Οι λάμπες των προβολέων.

Μηνύματα
2.489
Reaction score
1
Απάντηση: Οι λάμπες των προβολέων.

Στο manual του w5000 αναφερει οτι μετα το κλεισιμο του προβολεα, το ανεμιστηρακι δουλευει 90 δευτ. για να κρυωσει την λαμπα.
 

NIX

Μηνύματα
1.390
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι λάμπες των προβολέων.

Νίκο, έγραψα ότι ο ανεμιστήρας δουλεύει στο φουλ για μερικά λεπτά μετά το σβήσιμο του προβολέα, και όχι φυσικά η λάμπα! :137:
Εγραψα λαθος.Αυτο που ηθελα να γραψω ειναι οτι ο ανεμιστηρας δεν δουλευει στο full.Απ`οτι φαινεται βεβαια εξαρταται απο τον κατασκευαστη.
 

Μηνύματα
8
Reaction score
0
εγώ να προσθέσω απλά οτι για την έρευνα που οδήγησε στην ανάπτυξη των UHP (Ultra High Performance) λαμπών δαπανήθηκαν -=εκατομμύρια=- δολλάρια και εργάστηκαν σοβαροί επιστήμονες από πολλούς τομείς... οπότε αυτοί που σχεδίασαν το σύστημα κάτι ξέρουν ;)

αυτά που ανέφερε ο φίλος για το κρύσταλλο quartz ισχύουν και χρείαζεται αυτή η μεταχείριση με ανεμιστήρες ώστε να μην υποστεί η λάμπα θερμικό σοκ και τελικα γίνει κομματάκια πριν την ώρα της..

τέλος η ταχύτητα του ανεμιστήρα έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του συστήματος της λάμπας και το τι airflow επιτρέπει καθώς και με το σχεδιασμό του projector case.
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Οι λάμπες των προβολέων.

Στον επσον 1000 που έχω ο ανεμιστήρας δουλεύει για 15 δευτερόλεπτα όλο κι όλο.
Μου είχε κάνει εντύπωση αλλά τελικά έτσι είναι.
Λέτε να το κατάλαβε η επσον και γι΄αυτό δίνει πλέον 3 χρόνια εγγύηση και για την λάμπα;
Αυτός είναι και ο λόγος που επαναφέρω το μήνυμα. Στον Epson EMP-TW980 που απέκτησα πρόσφατα μετά το σβήσιμο της λάμπας ο ανεμηστιρας λειτουργεί για πολύ λίγο. Παρατήρησα ότι κατά τη διάρκεια της προβολής η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή. Όταν όμως τον κλείσεις και σβήσει και ο ανεμιστήρας ο επσον ανεβάζει πυρετό. Όχι πολύ αλλά ανεβάζει.
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Re: Οι λάμπες των προβολέων.

Κύριοι, η απρόσκοπτη ψύξη των ηλεκτρονικών πλακετών είναι το θέμα για το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας ακόμη και με το πέρας λειτουργίας του προβολέα. Η λάμπα, ως λάμπα, έχει τις αντοχές να λειτουργεί για ώρες δίχως τη παραμικρή ψύξη, όχι όμως οι παρακείμενες ηλεκτρονικές πλακέτες που είναι πρακτικά αδύνατον να λειτουργήσουν σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Για αυτο και η ψυξη λοιπόν.
Μη σας μπαίνουν....ιδέες γιατί θα τα κάψετε όλα. :138:
Ησυχασα:126:
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
Απάντηση: Οι λάμπες των προβολέων.

και αυτό που λένε οτι αν πέσει το ρευμα και η λάμπα δεν κουλάρει με τους ανεμιστήρες παθαίνει φθορά μεγάλη δεν ισχύει???

Για λέτε?
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.246
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top