Ολα κεντρικα?

Reaction score
10
Το νήμα λέει όλα κεντρικά κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί?

Όταν λέμε κεντρικό εννοούμε οριζόντιο αλλιώς είναι απλά ένα ηχείο κανονικό. Όταν βάζουμε οριζόντιο σε σχέση με κάθετα έχουμε συμβιβασμό και ανάλογα της υλοποίησης μικρότερο ή μεγαλύτερο. Πάντα όμως όταν έχουμε ένα ηχείο οριζόντια και τα άλλα κάθετα είναι θέμα φυσικής και του πως βγαίνει ο ήχος και είτε μας αρέσει είτε όχι βγάινει διαφορετικά από τις κολώνες.

Το ιδανικό είναι όλα τα ηχεία ίδια, κάθετα και με τα ίδια tweeter.

Τα πλέον high-end και ακριβά home cinema παίζουν με ηχοδιαπερατές οθόνες και τα LCR από πίσω και έτσι ο ήχος έρχεται ακριβώς από εκεί που πρέπει. Και όταν λέω ηχοδιαπερατές δεν μιλάω για τρίλιρες μιας και οι επιλογές είναι 2 άντε 3 το πολύ και για την τρίτη δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.
Για πολλούς με το σωστό ύφασμα δεν υπάρχει αλλοίωση στην εικόνα και ακόμα κι αν υπάρχει αξίζει και με το παραπάνω η θυσία λόγω της άψογης ηχητικής σκηνής που δημιουργείται.

Τώρα αν θες να τα κάνεις όλα (ταινίες και μουσική) σε ένα σύστημα θα κάνεις συμβιβασμούς. Τελεία και παύλα.
Σωτηρη, εχει και κατι κεντρικα , ονοματα δε λεμε, που εχουν επιλογη behind screen...δεν ξερω αν ειναι hi-end, αλλα εχουν 8200 λογους να ειναι....:143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Ολα κεντρικα?

ρε σωτηρη δεν σου εχω πει πριν γραψεις να μην πινεις?
τι λες παλι?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ακου ηχοπερατα πανια? ρε γιατρε ποσα θες να μας τρελλανιεις?
εχουν ολοι προβολεα? ή εχουν ολοι την δυνατοτητα για τετοιο πανι? οποτε οι καθετες μοναδες πανε περιπατο.Το αν το πανι ειναι μικρο και τα ηχεια του πεφτουν μεγαλα ουτε λογος.Κτυπα 3 triad ή 3 winsdom και τελειωσες μια για παντα.

Reaction score
150
ρε παπατρέχα εγώ έχω 3 κάθετα? Είπα ότι ορισμένοι το κάνουν δεν είπα όλοι...

Κι εγώ κεντρικό πήρα γιατί δεν ήθελα ηχοδιαπέρατή για διάφορους λόγους.

Reaction score
460

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση με δυο σκελη α)τι γινεται οταν ενας κατασκευαστης προτεινει και για κεντρικο το ιδιο ηχειο με τα εμπρος (τα οποια ειναι μεγαλα π.χ υψος 1.30)και εχεις τηλεοραση εμπρος?θα βαλεις το ηχειο και δεν θα βλεπεις εικονα?και β)πες οτι βαζεις το θηριο κεντρικο(1.30 υψος) πισω απο το πανι του προβολεα,δεν θα κουνιεται το πανι οταν ακους σε πολυ υψηλες εντασεις?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση με δυο σκελη α)τι γινεται οταν ενας κατασκευαστης προτεινει και για κεντρικο το ιδιο ηχειο με τα εμπρος (τα οποια ειναι μεγαλα π.χ υψος 1.30)και εχεις τηλεοραση εμπρος?θα βαλεις το ηχειο και δεν θα βλεπεις εικονα?
οχι , απλα δεν μπορεις γιαυτο τα κανουν οριζοντια,
και β)πες οτι βαζεις το θηριο κεντρικο(1.30 υψος) πισω απο το πανι του προβολεα,δεν θα κουνιεται το πανι οταν ακους σε πολυ υψηλες εντασεις?
αν ειναι καλο δεν εχεις προβλημα, απλα τα ηχοπερατα ειναι ακριβοτερα απο ολα τα αλλα πανια.

Reaction score
460

Αργυρη πιστευεις οτι εαν βαλεις για κεντρικο το 9800 πισω απο ενα πανι δεν θα το κουνησει στα πολλα γκαζια?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

99% οχι, εχω ακουσει ηχεια με μορφη κλαστερ και δεν τι κουνανε

Reaction score
460

Ναι αλλα αφηνεις 1% και η jbl ειναι απροβλεπτη η ρημαδα χαχαχα!!!

Reaction score
460

Οι οθονες στο σινεμα ειναι σταθερες και τσιτωμενες εγω μιλαω για τις κρεμαστες που εχουν στα σπιτια και δεν στηριζονται καπου απλως κρεμονται απο την βαση επανω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Ολα κεντρικα?

Οι οθονες στο σινεμα ειναι σταθερες και τσιτωμενες εγω μιλαω για τις κρεμαστες που εχουν στα σπιτια και δεν στηριζονται καπου απλως κρεμονται απο την βαση επανω.
Αυτό είναι λάθος.Η οθόνη οφείλει να έχει εταντήρες ή να είναι σταθερή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ετσι ακριβως , αν και ηχοπερατες ειναι συνηθως σταθερες.Ξαναλεω υπαρχουν ηχεια τα οποια ειναι αποκλειστικα για αυτη την χρηση.Η winsdom δειχνει το δρομο.Βεβαια τα ηχεια της ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ .

Reaction score
460

Ναι αλλα εαν η οθονη ειναι ηλεκτρικη και την εχεις στο σαλονι τι θα κανεις θα βγαζεις κορδονακια καθε φορα και θα την δενεις?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

λογικα δεν θα πρεπει να εχει προβλημα, λογικα παντα.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ολα κεντρικα?

Ναι αλλα εαν η οθονη ειναι ηλεκτρικη και την εχεις στο σαλονι τι θα κανεις θα βγαζεις κορδονακια καθε φορα και θα την δενεις?
Αντώνη, τυλίγεται μέσα στην κάσα μαζί με τους εντατήρες.

Reaction score
460

Καλημερα Λεωνιδα,ναι εχει εντατηρες αλλα δεν παυει να ειναι σαν εκρεμες,ετσι δεν ειναι?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

δυστυχως ειχα την τυχη να δω σε ηχοπερατη μονο δυο φορες και τις δυο ηταν σταθερη.Βεβαια δεν ειχε κουνηθει ξαθολου και μιλαμε για μεγαλες εντασεις.Η τεχνογνωσια του εκαστοτε κατασκευαστη κρινεται απο το ποσο αποτελεσματικο ειναι το προιον του κατω απο τετοιες κατστασεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.323
Members
38.541
Νεότερο μέλος
drammer