Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Reaction score
6
Και ήταν τότε η εποχή των φεστιβάλ εκείνων που σημάδεψαν την αλλαγή ή μετάβαση σε μια διαφορετική εποχή.

Μπράβο Thanasis K. για τα videos! :444:

Φτιάχτηκα λέμε τώρα! :116:

Reaction score
40
Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

H Janis Joplin τον αύγουστο του 69 τραγούδησε στο woodstock και πέθανε το 1970..πότε τραγούδησε σε αυτό το φεστιβάλ Θανάση που λες?:121:

Reaction score
40

Από ότι ξέρω πρέπει να τραγούδησε στο The Isle Of Wight Festival η Joan Baez και όχι η Janis Joplin (αν δε κάνω λάθος):121:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

... Τι είναι ροκ; ...
Από τεχικά μουσικής άποψης δεν ξέρω. Από φιλοσοφία όμως έχω δική μου άποψη.
Ροκ είναι να κάνω ότι καταλαβαίνω χωρίς συμβουλάτορες. Ρισκάρω και ότι προκύψει. Εξάλλου αν είναι να κάνω μ@λ@κείες (σαν αυτές που βλέπω) μπορώ και χωρίς συμβουλές! :126:
... Όλα είναι Country? Δε νομίζω άσχετα αν υπήρχαν μερικά στοιχεία στην ροκ εν ρολ μουσική που η ροκ εν ρολ με τη σειρά της έδωσε τη σκυτάλη στη ροκ μουσική και αυτή έγινε δέντρο ολόκληρο με τα διάφορα παρακλάδια της......
Νομίζω, χωρίς βεβαιότητα, πως η ροκ πήρε στοιχεία rok n' roll και στοιχεία blues. Εξού και η παραδοχή του Muddy Waters από τους Rolling Stones, ένας στίχος τραγουδιού του ήταν η ιδέα για το όνομά τους. Εδώ, στο 1:38

[YOUTUBE]tAe6w_r0Vaw[/YOUTUBE]

Δεύτερη προσφορά του καταστήματος. :119: Ένα "τεμάχιο" των Santana, που αποκαλούνται Latin rock:

Santana - Soul Sacrifice

[YOUTUBE]XnamP4-M9ko[/YOUTUBE]

Δώστε γκάζια, στο πάτωμα, μόνο έτσι ακούγεται! Το σολάρισμα του πιτσιρικά τότε Michael Shrieve είναι ένα από τα highlights! Βέβαια όλη η μπάντα είναι "high" :121:
Αλλά και οι εικόνες από κάτω, π.χ. η κοπελιά στο 5:43 και στο 6:16, "τα είδε όλα"! :119:

Reaction score
4.736
Λοιπόν top-5 για να τελειώνουμε
χωρίς συγκεκριμένη σειρά.

PINK FLOYD
ROLLING STONES
LED ZEPPELIN
NIRVANA
BRUCE SPRINGTEEN

ακολουθούν CLASH,U2,WHO,ΒΟΒ DYLAN κτλ κτλ
οι Beatles ήταν τεράστιοι αλλά όχι ροκ.

Αν περιοριστούμε αυστηρά σε σχήματα τότε βγαίνει έξω το αφεντικό και μπαίνουν οι PEARL JAM

METTALLICA & BLACK SABBATH είναι metal μπάντες.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Τους Ανιμαλς Φεδρα επιτηδες δεν τους αναφερα γιατι τα περισσοτερα κομματια τους ηταν ψιλοκλεμμενες διασκευες. Ειναι γνωστο το επεισοδιο με την Νina Simone, για το DON'T LET BE MISUNDERSTOOD που της εκλεψαν
Το οποιο ειχε κλεψει η Νινα απο φυλακισμενους!

Το θεμα αυτο δεν εχει τελος.
Σε αλλους αρεσουν τα γλυκαναλατα των Beatles σε αλλους τα δηθεν αγρια των Stones κ.λ.π.!

Εγω π.χ. προτιμω τους MC5 και τους SEEDS.:203:

Reaction score
0
Λοιπόν top-5 για να τελειώνουμε
χωρίς συγκεκριμένη σειρά.

PINK FLOYD
ROLLING STONES
LED ZEPPELIN
NIRVANA
BRUCE SPRINGTEEN

ακολουθούν CLASH,U2,WHO,ΒΟΒ DYLAN κτλ κτλ
οι Beatles ήταν τεράστιοι αλλά όχι ροκ.
Πάνω ο Springsteen από τον Dylan? Χμμ. Τον θεωρώ "παιδί" του Dylan. Αν βάλεις και σόλο καλλιτέχνες αξίζει μια θέση και ο Elvis νομίζω.

Η δική μου λίστα:

1) Beatles
2) Stones
3) Clash
4) Led Zeppelin
5) Doors

Θα ήθελα να βάλω και Depeche Mode αλλά δε μου χωράνε. Στη δεκάδα και οι U2, Who, Pearl Jam και 1 θέση μπαλαντέρ ανάλογα με το τί ακούω εκείνη την ώρα. :137:

Αν περιοριστούμε αυστηρά σε σχήματα τότε βγαίνει έξω το αφεντικό και μπαίνουν οι PEARL JAM
+1 :602:

Reaction score
4.736
Πάνω ο Springsteen από τον Dylan? Χμμ. Τον θεωρώ "παιδί" του Dylan. Αν βάλεις και σόλο καλλιτέχνες αξίζει μια θέση και ο Elvis νομίζω.
Ναι θα συμφωνήσω απλώς το αφεντικό είναι πιο επικοινωνιακός πιο εμπορικός και πιο ρόκ. Κατά τα άλλα ο Dylan έχει επηρεάσει πάμπολλους πρωτοκλασάτους καλλιτέχνες , και κατά την γνώμη μου είναι πιο πολύ συνθέτης παρά ερμηνευτής.

Reaction score
8
Φεδρα εχεις δικιο - δεν ηταν η Τζανις που επαιξε στο νησι οπως μου εγραψαν απο το επισημο σαιτ της. Του Τζιμυ Χεντριξ ηταν η τελευταια του εμφανιση εν ζωη εκει.

.The Isle of Wright
by Shadow_of_A_Doubt

For thoes of us who have never heard the original version of " Me and Bobbie McGee " Kris Kristofferson sings it in this festival. Last great rock festival of the era and its a disaster from the start. Recorded in England in 1970 tho theres no Janis Joplin, it does have great performances of the doors, Joni Mitchel and Jimi Hendrix taped just 18 days before he died!

Reaction score
4

οσο αναφορα την κουβεντα για πρωτοπορια στο ροκ και την ψυχεδελεια, μην ξεχναμε και τον Screaming Jay Hawkins με το I Put A Spell On You το 1957... σιγουρα πολυ μπροστα απο την εποχη του :119:

ενταξει ηταν "θεατρινος" ο τυπος αλλα το κομματι εβγαζε μια παρανοια που δεν εβλεπαν οι Μπητλς (και αλλοι) ουτε στον υπνο τους :125:

Reaction score
4.250

Παιδια σαν πολυ υποτιμαται τον Carlos Santana. Για τον Ελβις καλος ειναι αλλα απο την αλλη η προσωποποιηση του ροκ εν ρολ. Αν παμε σε κοντινους δρομους του ροκ θα πρεπει να πουμε πολλα ακομη ονοματα (μη ξεχναμε και την σοολ που εχει κι αυτη συγγενεια με την ροκ)

Reaction score
6
Τελικά μιλάμε και για solo artists;

Τότε είναι που δε φτάνει η πεντάδα με τίποτα! :138:

Για να δούμε λίγο τι κάνει από φωνή ο Βασιλιάς.
Ακόμα και λίγο πριν πεθάνει η φωνή του δεν τον εγκατέλειψε.
http://www.youtube.com/watch?v=NO1pTi00p2M

Reaction score
4.250

Τον Ερικ Κλαπτον που τον κατατασεις, στους solo artists? (κομματακι δυσκολο). Προσωπικα δε νομιζω να ειναι σωστος αυτος ο διαχωρισμος. Μην ξεχναμαι μια απο τις καλυτερες ροκ μπαντες με το ονομα "THE BAND" παιξαν διπλα σε ενα σωρο μεγαθηρια της ροκ σκηνης. Οταν λεμε ροκ μπαντα δεν σημαινει οτι η ονομασια της μπαντας δεν πρεπει να ειναι προσωπικη, αλλα αναφερομασται στο ειδος της μουσικης.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Με πέντε δεν βγαίνει με τίποτα... Κάντε τα δέκα να μιλήσει κι ο υπόλοιπος λαός που προβληματίζεται...:114:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Τον Ερικ Κλαπτον που τον κατατασεις, στους solo artists? (κομματακι δυσκολο). Προσωπικα δε νομιζω να ειναι σωστος αυτος ο διαχωρισμος. Μην ξεχναμαι μια απο τις καλυτερες ροκ μπαντες με το ονομα "THE BAND" παιξαν διπλα σε ενα σωρο μεγαθηρια της ροκ σκηνης. Οταν λεμε ροκ μπαντα δεν σημαινει οτι η ονομασια της μπαντας δεν πρεπει να ειναι προσωπικη, αλλα αναφερομασται στο ειδος της μουσικης.
Συνολικά στην καριέρα του μάλλον στους solo artists.

Κι ο Elvis είχε συγκρότημα, τους TCB Band.

Ίσως καλύτερα να λέμε solo καριέρα, δεν ξέρω.:203:

Reaction score
6
Άλλωστε όταν λες ΜcCartney σκέτο ή Lennon σκέτο εννοείς τη σόλο καριέρα τους μετά τους Beatles.

Reaction score
40

Φεδρα εχεις δικιο - δεν ηταν η Τζανις που επαιξε στο νησι οπως μου εγραψαν απο το επισημο σαιτ της. Του Τζιμυ Χεντριξ ηταν η τελευταια του εμφανιση εν ζωη εκει.

.The Isle of Wright
by Shadow_of_A_Doubt

For thoes of us who have never heard the original version of " Me and Bobbie McGee " Kris Kristofferson sings it in this festival. Last great rock festival of the era and its a disaster from the start. Recorded in England in 1970 tho theres no Janis Joplin, it does have great performances of the doors, Joni Mitchel and Jimi Hendrix taped just 18 days before he died!
Τι σημασία έχει αν τραγούδησε εκεί ή κάπου αλλού ένας τέτοιος ''ογκόλιθος'' της μουσικής σαν τη Τζάνις?
Εμείς που δεν προλάβαμε να απολαύσουμε τέτοια μεγάλα events είναι πολύ το κακό...:114:

Reaction score
40

οσο αναφορα την κουβεντα για πρωτοπορια στο ροκ και την ψυχεδελεια, μην ξεχναμε και τον Screaming Jay Hawkins με το I Put A Spell On You το 1957... σιγουρα πολυ μπροστα απο την εποχη του :119:

ενταξει ηταν "θεατρινος" ο τυπος αλλα το κομματι εβγαζε μια παρανοια που δεν εβλεπαν οι Μπητλς (και αλλοι) ουτε στον υπνο τους :125:
Καλά είναι κομματάρα? και είναι πιό παλιά το 1956:111: ίσως και το πρώτο κομμάτι που αγγίζει τη ροκ μουσική...πολύ σωστά δεν πρέπει να το ξεχνάμε..DoomSword

Reaction score
8
Εγώ διερωτώμαι με ποια κριτήρια επέλεξαν αυτές σαν τις 5 κορυφαίες.

Είναι δυνατό να έβαλαν τους U2 και όχι τους Doors??:111::111:

Ο καθένας ότι θέλει λέει!

Φυσικά και είναι δυνατόν, τραγούδησαν οι Doors σε καμιά φιέστα του Nixon ?:144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης