Ολοι εκει καταληγουμε...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Αυτη ακριβως την φραση ειπα σε κατι φιλους προχθες.
Διοτι δεν μπορω να σκεφτω καποιο αλλο προιον στην A/V αλυσιδα που να αποτελει το "τελικο συνορο" οσο μια οθονη Stewart.
Τα εχουμε πει πολλες φορες και δεν θα σταματησουμε να τα λεμε.
Την περασμενη εβδομαδα "κρεμασα" και την δικη μου.
Ξερετε, αλλο να πουλας κατι, αλλο να το εχεις demo και αλλη αισθηση να το εχεις σπιτι σου.
Φτανεις εκει και εισαι κορυφη, δεν εχεις που αλλου να πας.
Εκτος ισως...απο μια αλλη οθονη Stewart.

Και αυτος ειναι ο βασικος λογος που ξεκινησα αυτο το θεμα.
Μαζι με τον Βογιατζακη και τον Κεφαλα αποφασισαμε πως εαν βαζαμε οθονη σημερα θα επιλεγαμε την νεα καμπυλωτη, 2.35:1 , Cine Curve
http://www.stewartfilmscreen.com/CineW.htm

Γιατι καμπυλωτη?
Οι καμπυλωτες δεν υπηρχαν καποτε και εξαφανιστηκαν?
Πολυ σωστα, αυτη ηταν και η αιτια της διαμαχης μας το Σ/Κ
Παλαια, οταν οι προβολεις δεν ειχαν φως υπηρχαν τετοιες οθονες τεραστιου κερδους
οι οποιες ειχαν την ικανοτητα να συγκεντωνουν το φως στο κεντρο τους και να το στελνουν πισω π.χ. 8 φορες(8 gain)

Σημερα οι λογοι δημιουργιας μεγαλου κερδους εχουν εκλειψει.
Δημιουργουνται λογοι ομοιομορφιας φωτισμου ομως.
Και οσο μεγαλυτερη(ευρυτερη) η οθονη τοσο μεγαλυτεροι και οι λογοι αυτοι.
Γιατι?
Για δειτε το σχεδιαγραμμα

Σε μια τυπικη οθονη η αποσταση του φακου απο το κεντρο ειναι μικροτερη απο αυτη με τα ακρα.
Σε μια καμπυλωτη ομως ειναι ακριβως η ιδια αποσταση.
Αρα τα σκοτεινοτερα ακρα αποτελουν παρελθον.

Γιατι 2.35:1?
Θελετε και απαντηση σε αυτο το ερωτημα?:cool_1:

Ξεκινηστε σημερα με το συστημα βιντεοπροβολης σας.
Επιλεξτε τον βιντεοπροβολεα της αρεσκειας σας γνωριζοντας πως αργα η γρηγορα θα τον αλλαξετε
για καποιο νεο μοντελο που εμφανιστηκε.
Οσο για οθονη?
Μπορειτε παντα να κανετε τους πειραματισμους σας.
Στο τελος ομως ολοι γνωριζουμε που θα καταληξουμε....

Reaction score
1
Αντρέα, όταν ανακοινώσει τελικά η Stewart το κέρδος της Cine Curve, ενημέρωσέ μας. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι πραγματικά φοβερή οθόνη. Αν και θα τη προτιμούσα σε 16:9 και να χρησιμοποιώ τα δικά μου μασκαρίσματα για τις ταινίες 2,35:1… :cool_4:

Reaction score
6
Απάντηση: Ολοι εκει καταληγουμε...

Πολύ ελκυστικό το θεμα με την καμπυλωτή οθονη Ανδρεα.:cool_4:<o:p></o:p>
Θα συμφωνήσω όμως με το Παναγιώτη πως καλύτερα σε καδρο 1:85 από το 2:35 ( μιλώντας βεβαια παντα για home cinema)<o:p></o:p>

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αν και θα τη προτιμούσα σε 16:9 και να χρησιμοποιώ τα δικά μου μασκαρίσματα για τις ταινίες 2,35:1… :cool_4:
Θα συμφωνήσω όμως με το Παναγιώτη πως καλύτερα σε καδρο 1:85 από το 2:35 ( μιλώντας βεβαια παντα για homecinema)<O:p></O:p>
Εχω αλλαξει τρεις φορες οθονη.
Και τις τρεις σταθερες.
Η πρωτη ηταν χειροποιητη, κατι αναμεσα σε 4:3 και 16:9 "για να ικανοποιησει
τις αναγκες του CRT" που ειχα τοτε.
Αποτυχια!
Για την δευτερη(πριν 7 χρονια περιπου) το σκεφτηκα παρα πολυ εαν θα ηταν 16:9
η 2.35:1
Ναι, ναι, ακομα και σε εκεινα τα "μαυρα" χρονια οπου δεν υπηρχε καθολου υλικο για να δω , το σκεφτομουν μεχρι την τελευταια στιγμη.

Την τελευταια αποφασισα με μαυρη καρδια να ειναι 16:9, μεσα απο το power buy του καλοκαιριου, για να μην πεσει σε ειδικη κατηγορια και αυξηθει πολυ η special τιμη της.

Εαν διαλεγα αυτη την στιγμη, και να με συγχωρειτε παιδια, θα επελεγα απολυτη κινηματογραφικη αισθηση!!!

Reaction score
63
Για τις Stewart είναι περιττό να σου πω πόσο συμφωνώ μαζί σου!! Δεν αλλάζω αυτή την οθόνη με τίποτα!! Όσο για το 2.35:1, θα έβαζα ευχαρίστως, αν οι μαμάκες που έχουν την επιμέλεια των υπότιτλων, φρόντιζαν να τους βάζουν μέσα στο κάδρο και όχι τους μισούς στο κάδρο και τους άλλους μισούς στο μαύρο κενό...:pc:

Reaction score
1
Όσο για το 2.35:1, θα έβαζα ευχαρίστως, αν οι μαμάκες που έχουν την επιμέλεια των υπότιτλων, φρόντιζαν να τους βάζουν μέσα στο κάδρο και όχι τους μισούς στο κάδρο και τους άλλους μισούς στο μαύρο κενό...:pc:

Ακριβώς έτσι. Για να μη πούμε κιόλας ότι υπάρχει και ένας μικρός αριθμός από ταινίες 2,35:1, όπου και οι δύο γραμμές των υπότιτλων είναι μέσα στη μαύρη μπάρα! :mad_3:

Reaction score
1
Την τελευταια αποφασισα με μαυρη καρδια να ειναι 16:9, μεσα απο το power buy του καλοκαιριου,........
Το επόμενο power buy για Stewart πότε θα είναι (για να καταλήξουμε και οι υπόλοιποι εκεί) ;:happy_9:

Reaction score
0
φιλε ανδρεα οσα λες σωστα ειναι ,εκτος αυτων βελτιωνετε και η εστιαση του φακου δηλαδη οσο καθαρη εικονα ειναι στο κεντρο ειναι και στα ακρα,επεισης βελτιωνετε η φωτινοτητα και η αντιθεση γυρο στο 30%.ειμαι κατοχος της smx cemi curve 16/9 hdtv.και οσα λεν για τις καμπυλοτες ισχιουν.εγω εχω καμπυλη 10 rad λογο του 16/9 και εχουν βελτιοθει ολα30% φανταστητε αυτες που ειναι 2.35/1 που εχουν καμπυλη απο 20 μεχρι 40 rad τι βελτωση εχουν.εκτος ολων αυτων εχεις την αισθηση οτι εισαι μεσα γιατι η εικονα γινεται εντελως 3d .ειμαι κατοχος του ταπεινοτατου επσον 700 και πηγη εχω ενα πσ3 με hdmi στα 720π και οσοι ειδαν την εικονα που βγαζει στην καμπυλοτη οθονη νομιζαν πως εχω κανα πολυ πιο ακριβο προβολεα.βεβαια ενα αρνιτηκο που εχου οι οθονες αυτες ειναι το κοστος.συγγενης που μετακομισε απο αμερικη μου την εφερε και την πληροσε γυρο στα 1800 δολλαρια.βεβαια αν παρεις με transparent υλικο για να βαλεις τα ηχεια απο πισω τοτε θα σου στυχισει μια περιουσια.2.35/1 δεν πηρα γιατι το κοστος αναμορφικου φακου με εναν καλο lumagen ηταν πολυ πιο μεγαλο.

Reaction score
15.548
Για μενα οποιος εχει σταθερη οθονη επρεπε να εχει καμπυλη οθονη...
Το εχω πει εδω και πολυυυυυυυυυυυυυ καιρο.....
Αλλα με εχετε............!%!%@!!!%#!%@!%$

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.259
Απάντηση: Re: Ολοι εκει καταληγουμε...

Ποιος θα εξηγήσει και σ'εμένα τον άσχετο, τι ακριβώς βελτιώνουν σ' έναν προβολέα 16:9 οι κοίλες οθόνες;
Να δεχτώ ότι διορθώνουν το φαινόμενο pin-cushion, αν ο λόγος της εικόνας είναι 2,35:1 και αν χρησιμοποιούμε αναμορφικό φακό.
Να δεχτώ ότι βελτιώνουν την ομοιομορφία της φωτεινότητας, αν η οθόνη έχει μεγάλο κέρδος και αν κάθομαι απέναντι από το κέντρο της.
Αλλά σε εικόνα 16:9 και με μια σύγχρονη οθόνη χαμηλού κέρδους, τι ακριβώς βελτιώνουν;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ολοι εκει καταληγουμε...

την ευκρεινια στα ακρα οπως και την εστιαση.οσο καθαρη ειναι η εικονα στο κεντρο ειναι και στα ακρα.ακομα και στην μικρη καμπυλη που εχει μια 16/9 βελτιωνετε το φως γιατι ανακλατε πισω στο κοινο βελτιωνετε και η αντιθεση και τελος εχεις μια αισθηση τρισδιαστατη και "χανεσε" κυριολεκτικα.ειχα μια σταθερη επιπεδη και μπορω να πω πως η βελτιωση ειναι τεραστια με την καμπυλη.δες εδω http://www.supernovascreen.com/Supernovascreen/The screen/Screen models/Supernova Epic.aspx
Ποιος θα εξηγήσει και σ'εμένα τον άσχετο, τι ακριβώς βελτιώνουν σ' έναν προβολέα 16:9 οι κοίλες οθόνες;
Να δεχτώ ότι διορθώνουν το φαινόμενο pin-cushion, αν ο λόγος της εικόνας είναι 2,35:1 και αν χρησιμοποιούμε αναμορφικό φακό.
Να δεχτώ ότι βελτιώνουν την ομοιομορφία της φωτεινότητας, αν η οθόνη έχει μεγάλο κέρδος και αν κάθομαι απέναντι από το κέντρο της.
Αλλά σε εικόνα 16:9 και με μια σύγχρονη οθόνη χαμηλού κέρδους, τι ακριβώς βελτιώνουν;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.259
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ολοι εκει καταληγουμε...

την ευκρεινια στα ακρα οπως και την εστιαση.οσο καθαρη ειναι η εικονα στο κεντρο ειναι και στα ακρα.ακομα και στην μικρη καμπυλη που εχει μια 16/9 βελτιωνετε το φως γιατι ανακλατε πισω στο κοινο βελτιωνετε και η αντιθεση και τελος εχεις μια αισθηση τρισδιαστατη και "χανεσε" κυριολεκτικα.ειχα μια σταθερη επιπεδη και μπορω να πω πως η βελτιωση ειναι τεραστια με την καμπυλη.δες εδω http://www.supernovascreen.com/Supernovascreen/The screen/Screen models/Supernova Epic.aspx
Φοβερό! Μου θυμίζει μια ρήση του Μπαλζάκ! :happy_9:

Reaction score
0
Την εστίαση δεν πρέπει να κάνεις πατέντα για να την ξαναφτιάξεις σε καμπύλη οθόνη; Γιατί νομίζω ότι όπως είναι τα προβολικά μας τώρα είναι φτιαγμένα για να εστιάζουν σε επίπεδη οθόνη.
Αν εστιάσεις στο κέντρο, δεν θα είναι κουκουρούκου* στα πλάγια;

*αουτ οφ φοκους

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νομιζω πως ολοι πρεπει να διαβασουμε αυτο:

http://www.stewartfilmscreen.com/white_paper/curvedscreens_derskine_wp.pdf

To φαινομενο του pin cushion(παραμορφωση την οποια γνωριζουν καλα οσοι ειχαν ασχοληθει με CRT στο παρελθον) που δημιουργειται με την χρηση αναμορφικων για την επιτευξη του 2.35:1 , μου ειχε διαφυγει εντελως.
Kαι καθως οι ψηφιακοι προβολεις δεν εχουν τιποτα για να διορθωσουν αυτη την παραμορφωση την διορθωνει η καμπυλη οθονη.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.621
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis