Οθόνη Η/Υ για πολύωρη χρήση

Μηνύματα
2.367
Reaction score
962
Πέρα των όσων αναφέρθηκαν αναφορικά με τις ρυθμίσεις της οθόνης, αν κάποια στιγμή τα καταφέρεις νομίζω αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις ενα ζευγάρι φακούς Tokai Lutina.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
4.682
Reaction score
10.673
Κουβέντα σχετική με το πρόβλημα σας είχα πριν καιρό με φίλο χειρουργό οφθαλμίατρο λόγο τις συζύγου που εργάζεται τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη για πολλά χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο λόγο τις κατάστασης από το σπίτι. Δεν αναφέρει συχνά κόπωση αλλά που και που υπήρχει.

Η πρώτη ερώτηση ήταν να τις πάρω γυαλιά και η απάντηση του ήταν όχι.
Η δεύτερη να αλλάξω οθόνη και η απάντηση είναι η παρακάτω.

Μπροστά στην οθόνη κάποιος αισθάνεται κούραση στα μάτια λόγο τις πολύωρης σταθερής εστιακής απόστασης. Ο δεύτερος λόγος είναι η μη σωστή ύγρανση των οφθαλμών.
Για να ξεκουραστεί το μάτι πρέπει να αλλάζει εστιακή απόσταση συχνά. Μας πρότεινε κάθε μισή ώρα να κοιτά έξω για λίγα λεπτά. Αυτό είναι καλή άσκηση για τα μάτια γενικά.
Αν δεν ανοιγοκλείνουμε συχνά τα μάτια ο οφθαλμός δεν έχει σωστή ύγρανση. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι 2-3 φορές κατά την διάρκεια τις πολύωρης εργασίας να ρίχνουμε στο μάτι απλό υγρό για τα μάτια που πωλούνται σε όλα τα φαρμακεία σε κολλύριο ή σε αμπούλες μια χρήσης.

Θα έλεγα να κάνετε όλα τα παραπάνω για κάποιο διάστημα και μετά να δείτε αν πρέπει να προβείτε σε extra έξοδα αγοράς νέας οθόνης. Σημαντικό να μην είναι πολύ φωτεινή και να είναι εύχρηστη στην απόδοση του μπλε. Ας είναι και λίγο πορτοκαλί στα λευκά δε χάλασε ο κόσμος. Δεν είστε ούτε γραφίστας ούτε φωτογράφος.

Εμείς πάντως δεν αλλάξαμε οθόνη. Συνεχίζει κανονικά με την 27" Philips που είχε.
 

Μηνύματα
82
Reaction score
41
Αν μπορώ να συμβάλω στην επιλογή για αγορά οθόνης, εδώ και λίγο καιρό είμαι ευτυχής κάτοχος μίας Dell U2720Q και λέω "ευτυχής" διότι πραγματικά είναι εξαιρετική. Αν διαθέτετε το ποσό που ζητά (την είχε βγάλει και γνωστή αλυσίδα πριν λίγο καιρό με 24% έκπτωση, οπότε μπορεί να γίνει ίσως και αυτές τις μέρες λόγω black Friday), δεν θα το μετανιώσετε για κάτι που κοιτούν τα μάτια σας τόσες ώρες κάθε μέρα..
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
156.986
Μηνύματα
2.428.033
Members
35.468
Νεότερο μέλος
VasilikiF
Top