Οθονη... βοηθεια!!

Reaction score
0
Καλά που είπα "χωρίς παρεξήγηση"... Δεν ήθελα να σε θίξω, αλλά να σου γλιτώσω 329 ευρώ.

Δες το θέμα "Φτηνή και μάλλον καλή οθόνη", όπου ο Μελίδης εκφέρει θετική άποψη για μια οθόνη στο 1/5 περίπου της τιμής.

Γενικά, ισχύουν τα παρακάτω για την οθόνη προβολής:
  • Tο κάδρο της θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό του προβολέα.
  • Το πανί θα πρέπει να είναι ματ και όχι κρυσταλλιζέ, αφενός γιατί η δομή των κρυστάλλων φαίνεται (ιδιαίτερα στις φωτεινές σκηνές) ακόμη και από τη θέση θέασης, αφετέρου γιατί αυτό συνήθως συνοδεύεται από gain.
  • Το gain δεν πρέπει να είναι θετικό καθώς οι σύγχρονοι βιντεοπροβολείς έχουν επαρκή φωτεινότητα και καλούνται να προβάλλουν στο σκοτάδι. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με αρνητικό gain (γκρι οθόνες).
  • Θα πρέπει να έχει μαύρη μπορντούρα, καθώς αυτό αυξάνει κατακόρυφα την αίσθηση του κοντράστ και ομορφαίνει την εικόνα μας.
Καλημερα
δεν παρεξηγηθηκα ρε συ
απλα καταλαβαινω οτι υπαρχουν μαγαζια οπου πρεπει να πουλησουν αυτα που εχουν...και τα συγκεκριμενα προιοντα..δηλαδη οι οθονες προβολης..απο ασχετους σαν και μενα ειναι σαν .....δυσευρετες!!!
γιαυτο ρωταω..δεν υπαρχει προς θεου καμια παρεξηγηση!!!παντα φιλικα:D:crazy_3:

Reaction score
0
Καλά που είπα "χωρίς παρεξήγηση"... Δεν ήθελα να σε θίξω, αλλά να σου γλιτώσω 329 ευρώ.

Δες το θέμα "Φτηνή και μάλλον καλή οθόνη", όπου ο Μελίδης εκφέρει θετική άποψη για μια οθόνη στο 1/5 περίπου της τιμής.

Γενικά, ισχύουν τα παρακάτω για την οθόνη προβολής:
  • Tο κάδρο της θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό του προβολέα.
  • Το πανί θα πρέπει να είναι ματ και όχι κρυσταλλιζέ, αφενός γιατί η δομή των κρυστάλλων φαίνεται (ιδιαίτερα στις φωτεινές σκηνές) ακόμη και από τη θέση θέασης, αφετέρου γιατί αυτό συνήθως συνοδεύεται από gain.
  • Το gain δεν πρέπει να είναι θετικό καθώς οι σύγχρονοι βιντεοπροβολείς έχουν επαρκή φωτεινότητα και καλούνται να προβάλλουν στο σκοτάδι. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με αρνητικό gain (γκρι οθόνες).
  • Θα πρέπει να έχει μαύρη μπορντούρα, καθώς αυτό αυξάνει κατακόρυφα την αίσθηση του κοντράστ και ομορφαίνει την εικόνα μας.
γεια χαρα και παλι soglair κοιταξα το συγκεκριμενο τοπικ με την συγκεκκριμενη οθονη ποτυ προτινετε απο καποια μελη...μεσω αυτου βρηκα απο καποιο αλλο μαγαζι μια οθονη που πιστευω οτι πληρει τις προυποθεσεις που μου ειχες πει νωριτερα!
http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=8703
τη γνωμη σας???:D

Reaction score
1
Η οθόνη που βρήκες φαίνεται ok, με μόνο πρόβλημα ότι είναι μηχανική. Οι καλύτερες οθόνες είναι οι σταθερές, με τις ηλεκτρικές να ακολουθούν. Ο μηχανισμός είναι κάτι σαν λαχείο.

Γενικά, είμαι της άποψης ότι ή αγοράζεις πολύ φτηνή οθόνη (πχ. 70 ευρώ) ή τα ακουμπάς (600+) και ησυχάζεις. Η ενδιάμεση λύση δεν μου κάθεται καλά. Φυσικά, μπορείς να ξεκινήσεις με μια φτηνή και αργότερα να κάνεις αναβάθμιση. Θα πρέπει όμως να ξέρεις δύο πράγματα: πρώτον, η οθόνη παίζει ρόλο στη ρύθμιση του προβολέα και δεύτερον, οι κάσες διαφέρουν (ακόμη και στις ίδιες ίντσες) πράγμα που σημαίνει διαφορετικό τρόπο στήριξης, τρύπες, κλπ. Παρεμπιπτόντως, η light κάσα μπορεί να είναι αισθητικά καλύτερη (και ευκολότερη στη στήριξη) αλλά κρύβει λεπτότερο πανί και μηχανισμό. Αυτά τα δύο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στις ζάρες.

Εάν πας για την ακριβή λύση, τότε σε συμβουλεύω να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο κατάστημα.

Δες και το thread Οθόνες Screenline, Exelixis ή Projecta?? για περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.

Reaction score
0
Oπως ανεφερεα και σε αλλο thread αγορασα την Maxball (τζαμπα στα 65 ευρω) για αρχη, να δω τι μεγεθος θελω κλπ.
Το μονο που ουσιαστικα με χαλασε ειναι το οτι στα φωτεινα πλανα αντι να βλεπω πχ ενα αυτοκινητο που γυαλιζει, βλεπω το αυτοκινητο και πανω του διαγραφεται η υφη της οθονης. Αυριο θα την παω πισω για κατι τεραστιες γρατζουνιες που εχει, και αναλογως ή θα παρω την ιδια ή αν γινεται κανα πιστωτικο.. Μου ειπατε και στο αλλο thread οτι δε συμβαινει αυτο στις πιο ακριβες υλοποιησεις.
Το θεμα μου ειναι, σε μεσο κοστος (βλ. Megavision) τι γινεται??? Επειδη η οθονιτσα (η 500) μου φαινεται πολυ καλη, πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι δε συμβαινει κατι τετοιο?

Τελος, τι γινεται με το gain? Μου ειπανε να παρω για τον Panasonic 100 μια γκρι οθονη (δηλ sth Magavision gain 0,8). Αυτο που θελω να ξερω ειναι αν ενδεικνυται μια γκρι οθονη σε εναν μη τελεια ελεγχομενο απο αποψης φωτισμου χωρο. Γενικα βλεπω τα βραδια, αλλα οι τοιχοι ειναι ασπροι και γενικα εχω διαφορες αντανακλασεις.. Μηπως η μειωμενη φωτεινοτητα που θα προκυπτει απο το γκρι με χαλασει?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Απάντηση: Οθονη... βοηθεια!!

Gain 0 ? Μάλλον εννοείς 1.
Νομίζω ότι αν οι τοίχοι γύρω είναι λευκοί έτσι κι αλλιώς χάνεις λόγω αντανακλάσεων.

Reaction score
0
Αραγε αυτό είναι που με ενοχλεί στις φωτεινες σκηνες...?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.513
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio