Οι επαγγελματίες του High End...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για να συζητήσουμε λίγο αυτό το θέμα. Μερικά ζητήματα:

1. Επαγγελματική νοοτροπία
2. Επάρκεια γνώσεων
3. Επάρκεια εμπειρίας
4. Τράμπα τράμπα-λίζομαι
5. Ποσοστά κέρδους στο high end
6. Κύκλωμα προώθησης συσκευών με περιοδικά
7. Εμπορική συνείδηση
8. Το μέλλον του κλάδου

...

Reaction score
2
Nικο θα σταθω σε καποια σημεια που με ενοχλουν στο χωρο.
1) Στην εμμονη καποιων απο εμας οτι τα μηχανηματα μας ειναι τα καλυτερα της αγορας και ολων των αλλων ειναι απλα μετρια. Λιγοι ειναι αυτοι οι οποιοι θα πουν καλα λογια για μηχανηματα αλλου αντιπροσωπου.
2) Στις τραμπες οι οποιες κατ'εμε καταστρεφουν τον χωρο. Δεν μπορεις να φανταστεις τι τραβαμε με τις ανταλαγες. Δυστυχως ομως δεν γινεται χωρις, λογω πολυ μεγαλου ανταγωνισμου.
3) Τα ποσοστα κερδους ποικιλουν και δεν μπορω να εχω πληρη αποψη για αλλους επαγγελματιες αλλα προσωπικα εχω την συνειδηση μου καθαρη.
4) Το μελλον του κλαδου εξαρταται απο πολλους παραγοντες και θελει πολλες γραμμες συζητησης.
5) Οσο αφορα στα περιοδικα θεωρω οτι ο κοσμος εχει ξυπνησει και ψαχνεται περισσοτερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στην εμμονη καποιων απο εμας οτι τα μηχανηματα μας ειναι τα καλυτερα της αγορας και ολων των αλλων ειναι απλα μετρια. Λιγοι ειναι αυτοι οι οποιοι θα πουν καλα λογια για μηχανηματα αλλου αντιπροσωπου.
Αυτό έχει όντως πολύ γέλιο. Το ωραιότερο της υπόθεσης είναι το τρελό ματσάρισμα που κατά τύχη έχουμε με τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουμε.

Βέβαια, μέχρις ενός σημείου αυτά είναι λογικά πράγματα. Οι νεοελληνικού τύπου υπερβολές όμως, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο σας.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οσο αφορα στα περιοδικα θεωρω οτι ο κοσμος εχει ξυπνησει και ψαχνεται περισσοτερο.
Μεγάλη πληγή. Νομίζω ότι η γνωστή προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς μέσω του ειδικού τύπου, είναι ένα δείγμα του πόσο άρρωστη είναι αυτή η ιστορία. Και σε αυτό δεν φταίνε τα μέσα ενημέρωσης, όσο κι αν θέλουμε να τα ρίξουμε σε αυτούς.

...

Reaction score
0
Εγω δεν εχω να πω τιποτα πανω στο θεμα....γιατι ειναι αντιδεοντολογικο.

Καλω οσους χομπιστες και πελατες με γνωριζουν να αναφερουν τις γνωμες τους.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εκ παραδρομής μπερδεύτηκες πάλι Γιώργο.
Αυτό δεν είναι ένα thread ευκαιρία για αυτοδιαφήμιση. Είναι ένα γενικό θέμα συζήτησης για τα προβλήματα του χώρου. Κανείς δεν σου είπε να μιλήσεις για την εταιρία σου.

...

Reaction score
0
Εκ παραδρομής μπερδεύτηκες πάλι Γιώργο.
Αυτό δεν είναι ένα thread ευκαιρία για αυτοδιαφήμιση. Είναι ένα γενικό θέμα συζήτησης για τα προβλήματα του χώρου. Κανείς δεν σου είπε να μιλήσεις για την εταιρία σου.

...

Θεωρω οτι το θεμα εχει καλυφτει πληρως οσον αφορα την εταιρια μου. Ολοκληρο.......ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ εγραψα:respect: Τουλαχιστον απο την δικη μου πλευρα. Ας μιλησουν και οι κυριως ενδιφερομενοι, οι πελατες.

Reaction score
1.844
Θεωρω οτι το θεμα εχει καλυφτει πληρως οσον αφορα την εταιρια μου. Ολοκληρο.......ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ εγραψα:respect: Τουλαχιστον απο την δικη μου πλευρα. Ας μιλησουν και οι κυριως ενδιφερομενοι, οι πελατες.
Σωστά. Πες τώρα, σαν άνθρωπος του χώρου, τη γνώμη σου για τους άλλους του χώρου. Όχι ονομαστικά (για ευνόητους λόγους) αλλά τι νομίζεις πως κάνουν σωστά και τι νομίζεις πως δεν κάνουν. Και μετά τι νομίζεις πως πρέπει να κάνετε, όλοι μαζί σαν κλάδος.

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Οι επαγγελματίες του High End...

Σωστά. Πες τώρα, σαν άνθρωπος του χώρου, τη γνώμη σου για τους άλλους του χώρου. Όχι ονομαστικά (για ευνόητους λόγους) αλλά τι νομίζεις πως κάνουν σωστά και τι νομίζεις πως δεν κάνουν. Και μετά τι νομίζεις πως πρέπει να κάνετε, όλοι μαζί σαν κλάδος.

Μα ειναι απλα να ανοιξουν σωματιο απορων κορασιδων!! :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
210
Γιατι βρε Ανδρεα μου και κ.Γιαννη Μιχαηλο,οι ανταλλαγες σας καταστρεφουν? Για εμας τους καταναλωτες ειναι ευλογια. Εχω αγορασει επανειλημενα μεταχειρισμενα προιοντα ΗΙ-ΕΝD σε χαμηλοτατες τιμες,και τα καταευχαριστηθηκα,οπως και διευκολυνθηκα πολλες φορες απο εμπορους ,και ανταλλαξα πραγματα,προκειμενου να αποκτησω τα αντικειμενα του ποθου μου.

Reaction score
0
Γιατι βρε Ανδρεα μου και κ.Γιαννη Μιχαηλο,οι ανταλλαγες σας καταστρεφουν? Για εμας τους καταναλωτες ειναι ευλογια. Εχω αγορασει επανειλημενα μεταχειρισμενα προιοντα ΗΙ-ΕΝD σε χαμηλοτατες τιμες,και τα καταευχαριστηθηκα,οπως και διευκολυνθηκα πολλες φορες απο εμπορους ,και ανταλλαξα πραγματα,προκειμενου να αποκτησω τα αντικειμενα του ποθου μου.
Σωστος! :cool_4: Καλησπερα κ.Κωστα!

Reaction score
0
Οι ανταλλαγες οντως ειναι ευλογια για τον χωρο, ειδικα στο high end. Τα μηχ/τα του ειδους "κρατανε" τιμες, τα δε μνημειωδη μοντελλα που εχουν αφησει εποχη αποκτουν ακομα και μεγαλυτερη αξια!

Κανεις δεν ερχεται σε ενα καταστημα για να....ξεβρακωθει. Ενταξει ολοι οι χομπιστες εξασκουν το χομπι τους οσο τους παιρνει, αλλα σε κανεναν δεν αρεσει η οικονομικη αιμοραγια....Η ψυχικη ευφορια και ευχαριστηση απο την αποκτηση καποιων συσκευων, καλο ειναι να μην συνοδευεται απο το γνωστο....τσιμπημα στην καρδια απο την.....υπερβολικη εκταμιευση.

Ολα αυτα τα νιωθω γιατι τα εχω περασει σε μεγαλο βαθμο κι εγω προσωπικα.

Εδω ερχεται να βοηθησει οσο μπορει ο εμπορος επαγγελματιας του χωρου...

Σε γενικες γραμμες ελαχιστοι πανε στον εμπορο να τα ακουμπησουν μια κι εξω για να παρουν ενα συστημα με το κλειδι στο χερι.

Η πλειοψηφια αρεσκεται στο....μακρυ ταξιδι. Υποθετω οτι αυτη ειναι κι η ομορφια του χομπι.

Reaction score
0
Ειναι γεγονος οτι για τον εμπορο επαγγελματια ελλοχευει μεγαλος κινδυνος απο τις λαθος ανταλλαγες. Υπαρχει μεγιστη πιθανοτητα να τα "παντρευτει" τα used του και να στοκαρει την ρευστοτητα του σε "αχρηστες" μηχανες. Οποτε κι η χρεωκοπια ειναι.....απειλητικα κοντα.

Εδω δοκιμαζεται η διακριτικη ικανοτητα του εμπορου να επιλεγει τις used συσκευες που πραγματι εχουν ενδιαφερουσα εμπορικη και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξια, ωστε να διευκολυνθει στην μεταπωληση τους.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Εδω δοκιμαζεται η διακριτικη ικανοτητα του εμπορου να επιλεγει τις used συσκευες που πραγματι εχουν ενδιαφερουσα εμπορικη και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξια, ωστε να διευκολυνθει στην μεταπωληση τους.
ή η ικανότητά του να σπρώχνει σκουπίδια σε ανυποψίαστους πελάτες...

Reaction score
210
Γιωργο,συμφωνω απολυτα με την αποψη σου, αλλωστε σε αυτο το χωρο,οι περισσοτεροι εμποροι [για να μην πω ολοι] ειναι χομπιστες του ειδους,αρα στο μακρυ ....ταξιδι ειμαστε ολοι επιβατες στο ιδιο οχημα.Οσον αφορα τους ''ικανους'' εμπορους κε Μπλατσιο,πραγματι υπαρχουν, αλλα ανυποψιαστοι πελατες στη σημερινη αγοραστικη κοινωνια επιτρεπεται να υπαρχουν?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Οσον αφορα τους ''ικανους'' εμπορους κε Μπλατσιο,πραγματι υπαρχουν, αλλα ανυποψιαστοι πελατες στη σημερινη αγοραστικη κοινωνια επιτρεπεται να υπαρχουν?
Δυστυχώς (ή ευτυχώς κατ' άλλους) υπάρχουν. Κάποιος που απασχολείτε για πρώτη φορά με τον χώρο έχει καλές πιθανότητες να κάνει πολύ λάθος επιλογές στο ξεκίνημα. Οπότε είναι λεία στα χέρια των επιτήδειων...

Reaction score
210
Ολοι μας σε καποια στιγμη εχουμε κανει λαθος αγορες απο λαθος επιλογες και εκτιμησεις, παρασυρμενοι απο ενθουσιασμο [ιδιως μετα απο αναγνωσεις των περιοδικων του χωρου,οπου πλεκονται διθυραμβοι για ολα ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα μηχανηματα των τεστ] και την εχουμε πατησει.Και βεβαιως οι αρχαριοι ειναι τα ευκολα θυματα.Αν δεν παθεις δεν μαθαινεις.Αλλα αυτο θα γινει μια φορα ,το πολυ δυο .

Reaction score
2
Σας καλω λοιπον να ερθετε για μια εβδομαδα στο μαγαζι ωστε να δειτε απο μονος σας το τι εστι τραμπα και τραμπακιας και θα καταλαβετε. Συγκριμενοι ανθρωποι μπορει να αλλαξουν 2 και 3 μηχανηματα τον μηνα. Σε καθε περιπτωση εμενα αυτο δεν με βολευει οικονομικα και ιδεολογικα οσο και αν σας φανταζει περιεργο κατι τετοιο.

Reaction score
210
Κε Μιχαηλο,μας περιγραφετε [κατα τη γνωμη μου] μια υπερβολη.Σε τετοιες περιπτωσεις εχετε απολυτο δικιο.Αυτο κατανταει αρρωστια.Εγω μιλαω για πελατες που επιθυμουν μια σοβαρη αναβαθμιση,οποτε τα παλαια τους μηχανηματα τους μενουν αχρησιμοποιητα,ενω θα μπορουσαν να εξοικονομησουν μερικα χρηματα στην αναβαθμηση .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.013
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos