Ολοι εκει καταληγουμε...

Reaction score
0
κανενας φακος δεν μπορει να εστιασει και στο κεντρο και στα ακρα αυτο που κανουν ειναι η μεση τιμη για το αυτοματο φοκους.υπολογιζετε και με μαθηματικα(πολυ δυσκολα κατα τη γνωμη μου)το pincushion θα το δεις αν κανεις υπερβολικη καμπυλη.πως να στο εξιγισω?πες πως ο προβολεας βρισκετε ακριβος απεναντι απο την οθονη και στο κεντρο τοτε η αποσταση που εχει μια ακτινα φωτος για να παει απο τον προβολεα στο κεντρο ειναι μικροτερη απο το να παει στα ακρα.ετσι με την καμπυλη αυτη η αποσταση γινεται σχεδον ιδια και εχουμε και καλυτερη ομιομορφια.βεβαια αν κανεις μια καμπυλη τεραστια τοτε θα χαλασει η εικονα προς το αντιθετο.πολλοι κατασκευαστες δεχοντε απο τον πελατι την καμπυλοτητα της οθονης:happy_4:
Την εστίαση δεν πρέπει να κάνεις πατέντα για να την ξαναφτιάξεις σε καμπύλη οθόνη; Γιατί νομίζω ότι όπως είναι τα προβολικά μας τώρα είναι φτιαγμένα για να εστιάζουν σε επίπεδη οθόνη.
Αν εστιάσεις στο κέντρο, δεν θα είναι κουκουρούκου* στα πλάγια;

*αουτ οφ φοκους

Reaction score
0
Ωραία, αφού λύσαμε όλα τα προβλήματα πείτε μας τώρα και ένα τρόπο να υπολογίζουμε την καμπύλη ώστε να είναι το θέμα πλήρες. Γιατί ωραίες οι επώνυμες οθόνες αλλά κοστίζουν πανάκριβα (όπως και τα διαζύγια :crazy_3:)

Reaction score
14
Όταν είδα θέμα από τον Ανδρέα "Όλοι εκεί καταλήγουμε.." φαντάστηκα ότι τον έπιασε η κρίση της ηλικίας και θα μιλάει για τάφους ....σκιάχτηκα πρωινιάτικα..)(

Μετά του τηλεφώνησα και τον έκραξα διότι βάζει ιδέες ο aglitis...

Νομίζω βέβαια πως ( άσχετα με την καμπύλη) μια 2:35 οθόνη έχει και τους περιορισμούς της...
Πέρα από το θέμα με τη θέση των υπότιτλων έχει το σοβαρό πρόβλημα του να παίζεις παιχνίδια σε τέτοια οθόνη ή να έχεις μη αναμορφικά 1:78...
Νομίζω πως η καλύτερη home λύση είναι μια μεγάλη vario-masking οθόνη..
Θα έχει κάποιος μια τεράστια 16:9 > 120" που θα μασκάρεται σε 2:35 ή 4:3 ανάλογα με την περίσταση...Ούτε αλλάγές στον προβολέα, ούτε προβλήματα και θα έχεις πάντα την σωστή αίσθηση...

Για εκεί με βλέπω....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μετά του τηλεφώνησα και τον έκραξα διότι βάζει ιδέες ο aglitis...

Νομίζω βέβαια πως ( άσχετα με την καμπύλη) μια 2:35 οθόνη έχει και τους περιορισμούς της...
Πέρα από το θέμα με τη θέση των υπότιτλων έχει το σοβαρό πρόβλημα του να παίζεις παιχνίδια σε τέτοια οθόνη ή να έχεις μη αναμορφικά 1:78...
Νομίζω πως η καλύτερη home λύση είναι μια μεγάλη vario-masking οθόνη..
Θα έχει κάποιος μια τεράστια 16:9 > 120" που θα μασκάρεται σε 2:35 ή 4:3 ανάλογα με την περίσταση...Ούτε αλλάγές στον προβολέα, ούτε προβλήματα και θα έχεις πάντα την σωστή αίσθηση...

Για εκεί με βλέπω....
Ετσι, ετσι, εσενα ειδικα σε θελω συνεχεια στην "τσιτα"

Υ.Γ.Μα καλα, βλεπετε ακομα υποτιτλους?
Δεν καταλαβαινετε πως χανετε ολη την μαγεια?
Υ.Γ2 Και δεν το παιζω εξυπνος πως γνωριζω καλα Αγγλικα
Τις προαλλες ειδα ολοκληρη σειρα Αργεντινικων ταινιων-και τα Ισπανικα μου δεν ειναι τα καλυτερα του κοσμου-επειδη δεν ηθελα να χασω ουτε ιντσα αυτου που ηθελε να μου προσφερει ο σκηνοθετης.
Το ιδιο και με τις Γαλλικες ταινιες.Βαζω την συζυγο να μου δινει περιληψεις σε σημεια που δεν "πιανω"

Reaction score
14
Ετσι, ετσι, εσενα ειδικα σε θελω συνεχεια στην "τσιτα"

Υ.Γ.Μα καλα, βλεπετε ακομα υποτιτλους?
Δεν καταλαβαινετε πως χανετε ολη την μαγεια?
Υ.Γ2 Και δεν το παιζω εξυπνος πως γνωριζω καλα Αγγλικα
Τις προαλλες ειδα ολοκληρη σειρα Αργεντινικων ταινιων-και τα Ισπανικα μου δεν ειναι τα καλυτερα του κοσμου-επειδη δεν ηθελα να χασω ουτε ιντσα αυτου που ηθελε να μου προσφερει ο σκηνοθετης.
Το ιδιο και με τις Γαλλικες ταινιες.Βαζω την συζυγο να μου δινει περιληψεις σε σημεια που δεν "πιανω"
Σε μερικές ταινίες πραγματικά δεν χρειάζονται..Σε άλλες όμως θέλεις τουλάχιστον τους αγγλικούς..Και δυστυχώς ακόμη και στα bluray τους βάζουν στο κενό κάδρο..
Πρέπει σε τέτοια συστήματα να έχεις επιλογές νομίζω..

Reaction score
0
απο 90" εως 120" ειναι 10 rad αλλα πρεπει να βαλεις ακαμπτο περβαζι για να να ειναι ομιομορφη καμπυλη και να μην σπασει η οθονη στο κεντρο και κανει γωνια.πιο απλα στις 94" οθονη πρεπει να βγαινει εξω δεξια και αριστερα 7 εκατοστα (16/9).το πιο σωστο ειναι να ειναι και καμπυλη πανω και κατω σαν το εσωτερικο ενος αυγου.πρακτικα ομως ειναι πολυ δυσκολο.
Ωραία, αφού λύσαμε όλα τα προβλήματα πείτε μας τώρα και ένα τρόπο να υπολογίζουμε την καμπύλη ώστε να είναι το θέμα πλήρες. Γιατί ωραίες οι επώνυμες οθόνες αλλά κοστίζουν πανάκριβα (όπως και τα διαζύγια :crazy_3:)

Reaction score
0
καλητερα να μην μπεις στον κοπο .ειναι πολυ μα πολυ δησκολη κατασκευη.παρε μια ετοιμη .εστω και μεταχειρισμενη αν βρεις.στην ελλαδα δεν ξερω που και ποιος τις πουλαει.συγγενη εχεις στο εξωτερικο?

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Ολοι εκει καταληγουμε...

Για μικρες διαστασεις και λογο πλευρων 16:9 ειναι αρκετα παραπανω χρηματα για μικρο κερδος.

Reaction score
0
πιστεψε με μονο μικρη δεν ειναι η βελτιωση.εγω θα εδινα ανετα ενα +30% σε ολα.ναι για 16/9 μιλαω.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Re: Ολοι εκει καταληγουμε...

κανενας φακος δεν μπορει να εστιασει και στο κεντρο και στα ακρα αυτο που κανουν ειναι η μεση τιμη για το αυτοματο φοκους.υπολογιζετε και με μαθηματικα(πολυ δυσκολα κατα τη γνωμη μου)
Το ότι ένας κοινός φακός προβολέα παίρνει την επίπεδη εικόνα και την εστιάζει σε κοίλη επιφάνεια, είναι μια καινοφανής θεωρία και θα με ενδιέφεραν τα σχετικά μαθηματικά που ανέφερες.
Είχα πάντως την εντύπωση ότι συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο. Δηλαδή ότι επειδή ακριβώς δε συμβαίνει το παραπάνω, για να προβάλουμε σε επιφάνεια που δεν είναι επίπεδη, χρειάζεται φακός με μεγάλο βάθος πεδίου. Συχνά μάλιστα πρέπει να γίνει εκμετάλλευση και της υπερεστιακής απόστασης για να μπορέσουμε να έχουμε όλη την εικόνα εστιασμένη.
Το πρόβλημα είναι μάλιστα τόσο μεγαλύτερο, όσο μικρότερη η απόσταση προβολής, μεγαλύτερη η εστιακή απόσταση και μικρότερο το διάφραγμα του φακού.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263

Νομιζω πως ολοι πρεπει να διαβασουμε αυτο:

http://www.stewartfilmscreen.com/white_paper/curvedscreens_derskine_wp.pdf

To φαινομενο του pin cushion(παραμορφωση την οποια γνωριζουν καλα οσοι ειχαν ασχοληθει με CRT στο παρελθον) που δημιουργειται με την χρηση αναμορφικων για την επιτευξη του 2.35:1 , μου ειχε διαφυγει εντελως.
Kαι καθως οι ψηφιακοι προβολεις δεν εχουν τιποτα για να διορθωσουν αυτη την παραμορφωση την διορθωνει η καμπυλη οθονη.

Η αντιμετώπιση του pin-cushion, νομίζω πως είναι ουσιαστικά το μόνο πλεονέκτημα των κοίλων οθονών, σε ένα σύγχρονο home-cinema. Και βέβαια μόνο στην περίπτωση χρήσης οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού σε ψηφιακό προβολέα.

Η αντιμετώπιση του roll-off λόγω υψηλού gain είναι ένα άλλο θεωρητικό πλεονέκτημα, αλλά ποιος θα αγόραζε πλέον τέτοια οθόνη και κυρίως ποιος έχει τόσο χώρο ώστε να τοποθετήσει όλους τους θεατές μέσα στο sweet-spot; Το πιθανότερο είναι πως για όλους πλην αυτού που κάθεται στο κέντρο, θα υπάρχει επιδείνωση του φαινομένου.

Reaction score
0
http://www.schneiderkreuznach.com/pdf/kino/cinema_projection_distortion.pdf
στη σελιδα 9.
οπως ειπα και πριν η κλιση ειναι και υποκειμενικη.δηλαδη μπορεις να παραγγειλεις οθονη με οσα rad θες..
δεν ειναι μια καινοφανης θεωρια .
δεν εχει κατασκευαστει και ουτε προκειτε να κατασκευαστει φακος που να εστιαζει το ιδιο καλα στα ακρα οπως στο κεντρο σε επιπεδη επιφανεια.το ιδιο ισχυει για βιντεοκαμερες και φωτογραφικες.
διαβασε και αυτο.
http://findarticles.com/p/articles/mi_m1306/is_n12_v63/ai_20175790

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263

http://www.schneiderkreuznach.com/pdf/kino/cinema_projection_distortion.pdf
στη σελιδα 9.
οπως ειπα και πριν η κλιση ειναι και υποκειμενικη.δηλαδη μπορεις να παραγγειλεις οθονη με οσα rad θες..
δεν ειναι μια καινοφανης θεωρια .
δεν εχει κατασκευαστει και ουτε προκειτε να κατασκευαστει φακος που να εστιαζει το ιδιο καλα στα ακρα οπως στο κεντρο σε επιπεδη επιφανεια.το ιδιο ισχυει για βιντεοκαμερες και φωτογραφικες.
διαβασε και αυτο.
http://findarticles.com/p/articles/mi_m1306/is_n12_v63/ai_20175790
Μάλλον δεν κατάλαβες πολύ καλά τι διάβασες...

Επίσης, μη συγχέεις το γεγονός ότι οι φακοί εμφανίζουν τις διάφορες οπτικές αλλοιώσεις πιο έντονες στα άκρα της εικόνας, με την έννοια της ρύθμισης της εστίασης. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Reaction score
1
Σε λίγο θα μας πουν ότι ο μόνος τρόπος για να βλέπεις σωστά, είναι να κάνουμε το σαλόνι μας πλανητάριο.

Το target group αυτών των προϊόντων είναι το ίδιο που δίνει 10.000 ευρώ για καλώδιο ρεύματος. Να δεις πως τους λέει ο Κόγιας...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ολοι εκει καταληγουμε...

δοκιμασε το μονος σου .βαλε τον προβολεα σου να παιζει τεστ παττερν για ευκρινεια και βαλε εναν με μια καλη επιφανιανα την πηγαινει μεσα εξω και με μια σχετικη κλιση στα ακρα της οθονης.θα δεις οτι υπαρχει καποιο σημειο που φαινοντα ολα πιο καθαρα λογο φοκους.
Μάλλον δεν κατάλαβες πολύ καλά τι διάβασες...

Επίσης, μη συγχέεις το γεγονός ότι οι φακοί εμφανίζουν τις διάφορες οπτικές αλλοιώσεις πιο έντονες στα άκρα της εικόνας, με την έννοια της ρύθμισης της εστίασης. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Reaction score
0
μηπως υπερβαλεις λιγο?μαλλον πολυ δηλαδη γιατι την smx semi curve hdtv 10 rad την πληρωσα πολυ μα πολυ πιο λιγο απο 10000 ευρω
Σε λίγο θα μας πουν ότι ο μόνος τρόπος για να βλέπεις σωστά, είναι να κάνουμε το σαλόνι μας πλανητάριο.

Το target group αυτών των προϊόντων είναι το ίδιο που δίνει 10.000 ευρώ για καλώδιο ρεύματος. Να δεις πως τους λέει ο Κόγιας...

Reaction score
15.548
Παιδια εχει πολυ δικιο ο johny1989 ....
Η βελτιωση εικονας ειναι αρκετη.....
Ξεχαστε για λιγο το focus για να μην μπερδευεστε....
Φανταστητε οτι θα βλεπετε τα ακρα της εικονας οπως βλεπετε το κεντρο....
Μετα καντε μια σουμα.....και βγαλατε το αποτελεσμα...

NIX

Reaction score
0

Ξεχνατε μου φαινεται οτι η εικονα δεν προβαλεται απο ολο το φακο αλλα μονο απο το κεντρο του.
Επομενως,αν υπαρχει καποια βελτιωση,αυτη θα ειναι πολυ μικρη (για μικρη οθονη και 16:9 χωρις αναμορφικο) και μονο για τον κεντρικα καθημενο.Οι υπολοιποι θα βλεπουν χειροτερα.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Κολλητάρια, το είδα και έμεινα...:cool_1:

Δεν υπάρχει απλά βελτίωση, ΜΙΛΑΜΕ για άλλη εικόνα.
Λέω να κάνω το ατόπημα να φέρω μια....να τη δείτε για να παγώσει και το αίμα σας.:cool_4:

NIX

Reaction score
0

Αν ξεραμε και τι ειδες,θα μας βοηθουσε! :happy_8:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728
Νεότερο μέλος