Οι ιστορίες του Μιχάλη: with a little help from AI

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.533
Ας ανεβάσω εδώ μια (αληθινή κατά βάση) ιστορία εμπνευσμένη από διηγήσεις του Μιχάλη... Καιρό την είχα σενάριο και είπα να δοκιμάσω το απαγορευμένο μήλο της ΤΝ να δω τι θα μου βγάλει σε εικόνα, μη μείνουμε μόνο στα στιχάκια

Ιδού λοιπόν η πρώτη απόπειρα (μένει το τέλος της)

Compress_20250506_142907_7273.jpg

IMG_20250506_141648.jpg

Compress_20250506_142907_7705.jpg

Compress_20250506_144016_6131.jpg

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.226
Αυτή είναι αληθινή ιστορία πολύ παλιά.
Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.
Έτσι κι εγώ όντας πεινασμένος είδα επιγραφή στο φορτηγό "ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ" και με απογοήτευση όταν πλησίασα είναι να λέει "ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ"

Υπάρχει και άλλη πιο πικάντικη ιστορία.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.533
Στο chatgpt τον περιέγραψα ως περίπου 30 (είναι παλιά η ιστορία), με κοντά σγουρά μαλλιά. Αλλά μου τον έβγαλε πιο παχουλό από ό,τι περιέγραψα.
Είπα ότι χρειάζεται ανθρώπινο χέρι, αλλά ο κατεργάρης ο μεγάλος μου, έχει μουλαρώσει, και αντί να κάνει αυτό που του ζητώ τόσο καιρό, τώρα που έχει άδεια από τον στρατό βγήκε να γκομενιάσει :roflmao:

melina

Cargo 200
Reaction score
44.404
στα 30 οι οδηγοί φορτηγών δεν ονειρεύονται αλλαντικά όταν οδηγούν, κάνε την ιστορία λίγο πιο κινκυ :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.533
Δεν τον γνωρίζεις καλά τον Μελίδη φαίνεται :roflmao: :roflmao:

στην αρχαιότητα θα κόντραρε τον Λούκουλο στα ίσα

Όταν ξεκινά να εξιστορεί "κάποτε είχα μείνει νηστικός ...μισή ημέρα!" :roflmao: :roflmao:

melina

Cargo 200
Reaction score
44.404
α, για αυτόν τον μιχάλη μιλάς, νόμιζα ότι ήταν ένας από τους γιους

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.533
Απίθανος! Κι έλεγα τι τα θέλει τα φορτηγά και τα Bedford από AI! :geek: :roflmao:
Ε μα τι θα τα ήθελα, και παλιά Bedford συγκεκριμένα. Λες να είχα νοσταλγία και κανένα μπάρμπα με αραμπατζήδικο;

Είναι η πρώτη από μερικές ιστορίες για την περιώνυμη λιγούρα του Μελίδη, περίπου όπως τη διηγήθηκε. Καιρό έψηνα τον μεγάλο που ασχολείται φουλ με το κόμικ, συμμετέχει σε εκθέσεις κλπ, να βγάλουμε δοκιμαστικά ένα στριπ με αυτή την πρώτη ιστορία, αν και δεν είναι του στυλ του (είναι του κάπως φαντασυ και σκοτεινού). Για αρχή μου ζητούσε ακριβές σενάριο και σκηνοθεσία για κάθε πλάνο. Όχι μόνο του το έδωσα, του είπα ότι ακόμα και θα γράψω όλο το κείμενο σε μέτρο.
Ε μια δυο, τώρα που έμαθα τις δυνατότητες του γλωσσικού μοντέλου του chatgpt, λέω έτσι είσαι; Έπιασα και το έκανα μόνος, και τον φουρκισα απίστευτα, γιατί όπως και περίπου όλοι οι ομότεχνοί του είναι αναφανδόν κατά της χρήσης ΑΙ. Να καταλάβεις, δεν έχει καταλήξει καν στο εάν θα του καθόταν καλά να ερχόταν να αντιγράψει στο στυλ του τα παραπάνω πλάνα, χρησιμοποιώντας τα έστω εν είδει storyboard.
Τι σε πειράζει δλδ του λέω. Δεν είναι καλλιτεχνική δημιουργία; Δεν είναι πλάνα όπως τα φαντάστηκε ένας άνθρωπος; (και συνήθως όπως είδες δεν το έπαιρνε με το πρώτο το gpt) Δεν έχω δώσει ως σκηνοθέτης όλες τις πληροφορίες; Από γωνιά, φωτισμό, σύνθεση, διάθεση κλπ; Δεν έχει γράψει άνθρωπος την ιστορία και το κείμενο και μάλιστα σε μέτρο; Η μηχανή μου έδωσε απλώς την τεχνική ενός πειθηνιου οργάνου που στερουμαι (εκτός εάν έπιανα ξανά να ζωγραφίζω όπως παλιά).

Έλαβα και αρκετά εμφανώς λάθος ως και άσχετα αποτελέσματα από το gpt, πάντως.
Να στο τελευταίο καρέ το οποίο προορίζεται ως κάδρο - πλαίσιο για το επιμύθιο (δεν αποτόλμησα να δώσω το κείμενο στο gpt, φοβήθηκα ότι όπως συνηθίζει θα μου πετάξει στο άσχετο κανένα κινεζικο ή αλαμπουρνέζικο, απλώς πέρασα πρόχειρα το κείμενο από το κινητό μου, ούτως ή άλλως πρωτόλεια απόπειρα είναι δεν πάει για δημοσίευση) μου πέταξε στο άσχετο, δίχως να του ζητήσω (η οδηγία ήταν για πλαίσιο όπως τα παρεμβαλλομενα σε ταινίες του βωβού, με γιρλάντα περιμετρικά η μισή με αλλαντικά η μισή με ανταλλακτικά) ένα απροσδιόριστο μοντέλο BMW (κάτι μεταξύ E39 και Ε90) στα χιόνια!
Και στην επάνω γωνιά έναν νεαρό έκπληκτο οδηγό να κρέμεται κι αυτός μαζί με τα λουκάνικα (αυτό βασικά μου άρεσε!)

Compress_20250508_081940_0295.jpg

Last edited:

Reaction score
20.013
Μπράβο, δεν περίμενα κάτι τέτοιο! Ούτε που πλησιάζω! Δεν έχω κάτσει ποτέ να φτιάξω τέτοια ιστορία, ούτε αν θα μπορούσα δηλαδή! 8-) 😍

Reaction score
21.802
τον μεγάλο που ασχολείται φουλ με το κόμικ, συμμετέχει σε εκθέσεις κλπ,
Εάν και θα το ξέρει το παιδί ή και θα δημοσιεύει ίσως εκεί , σε περίπτωση που δεν το ξέρει (όλοι εκεί είναι) :

Αυτοι σταματησανε νομιζω :

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.533
Μπράβο, δεν περίμενα κάτι τέτοιο! Ούτε που πλησιάζω! Δεν έχω κάτσει ποτέ να φτιάξω τέτοια ιστορία, ούτε αν θα μπορούσα δηλαδή! 8-) 😍

Δεν ξέρω εάν θα ξανακατσω να το κάνω, καθώς μου έχει σπάσει τα νεύρα. Είτε το πιστέψεις είτε όχι, η απλούστερη σκηνή όλων, το δεύτερο καρέ, χρειάστηκε... 7 απόπειρες, όχι μέχρι να τα καταφέρω, αλλά μέχρι να αγανακτησω και να τα παρατήσω και να κρατήσω αυτή που έβαλα παραπάνω, που σίγουρα δεν με καλύπτει αλλά έστω ως φιλερ καρέ πιάνει την ατμόσφαιρα.

Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν κωμικά, μου φαίνεται θα παραθέσω τη στιχομυθία στο νήμα του chatgpt.

Ίσως αξίζει να τα κρατήσω και να τα κάνω αυτά ιστορία για τις μάχες μου με την τεχνητή βλακεία.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.533
Εάν και θα το ξέρει το παιδί ή και θα δημοσιεύει ίσως εκεί , σε περίπτωση που δεν το ξέρει (όλοι εκεί είναι) :

Αυτοι σταματησανε νομιζω :

Γενικά στις εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη παίρνει μέρος.
Να αύριο ξεκινάει η τοπική "ComicCon", και έφτασε να κάψει μέρες της κανονικής του άδειας ως φαντάρος για να έρθει να συμμετέχει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.212
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος