Οικονομικό πικάπ

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Υπάρχει πικάπ μέχρι 200ε της προκοπής και ποιο?
Αξίζει σε μεταχειρισμένο στα ίδια χρήματα?

Ευχαριστώ.

Reaction score
40
Απάντηση: Οικονομικό πικάπ

Εχω ακουσει πολυ καλα λογια και για αυτο εδω project Debut III, αλλα υπερβαινει το budget σου κατα 60 euro.

Reaction score
1.173

Εάν έχεις τον χρόνο και υπομονή, στα παλιατζίδικα κάτω στον Πειραιά(Μπροστά στον Κασιμάτη) και Μοναστηράκι, έχει κάτι μούρλια πικάπ με 35-50€ και με ένα καλό ξεσκόνισμα έχεις μηχάνημα άψογο.
Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιαφέρει το μεταχειρισμένο.
Βρήκα αυτό:
http://www.radiomuseum.org/r/mitsubishi_turntable_dp_86da.html
http://audio-database.com/MITSUBISHI-DIATONE/player/dp-86da-e.html
Tο αγόρασα φτηνά γιατί είχε σπασμένο καπάκι. Σασί και μηχανισμός λες και δεν είχαν δουλέψει ποτέ. Αθόρυβο και Derect drive.
Μέχρι και η ανακαλωδίωση που του έκανα τελικά μάλλον περιττή ήταν αφού τα καλώδια που έβγαλα ήταν σε άψογη κατάσταση μετά από 30 κάτι χρόνια.
Καλές Χριστουγεννιάτικες αγορές

Reaction score
8.905

Και εγώ είμαι της άποψης να πας σε μεταχειρισμένο και θα είσαι πολλαπλά ευχαριστημένος.

Άσε που και στις αγγελίες εδώ (η ΧΕ) βρίσκεις κελεπούρια...

Reaction score
4

Καλησπέρα ποια είναι τα χαρακτηριστικά που γενικα πρεπει να ψαχνει καποιος για νε πετυχει κελεπούρια ?

Reaction score
4

Έχω τον Pioneer VSX-922 έχει CD είσοδο και όχι Phono επόμενος θέλει MM h MC pre-amp?

Reaction score
295

Έχω τον Pioneer VSX-922 έχει CD είσοδο και όχι Phono επόμενος θέλει MM h MC pre-amp?
Ναι θέλει οπωσδήποτε phono preamp.
Εξαρτάται από την κεφαλή του πικ απ σου.Αν είναι η κεφαλη mm η υψηλοέξοδη mc,τοτε θέλεις mm phono preamp,αλλιώς mc.
Υπάρχουν ομως phono preamp που τα εχουν και τα δύο και επιλέγεις με διακοπτάκια.

Reaction score
8.905

Καλησπέρα ποια είναι τα χαρακτηριστικά που γενικα πρεπει να ψαχνει καποιος για νε πετυχει κελεπούρια ?

Αυτό ορίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως ένα τρέχον μοντέλο μτχ μπορεί να είναι στην μισή τιμή (και μερικές φορές και πιο κάτω), επίσης ένα καλοδιατηρημένο vintage σε χαμηλή τιμή κλπ. Επίσης το ότι παίρνεις ένα πικάπ αξιόλογο μτχ, ενώ ένα νέο στην χαμηλή τιμή (πχ.200 ευρώ) παίρνεις ένα τυπικό... κλπ.

Υπάρχουν αξιόλογες κεφαλές ΜΜ (διάβασε τα σχετικά θέματα εδώ μέσα) που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πολλές MC... τα συμπεράσματα μετά δικά σου για το τι φόνο χρειάζεσαι, για ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε και πάλι.

Reaction score
4

Το σίγουρο είναι ότι έχω πειστεί πως μεταχειρισμένο είναι καλό απλά δεν ξέρω γενικά πως επιλεγείς ένα πικάπ π.χ. στο plex.gr ποιο θα μπορούσα να επιλέξω από τα διαθέσιμα αυτό που μου αρέσει οπτικά? Εάν λέγαμε direct drive είναι καλύτερο από ένα με ιμάντα.

Όλες οι κεφαλες ταιριάζουν σε όλα, ακόμα και τα vintage?

Ένα ικανοποιητικό pre-amp και πόσο μπορεί αυτό να κάνει?

Reaction score
4

Το σίγουρο είναι ότι έχω πειστεί πως μεταχειρισμένο είναι καλό απλά δεν ξέρω γενικά πως επιλεγείς ένα πικάπ π.χ. στο plex.gr ποιο θα μπορούσα να επιλέξω από τα διαθέσιμα αυτό που μου αρέσει οπτικά? Εάν λέγαμε direct drive είναι καλύτερο από ένα με ιμάντα.
Όλες οι κεφαλες ταιριάζουν σε όλα, ακόμα και τα vintage?
Ένα ικανοποιητικό pre-amp και πόσο μπορεί αυτό να κάνει?

Reaction score
8.905

Βασικά πες μου πόσα λεφτά διαθέτεις και θα σου απαντήσω αργότερα (γιατί έχω μια δουλειά τώρα)... όπως και άλλοι εδώ μέσα θα έχουν να προτείνουν...

Reaction score
8.905

Στα λεφτά που διαθέτεις, επειδή είναι περιορισμένες οι επιλογές... το σωστότερο είναι στις αγγελίες του φόρουμ να ανοίξεις ένα θέμα που να ξεκινάει με την λέξη ΖΗΤΕΙTAI οικονομικό πικάπ και φόνο, και βάλε μέσα το ποσό των 150-200 μάξιμουμ. Το σίγουρο είναι οτι σε συμφέρει κάτι σε μεταχειρισμένο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το ποσο που διαθετω ειναι 150ευρω και για τα δυο
Θα σε στεναχωρήσω.....με 150 Ε μην πάρεις πικάπ.
Απλά δεν φτάνουν .
Κάποια πράγματα κοστίζουν περισσότερο από όσα διαθέτουμε.
Άμα είσαι μισθωτός των 450 Ε δεν πας Μύκονο διακοπές 1 εβδομάδα.:120:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

...π.χ. στο plex.gr ποιο θα μπορούσα να επιλέξω από τα διαθέσιμα αυτό που μου αρέσει οπτικά? ...
Όχι. Προτείνω αυτό. Πάρε κι ένα φθηνό phono με κανα 40άρι, και είσαι άρχοντας.

Reaction score
4

Θα σε στεναχωρήσω.....με 150 Ε μην πάρεις πικάπ.
Απλά δεν φτάνουν .
Κάποια πράγματα κοστίζουν περισσότερο από όσα διαθέτουμε.
Άμα είσαι μισθωτός των 450 Ε δεν πας Μύκονο διακοπές 1 εβδομάδα.:120:
Φιλε Μανος58

«Πρόσφατα απέκτησα ένα ζευγάρι dls-M60 και έναν Pioneer VSX-922 ο τελευταίος με καλύπτει πολύ καλά στην ακρόαση flac μέσο του NFS.

Από την εποχές που ο ξάδελφος είχε σταθμό στα μεσαία λάτρευα τα πικάπ και έφτασε η στιγμή να αποκτήσω με 150-200ευρω μάξιμουμ.
Επόμενος ψάχνω ένα οικονομικό μεταχειρισμένο πικάπ που θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε δεύτερο χρόνο και ένα φόνο μια και ο Pioneer VSX-922 έχει μόνο CD in.»

Τι λες να περιμένει ο μισθωτός των 450 πότε θα μπορέσει να πάει Μύκονο για μια εβδομάδα η να πάει για μια μέρα και να καταλάβει εάν του αρέσει και εάν θα πρέπει να αλλάξει δουλειά για περισσότερο Μύκονο!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

Ξεκινά από το πλήθος βινυλίων της δισκοθήκης του και την εκτίμηση ως προς τη μελοντική της εξέλιξη και χρήση.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το πιό επιτυχημένο ΄΄κελεπούρι΄΄ θα είναι να υπερνικά την όποια έξη και τις παροτρύνσεις γνωστών,ώστε να μην προβαίνει σε κόπο κι έξοδα που θα ήταν χρησιμότερα γι άλλους τομείς ενός συστήματος.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut