Οι 10 καλύτερες ταινίες σύμφωνα με τους Έλληνες κριτικούς

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Δεν συμφωνησα σε ολα της λιστας (το συγκεκριμενο δεν το εχω δει καν - και ουτε με ενδιαφερει!) - ειπα απλα οτι οι κριτικοι εχουν αλλες παραδοχες

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Δεν ξέρω αν θα τις συμπεριελάμβανα στις 10 - 20 καλύτερες ταινίες από το 1975 και μετά, αλλά τις θεωρώ σημαντικές.

Τη Διόρθωση (2007) του Θάνου Αναστόπουλου, παρανωρισμένο διαμαντάκι που βασίζεται στα γεγονότα που είχαν συμβεί μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας - Ελλάδας.

Και το Delivery (2004) του Νίκου Παναγιωτόπουλου, μια θεοσκότεινη ματιά στην Αθήνα του περιθωρίου.

Υπάρχουν και οι δύο στο youtube.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
(επισης,καλο θα ηταν,οσοι διαφωνουν να παραθετουν τη δικη τους λιστα)
Με εκπλήσσει ευχάριστα η παρουσία του Πανουσόπουλου μέσα στη δεκάδα, μιας και πρόκειται για πραγματικά ικανό σκηνοθέτη, και όχι φούμαρα με τουπέ και art for art's sake. Επίσης, συμφωνώ για τη Γλυκειά συμμορία και το Ρεμπέτικο. Μαζί τους θα έβαζα οπωσδήποτε την Παραγγελιά, τη Ληστεία στην Αθήνα του Βαγγέλη Σερντάρη (έξοχο φιλμ νουάρ), τον Ατσίδα και το Ζητείται ψεύτης, τον Άνθρωπο του τραίνου, Το Δράκο, της Κακομοίρας (κακώς αναφέρεται και ως ο Μπακαλόγατος, που είναι άλλη ταινία με τον Φραγκίσκο Μανέλλη), καθώς και κάποια με τον Λογοθετίδη, πιθανότατα τη Σάντα Τσικίτα και οπωσδήποτε τον Θου-Βου Επιχείρηση Γης μαδιάμ.

Οι υπόλοιπες της δεκάδας τους είναι για άτομα που ακούν τα Βαρειά Λαϊκά του Μαρκόπουλου και νομίζουν ότι ακούν βαρειά λαϊκά. Άιντε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Και τώρα που το σκέπτομαι, η Σάντα Τσικίτα και η Yellow Sea είναι οι δύο διαμετρικώς αντίθετες προσεγγίσεις στη δραματοποιημένη αφήγηση του ιδίου πράγματος.

Reaction score
383
Ο Θίασος αποτελεί λαμπρό επίτευγμα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας κατά της αϋπνίας.

ο ΘΙΑΣΟΣ ειναι απο τις καλυτερες ταινιες του παγκοσμιου κινηματογραφου
ειναι ενα κομματι της ιστοριας του τοπου μας
κινηματογραφος δεν ειναι τα προβολικα και τα 7καναλα AV
κινηματογραφος δεν ειναι μονο η ψυχαγωγια του μπαμ μπουμ
ειναι απαραδεκτο αυτο που εγραψες
[DOUBLEPOST=1478801833][/DOUBLEPOST]μια μεγαλη ελληνικη ταινια που δεν την ειδα στη λιστα ειναι Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Reaction score
17.394
Εχω δει αρκετές ταινίες της μεν και της δε λίστας...Κάποια από τα αριστουργήματα όμως - ενώ προσπάθησα με υπομονή και καλή θέληση - δεν μπόρεσα ούτε στη μέση τους να φτάσω.

IMG_0907.JPG

Οι λίστες μου δίνουν μόνο την αφορμή για προσωπικό ψάξιμο. Για παράδειγμα τώρα μου κίνησε την περιέργεια ο θησαυρός του Πασα.Ευχαριστω πολυ!

Reaction score
2.340
Εχω προσπαθήσει να δω ταινίες του ταρκόφσκι και του Αγγελοπουλου αλλα δεν τα κατάφερα. Πολυ αργές και δεν τους πιάνω....Δεν ξέρω, μαλλον δεν εχω την αντιληψη για να τους καταλάβω, αλλα δεν εδινα και βαση γιατι με κουράζαν. Απο την αλλη ομως εχω παθει πλακα με τον jodorowsky! Κολλάς με τις εικόνες που δημιουργεί, πολυ μπροστά!

The Holy Mountain (Official Trailer)- Alejandro Jodorowsky

Reaction score
25
top 10 ελληνικες imo
1.Γ λυκια συμμορια
2.Τα κουρελια τραγουδανε ακομα
3.Η φωτογραφια
4.Οι τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας
5.Τα χρωματα της ιριδας
6.Το σπιρτοκουτο
7.Φτηνα τσιγαρα.
8.Ο χαμενος θησαυρος του χουρσιτ πασσα
9.Τσιου
10.Αντιο Βερολινο.
To σπιρτοκουτο Νο 1...μια ταινια γροθια στο στομαχι! Οι πιο πολλες ελληνικες οικογενειες την σημερον ημερα βιωνουν πλεον παρομοιες καταστασεις!

Z

Zdimis

Guest
κι ενα αλμπουμ της καθως ητανε κ δυνατη performer τραγουδιστρια....Κριμα το ατομακι !Αφησε στιγμα παντως δεν περασε ετσι. :-(

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.499
Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαίρης Τσώνη μετά την επιτυχία στις Κάννες

Η Μαίρη Τσώνη ως γνήσια καλλιτέχνιδα διεκδικούσε διαρκώς τη μοναχικότητά της και δήλωνε ιδιαίτερος χαρακτήρας.

«Είμαι πολύ μοναχική. Πάρα πολύ. Έχω λίγους φίλους. Δεν ήμουν έτσι πιο μικρή - με τα χρόνια το απέκτησα. Θα ήθελα να είμαι πιο αφελής και πιο ανοιχτή - μερικές φορές αναπολώ αυτές τις στιγμές» είχε πει λίγο μετά την επιτυχία του «Κυνόδοντα» στις Κάννες.

«Με κουράζει που είμαι αρκετά υποχόνδρια. Είμαι φοβικό άτομο, φοβάμαι γενικά, φοβάμαι τα πάντα. Καμιά φορά και τους ανθρώπους. Είναι μεγάλο ελάττωμα αυτό, για αυτό κουράζω όσους είναι δίπλα μου. Παραφοβάμαι, είμαι δύσπιστη και δύσκολα εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Αν μου κάνει κλικ όμως κάποιος, του δίνομαι ακαριαία».

http://www.enikos.gr/society/514467...ologisi-tis-mairis-tsoni-meta-tin-epityxia-st

. . . όταν ένας κλειστός χαρακτήρας εξομολογείται δημόσια , φαντασθείτε πόσο πόνο ακόμα κρύβει μέσα του . . . μακάρι παιδί μου να είσαι ήδη σ΄ έναν καλύτερο κόσμο

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef