Οι ετικέτες φούσκωσαν

Reaction score
715
..για κάποιο λόγο που αδυνατώ να εξηγήσω βρήκα ένα δίσκο μου με φουσκωμένες τις ετικέτες. Δεν τους εχω πλύνει ποτέ ούτε χρησιμοποιώ οποιουδήποτε είδους χημικά για τον καθαρισμό. Πάει πουθενά το μυαλό σας για το που μπορει να οφείλεται και γενικά αν υπάρχει τρόπος να επανέλθει;
DSC_8743.JPG
DSC_8744.JPG

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.552
Αυτό που λέει ο SIMPLYMUSIC και συμπληρώνω ότι κατά πάσα πιθανότητα εισχώρησε αέρας. Δοκίμασε να τρυπήσεις τις "φούσκες" με μια καρφίτσα (προσεκτικά, ε!) και δες τι γίνεται.

Reaction score
715
Πιθανότατα δεν είχαν κολληθεί καλά από την αρχή. Προσωπικά δεν θα με απασχολούσε καθώς δεν επηρεάζει τον δίσκο.
Κάτι τέτοιο υποπτεύομαι απλά ψάχνω να δω αν υπάρχει κάνενας τρόπος επιδιορθωσης. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Reaction score
11.773
Κι εμένα αν είχαν πάθει το ίδιο οι δίσκοι (μου) θα προσπαθούσα να τους επιδιορθώσω.
Δοκίμασε να πιέσεις του φούσκωμα. Πιθανών να βγει ο αέρας από την ίδια δίοδο που μπήκε και να ξανακολλήσει η ετικέτα.

A

Aeolos

Guest
Δοκίμασε να σχίσεις και να αφαιρέσεις μία ετικέτα με προσοχή, πιθανότατα υπάρχει κι άλλη από κάτω κολλημένη.

Reaction score
1.050
μαι ιδεα-μηπως δοκιμασεις κολλα για παζλ; (που μπαινει απο πανω, και δεν χαλαει το χαρτι του παζλ...)
βεβαια μπορει να λεω και χαζομαρα.

Reaction score
29
Το έχω παρατηρήσει μόνο σε έναν από τους δίσκους μου, στη μία του πλευρά. Αν ήταν λόγω υγρασίας θα έπρεπε να είναι και από τις δύο καθώς και σε περισσότερους και πιο παλιούς δίσκους. Οπότε συγκλινω με την άποψη ότι είναι περίπτωση ελαττωματικής ετικέτας. Ο δίσκος ωστόσο παίζει άψογα, οπότε δεν τον πειράζω.

Reaction score
715
Υγρασία έχει γενικά η Πάτρα υψηλή αλλά το σπίτι είναι καινούριο και όλα είναι οκ! Εν τω μεταξύ μόνο σε αυτόν τον δίσκο έχει συμβεί. Θα δοκιμάσω με προσοχή να τραβήξω μια από τις 2 ετικέτες να δω αν υπάρχει όντως κάποια άλλη από κάτω. Γενικώς θα δοκιμάσω ότι έχει προταθεί μπας και καταφέρω να τις επαναφέρω.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.582
Δοκίμασε να σχίσεις και να αφαιρέσεις μία ετικέτα με προσοχή, πιθανότατα υπάρχει κι άλλη από κάτω κολλημένη.
- αυτό ακριβώς μου είχε συμβεί
[DOUBLEPOST=1490965288][/DOUBLEPOST]
μαι ιδεα-μηπως δοκιμασεις κολλα για παζλ; (που μπαινει απο πανω, και δεν χαλαει το χαρτι του παζλ...)
βεβαια μπορει να λεω και χαζομαρα.
- καθόλου χαζομάρα , αυτό έχω κάνει σε μερικούς δίσκους με ανάλογο πρόβλημα

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το πιο πιθανον ειναι να μην κολλησε σωστα απο την αρχη.Διαφορετικα δεν θα το παθαινε μονον ενας δισκος.Εχω και γω 1-2 ετσι

Reaction score
596
Αν το ζεστάνεις με το πιστολάκι αρκετά ίσως το ξεκολλήσεις άθικτο και μπορέσεις να το κολλήσεις σωστά αυτή τη φορά...
Αν δεν είναι ο αγαπημένος σου δίσκος βέβαια...

Reaction score
715
Ένας δίσκος που είχα αγοράσει το 2004 από τον Ηλία στο Μαρούσι είναι και τα "σπάσαμε" μια χαρά σε διάφορα.. set ( :D ) την χρονιά των ολυμπιακών αγώνων!
(ένα από τα καλά των δίσκων και οι αναμνήσεις :) )
Λέω να μην το χοντρύνω τόσο πολύ. (μέθοδος πιστολάκι) 10 έχουν απομείνει όλοι και όλοι
https://www.discogs.com/sell/release/178387?ev=rb
και αυτοί εκτός Ελλάδος. Ας μείνει έστω και έτσι να θυμίζει special στιγμές! Έτσι και αλλιώς είναι Μint σε ότι αφορά το παίξιμο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.125
Όπως σου είπαν και οι φίλοι πιο πάνω, 9 φορές στις 10, το φούσκωμα στην ετικέτα οφείλεται στην ύπαρξη δύο ετικετών που κόλλησαν μαζί κατά τη διάρκεια του πρεσαρίσματος. Αν ξεκολλήσεις προσεκτικά ένα μικρό τμήμα από την περίμετρο, μπορείς να δεις αν από κάτω υπάρχει δεύτερη ετικέτα που είναι κολλημένη σωστά. Αν λοιπόν πράγματι υπάρχει, μπορείς να ξεκολλήσεις τη δεύτερη τη φουσκωμένη.
Αν δεν υπάρχει, τότε καλύτερα να την αφήσεις ως έχει γιατί οι μέθοδοι επισκευής είναι να βαρετές και αμφιβόλου αποτελέσματος.

Reaction score
8.905
Άμα δεν αντέχεις το θέαμα, χρησιμοποιείς κόλλα για ταπετσαρίες, είναι υδρο-διαλυτή κόλλα σε σκόνη, επειδή θα χρειαστείς μικρή ποσότητα, διάβασε με προσοχή τις οδηγίες για να πετύχεις την ιδανική αραίωση για να μην σου σβολιάσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.420
Υδατοδιαλυτές είναι συνήθως αυτές οι χαζοκολλες. Νομίζω πως αν βρέξεις την ετικέτα, θα κάτσει κάτω και θα κολλήσει. Εγώ θα δοκίμαζα να την βρέξω με ένα πινέλο, να μουλιασει και να κάτσει πάνω στο δίσκο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas