Οι καλύτεροι δίσκοι του 2015

Reaction score
5.872
View attachment 54694
Αυτή είναι η λίστα με τους αγαπημένους μου, ας πούμε καλύτερους, δίσκους του 2015. Στη λίστα έχω 30 δίσκους φέτος (από 20 που συνηθίζω) γιατί η χρονιά μας αρρώστησε. Και του χρόνου.

01) Ryley Walker: Primrose Green
02) Chelsea Wolfe: Abyss
03) Dødheimsgard: A Umbra Omega
04) Lightning Bolt: Fantasy Empire
05) Kamasi Washington: The Epic
06) Anna von Hausswolff: The Miraculous
07) Israel Nash: Israel Nash's Silver Season
08) Sexwitch: Sexwitch
09) Ben Chatwin: The Sleeper Awakes
10) Mgła: Exercises in Futility
11) Tribulation: The Children of the Night
12) Willis Earl Beal: Noctunes
13) Pinkish Black: Bottom of the Morning
14) Benjamin Clementine: At Least for Now
15) Father John Misty: I Love You, Honeybear
16) Matthew E. White: Fresh Blood
17) Laurie Anderson: Heart of a Dog
18) Stone Jack Jones: Love & Torture
19) Deerhunter: Fading Frontier
20) Julia Holter: Have You in My Wilderness
21) Jacco Gardner: Hypnophobia
22) Mount Eerie: Sauna
23) Danny Kroha: Angels Watching Over Me
24) Deafheaven: New Bermuda
25) New Order: Music Complete
26) Bill Ryder-Jones: West Kirby County Primary
27) Kurt Vile: b'lieve i'm goin down
28) The Lake Poets: The Lake Poets
29) Colin Stetson & Sarah Neufeld: Never Were the Way She Was
30) Marc Carroll: Love Is All or Love Is Not at All

Μαζί τους, στη shortlist για την τριαντάδα, διαγωνίστηκαν:
Baroness, Drenge, Jlin, Bob Dylan, Don Deacon, Elephant Micah, Jim O'Rourke, James Blackshaw, Tobias Jesso Jr., Sufjan Stevens, Björk, Torres, David Corley, Bill Fay, Liturgy, Napalm Death, Godspeed You! Black Emperor, Giant Sand, Jamie xx, Hop Along, King Gizzard & The Lizard Wizard, Prurient, Tame Impala, Joanna Newsom, Iron Maiden, Calexico, William Basinski, Gwenno, Titus Andronicus, Beach House, Destroyer, Astrid Williamson, Jessica Pratt, Low, Krallice, John Grant, The Deslondes, High on Fire, The Necks, The Yawpers, Sunn O))), Go March, Eaves, Donnie Trumpet & the Social Experiment: Surf, Natalie Prass, Sun Kil Moon

Μερικά από τα πιο ωραία κομμάτια που άκουσα μέσα στη χρονιά, δίχως αξιολογική σειρά:
Father John Misty: Chateau Lobby #4 (in C for Two Virgins)
Jim O'Rourke: Hotel Blue
Matthew E. White: Feeling Good Is Good Enough
Jacco Gardner: Hypnophobia
Sexwitch: Kassidat El Hakka
Hop Along: Happy to See Me
Tame Impala: The Less I Know the Better
Benjamin Clementine: Adios
Titus Andronicus: (S)HE SAID / (S)HE SAID
Astrid Williamson: We Go to Dream
New Order: Plastic
Joanna Newsom: Time, As a Symptom
Kurt Vile: Lost My Head There
Deafheaven: Brought to the Water,
Deerhunter: Snakeskin
Danny Croha: Angels Watching Over Me
Ryley Walker: Sweet Satisfaction
Chelsea Wolfe: Crazy Love
Sun Kil Moon: With a Sort of Grace I Went to the Bathroom to Cry
Anna von Hausswolff: Come Wander With Me/Deliverance
Dødheimsgard: Architect of Darkness
Μόλις αγόρασα το διπλό βινύλιο του Benjamin Clementine: At Least for Now. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Μπράβο φίλε με τη λίστα σου!

Reaction score
513
Να προσθέσω και τους Spoon με τον δίσκο They Want my Soul από τους αγαπημένους μου του 2015
Βαθύ 2014, φίλε ;) Στα μέσα της περσινής χρονιάς κυκλοφόρησε ο δίσκος.

Μόλις αγόρασα το διπλό βινύλιο του Benjamin Clementine: At Least for Now. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Μπράβο φίλε με τη λίστα σου!

Το τελευταίο του Μπάουι ! Βγήκε τις τελευταίες μέρες του 2015...
Ο δίσκος κυκλοφόρησε πριν 3 ημέρες.

Reaction score
1.190
...και δυστυχώς σήμερα απεβίωσε. Πραγματικά, πολύ μεγάλη απώλεια. Κρίμα.

Reaction score
1.190
Πολύ ωραίο νήμα, πάντως. Είχα ξεκινήσει ένα αντίστοιχο πέρυσι, χωρίς όμως ιδιαίτερη ανταπόκριση. Από την μία, έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι αντί να ακούν μουσική, «ακούν» μηχανήματα, από την άλλη χαίρομαι που υπάρχουν κάποιοι που αγαπούν πραγματικά την μουσική, ασχολούνται, ψάχνουν, ακούν, μοιράζονται…

Επίσης φέτος, μάλλον πέρυσι, για άλλη μία φορά δάγκωσα την γλώσσα μου. Έχω «παρατήσει» πολλούς καλλιτέχνες στο παρελθόν, όταν θεωρώ ότι δεν έχουν πλέον κάτι να δώσουν. Έτσι «παράτησα» τους Maiden στο Powerslave, τον Springsteen στο Born in the USA, τον Ιρλανδό Νταλάρα με το συγκρότημά του στο Achtung Baby κτλ. Με διέψευσαν πανηγυρικά οι Iron Maiden, οι New Order και οι Faith no More με τρία από τα καλύτερα albumsτης χρονιάς (κατά την ταπεινή μου άποψη, πάντα). Ειδικά των Maiden το θεωρώ ένα από τα καλύτερά τους. Επίσης, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα 3 πρώτα της λίστας (Steven Wilson, Iron Maiden και Kurt Vile) τα οποία είναι τα καλύτερά μου, με διαφορά από τα υπόλοιπα.

1. Steven Wilson – Hand. Cannot. Erase.

2. Iron Maiden – The Book of Souls

3. Kurt Vile – b’lieve I’m goin down…

4. Tame Impala – Currents

5. Editors – In Dream

6. Florence & Machine – How Big, How Blue, How Beautiful

7. Courtney Barnett – Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit.

8. New Order – Music Complete

9. Jamie xx – In Colour

10. OST – True Detective

11. David Gilmour – Faces of Stone

12. Faith No More – Sol Invictus

13. Father John Misty – I Love You, Honeybear

14. Sufjan Stevens - Carrie & Lowell

15. Foals - What When Down

Και του χρόνου με υγεία, να ακούμε την μουσική που μας αρέσει και να μοιραζόμαστε αγαπημένες λίστες.

Reaction score
3
Πωπω δίκιο έχεις, επειδή τους ανακάλυψα αρχές του 15 και έχω λιώσει όλους τους δίσκους τους, είχα την πεποίθηση ότι είναι του 15 ο τελευταίος ! Anyway!

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Συνεχίζουμε με τα καλυτερα μου albums για το 2015.

07. New Candys - New Candys As Medicine

Μετα το πολυ καλο και ελπιδοφόρο ντεμπούτο τους, αλλα λιγο άγουρο, το 2012, αυτοί οι οι Ιταλοί απο την Βενετία, επανέρχονται δριμύτεροι με το δευτερο τους album, ωριμοι πλεον, και με μια σειρά τραγουδιών πραγματικά το ειναι καλυτερο απο το αλλο. Εντάξει, δεν ανακαλύπτουν τιποτα καινούριο, ψυχεδελεια παιζουν οι γείτονες, και μάλιστα αυστηρά παλιομοδίτικη και λίαν κιθαριστικη, αλλα το επίπεδο των συνθέσεων τους πλεον ειναι τοςο υψηλό, το χαίρονται τοςο πολυ, που αυτο αντικατοπριζεται σε ολο τον διςκο, που ειναι απο τους πιο πολυπαιγμένο θες μου μεςα στο 2015. Σκέτη απόλαυση.

08. Thee Oh Sees - Mutilator Defeated At Last

Ορμώμενοι απο το Frisco πριν μια δεκαετία, έχοντας βγαλει ήδη αρκετά albums, ολα εξαιρετικά, ειναι μια μπαντα που παντα δούλευε σκληρά και προσπαθούσε για το καλυτερο, να βρει τον ήχο της και τα "πατήματα" της. Το κατόρθωσε επιτέλους με αυτο το περσινό album, εκπλησσοντας με θετικά, μιας και ειχα πια πιστέψει οτι δεν θα κατάφερναν ποτε να βγάλουν αυτο που μπορούν. Εδω ξεπερνούν εαυτούς, και με μια σειρά απο εκπληκτικά τραγούδια και φρέσκιες ιδέες επιτέλους πάνε την ψυχεδελεια ενα βήμα παραπέρα, κάνοντας την ελκυστική για τις επερχόμενες γενιές με ενα ήχο απίστευτο, που μπερδεύει πολλα πραγματα ετερόκλητα, αρκετά σκληρουτσικο σε σημεία, αλλα παντα με έμπνευση, ξεπερνούν καθε σκόπελο που κρύβει το συγκεκριμενο ειδος, με χαρακτηριστική ευκολία. Πραγματικά απο τους δίσκους που έλιωσα μεςα στο 2015, με πολλες μαγικες και απιςτευτα ευρηματικές στιγμές.

09. Master Musicians Of Bukkake - Further West Quad Cult

Εδω είμαστε, μια μπαντα που λατρεύω και παρακολουθώ απο κοντά απο την αρχή της, δύσκολη, πειραματική, πιςτη στις αρχές της, ξέροντας οτι απευθύνεται σε λίγους, ποτε δεν πρόδωσε αυτο που κάνει κι ουτε πρόκειται. Ολα τα albums τους ειναι αριστουργηματικά, και το περσινό τους βεβαια δεν αποτελεί εξαίρεση, μια σπουδή στο πως να κανεις μια πειραματική σύνθεση να ακουστεί ελκυστική χωρις να ανατρέχεις στο παρελθόν και να κλέβεις απο εδω κι απο εκει γνωστές πετυχημένες συνταγές, αλλα να πατάς σταθερά με τα πόδια στο παρόν και να σκέφτεσαι με το μυαλό και την καρδιά το μέλλον αυτού που τοςο αγαπάς και υπηρετείς. Αγαπούν ταυτόχρονα και ιςοποςα Την ψυχεδελεια, την ηλεκρονικη και την πειραματική μουσικη αποδεικνύοντας εμπράκτως οτι οι σπουδαίες μπάντες και μουσικοι δεν κανουν τιποτα λιγότερο απο το να αναζητούν και να επαναπροςδιοριζουν τους ίδιους τους εαυτούς μεσω της τέχνης τους.

Reaction score
1.121

Εδω είμαστε, μια μπαντα που λατρεύω και παρακολουθώ απο κοντά απο την αρχή της, δύσκολη, πειραματική, πιςτη στις αρχές της, ξέροντας οτι απευθύνεται σε λίγους, ποτε δεν πρόδωσε αυτο που κάνει κι ουτε πρόκειται. Ολα τα albums τους ειναι αριστουργηματικά, και το περσινό τους βεβαια δεν αποτελεί εξαίρεση, μια σπουδή στο πως να κανεις μια πειραματική σύνθεση να ακουστεί ελκυστική χωρις να ανατρέχεις στο παρελθόν και να κλέβεις απο εδω κι απο εκει γνωστές πετυχημένες συνταγές, αλλα να πατάς σταθερά με τα πόδια στο παρόν και να σκέφτεσαι με το μυαλό και την καρδιά το μέλλον αυτού που τοςο αγαπάς και υπηρετείς. Αγαπούν ταυτόχρονα και ιςοποςα Την ψυχεδελεια, την ηλεκρονικη και την πειραματική μουσικη αποδεικνύοντας εμπράκτως οτι οι σπουδαίες μπάντες και μουσικοι δεν κανουν τιποτα λιγότερο απο το να αναζητούν και να επαναπροςδιοριζουν τους ίδιους τους εαυτούς μεσω της τέχνης τους.
τους ειχα δει και live στο Roadburn Festival στην Ολλανδία πριν μερικά χρόνια.. τρέλλα..

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
τους ειχα δει και live στο Roadburn Festival στην Ολλανδία πριν μερικά χρόνια.. τρέλλα..
Δυςτυχως δεν τους έχω δει, ελπίζω να σκάσουν μύτη κάποια στιγμη στην Ελλάδα, μιας και δεν πολυ ταξιδεύω εξωτερικό πλέον, αλλα που ξέρεις μπορεί να σταθώ τυχερός σε κανα ταξίδι μου. Άντε πες μας εντυπώσεις, με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε? εντάξει το τρέλα ,λέει πολλά, αλλα θελουμε κι αλλα. :p

Reaction score
1.121
τι να πρωτοπώ και να πρωτοθυμηθώ απο τα πολλα roadburn που εχω πάει κ τις απειρες μπαντάρες που εχω πετύχει εκει, το 2010 και το 2011 που είχαν εμφανιστεί είχε line up από άλλο πλανήτη, έπαιζαν σε μία εκκλησία με τρομερή ακουστική
και να ένα βίντεο χίλιες λέξεις..

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
τι να πρωτοπώ και να πρωτοθυμηθώ απο τα πολλα roadburn που εχω πάει κ τις απειρες μπαντάρες που εχω πετύχει εκει, το 2010 και το 2011 που είχαν εμφανιστεί είχε line up από άλλο πλανήτη, έπαιζαν σε μία εκκλησία με τρομερή ακουστική
και να ένα βίντεο χίλιες λέξεις..

Κοκκαλο....απλα γ@μ@νε, δερνουν και ξαναγ@μ@νε. :beach:

Reaction score
1.121
άντε να μείνουμε στο roadburn και στην ψυχεδέλεια αλλά να πάμε οντόπι
και να κουρδίσουμε πιο χαμηλά (πιο χαμηλά, πιο χαμηλά)

oι Ufomammut βγάλαν δισκο φέτος
oνόματι ΕΚΑΤΗ .. για το 2015 μέσα στην δική μου δεκάδα (που μάλλον είναι..50άδα)

http://www.discogs.com/Ufomammut-Ecate/master/817910

Reaction score
513
πωπω, άλλη μια λατρεμένη και εξίσου υποτιμημένη μπαντάρα όπως οι Master Musicians οf Bukkake έβγαλαν δίσκο πέρυσι δίχως να το μυριστώ! Ευχαριστώ το φίλο @cosmarpan για τη συμμετοχή του στο νήμα και ειδικότερα για την ενημέρωση σε αυτές τις δυο αγαπημένες μπάντες

Reaction score
1.040
Απο το 2015 δεν ακουσα πολλα πραγματα αλλα υπαρχουν δυο δισκοι που ξεχωρισα. Πρωτοι και καλυτεροι οι maiden με το book of souls. Επιτελους μετα απο τοσα χρονια! Μετα David Gilmour με το Rattle that rock. Πραγματικο ταξιδι!

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
10. Toundra - IV

Αμαν καηκα....Τεταρτο πονημα για τους Μαδριλενους φιλους μας, κυριολεκτικα τους ειχα ξεχασει, μιας κι ο προηγούμενος τους δισκος ειχε βγει το 2010. Δεν πειραζει αξιζε την αναμονη, και με το παραπανω θα συμπληρωνα. Λοιπον εχουμε και λεμε ότι, κατά έναν περιεργο λογο αυτοι οι Ισπανοι δεν περιεχονται σε καμμια λιστα με τα καλυτερα για την χρονια, μαλλον ο λογος είναι ότι η Ισπανια δεν είναι και πολύ δημοφιλης χωρα για το rock, αν και εχει μεγαλη παραδοση από παλια που συνεχιζεται μεχρι και σημερα με πολλα αξιολογότατα groups. Όπως και να'χει όμως, εδώ εχουμε ένα φοβερα ωριμο και μεστο αριστούργημα post rock, ανακατεμενο με ψυχεδελεια, progressive και metal στοιχεια, που θα ζηλευαν και οι top μπαντες του κάθε είδους ξεχωριστα. All instrumental, from start to finish, είναι ενας δισκος που εχει μια ΤΡΟΜΕΡΗ ροη που σε συνεπαιρνει και είναι σχεδόν σιγουρο, ότι αφου σε παιρνει μια βολτα μεσα από την κολαση στο τελος σε αφηνει γαληνιο και λυτρωμενο μεσα σε μια ουσιωδη περισυλλογή. Κι όλα αυτά χωρις την παραμικρη λεξη. Περιτο να πω ότι το εχω λιωσει, κι ότι αν είναι να ακουσετε 1-2 δισκους από την φετινη παραγωγη, σας προτείνω ο ενας να είναι αυτος. Γ@μημενα καταραμενος.

11. Anna Von Hausswolff - The Miraculous

Αλλη ιστορια και δαυτη. Μεγαλωμενη μεσα στις τεχνες, με πατερα μουσικο/συνθετη (πειραματικης κυριως μουσικης) και αδελφη σκηνοθετη, η Σουηδεζα από το Γκετεμποργκ, Αννα του Σπιτολυκου, επιτελους βγαζει αυτό που προετοιμαζε από καιρο τωρα, στα 3 προηγουμενα albums, αλλα μας προειδομοιησε περσυ, κυριως μεσα από το group που συμμετεχει τους Hydras Dream. Εδώ εχουμε να κανουμε με πολύ προσωπικες καταστασεις, με μια σταση σχεδόν θρησκευτικη, ευλαβικη. Τερας εσωστρεφειας και τευτονικης προσέγγισης στην μουσικη μας παραδιδει ένα εργο παγανιστικο, γεματο εκκλησιαστικο οργανο και φωνητικούς ακροβατισμούς, αλλα και "normal" rock καταστασεις, γεματες μαγεια εδώ κι εκει. Και πραγματικα, δεν μπορω να ξεχωρισω τι της πηγαινει καλυτερα, αλλα και βασικα δεν το θελω, μιας και καταφερνει και με μαγευει με ότι και να κανει. Αγγελικα δαιμονισμένος δισκος.

12. Maserati - Rehumanizer

Οι φιλοι μας από την Αθηνα της Τζορτζια, εχουν μετακομισει στην Νεα Υορκη για μια καλυτερη τυχη και συμβολαιο. Το προσπαθουν κι αυτοι από παλια, με ένα πολύ συγχρονο και illustrated δειγμα post rock με kosmische muzik και λιγο Berlin sound. Μου θυμιζουν σε αρκετα σημεια, μια συγχρονη εκδοχή των δουλειων του Manuel Gottsching και των Ashra, αλλα φυσικα το προχωράνε το πραγμα, και είναι λογικο βεβαια. Απολαυστικος δισκος, με πολλες μαγικες στιγμες, και μαλιστα εχω την εντυπωση ότι δεν το εχουν τερματισει ακομη, αλλα μας ετοιμαζουν πολλα και σπουδαια πραγματα. Φαινεται ότι τα σπορια των Γερμαναράδων εχουν φυτρωσει για τα καλα και δρεπουμε τους πρωτους καρπους, οι οποιοι είναι και εξαιρετικα εύγευστοι.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
10. Toundra - IV

Αμαν καηκα....Τεταρτο πονημα για τους Μαδριλενους φιλους μας, κυριολεκτικα τους ειχα ξεχασει, μιας κι ο προηγούμενος τους δισκος ειχε βγει το 2010.
Διορθωση, λαθος εκ παραδρομης, ο προηγούμενος τους ειχε βγει το 2012 κι όχι το 2010.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
πωπω, άλλη μια λατρεμένη και εξίσου υποτιμημένη μπαντάρα όπως οι Master Musicians οf Bukkake έβγαλαν δίσκο πέρυσι δίχως να το μυριστώ! Ευχαριστώ το φίλο @cosmarpan για τη συμμετοχή του στο νήμα και ειδικότερα για την ενημέρωση σε αυτές τις δυο αγαπημένες μπάντες
@panostr, δεν συνεχιζω με αλλα, αν δεν γραψεις κριτικη εδω εσα για την νεα ταινια του Παπακαλιατη :lolsign::D:lol::roflmao: Περιμενω.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488

Να σημειωσω ότι το συγκεκριμενο album μπορει να παιχτεί ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το προηγουμενο τους "Far West" για μια αξεχαστη quadrophonic εμπειρια. Το εχω κανει παιζοντας το cd του "Far West" στο ένα μου συστημα και το cd του "Further West Quad Cult" στο αλλο μου συστημα, παραλληλα. Τα λογια ειναι απολυτως περιττα, μου εφυγε ο ντακος, απλα δεν γινονται αυτα τα πραγματα. :headbang:
Τι κανανε οι ανθρωποι, πρεπει να το ακουσετε για να το πιστεψετε. :headbang:

http://importantrecords.com/imprec/imprec411

@panostr, ξεφτιλισε τον Παπακαλιατη να συνεχισω λεμε...:p

Reaction score
18
Με χαρα βλεπω οτι υπαρχουν φιλοι των Master Musicians of Bukkake εδωπερα! Δειτε τη φωτο που εχω στο προφιλ μου κ θα καταλαβετε ποσο τους λατρευω. Τα λαιβ τους ειναι απο τα καλυτερα που μπορει να δει κανεις.
Εχουμε μιλησει κ δια ζωσης κ μεσω φεισμπουκ κ τους εχουμε ψησει να ρθουν στα μερη μας! Οταν ηρθαν οι Εarth προσφατα, πεσαμε με διαφορους φιλους κ στον Mcgreevy να ερθει ξανα με τους Bukkake.

Kαι επειδη ειμαι στις καλες μου (χεχε) μπορω να σας κανω ενα δωρακι. Συλλεγω τα παντα απο MMOB. Η τελευταια τους κυκλοφορια ειναι συμπληρωματικη του Far West του 13 οπως ειπωθηκε. Ειχε ηδη κυκλοφορησει σαν 2πλο cd στην Ιαπωνια ηδη απο τις αρχες του 14... Την εχω κ αυτη κ με τη βοηθεια του audacity εχω κανει αριστη αψεγαδιαστη μιξη. Οποτε φιλοι @cosmarpan , @panostr , @cybernaut μπορω να σας την στειλω αν θελετε!

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Με χαρα βλεπω οτι υπαρχουν φιλοι των Master Musicians of Bukkake εδωπερα! Δειτε τη φωτο που εχω στο προφιλ μου κ θα καταλαβετε ποσο τους λατρευω. Τα λαιβ τους ειναι απο τα καλυτερα που μπορει να δει κανεις.
Εχουμε μιλησει κ δια ζωσης κ μεσω φεισμπουκ κ τους εχουμε ψησει να ρθουν στα μερη μας! Οταν ηρθαν οι Εarth προσφατα, πεσαμε με διαφορους φιλους κ στον Mcgreevy να ερθει ξανα με τους Bukkake.

Kαι επειδη ειμαι στις καλες μου (χεχε) μπορω να σας κανω ενα δωρακι. Συλλεγω τα παντα απο MMOB. Η τελευταια τους κυκλοφορια ειναι συμπληρωματικη του Far West του 13 οπως ειπωθηκε. Ειχε ηδη κυκλοφορησει σαν 2πλο cd στην Ιαπωνια ηδη απο τις αρχες του 14... Την εχω κ αυτη κ με τη βοηθεια του audacity εχω κανει αριστη αψεγαδιαστη μιξη. Οποτε φιλοι @cosmarpan , @panostr , @cybernaut μπορω να σας την στειλω αν θελετε!
Γεια σου ρε Βομβε. Εννοείται, στειλε. :drinks:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss