Οι ερωτήσεις μας προς την Intersys για τις τηλεοράσεις Pioneer!

Reaction score
6
Απάντηση: Οι ερωτήσεις μας προς την Intersys για τις τηλεοράσεις Pioneer!

Εαν ισχυει το πρωτο που εγραψες τοτε θα πρεπει να δεχτω πως
οι Ελληνικες αντιπροσωπειες αισχροκερδουν κατι που μου ειναι-λογικα-
αδυνατο να πιστεψω.
Οσο για την εγγυηση, καθως πραγματικα δεν γνωριζω, θες να πεις
πως ειναι 5ετης στην Αγγλια?

Ας φέρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα.....

Έχουμε την εταιρία που δουλεύει ο .. Γιωργάκης, και η οποία είναι αντιπρόσωπος διεθνούς κολοσσού εταιρείας παραγωγής...
Αγοράζοντας ένα προιόν με πχ 1000 ευρώ από την μαμά εταιρεία, το κόστος με τα μεταφορικά , αποθήκη, έξοδα ανακύκλωσησης , έξοδα για εξελληνισμό και εκτύπωση εγχειριδίων, φόρους κλπ ανεβαίνει ας πούμε στα 1500 ευρώ...
Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα-προνόμιο στο ίδιο το προσωπικό της να αγοράζει το προιόν με τιμή "κόστους +20%" , άρα η τιμή για το προσωπικό θα έπρεπε να είναι 1500 +20% = 1800 ευρώ... Αμ δε!
Κάνοντας την ερώτηση στο αντίστοιχο τμήμα, ο Γιωργάκης ενημερώνεται ότι θα του κοστίσει 2000 + 20% = 2400 (δηλαδή το κόστος "μαγικά" ανέβηκε στα 2000 ευρώ...)
Και ως εδώ καλά, ο Γιωργάκης είναι ευχαριστημένος γιατί έχει αρκετή διαφορά από τα καταστήματα....
Πόσο όμως πουλάει η εταιρία στα καταστήματα (που με την σειρά τους θα βάλουν και το δικό τους κέρδος στην τελική τιμή)???
Στο κατάστημα έρχεται και πουλάει στο "ανεβασμένο" κόστος + 30% (ή και 20% αν πρόκειται για "καλός" έμπορος), δηλαδή 2000+ 30% = 2600 ευρώ... ! Βάζει και ο έμπορος το κέρδος του, και να σου η τιμή στα 2750 - 3000 ευρώ
Δηλαδή από το αρχικό κόστος των 1500 ευρώ , έχει πουληθεί το προιόν στα 2600, διαφορά της τάξης του 73% (=κέρδος?)
Σε όλα αυτά είναι υπολογισμένοι φυσικά οι φόροι κλπ κλπ....
Ποιός μίλησε λοιπόν για αισχροκέρδεια..?????
Απλά, ο αντιπρόσωπος έχει "μεγάλα περιθώρια μείωσης του κέρδους του" :116::116::116:

ΥΓ: Το σχόλιο είναι γενικό , όπως γενική ήταν και η ερώτηση του Αντρέα.... Ούτε αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία, ούτε σε συγκεκριμένες καταστάσεις.... Αλίμονό μας αν όλες οι εταιρείες στην Ελλάδα δούλευαν έτσι... Ξέρω τι θα πείτε, πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις...
Εγώ απλά έκανα μια υπόθεση, η οποία ίσως να έχει και βάση... Εσείς κρίνετε και κρατάτε ότι σας αρέσει...

Για να μην μιλήσουμε για την ΜΗ επέκταση της εγγύησης από τον 1 χρόνο στα 2 , που θα έπρεπε να ισχύει εδώ και 4-5 χρόνια και οι περισσότεροι αντιπρόσωποι έκαναν την πάπια, μέχρι που τους πλάκωσε ο ανταγωνισμός....

Ξυπνήστε, καταναλωτές .... Δείξτε τους ότι δεν κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου, και θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν... Απαιτήστε να σέβονται εσάς και τα λεφτά σας, γιατί από αυτά ζούνε..
Στο κάτω-κάτω, εδώ τίθεται και θέμα επιβίωσης πλέον... Αν δεν πουλάς, δεν υπάρχεις... Και όλο αυτό θα έπρεπε να ωφελεί την δικιά μας τσέπη και όχι τις τσέπες κάποιων άλλων...

Reaction score
1

Ακριβώς όπως τα λέει ο deliol είναι.
Και καλά θα κάνουν εκεί στην ιντερσύς και όχι μόνο βέβαια (πχ onkyo hellas και άλλοι) να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να πουλάνε ένα προϊόν με τόσο μεγάλο περιθώριο κέρδους...

Reaction score
164

Και οι δυο αντιπροσωπειες αγοραζουν στην ιδια τιμη(ας πουμε υποθετικα
2.000 ευρω) και η Αγγλικη πουλαει με κερδος π.χ. 200 ευρω ενω
η Ελληνικη με κερδος π.χ. 2.000 ευρω?
Εγώ θα σου αντιστρέψω την ερώτηση:
Πιστεύεις ότι η Pioneer έχει συμφέρον να πουλάει σε μια χώρα με μεγάλη αγοραστική αξία κάτι 1500€ και σε μια χώρα με σαφέστατα χαμηλότερους μισθούς, το ίδιο προϊόν 2500€;
Και στη Ρουμανία πχ πόσο κάνουν οι Kuro; 10000€;

Προσωπικά όσο περνάνε οι μέρες, τόσο λιγότερο πείθομαι. Μην ξεχνάμε ότι την αντιπροσωπεία την έχει η Intersys. Θέλετε να σας θυμίσω την ιστορία, που σας έχω ξαναπεί, με την πανευρωπαϊκή κάλυψη των προϊόντων της;

Μην ξεχνάμε κάτι βασικότατο: Δεν μιλάμε για την Pioneer Hellas, μιλάμε για την Intersys, που αύριο μπορεί να πει "δεν συνεργάζομαι με την Pioneer και κόψτε τον λαιμό σας". Να σας θυμίσω πάλι την ιστορία με τα Kiss; Που τα αγοράζαμε από την Ελλάδα χρυσά, για να έχουμε εγγύηση και μόλις παρουσίασαν προβλήματα η αντιπροσωπεία είπε ένα ξερό "δεν συνεργαζόμαστε πια με την Kiss, στείλτε τα έξω";

Είμαι καχύποπτος; Πολύ! Μιλάμε για κάτι που κοστίζει όσο 2 πολύ καλοί μισθοί ή 5 βασικοί. Μιλάμε για κάτι που έχει σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία και που σε 1 χρόνο, κυριολεκτικά, η LG μπορεί να βγάλει κάτι ανάλογο με 1200€ και η Panasonic κάτι καλύτερο με 1800€.
Τα περί μεγάλης ζήτησης και συλλεκτικών κομματιών είναι αστεία. Όσο συλλεκτικό και πανάκριβο είναι το laptop που πήρα 4000€ με τον P4/2.4 πριν 5 χρόνια, άλλο τόσο θα είναι συλλεκτικές και οι Kuro...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Αναρωτιεμαι που τα ξερει ο deliol ολα αυτα?:121:

Reaction score
6

Προσοχή, δεν θέλω να παρεξηγηθώ... ένα υποθετικό παράδειγμα έφερα... Δεν αναφέρθηκα ούτε στην Intersys ούτε σε άλλη εταιρεία του χώρου...
Αν εσείς θέλετε να δείτε τι περίπου παίζει με τις εταιρείες του χώρου, απλά δείτε τους ισολογισμούς τους των τελευταίων ετών (και ειδικότερα τα καθαρά κέρδη μετά φόρων!)... Μήπως υπάρχουν κάποιοι με εκατομύρια ευρώ καθαρά κέρδη κάθε χρονιά...? Και σε μια μικρή αγορά σαν την Ελλάδα, πόσες πωλήσεις πρέπει να κάνεις, όταν λες ότι δουλεύεις με πχ 20% κέρδος, για να βγαίνουν τέτοια νούμερα???

Τέλος πάντων, η κουβέντα αρχίζει και ξεφεύγει από το θέμα, το οποίο είναι οι απαντήσεις της Intersys στα δικά σας ερωτήματα ...
Ας μην το συνεχίσουμε...

Reaction score
14

εγω απο την μεριά μου να ευχαριστήσω την intersys για την επικοινωνία που θέλησε να εχει μαζί μας. Αυτό σαν πράξη είναι σωστή κίνηση, αν και απο την άλλη χωρίς να θέλω να την μειώσω... ενα free marketing session ελαβε και σε αντίτιμο οι απαντήσεις της κάθε αλλο παρά πειστικές είναι....

Δηλαδή, με ενα thread σε ενα φορουμ, λαμβάνεις τον προβληματισμό της σγοράς, και δίνεις 5-6 απαντήσεις που καθόλου δεν μας κάνουν να αισθανθούμε κάποια σιγουριά για την αγορά μιας Video συσκευής Pioneer.

Φήμες εχουν οτι η Canon την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, και ανοίγει δικό της μαγαζί... Canon Hellas... τώρα αν αυτές οι φήμες είναι απλά φήμες ή ισχυαν πρό οικονομικής κρίσης και αναιρέθηκαν αυτό δεν είμαι σε θέση να το κρίνω? Δέχομαι την απάντηση του κυρίου Ζήβα και πάμε παρακάτω...

Παω κατευθειαν στις τηλεορασεις μιας και ειναι τα λιμερια μας...

η Pioneer κατείχε το 5.9% των τηλεορασεων με την Panasonic να εχει το 38%, η Samsung Electronics το 22.8% και η LG Electronics το 15.5%.

Ευλογο ειναι να εχει ακριβότερη τιμή για να εξισώσει το Turnover = Volume of Sales X Price per unit

Ομως αυτό είναι κανόνας στην High End μαρκέτα... εδώ σίγουρα οι Kuro πάνε στο high end κομμάτι της αγοράς. Στην High End αγορά, πληρώνεις για ενα 10% ή ακόμα και 5% βελτίωση σε ήχο ή εικόνα απο διπλά τριπλα έως the sky's the limit!!!

Τώρα εχουμε ενα προιόν που σταματάει το production line σταδιακά έως του ρόνου έτοια εποχή (Μαρτιο 2010). Πώς αυτό θα αποκτήσει συλλεκτική αξία όταν κάθε χρονιά κάθε νέα γενιά Plasma είναι δια γυμνού οφθαλμού καλύτερη απο την προηγούμενη? Αυτό θέλω να το δώ? 2 Χρονια πρίν δεν είχαν (Kuro) κάν σωστά high Def (full HD) μοντέλα... Η εξέλιξη είναι τέτοια που περπατάμε τρέχοντας... και θα σκεφτώ την λέξη Collectors item?? ΟΧΙ... αυτό είναι καραμπινάτο Bullshit που λένε οι ξένοι μας....

Επίσης το τεράστιο ποσοστό κέρδους που εχει η Intersys, όταν θα βλέπει συλλεκτικά κομμάτια στις κούτες τους.. να συλλέγουν σκόνη και να είναι αδιάθετα..., θα τα διαθέσει θέλει δεν θέλει σε τιμές κόστους στο τέλος για να τζιράρει το κόστος παραγγελία της...

Δεν μπορώ να πιστεψω οτι η φήμη και μόνο οτι η Pioneer εχει κόψει 10,000 + βαλε θέσεις εργασίας και εχει χασούρα σαν γκρούπ για την χρονιά που πέρασε του ύψους των $1.44δις Δολλαρίων, δεν θα εχει αντίκτυπο στην αγορα.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά, καμία απολύτως εταιρεία δεν κερδίζει χρήματα από το business unit των τηλεοράσεων
η Panasonic δεν εχει κέρδη? H LG ? H Samsung? Λάθος κύριοι... λάθος... ειδικά για την Panasonic και LG ξέρω οτι μειώθηκαν τα κέρδη τους post Oct 2008, αλλά τελικά η χρονιά εκλεισε (σε λίγο κλείνει) θετικότατα!

Πιάσατε την Philips, στην απάντηση σας , που εχει μερίδια αγοράς μικρότερα απο τα δικά σας... εεε ναι στους τυφλούς ο μονόφθαλμος σιγουρα είναι βασιληάς!!!

Προσωπικά δεν με πείσατε καθόλου... και σας ξαναλέω ο μόνος λόγος ΤΩΡΑ να αγόραζα KURO, είναι με τιμή 5-15% περαπάνω απο την αντίστοιχη κορυφαία Panasonic... τίποτε άλλο δεν θα με ωθούσε πρός την Pioneer.. δεδομένων των νέων εξελίξεων...

Ευχαριστώ

Γιάννης Κοτζιάς

Reaction score
1.844

Ίσως η καλύτερη τοποθέτηση στο θέμα.Μπράβο σου αγόρι μου.Το εννοώ ...
Ευχαριστώ ρε φίλε. Είναι πολύ "ανακουφιστικό" όταν βλέπεις πως κάποιος-οι σε νιώθουν. :403:
Εγω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,οχι προς την Intersys, αλλα σε εσας και ελπιζω να μην παρεξηγηθω.
Καθως εχουμε εστιασει σε ενα συγκεκριμενο προιον στο οποιο εχουμε βρει μεγαλη διαφορα τιμης απο Αγγλια πιστευετε οτι:
Και οι δυο αντιπροσωπειες αγοραζουν στην ιδια τιμη(ας πουμε υποθετικα 2.000 ευρω) και η Αγγλικη πουλαει με κερδος π.χ. 200 ευρω ενω η Ελληνικη με κερδος π.χ. 2.000 ευρω?
Δεν ξέρω που εστιάζουν οι υπόλοιποι, αλλά το δικό μου μέτρο σύγκρισης είναι η διαφορά τιμής της Kuro με τα άλλα μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Δεν εννοώ τα φθηνά, αλλά τα αμέσως επόμενα από την κορυφή. Και στην τελική πως οι άλλοι πουλάνε, ενώ η Kuro όχι αρκετά, ώστε να μείνει στην αγορά; Απ' ότι κατάλαβα όχι μόνο στην ελληνική, αλλά διεθνώς.
Σ' αυτό που ρωτάς παρακάτω, πρέπει να έχει κάποια παραπανίσια έκπτωση ο Άγγλος, λόγω μεγαλύτερου volume, όπως σημείωσε ο Χρήστος (Ακρατόπουλος). Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η διαφορά αυτή είναι πάνω από 30%. :109: Άρα, ναι, μάλλον υπάρχει διαφορά αντίληψης επί του θεμιτού κέρδους από την ψωροκώσταινα και τους κουτόφραγκους! :125:
εγω απο την μεριά μου να ευχαριστήσω την intersys για την επικοινωνία που θέλησε να εχει μαζί μας. Αυτό σαν πράξη είναι σωστή κίνηση, αν και απο την άλλη χωρίς να θέλω να την μειώσω... ενα free marketing session ελαβε και σε αντίτιμο οι απαντήσεις της κάθε αλλο παρά πειστικές είναι ...
Έγινε μόνο η αρχή, που δεν μπορείς ακόμα να την πεις διάλογο. Αυτό θα ισχύει αν η Intersys δεχτεί τη δοκιμασία να απαντήσει στα ερωτήματα. Πράγμα που μπορεί να μη γίνει, γιατί είναι ολοφάνερο πως δεν μπορεί να μας πείσει, αν δεν κατεβάσει τις τιμές, άρα είναι πολύ πιθανό να αδιαφορήσει.

GTX

Reaction score
39

Εγω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,οχι προς την Intersys, αλλα
σε εσας και ελπιζω να μην παρεξηγηθω.
Καθως εχουμε εστιασει σε ενα συγκεκριμενο προιον στο οποιο εχουμε
βρει μεγαλη διαφορα τιμης απο Αγγλια πιστευετε οτι:
Και οι δυο αντιπροσωπειες αγοραζουν στην ιδια τιμη(ας πουμε υποθετικα
2.000 ευρω) και η Αγγλικη πουλαει με κερδος π.χ. 200 ευρω ενω
η Ελληνικη με κερδος π.χ. 2.000 ευρω?
Λοιπόν εγώ να δεχτώ αυτό που υπονοείς ότι δηλαδή η Ελληνική αντιπροσωπεία αγοράζει ακριβότερα από την Αγγλική.

Να υποθέσω για το κέρδος τις κουβέντας ότι οι μισθοί είναι ίδιοι σε Ελλάδα και Αγγλία που φυσικά δεν είναι.

Προκύπτει όμως ένα άλλο ερώτημα το οποίο σε αυτές τις συζητήσεις πολύ συχνά ξεχνιέται, τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα προώθησης κτλ που έχει η Αγγλική αντιπροσωπεία είναι ίδια με αυτά που έχει η Ελληνική???

Reaction score
457

αναρωτιέμαι γιατί το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα...!! λες και δεν υπάρχουν άλλες καλές τηλεοράσεις εκεί έξω...
απλά τα πράγματα...ή ρίχνουν άμεσα τιμές και ξεστοκάρουν όσο είναι νωρίς , ή δε ρίχνουν τιμές και κάνουν τις KURO σούπα...ή όταν πια σφίξουν πολύ οι κ*λοι...ρίχνουν απελπιστικά πολύ τις τιμές και πάλι τους μένουν πολλές στο ράφι γιατί στο μεταξύ η τεχνολογία των υπολοίπων θα είναι πολύ μπροστά...
that simple...:)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Eγώ πάλι έχω άλλη απορία.
Φεύγει απ το τμήμα των tv και μένει στο car audio?
Είναι τρελλοί αυτοί οι γιαπωνέζοι.....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.580
Απάντηση: Re: Οι ερωτήσεις μας προς την Intersys για τις τηλεοράσεις Pioneer!

Eγώ πάλι έχω άλλη απορία.
Φεύγει απ το τμήμα των tv και μένει στο car audio?
Είναι τρελλοί αυτοί οι γιαπωνέζοι.....
Μην το λες!

Άμα κρίνω από τα Ελληνικά αμάξια-ντισκοτέκ!:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Γιώργο το επάγγελμα αυτό ΠΑΓΚOΣΜΙΩΣ πνέει τα λοίσθια ....Τι δίαολο μπρίκια κολάνε στην pioneer?

Reaction score
4

και για να θυμηθούμε και μια παλαιότερη ανακοίνωση:
http://www.pioneer.eu/eur/content/press/news/pioneerMatsushita_agreement.html

Συμφωνία της Pioneer με την Panasonic για συνεργασία στις τεχνολογίες Plasma Display Panels. Νομίζω ότι είναι φως φανάρι ποια θα είναι η επόμενη Kuro...

Σαν υποψήφιος αγοραστής πάντως, ο Ανδρέας ξέρει πόσο ψημένος, αμφέβαλα αν θα πρέπει να αγοράσω τώρα ή το καλοκαίρι...
Τώρα πλέον αμφιβάλω αν θα πρέπει να αγοράσω καθόλου... οι τεχνολογίες LED έρχονται οι LG βγάζουν κάτι απίστευτες 60άρες με τιμή μικρότερη απο την 50άρα της Pioneer....
Ανδρέα μου φαίνετε η προκαταβολή θα πάει αλλού...

Reaction score
5
Θετικό ότι η Intersys ασχολήθηκε με το να μας στείλει απαντήσεις.
Αρνητικό ότι δεν συνυπολόγισε ότι η κοινότητα αυτή δεν 'ψωνίζει από τον Κωτσόβολο' = "θέλω μια καλή τηλεόραση"...
Έχει γνώσεις, εμπειρία και καλύτερη του μέσου ελληνικού όρου καταναλωτική συνείδηση.
Περίμενα λιγότερο μαρκετίστικες απαντήσεις.

Reaction score
2.477

Προσωπικά Pioneer Kuro θα αγόραζα μόνο σε τιμή κάτω από την Panasonic – Philips πλέον. Και όχι απλά κάτω αλλά πολύ κάτω. Και πάλι πιστεύω ότι θα έκανα γκάφα στο βάθος του μυαλού μου, από άποψη σέρβις-ανταλλακτικών κυρίως.

Το μαγαζί κλείνει σε ένα τομέα που καλπάζει . Έχετε αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό. ?
Οι τηλεοράσεις αυτές σε λίγους μήνες ούτε σε συγκριτικά περιοδικών θα μπαίνουν ενώ οι υπόλοιποι θα ανακοινώνουν νέα μοντέλα .

Αυτά για συλλεκτικά κομμάτια κλπ. δεν σχολιάζω γιατί είναι κυριολεκτικά για γέλια.

Μου θυμίζει το θεατρικό του Ζήκου με τον Φιλιππίδη που είδα το Σάββατο που έλεγε τις ληγμένες κονσέρβες του μπακάλικου …συλλεκτικές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv