.

Reaction score
4
Αν είναι να βλέπω 110" ίντσες στα 7 μέτρα τότε παίρνω μια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα και βλέπω 28" από τα 2 μέτρα.
:cool_4:
Σου λεω οτι πολλες φορες μου φαινεται οτι ειναι λιγες και αυτες οι 115''.

Reaction score
0

Έτσι μπράβο γιατί όλο ακούω κάτι κουφές αποστάσεις που "πρέπει" να βλέπεις ανάλογα με τις ίντσες.
Το κανεις και αλιως μια 28" στο σαλονι και μια πολυθρονα στα 2 μετρα, ουτε πανια ουτε projector .

Reaction score
0
Γεια σας παιδια! και εγω ειμαι σε αναζητηση πανιου εδω και αρκετο καιρο..και βασικα κοιταω για ηλεκτρικη για λογου ευκολιας!!ελπιζω πως θα διευκολυνει!!δεν βρισκω ομως ποικιλια ειτε σε μαγαζι ονλινε ειτε στην αγορα στην Αθηνα..το μονο που βρισκω..ειναι στο καταστημα πλαισιου..ριξτε μια ματια και πειτε μου τη γνωμη σας
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=1023&product=829730
απαλ διαλεξα αυτην γιατι η αμεσως προηγουμενη ειανι κατα 20 με 40 εκατοστα μικροτερη και η διαφορα στην τιμη δεν ειναι και τρελη!

Reaction score
0
ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.....
ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ,ΚΟΡΥΦΗ!!!!
ευχαριστω ξανα φιλε spilegou εαν ειανι εθκολο κανεις να μας πει που αλλου μπορουμεννα βρουμε οθονες ηλεκτρικες η μη να συγκρινουμε τιμες και αλλες μαρκες!
ευχαριστω!

Reaction score
1
Γεια σας παιδια! και εγω ειμαι σε αναζητηση πανιου εδω και αρκετο καιρο..και βασικα κοιταω για ηλεκτρικη για λογου ευκολιας!!ελπιζω πως θα διευκολυνει!!δεν βρισκω ομως ποικιλια ειτε σε μαγαζι ονλινε ειτε στην αγορα στην Αθηνα..το μονο που βρισκω..ειναι στο καταστημα πλαισιου..ριξτε μια ματια και πειτε μου τη γνωμη σας
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=1023&product=829730
απαλ διαλεξα αυτην γιατι η αμεσως προηγουμενη ειανι κατα 20 με 40 εκατοστα μικροτερη και η διαφορα στην τιμη δεν ειναι και τρελη!
Αν και δεν μας λες για τι χρήση την προορίζεις καθώς και ποιον προβολέα έχεις, υποθέτω ότι το μόνο που είδες είναι η φωτογραφία της και όχι η περιγραφή της...

Εξοικονομήστε χώρο και χρόνο με αυτήν την ηλεκτρική οθόνη προβολής. Η βάση της τοποθετείται στον τοίχο ή στο ταβάνι και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχετε μετατρέψει το δωμάτιο σας σε αίθουσα προβολής με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου! Ιδανική για παρουσιάσεις με Overhead & Data Projectors καθώς και για προβολή Video & Slides. Διαθέτει τηλεχειριστήριο εμβέλειας 15 μέτρων κατάλληλο για την λειτουργία της σε σε μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων. Διαθέτει υψηλό βαθμό αντανάκλασης 1.2 Gain και format 4:3. Οι διαστάσεις της είναι 2,40Χ1,80 μέτρα.
Την θέλεις όντως για προβολή παρουσιάσεων;

Υ.Γ: Πάντως, και χωρίς παρεξήγηση, αδυνατώ να κατανοήσω αυτήν την νοοτροπία αγοράς. Πρώτον, το "πλαίσιο" δεν αναφέρει κατασκευαστή, μοντέλο και λοιπά χαρακτηριστικά. Δεύτερον, η εικόνα δείχνει κάδρο 16:9 χωρίς το πάνω μέρος της μπορντούρας (δηλαδή, ψιλο-απάτη). Τρίτον, η περιγραφή που ακολουθεί.

Και παρόλα αυτά, σκέφτεσαι την αγορά της;
.

Reaction score
0
Αν και δεν μας λες για τι χρήση την προορίζεις καθώς και ποιον προβολέα έχεις, υποθέτω ότι το μόνο που είδες είναι η φωτογραφία της και όχι η περιγραφή της...

Την θέλεις όντως για προβολή παρουσιάσεων;

Υ.Γ: Πάντως, και χωρίς παρεξήγηση, αδυνατώ να κατανοήσω αυτήν την νοοτροπία αγοράς. Πρώτον, το "πλαίσιο" δεν αναφέρει κατασκευαστή, μοντέλο και λοιπά χαρακτηριστικά. Δεύτερον, η εικόνα δείχνει κάδρο 16:9 χωρίς το πάνω μέρος της μπορντούρας (δηλαδή, ψιλο-απάτη). Τρίτον, η περιγραφή που ακολουθεί.

Και παρόλα αυτά, σκέφτεσαι την αγορά της;
.
λοιπον...δεν ειπα πως θα παω αυριο πρωι πρωι στο μαγαζι να την αγορασω..εθεσα μια ερωτηση..και βλεπω τις απαντησεις οπως και την δικη σου..σεβαστες ολες...ειδα και εγω οτι δεν λεει τι μαρκα ειναι
οσο για τα χαρακτηριστικα του ποροβολεα και για τι χρηση τον θελω...θα παρω συντομως εναν Epson TW700 και κυριως το θελω για ταινιες και ελαχιστα για εικονα απο κεραια..μονο γιαυτα και ειναι υπεαρκετα πιστεθω.
δεν ξερω ενα προσεξες αλλα στ τελευταιο μου ηνυμα ρωτησα ολο το φορουμ...το οποιο σημαινει οποιον ξερει για το που αλλου εκτος απο το συγκεκριμενο μαγαζι μπορω να βρω οθοννες προβολης..θα ητανη καλο να μας ελεγες λοιπον...νοοτροπια αγορας δεν εχω..απλα δνε ειμαι πολυξερος και ρωταω για ναμαθω!!"happy_1"

Reaction score
1
Καλά που είπα "χωρίς παρεξήγηση"... Δεν ήθελα να σε θίξω, αλλά να σου γλιτώσω 329 ευρώ.

Δες το θέμα "Φτηνή και μάλλον καλή οθόνη", όπου ο Μελίδης εκφέρει θετική άποψη για μια οθόνη στο 1/5 περίπου της τιμής.

Γενικά, ισχύουν τα παρακάτω για την οθόνη προβολής:

• Tο κάδρο της θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό του προβολέα.
  • Το πανί θα πρέπει να είναι ματ και όχι κρυσταλλιζέ, αφενός γιατί η δομή των κρυστάλλων φαίνεται (ιδιαίτερα στις φωτεινές σκηνές) ακόμη και από τη θέση θέασης, αφετέρου γιατί αυτό συνήθως συνοδεύεται από gain.
  • Το gain δεν πρέπει να είναι θετικό καθώς οι σύγχρονοι βιντεοπροβολείς έχουν επαρκή φωτεινότητα και καλούνται να προβάλλουν στο σκοτάδι. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με αρνητικό gain (γκρι οθόνες).
  • Θα πρέπει να έχει μαύρη μπορντούρα, καθώς αυτό αυξάνει κατακόρυφα την αίσθηση του κοντράστ και ομορφαίνει την εικόνα μας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.511
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio