Οι τρεις δρομοι

Reaction score
4.250
Εχω τον παρακατω προβληματισμο.
Για να ακουσω μουσικη που υπαρχει σε σκληρο δισκο (flac + hd) οι λυσεις είναι οι παρακατω.
1ον : Ένα dac τυπου Cambridge audio magic + e-great (η κατι παρομοιο) + οθονη που θα βλεπεις το μενου του σκληρου δισκου. Αυτό το συνολακι κοστιζει περιπου 650 ευρω. Δεν ξερω αν το magic μπορει να παιξει και ταινιες (που εχουμε στον σκληρο) αποκωδικοποιοντας στα 5+1 η παιζει μονο στερεοφωνικα.
2ον : Linn ds Sneaky: Εδώ μ ένα μηχανημα κανουμε την δουλεια μας. Ενδεχομενως λιγο καλυτερος ο ηχος. Και εδώ όμως για να αποφυγουμε το ανοιξε κλεισε του υπολογιστη μαλλον θα ηταν καλλυτερα να εχουμε παλι ένα e-great που αν δεν κανω λαθος εχει θυρα Ethernet. Την οθονη δεν την αποφευγουμε. Οποτε το κοστος κατά πασα πιθανοτητα θα ξεπερασει τα 1.500 ευρω (μαλλον όχι πολυ). Ένα ζητημα είναι όμως στα dvd του σκληρου αν εχουμε πολυκαναλο ηχο.
3ον : HTPC. Στην περιπτωση αυτή παμε να τα κανουμε όλα σε ένα. Δηλαδη να βαλουμε μια καλη καρτα ηχου που να παιξει τον ρολο του dac και μ ένα μηχανημα να ξεμπερδεψουμε γνωριζοντας ότι θα εχουμε και πολυκαναλο ηχο οποτε χρειαζομαστε. Το ζητημα είναι αν με μια καρτα της ταξης των 400 ευρω (εχω πληρη αγνοια από καρτες ηχου υπολογιστων) εχουμε ηχο αντιστοιχο του dac magic το οποιο εχω ακουσει και μ εχει ενθουσιασει. Στην προκειμενη περιπτωση το κοστος αυτου που εχω στο μυαλο μου θα κινηθει 1.500-2.000 ευρω.
Θα ηθελα την γνωμη σας και τις προτασεις σας. Την περιπτωση dac επιπεδου Minerva στην παρουσα φαση δεν την εξεταζω γιατι ανεβαινουν κατά πολύ τα κοστολογια.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.955
Απάντηση: Οι τρεις δρομοι

Για να ακουσω μουσικη που υπαρχει σε σκληρο δισκο (flac + hd) οι λυσεις είναι οι παρακατω.
Βεβαίως ναι, αλλ' ουχί μόνον.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Το dacmagic παίζει μόνο στερεοφωνικό ήχο.

Αν στη πρώτη περίπτωση που αναφάρεις, ανέβεις στο κόστος των άλλων δύο, αγοράζοντας καλύτερο DAC με τα επιπλέον χρήματα, τότε θα έχεις σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα όσων αφορά τον ήχο.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Οι τρεις δρομοι

Το dacmagic παίζει μόνο στερεοφωνικό ήχο.

Αν στη πρώτη περίπτωση που αναφάρεις, ανέβεις στο κόστος των άλλων δύο, αγοράζοντας καλύτερο DAC με τα επιπλέον χρήματα, τότε θα έχεις σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα όσων αφορά τον ήχο.
π.χ.?

Reaction score
4.250

Πετρο, με την ευκαιρια το magic το ακουσες?

Reaction score
2.566
ερώτηση

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλλά καθώτι ολίγον άσχετος με το θέμα, γιατί να προτιμήσει κάποιος εξωτερικό DAC τύπου MAGIC DAC, αντί μιας εσωτερικής κάρτας με DAC 192kHz/24bit τύπου ASUS XONAR ESSENCE STX
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522718, που θα του δίνει και δυνατότητες πολυκάναλου ήχου, σε αντίθεση με το στέρεο DAC.
Η σε 2η περίπτωση, γιατί να πάει σε MAGIC DAC, αντί μιας EMU0404 http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11634, που προσφέρει και 24-bit/192kHz μέσω USB2.0.
Ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση που λένε όλοι τόσο καλά λόγια γι΄αυτό το DAC, ενώ και τα άλλα για παράδειγμα κάνουν και περισσότερα πράγματα. Τόσο καλύτερο ήχο "βγάζει" ένα standalone εξωτερικό DAC από μια pci κάρτα ήχου και είναι τόσο καλύτερο από την EMU0404?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

D

deleted user 10898

Guest
Re: ερώτηση

συνηθως το "Αναλογικο" τμημα των καρτων ηχου ειναι πολυ υποδεεστερο απο αυτο των εξωτερικων dac. η τροφοδοσια τους επισης και συχνα το "ρολοι" τους δεν φτανει αυτο των dac. γιαυτο ενω τα χαρακτηριστικα ειναι σουπερ το ακουστο αποτελεσμα ειναι κατωτερο του αναμενομενου.
η εμου0404 εχει υποτιθετε προσεγμενο ρολοι. γενικα σε ενα τουλαχιστον μελος του σαιτ αρεσει περισσοτερο απο το σιντι πλαυερ του....
αυτα για αρχη
Νικος

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Το Dacmagic όχι δεν το άκουσα. Είδα απλά ότι παίρνει μια εξωτερική τροφοδοσία 12 volt.:126::126::126:
Για υψηλότερου κόστους dac θα πήγαινα εδώ και για φτηνότερο σε αυτό.

Reaction score
4.250

Πετρο επιμενω ενδεχομενως λιγο περισοτερο απ οσο πρεπει στο magic επειδη το ακουσα και σε καμμια περιπτωση δεν περιμενα απ αυτο το πραγματακι να παιξει με καταπληκτικη ποιοτητα ηχου. Το μονο μειονεκτημα του ηταν οτι ειναι πολυ φθηνο :107:. Ετσι πολυ φοβαμαι οτι αν παω σ αλλη λυση χωρις να ακουσω συγγριτικα με το το magic μην κανω καμμια πατατα (δεν θα ειναι για πρωτη φορα!). Δηλαδη να πληρωσω για κατι ακριβοτερα και το πιο φθηνο να παιζει καλυτερα. Φυσικα με ενδιαφερει η γνωμη ανθρωπων που εχουν κατι διαφορετικο απο μενα κι εχουν αποψη για πραγματα που δεν γνωριζω εγω :126:
Η περιπτωση του htpc γιατι αποκλειεται?

Reaction score
8

Κωστα ξημερωσε

Πετρο - Βασιλη, αν και προσωπικα δεν ακουω διαφορες μεταξυ τους ακομα, τα ντακ που λετε ειναι 96 και οχι 192 - αυτο θα ελεγα ως το μονο περιορισμο.

Το ADVANCE το εχει ακουσει κανεις. Μαλλον ο Βασιλης Τσαντουλης τα ειχε ακουσει συγκρητικα με XINDAK - BENCHMARK - MINERVA, να δουμε αν παρει το θρεντ χαμπαρι να μας δωσει καποιες πληροφοριες, ειδαλως το Σαββατο που θα τον δω μαλλον, θα μεταφερω τα ακουστικα του συμπερασματα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Οι τρεις δρομοι

Κωστα ξημερωσε

Πετρο - Βασιλη, αν και προσωπικα δεν ακουω διαφορες μεταξυ τους ακομα, τα ντακ που λετε ειναι 96 και οχι 192 - αυτο θα ελεγα ως το μονο περιορισμο.

Το ADVANCE το εχει ακουσει κανεις. Μαλλον ο Βασιλης Τσαντουλης τα ειχε ακουσει συγκρητικα με XINDAK - BENCHMARK - MINERVA, να δουμε αν παρει το θρεντ χαμπαρι να μας δωσει καποιες πληροφοριες, ειδαλως το Σαββατο που θα τον δω μαλλον, θα μεταφερω τα ακουστικα του συμπερασματα.
Θανάση και οι δύο DAC που προτείνω έχουν επιλογή λειτουργίας και 24/96 και 24/192. Το αναφέρει σαφέστατα στα χαρακτηριστικά τους.

Reaction score
4.250

Κωστα ξημερωσε

Θαναση μεταξυ ποιων δεν ακους διαφορες?

Νομιζω οτι στην παρουσα φαση το 24/192 εχει ελαχιστη πρακτικη αξια γιατι το υλικο αναπαραγωγης σ αυτην την αναλυση προς το παρων ειναι απειροελαχιστο. Οταν μετα απο 3-4 χρονια θα ειναι περισσοτερο, πιθανον η αγορα θα εχει βρωμισει απο τα dac και οι τιμες τους θα ειναι πολυ χαμηλοτερες. Ουτως η αλλως η τεχνολογια τους στηριζεται σε τσιπακια που δεν εχουν ιδιαιτερα ακριβα κοστολογια κατασκευαστικα (νομιζω:114:).

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι τρεις δρομοι

Θανάση και οι δύο DAC που προτείνω έχουν επιλογή λειτουργίας και 24/96 και 24/192. Το αναφέρει σαφέστατα στα χαρακτηριστικά τους.
Αυτό είναι καλό ;

Από 3 κάρτες που άκουσα cds (ή 16/44.1) με upsampling δεν μου άρεσε.....μιλάμε για άλλο - διαφορετικό αποτέλεσμα...

Δεν ξέρω όμως αν οι ακριβότερες κάνουν κάτι διαφορετικό....., μιλάω για "φθηνές" μέχρι 300 ευρώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.821

Εχω τον παρακατω προβληματισμο.
1ον : Ένα dac τυπου Cambridge audio magic + e-great (η κατι παρομοιο) + οθονη που θα βλεπεις το μενου του σκληρου δισκου. Αυτό το συνολακι κοστιζει περιπου 650 ευρω. Δεν ξερω αν το magic μπορει να παιξει και ταινιες (που εχουμε στον σκληρο) αποκωδικοποιοντας στα 5+1 η παιζει μονο στερεοφωνικα.

To Cambridge audio magic δε παίζει ντόλμπι ντίτζιταλ και χα ντε. Σε αυτόν τον συνδυασμό αν προσθέσεις κι έναν AV ενισχυτή, όπως τον Panasonic που καταλαβαίνει και ντόλμπι χα ντε, είσαι οκ. Είναι και φτηνός ο Panasonic. Τον αγοράζεις μόνο από e-bay, πχ:
http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll...s=algo=SI&its=I%2BIA&itu=IA%2BUCI&otn=4&ps=42

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Panasonic θα παίξει τα ηχεία σου καλύτερα από τον ακριβό κι επώνυμο λαμπάτο εισχυτή που ήδη έχεις. :137:

2ον : Linn ds Sneaky: Εδώ μ ένα μηχανημα κανουμε την δουλεια μας. Ενδεχομενως λιγο καλυτερος ο ηχος. Και εδώ όμως για να αποφυγουμε το ανοιξε κλεισε του υπολογιστη μαλλον θα ηταν καλλυτερα να εχουμε παλι ένα e-great που αν δεν κανω λαθος εχει θυρα Ethernet. Την οθονη δεν την αποφευγουμε. Οποτε το κοστος κατά πασα πιθανοτητα θα ξεπερασει τα 1.500 ευρω (μαλλον όχι πολυ). Ένα ζητημα είναι όμως στα dvd του σκληρου αν εχουμε πολυκαναλο ηχο.

Το Linn προϋποθέτει την παρουσία PC. Από e-great ή δικτυακό σκληρό δε θα παίξει. Και πάλι ένα Panasonic τον θες... :137:

3ον : HTPC. Στην περιπτωση αυτή παμε να τα κανουμε όλα σε ένα. Δηλαδη να βαλουμε μια καλη καρτα ηχου που να παιξει τον ρολο του dac και μ ένα μηχανημα να ξεμπερδεψουμε γνωριζοντας ότι θα εχουμε και πολυκαναλο ηχο οποτε χρειαζομαστε. Το ζητημα είναι αν με μια καρτα της ταξης των 400 ευρω (εχω πληρη αγνοια από καρτες ηχου υπολογιστων) εχουμε ηχο αντιστοιχο του dac magic το οποιο εχω ακουσει και μ εχει ενθουσιασει. Στην προκειμενη περιπτωση το κοστος αυτου που εχω στο μυαλο μου θα κινηθει 1.500-2.000 ευρω.

Ίσως η καλύτερη λύση που πρότεινες, με την μεγαλύτερη αναβαθμισιμότητα, αλλά κ η πιο πολύπλοκη. Για χρήστη λαμπάτο, δε προτείνεται... :137:

Θα ηθελα την γνωμη σας και τις προτασεις σας. Την περιπτωση dac επιπεδου Minerva στην παρουσα φαση δεν την εξεταζω γιατι ανεβαινουν κατά πολύ τα κοστολογια.
το θετικό με τον Panasonic είναι ότι θα σου κάνει μια χαρά αποκωδικοποίηση και σε 24/192. Προτείνω λοιπόν, ως πρώτο βήμα την αγορά του AV αυτού, ώστε να έχεις και μια άμεση σύγκριση με το εξωτερικό ντακ της Cambridge audio magic, για να δεις αν όντως το μάτζικ θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω. Μπορεί να τελειώσει ο αγώνας δρόμου σου με έναν AV και ένα egreat, δηλαδή πολύ πολύ φτηνά! :137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Έχω την αίσθηση ότι το αν σου αρέσει ή όχι η υπερδειγματοληψία, έχει να κάνει με το που εστιάζεις τη προσοχή σου κατά την ακρόαση.

Αυτό που σε πρώτη φάση φαίνεται, χωρίς υπερδειγματοληψία, είναι η ζεστότερη και ποιο οικία μεσαία περιοχή.
Στη συνέχεια όμως, τουλάχιστον με εμένα αυτό συνέβη, παρατήρησα ότι κάτι λείπει. Λείπει η λεπτομέρεια καθώς και ο σαφής διαχωρισμός οργάνων και φωνών.

Στα πρίμα η διαφορά ήταν σαφώς υπέρ της υπερδειγματοληψίας με πολύ καλύτερη ταχύτητα και ανάλυση και περισσότερο αέρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss