Οι κλασικές ταινίες του αύριο

Reaction score
2
O Ethan Hawk παίζει σε μια σκηνή μόνο (μαζί με την κοπέλα που παίζουν στα Before Sunrise, Before Sunset) και κάνουν τους ίδιους χαρακτήρες.

minas

Πισιά
Reaction score
4.306
Αφού συμφωνήσω κι εγώ με τις περισσότερες από τις προτάσεις, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω (λόγω κανονισμών) με τις:
Mad Max
Star Wars
...αφού και στις δύο περιπτώσεις οι πρώτες ταινίες γεννήθηκαν πριν το 1980

Πάντως Ανδρέα, όσο κι αν συμφωνώ με τον ορισμό σου, δε νομίζω ότι έχει καθολική ισχύ. Μάλλον θα δούμε σε καμια 10αριά χρόνια τον κλασικό Gladiator να κάνει επιδρομή στο prime time της HDTV μας :wink:

Reaction score
6
minas said:
Πάντως Ανδρέα, όσο κι αν συμφωνώ με τον ορισμό σου, δε νομίζω ότι έχει καθολική ισχύ.
Μα ναι δεν το αναφέρω ως μοναδικό ορισμό με δύναμη καθολικής ισχύεις
.Παρατηρώ όμως πως έχει μια βάση ( από ότι εχουμε δει ως τωρα υπάρχουν παραδείγματα που μου επιτρέπουν να βγαλω αυτό το συμπέρασμα).
Όσο για το Μονομάχο επιμένω πως δεν του αξίζει αυτος ο τιτλος.
Η ταινία εχει ήδη ξεβάψει

VG

Reaction score
0
Το Kill Bill ειναι μια κυριλε εκδοση του Τσακι Τσαν,κανεις δεν θα μιλαει για αυτο σε λιγα χρονια.
Το gladiator δεν προσεθεσε τιποτα καινουριο,μαυρο σκοταδι θα το φαει και αυτο.

Το Lord Of the Rings,δεν το συζητω, ειναι ηδη classic και με πολλους φανατικους οπαδους.

Reaction score
2
χμμμ η τριλογία του Matrix δεν προσέφερε νέες ιδέες και φιλοσοφίες. Αυτές υπήρχαν απο πριν. Αυτό που έκανε ήταν να τις παρουσιάσει με ένα φρέσκο τρόπο και συνδιασμό έτσι ώστε να φαίνεται σαν κάτι εντελώς καινούριο.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι το πρώτο Matrix δεν θα μείνει στην ιστορία σαν μια κλασική ταινία. ;)

VG

Reaction score
0
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
Τα ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, HEAT, ALADDIN (Disney) θα τα φαει το σκοταδι??? :shock: Μα ειναι ΗΔΗ κλασικα!!
Ισως ο Τιτανικος,αν και αμφιβαλλω λογω των πολυ κακων ηθοποιων που τον πλαισιωναν,τα υπολοιπα δεν το βλεπω καν.
Το Alladin και ολα αυτα απευθυνονται κυριως σε παιδια,ξεχνιουνται άμεσα, με την επομενη κυκλοφορια.
Το heat αμφιβαλλω αν το ξερουν πολλοι,καλη ταινια αλλα οταν μιλαμε για κλασσικο μιλαμε για κατι που θα μεινει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.959
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Απορω πως δεν εχει πει κανενας το....
Στο τσακ ήμουν, αλλά φοβήθηκα τη λογοκρισία... :)

VG

Reaction score
0
λεσβιακό είναι;Τοτε δεν θα μεινει κλασσικο γιατι εχει πολυ περιορισμενο κοινό :lol:

Reaction score
50
Πάντως για αρκετές ταινίες μετά το 1980 μπορούμε να κάνουμε μια πιο "ασφαλή" πρόβλεψη, αφού το 1980 είναι και πάνω από μια 20ετία πριν μην ξεχνιόμαστε!

Anyway, κατά την άποψη μου, μια ταινία για να θεωρηθεί κλασική φυσικά και μετράει πολύ η πρωτοπορία στο θέμα/σκηνοθεσία και γενικότερα στα στοιχεία που την απαρτίζουν αλλά δε νομίζω ότι αυτό είναι και το μόνο στοιχείο. Ή μάλλον για να το θέσω διαφορετικά δε νομίζω ότι μια ταινία μπορεί να θεωρηθεί κλασική μόνο λόγω πρωτοτυπίας. Πρέπει να είναι και καλή. Πχ αν έχουμε δυο ταινίες την Α που είναι πρωτοποριακή για κάποιο λόγο αλλά μέτρια σαν ταινία και τη Β που ακολουθεί το δρόμο της Α αλλά είναι εξαιρετική ταινία, πιο πιθανό θεωρώ να μείνει στη μνήμη μας η Β παρά η Α. Επίσης κλασική πολύ πιθανόν να παραμένει μια ταινία εάν θεωρηθεί αντιπροσωπευτική του είδους της. Γενικά νομίζω δεν είναι εύκολο να πούμε ποια "συστατικά" συγκεντρώνει μια ταινία που θεωρείται κλασική αλλά το κοινό στοιχείο όλων είναι ότι τις θυμόμαστε πολλά χρόνια μετά την πρώτη τους προβολή. Με κάποιο τρόπο έχουν συνεισφέρει στην κινηματογραφική ιστορία και έχουν αυτό το "κάτι" που μας συγκινεί/μας κάνει να χαμογελάμε/να τις θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ακόμα όμως κι αν δε μας αρέσουν προσωπικά αναγνωρίζουμε την ιδιαιτερότητά τους που τους αφήνει αυτή την "κλασική" στάμπα.

Υπό το πρίσμα αυτό, μερικές ταινίες που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό και πιστεύω ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν ως κλασσικές είναι (αν και πολλές έχουν επαναληφθεί σε προηγούμενα posts):

Blade Runner
Matrix (μόνο το 1ο)
Heat (αυτό μάλλον θα το ήθελα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα θεωρηθεί κλασική - πάντως για μένα αποτελεί τον καλύτερο εκπρόσωπο ταινιών "κλέφτες κι αστυνόμοι" για να το θέσω πολύ απλουστευμένα)
Seven
The Sixth Sense
Pulp Fiction
Twelve Monkeys
Goodfellas
The Silence of the Lamps
Aliens
Terminator 2: Judgement Day
Back to the Future (με επιφύλαξη - καλά, όλες με επιφύλαξη είναι προφανώς, απλά αυτή με ακόμα μεγαλύτερη :) )
Platoon
The Shining
Stand by Me (και πάλι με επιφύλαξη)
Trainspotting

Καλή ιδέα θα ήταν να ξεθάψουμε το thread μετά από 20 χρόνια και να δούμε πού πέσαμε μέσα και πού όχι χεχε! :)

Reaction score
0
All time classic των τελευταίων χρόνων, πιστεύω θα είναι τα εξής :

1) American Beauty
2) Green mile (ο Στέφεν πάλι έγραψε, μεταφορικά και κυριολεκτικά!)
3) Ο Άρχοντας (μας είχε λείψει μία τριλογία της προκοπής - οχι ότι είμαι και το πιο αμεροληπτο άτομο στο συγκεκριμένο θέμα)
4) Seven (of course)
5) Η αυτοκρατορία των λύκων

6) και προσθέτω μία ταινία που νομίζω ότι δεν έχει ακουστεί αρκετά και χρήζει αρκετής προσοχής, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα,
είναι το φετινό όσκαρ καλύτερης ταινίας το Crash. Άν στο μέλλον της δοθεί προσοχή νομίζω οτι θα γίνει μία κλασσική ταινία.

Εδώ θα διαφωνίσω στην επιλογή της Έκτης Αίσθησης μιας και ενώ ήταν φοβερή ταινία,
απλά ξεκίνησε μία νέα εποχή για τέτοιου είδους (που μεταξύ μας έχει καταντήσει αηδία).
Δεν μπορώ όμως να την χαρακτηρίσω κλασσική αφού πλέον δεν ακούγεται...!

Reaction score
164
Θα διαφωνήσω με το American Beauty... Από τις χειρότερες αμερικανοβλαχοηλιθιοταινίες που έχω δει ποτέ. Η πιο υπερεκτιμημένη μπούρδα ever. Και ξέρω και αρκετούς που συμφωνούν μαζί μου. Αλλά περί ορέξεως...

Reaction score
0
Καταρχήν, σίγουρα περι ορέξεως... Δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω άποψη κανενός, αλλά να αντιπαραθέσω κάποια στοιχεία :

Η απόψη μου είναι ότι πέρα από την συνηθισμένη μαλ... των Αμερικάνων παρουσιάζει και από διάφορες σκοπιές τις απόψεις και
τον τρόπο ζωής κάποιον ανθρώπων που δεν έχουν κανένα απολύτως κοινό μεταξύ τους (άσχετα με το πως λέγονται οικογένεια).

Παρουσιάζει με έναν απλό τρόπο και κωμικό τρόπο την κατάντια της καθημερινότητας όταν ο άνθρωπος ξεχνάει το ποιος είναι.
Χώρια ότι από πλευράς ηθοποιοίας είναι καταπληκτική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεχωρίζει από τον σωρό της μαζικής παραγωγής ταινιών του Χόλυγουντ!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale