Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Reaction score
40
Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

1. Led Zeppelin - το συγκρότημα που θεωρείται πρωτοποριακό γιατί από αυτό δημιουργήθηκε το νέο είδος rock το heavy metal και το hard rock και όχι μόνο....οι μπαλάντες του απλά φανταστικές!!!

2. Doors - ψυχεδελικό underground rock με ποιητικό στίχο άλλες φορές αγγίζοντας τα όρια του ρομαντισμού και άλλες φορές τα όρια της επανάστασης

3. Uriah Heep - Εδώ τι να πω για αυτό το τέλειο συγκρότημα από όλες τις πλευρές.....στίχοι, μουσική, φωνητικά,φανταστικά εξώφυλλα δίσκων?

4. Pink Floyd - Ένα συγκρότημα με ιστορία!πρωτοπόροι σε όλα....μουσική, στίχους, εξώφυλλα δίσκων,θεαματικές συναυλίες, φωνητικά,πάνω από 200.000.000 πωλήσεις δίσκων σε όλο τον κόσμο!!

5. (Ozzy Osbourne!!!!) Black sabbath - Deep Purple E τώρα τι να λέμε για το Iron man των Black sabbath η για το when a blind man των Deep Purple Eδώ έκανα μια μικρή κλεψιά και στο no.5 έβαλα 2 ροκάδικες μπάντες....όμως παρακαλώ...:622:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα "γλυκανάλατα σκαθάρια", οι "Ρουβάδες του '70" τι δουλειά έχουν στις ροκ μπάντες;

...

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Τα "γλυκανάλατα σκαθάρια", οι "Ρουβάδες του '70" τι δουλειά έχουν στις ροκ μπάντες;

...
Πέστα χρυσόστομε γιατί έτοιμη ήμουν.....κανείς δεν πήρε ένα ψαλιδάκι να τους κόψει τα μαλλάκια που είχαν στραβωθεί και δεν ήξεραν κάμποσες φορές τι έπαιζαν, τι τραγουδούσαν.....μικρή εξαίρεση ο Λένον στους λούζερς μέσα...:109:
A Hard Day's Night....μπλιάχ!!! τι στίχος....:108:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οι Beatles δεν ήταν ροκ. Επίσης δεν ήταν pop. Ήταν απλά ανένταχτοι γλυκανάλατοι που με μουσική επιπέδου Καρβέλα κατέκτησαν τον κόσμο γιατί απλά πούλησαν κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τότε. Φαντάζεστε ένα συγκρότημα σαν τους Beatles να ξεκινούσε καριέρα σήμερα; Αν μπορείτε δηλαδή, ανάγετε όλα τα περιτυλίγματα (ντύσιμο, κίνηση κλπ) στην σημερινή εποχή και κρατήστε μόνο το μουσικό ύφος. Ούτε για την Eurovision.

...

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Οι Beatles δεν ήταν ροκ. Επίσης δεν ήταν pop. Ήταν απλά ανένταχτοι γλυκανάλατοι που με μουσική επιπέδου Καρβέλα κατέκτησαν τον κόσμο γιατί απλά πούλησαν κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τότε. Φαντάζεστε ένα συγκρότημα σαν τους Beatles να ξεκινούσε καριέρα σήμερα; Αν μπορείτε δηλαδή, ανάγετε όλα τα περιτυλίγματα (ντύσιμο, κίνηση κλπ) στην σημερινή εποχή και κρατήστε μόνο το μουσικό ύφος. Ούτε για την Eurovision.

...
Θα ήταν σαν τους ''one''.....:143::143:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Αν και δεν ειμαι Μπητλακιας, μην ξεχνατε σε ποια εποχη εκαναν οσα εκαναν.

Reaction score
0

...
Καμία σχέση. No offense αλλά είτε είσαι κακόγουστος :138: ή δεν έχεις ακούσει κανένα τραγούδι των Beatles μετά το 1964.

Reaction score
40

marvin δε μας λες κανένα αξιόλογο ροκ τραγούδι τους μετά το 1964 να δούμε και εμείς τι εννοείς?:121::138: γιατί......:144:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

marvin δε μας λες κανένα αξιόλογο ροκ τραγούδι τους μετά το 1964 να δούμε και εμείς τι εννοείς?:121::138: γιατί......:144:

ΜΕΤΑ?
:111:

Reaction score
40

Ας μην ήταν η Βασίλισσα της Αγγλίας και η τρέλα των γυναικών για νέα πρότυπα στη ποπ μουσική σκηνή της εποχής και θα σας έλεγα εγώ που θα ήταν τώρα οι κύριοι!!:126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καμία σχέση. No offense αλλά είτε είσαι κακόγουστος :138: ή δεν έχεις ακούσει κανένα τραγούδι των Beatles μετά το 1964.
Καλά, το ότι είμαι κακόγουστος είναι προφανές. :114:
Πάντως ρε φίλε marvin, πρέπει να ομολογήσεις ότι εκτός από ορισμένα γκομενάκια της εποχής (σιτεμένες κ@λόγριες σήμερα), σπανίως η μπάντα που έπαιζε τα πάντα συγκινεί μουσικόφιλους, ακόμη και μιας "Α" ηλικίας. Είναι δεδομένο ότι τα επιτεύγματά τους εμπνέουν σεβασμό, αλλά μέχρι εκεί. Εκείνος ο Mcαποτέτοιος, καθόταν στην τουαλέτα και έφτιαχνε σαχλές εγγλέζικες μελωδίες που έγιναν τρελές επιτυχίες, αλλά το ίδιο νομίζω ότι κάνει και ο Φοίβος σήμερα. Τρελά ταλέντα. Την κατάσταση έσωνε λίγο ο Lennon, αλλά ένας κούκος...

Δηλαδή αλήθεια, μπορεί ας πούμε να βάλει κανείς δίπλα δίπλα τους Pink Floyd και τα σκαθάρια; Ακόμη και ο Λοχίας Πιππέρης δίπλα σε δουλειές των άλλων φαντάζει με κωμωδία μερικών μεθυσμένων. Τες πα, για καμιά συλλογή του compact disc club καλοί είναι. :137:

...

Reaction score
4.250

• ERIC CLAPTON
  • BOB DYLAN
  • NEIL YOUNG
  • DAVID BOWIE
  • BRUCE SPRINGSTEEN
  • CARLOS SANTANA
  • TINA TURNER
  • JANIS JOPLIN
  • PINK FLOYD
  • LED ZEPPELIN
  • DOORS
  • DEEP PURPLE
  • SCORPIONS
  • ROLLING STONES
Νομιζω ότι όταν μιλαμε για ροκ, ολοι πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας τα παραπανω ονοματα που προερχονται από την χρυση εποχη των 70-80. Ολοι οι παραπανω εχουν αρκετα πλουσια δισκογραφια και είναι κοινα αποδεκτοι. Από κει και περα υπαρχουν πολλα ακομη ονοματα που όμως εχουν καποιες ιδιαιτεροτητες. Για παραδειγμα Supertramp εχουν μικρη δισκογραφια. Black Sabath, αρκετα σκληροι για πολλους. Queen ισως θα επρεπε να είναι στην λιστα αλλα ισως κι αυτοι λιγο περισσοτεροι σκληροι για να είναι αποδεκτοι από περισσοτερο κοσμο. Οι JETHRO TULL αν δεν ειχαν το AQUALUNG θα ειχαν αποκτησει την φημη που εχουν? Προσωπικα καποιοι από τους παραπανω μπορει να μην είναι του γουστου μου όμως δεν μπορω να μην παραδεχτω ότι οι ανωτερω εχουν γραψει ιστορια με κεφαλαια γραμματα στην ροκ σκηνη.
Απο κει και περα μου ειναι παρα πολυ δυσκολο να διαγραψω καποιον για να μεινουν 5, κι αν επρεπε να το κανω οπωσδηποτε τοτε θα γινοταν με κληρωση.

Reaction score
0
Καλά, το ότι είμαι κακόγουστος είναι προφανές. :114:
Πάντως ρε φίλε marvin, πρέπει να ομολογήσεις ότι εκτός από ορισμένα γκομενάκια της εποχής (σιτεμένες κ@λόγριες σήμερα), σπανίως η μπάντα που έπαιζε τα πάντα συγκινεί μουσικόφιλους, ακόμη και μιας "Α" ηλικίας. Είναι δεδομένο ότι τα επιτεύγματά τους εμπνέουν σεβασμό, αλλά μέχρι εκεί. Εκείνος ο Mcαποτέτοιος, καθόταν στην τουαλέτα και έφτιαχνε σαχλές εγγλέζικες μελωδίες που έγιναν τρελές επιτυχίες, αλλά το ίδιο νομίζω ότι κάνει και ο Φοίβος σήμερα. Τρελά ταλέντα. Την κατάσταση έσωνε λίγο ο Lennon, αλλά ένας κούκος...

Δηλαδή αλήθεια, μπορεί ας πούμε να βάλει κανείς δίπλα δίπλα τους Pink Floyd και τα σκαθάρια; Ακόμη και ο Λοχίας Πιππέρης δίπλα σε δουλειές των άλλων φαντάζει με κωμωδία μερικών μεθυσμένων. Τες πα, για καμιά συλλογή του compact disc club καλοί είναι. :137:

...
Πάντα είναι ελκυστικό να κατηγορείς κάποιον επειδή είναι δημφιλής. :107:
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ότι δεν ανήκουν αυστηρά στη ροκ.
Από την άλλη η bubble-gum pop μιας χρήσης υπήρχε πάντοτε, δεν ήταν δημιούργημα των Beatles. Από τα πρώτα τραγούδια του Elvis που όντως δεν ακούγονται μέχρι ξεχασμένα ανταγωνιστικά συγκροτήματα τύπου Monkeys είναι κάτι που πουλάει αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να υποστηρίξεις σοβαρά ότι οι Beatles (ή ο Elvis) ανήκουν μόνο εκει. Για την ακρίβεια ελάχιστα τραγούδια τους μπορούν να καταταχθούν σ' αυτήν την κατηγορία κατά τη γνώμη μου. (Άσε τα σολο του McCartney. Επί Beatles o Lennon κρατούσε τα μπόσικα :105:)
Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο συγκρότημα που να έβγαλε πολλαπλούς δίσκους που μέχρι και το τελευταίο τραγούδι τους οποιοσδήποτε άλλος θα το έκανε πρώτο single. Οι μόνοι που τους πλησιάζουν είναι οι Stones.

Τέλος πάντων, οποιαδήποτε λίστα που δεν έχει τους Beatles και τους Stones στις 2 πρώτες θέσεις (με όποια σειρά, δε με πειράζει) είναι για πέταμα κατά τη γνώμη μου. Από αυτή την άποψη αυτή η λίστα είναι καλή.

Ολόκληρο δίσκο των Pink Floyd δεν μπορώ να ακούσω, ούτε το Dark Side of the Moon. Ξεχωριστά τραγούδια ναι, αλλά ολόκληρο...zzz
Ανάβω λαμπάδα στον Johnny Rotten κάθε τόσο που σκότωσε τα αυτοϊκανοποιητικά solo των rock groups των 70s.

Reaction score
8
Τέλος πάντων, οποιαδήποτε λίστα που δεν έχει τους Beatles και τους Stones στις 2 πρώτες θέσεις (με όποια σειρά, δε με πειράζει) είναι για πέταμα κατά τη γνώμη μου.
κατα την γνωμη σου, οπως σωστα αναφερεις

Ολόκληρο δίσκο των Pink Floyd δεν μπορώ να ακούσω, ούτε το Dark Side of the Moon. Ξεχωριστά τραγούδια ναι, αλλά ολόκληρο...zzz
καλο ειναι οτι δεν καταλαβαινουμε να μην προσπαθουμε να το αναλυσουμε.

να υποθεσω θαυμαστης της Βουγιουκλακη στο νιαου νιαου βρε γατουλα;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάντως νομίζω ότι η βασική διαφορά μεταξύ stones και beatles ήταν ότι οι πρώτοι δεν έγραφαν μουσική σώνει και καλά για να κάνουν επιτυχίες ή για να "αρέσουν" γενικώς. Είναι άλλο το πνεύμα του ρόκερ και άλλο τοπ πνεύμα της... χωρίστρας. :114:

...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis