Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Αν και το θέμα έχει καταντήσει αστείο πλέον , αφού η συζήτηση περί του αν οι Beatles ήταν ροκ ή όχι έχει τις ίδιες ποιοτικές και ποσοτικές αναλογίες με την συζήτηση αν η Γή είναι επίπεδη ή όχι και αν η θεωρία του «ευφυούς σχεδιασμού» μπορεί να αποτελέσει σοβαρό επιστημονικό αντίβαρο στην Δαρβινική θεωρία περί Εξελίξεως των ειδών , χρήσιμο θα ήταν να δούμε τι υποστηρίζει τόσο η διεθνής όσο και η ελληνική μουσικοκριτική .

Να πιστέψω πως όλοι αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται ; Το βρίσκω λίγο δύσκολο.Το να μην αρέσουν σε κάποιον οι Beatles είναι απολύτως θεμιτό . Το να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι δεν ήταν ροκ ή ότι δεν είχαν τεράστια επίδραση σε όλη την λαϊκή μουσική ( σε αντίθεση με την λόγια ή σύγχρονη μουσική ) απλώς επιδεικνύει έλλειψη γνώσεων σε βάθος .
Κατ αρχην , ευχαριστουμε που μας λες ασχετους.

Και κατα δευτερον, γιατι εγω να συμφωνω με τον Ζηλο?

Ολες οι αποψεις πρεπει να ειναι σεβαστες χωρις αφορισμους.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Είσαι υπερβολικός. Δεν αποκάλεσε κανείς κανέναν άσχετο.

Φυσικά όλες οι γνώμες σεβαστές. Τι στα κομμάτια, για μουσική μιλάμε.

Δε χρειάζεται να συμφωνήσεις με τον Ζήλο, το Rolling Stone mag αρκεί και περισσεύει.
Αυτό υπήρχε και κατέγραφε εκείνη την εποχή. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους. :144:

Reaction score
0

Οχι αγαπητέ μου , όλες οι απόψεις δεν είναι το ίδιο σεβαστές . Κάτι τέτοιο έχει νόημα όταν μιλάμε για θέματα γούστου ( άρα υποκειμενικής και απλοϊκής κρίσεως του στυλ "μου αρέσει - δεν μου αρέσει" οπότε δεν υπάρχει και ανάγκη να δικαιολογήσουμε την άποψη μας )

Οταν όμως παύει να αποτελεί σημαντικό παράγοντα της συζητήσεως το γούστο , και υπεισέρχονται άλλες παράμετροι που έχουν σχέση με την ιστορία , εν προκειμένω , του ροκ , την αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών , την επιρροή που άσκησε κάθε καλλιτέχνης στον χώρο , τότε η γνώση που έχει αποκομίσει κάποιος ασχολούμενος με το ροκ επαγγελματικά , εδώ και χρόνια , γράφοντας βιβλία , άρθρα , κριτικές κλπ δίνει στην άποχη του μεγαλύτερη βαρύτητα από του καθένα .

Αλλοιώς κάλλιστα μπορούμε να πούμε "έλα μωρέ και ποιός είναι ο Χάιντεγκερ ή ο Σεφέρης" και να διεκδικούμε τον σεβασμό των άλλων για την γνώμη μας . Αμ δε .

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οχι αγαπητέ μου , όλες οι απόψεις δεν είναι το ίδιο σεβαστές . Κάτι τέτοιο έχει νόημα όταν μιλάμε για θέματα γούστου ( άρα υποκειμενικής και απλοϊκής κρίσεως του στυλ "μου αρέσει - δεν μου αρέσει" οπότε δεν υπάρχει και ανάγκη να δικαιολογήσουμε την άποψη μας )

Οταν όμως παύει να αποτελεί σημαντικό παράγοντα της συζητήσεως το γούστο , και υπεισέρχονται άλλες παράμετροι που έχουν σχέση με την ιστορία , εν προκειμένω , του ροκ , την αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών , την επιρροή που άσκησε κάθε καλλιτέχνης στον χώρο , τότε η γνώση που έχει αποκομίσει κάποιος ασχολούμενος με το ροκ επαγγελματικά , εδώ και χρόνια , γράφοντας βιβλία , άρθρα , κριτικές κλπ δίνει στην άποχη του μεγαλύτερη βαρύτητα από του καθένα .

Αλλοιώς κάλλιστα μπορούμε να πούμε "έλα μωρέ και ποιός είναι ο Χάιντεγκερ ή ο Σεφέρης" και να διεκδικούμε τον σεβασμό των άλλων για την γνώμη μας . Αμ δε .
Δεν εχω χρονο τωρα .αλλα θα επανελθω.:109:

Reaction score
0

επίσης ευχαριστώ για την επιλεκτική σου ευαισθησία . Διότι δεν είδα να διαμαρτύρεσαι για το ( προς τον Pleo απευθυνόμενο )

vastsar said:
... Φαινεται οτι οτι εχεις μαυρο σκοταδι απο την εποχη εκεινη.
Αστο καλυτερα μην το συνεχιζεις...
Nα θεωρήσω πως αυτή η επιλεκτική ευαισθησία οφείλεται στο ότι και του vastsar δεν του αρέσουν οι beatles ;:116:

Reaction score
6
Sorry δεν κατάλαβα, τι έκανα εγώ; :138:

Βρε μην του λες τέτοια γιατί άμα με συναντήσει έξω θα με παίζει με αντεπιθέσεις. Μιλάμε για μονότερμα! :143:

Την τελευταία φορά ούτε μπαλιά δεν σταύρωσα... :142:

Reaction score
0

ετσι ακριβως ειναι
well said doc

Reaction score
7

Για να εξηγούμαστε.Οι Beatles είχαν μεγάλη επίδραση στην μουσική που ακούμε σήμερα. Αποδεκτό.Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να λέμε ότι οι Beatles είναι Rock μπάντα και μάλιστα στις 5 καλύτερες???Ε όχι ρε παιδιά sorry αλλά εδώ είστε λάθος. Όσο rock είναι οι beatles άλλο τόσο είναι και οι Coldplay σε σύγκριση με τους Pearl Jam...Oι BritPopοπατέρες Beatles με τους Rockοπατέρες Stones είναι η μέρα με την νύχτα...Mεγάλες μπάντες και οι δύο? Hell yeah...Rock μπάντες και οι δύο? Hell no!

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Για να εξηγούμαστε.Οι Beatles είχαν μεγάλη επίδραση στην μουσική που ακούμε σήμερα. Αποδεκτό.Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να λέμε ότι οι Beatles είναι Rock μπάντα και μάλιστα στις 5 καλύτερες???Ε όχι ρε παιδιά sorry αλλά εδώ είστε λάθος. Όσο rock είναι οι beatles άλλο τόσο είναι και οι Coldplay σε σύγκριση με τους Pearl Jam...Oι BritPopοπατέρες Beatles με τους Rockοπατέρες Stones είναι η μέρα με την νύχτα...Mεγάλες μπάντες και οι δύο? Hell yeah...Rock μπάντες και οι δύο? Hell no!
Εγώ πάντως έχω κουραστεί να βλέπω όσους λένε ότι οι Beatles δεν είναι ροκ, να μην παραθέτουν στοιχεία.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Το πρώτο κομμάτι επιτυχία των Stones ξέρετε ποιος το έγραψε; :142:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Εγώ πάντως έχω κουραστεί να βλέπω όσους λένε ότι οι Beatles δεν είναι ροκ, να μην παραθέτουν στοιχεία.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Το πρώτο κομμάτι επιτυχία των Stones ξέρετε ποιος το έγραψε; :142:
Ειχα σκοπο να γραψω εγω αλλα το μετανιωσα. Γιατι να το κανω και το πιο βασικο για ποιον. Σκοπος ειναι αν καποιος δεν ξερει να εχει το γνωθι σ αυτον και να να θελει να μαθει. Αν ειναι πορωμενος δεν εχει νοημα η οποιαδηποτε συζητηση. Αν θελει να νομιζει καποιος οτι οι Beatlees παιζουν και κλασικη μουσικη και ειναι καλυτεροι και απο τον Μπετοβεν αστον να το νομιζει. Γιατι να ασχοληθω.

Reaction score
0

Mα γιατί ; Γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι. Μη μου το χαλάς .Περιμένω με αγωνία να ταπώσεις τον Greil Marcus :142::138:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Ειχα σκοπο να γραψω εγω αλλα το μετανιωσα. Γιατι να το κανω και το πιο βασικο για ποιον. Σκοπος ειναι αν καποιος δεν ξερει να εχει το γνωθι σ αυτον και να να θελει να μαθει. Αν ειναι πορωμενος δεν εχει νοημα η οποιαδηποτε συζητηση. Αν θελει να νομιζει καποιος οτι οι Beatlees παιζουν και κλασικη μουσικη και ειναι καλυτεροι και απο τον Μπετοβεν αστον να το νομιζει. Γιατι να ασχοληθω.
Έτσι λέγεται τώρα η έλειψη στοιχείων;
Δεν πρόκειται να σου απαντήσω με χαρακτηρισμούς γιατί αυτοί
δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων.

Και επειδή ακόμα περιμένουμε να μας μάθεις εσύ από την εμπειρία
σου και όχι να μάθουμε εμείς από στοιχεία και επιχειρήματα,
σου αφιερώνω αυτό το... κλασσικό κομμάτι.

[youtube]LtLKerPiZU4[/youtube]

Reaction score
0

Είναι παράλογο να νομίζεις ότι θα μας κάνεις μάθημα για κάτι που αφορά το προσωπικό γούστο του καθενός.

Και σταμάτα να τους λες Beatlees :142:

Reaction score
4.250

Είναι παράλογο να νομίζεις ότι θα μας κάνεις μάθημα για κάτι που αφορά το προσωπικό γούστο του καθενός.

Και σταμάτα να τους λες Beatlees :142:
Μαρβιν μαθημα δεν παω να κανω σε κανεναν. Προστακτικες όμως τυπου «σταματα» στην….μαμα σου όχι σε μενα

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Για να μην αναφέρω τα ελληνικά ροκ συγκροτήματα της εποχής του 60-70.......όλο αθροιστικά μιλάμε:133: ούφ πια τα έγραψα και ξέδωσα:142:
Μονον για τον...Πασχαλη μην γραψεις - παραφυλαει η συζυγος του:135:

Reaction score
0

oι Tuxedomoon είναι ροκ ; οι Art Zoyd ; οι King Crimson ; ( να θυμήσω ότι κάποιος είχε ανέβει στη σκηνή σε ένα κονσέρτο τους την δεκαετία του 70 και επιτέθηκε στον Fripp γιατί έπαιζε κιθάρα καθιστός - άρα ήταν εκτός του "ροκ ήθους") , οι Art Βears ; οι Popol Vuh ; οι Residents ;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Φαιδρα βαλε το τραγουδι του Κραουνακη οπου μας εξηγει τι και ποιος ειναι...ροκ!

Reaction score
0

Μαρβιν μαθημα δεν παω να κανω σε κανεναν. Προστακτικες όμως τυπου «σταματα» στην….μαμα σου όχι σε μενα
Καλά, μη συγχίζεσαι κιόλας (υποτακτική είναι αυτό, επιτρέπεται, ε;)

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Έτσι λέγεται τώρα η έλειψη στοιχείων;
Δεν πρόκειται να σου απαντήσω με χαρακτηρισμούς γιατί αυτοί
δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων.

Και επειδή ακόμα περιμένουμε να μας μάθεις εσύ από την εμπειρία
σου και όχι να μάθουμε εμείς από στοιχεία και επιχειρήματα,
σου αφιερώνω αυτό το... κλασσικό κομμάτι.

[youtube]LtLKerPiZU4[/youtube]
To κομμάτι ''Eleanor Rigby'' απέκτησε πραγματικό ρόκ ήχο με την διασκευή των ''Εsperanto'':138:
http://www.esperanto-rock-orchestra.com/sounds/EleanorRigby.mp3

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis