Οξυτητες

Reaction score
15.548
Απάντηση: Οξυτητες

ο Χριστος κσι η Παναγια ...τι ειναι αυτο....:112:

Φυσικα το ετουτο....:116:

Reaction score
15.548

Οτι πρεπει για τον Μπαμπινο ειναι το θεμα...

ο προβολεας του εχει ολα τα ειδη σαρπνες...οριζοντιος-καθετος-διαγωνια...κ.λ.π.....:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Μην προτρέχεις.
Στην 2η φώτο υπάρχει ψηφιακή αυξήση της οξύτητας.Αρκετά ψαρωτικό με την 1η ματιά και ειδικά σε μικρή οθόνη.Ε αν αυτό το δούε σε καμιά 100ή ίντσες το πολύ πολύ να είναι φούλ στις διπλογραμμές και τα περιγράματα(είδη στην σκεπή πάνω δεξιά υπάρχει διπλογραμμή-περίγραμα).

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Οξυτητες

Μην προτρέχεις.
Στην 2η φώτο υπάρχει ψηφιακή αυξήση της οξύτητας.Αρκετά ψαρωτικό με την 1η ματιά και ειδικά σε μικρή οθόνη.Ε αν αυτό το δούε σε καμιά 100ή ίντσες το πολύ πολύ να είναι φούλ στις διπλογραμμές και τα περιγράματα(είδη στην σκεπή πάνω δεξιά υπάρχει διπλογραμμή-περίγραμα).
Για μενα το λες...:118::116:

Reaction score
0
Πολύ καλό θέμα αυτό της οξύτητας-ευκρίνειας και πεδίο ''αντιπαράθεσης'' για τους ''ματάκηδες'' όλου του κόσμου. Προσωπικά έχω καλυφθεί 100% από ένα άρθρο του zoglair πριν από κάποιο καιρό, σχετικά με το θέμα.

Έχω, δε, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κουμπάκι του sharpness είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. Όπου τελειώνει η ''φειδώς'', καραδοκεί το ringing. Πρακτικά και στο δια ταύτα:

Μπορώ να ''ζήσω'' με την οξυμένη πρώτη εικόνα του αυτοκινητοδρόμου, αλλά όχι και με την εικόνα του σπιτιού στην Βενετία. Γενικά το sharpness κάνει καλό σε αντικείμενα από μακρινές λήψεις διότι δημιουργεί τη ψευδαίσθηση της ευκρίνειας ανάλογα και με τη θέση θέασης, αλλά σε πρώτο και κοντινό πλάνο είναι σχεδόν ανυπόφορο.

Εν ολίγοις, ένα-δυο κλικ είναι αρκετά για μένα...

Reaction score
15.548

Το σαρπνες εχει να κανει και με το ποσο καλα βλεπει καποιος....

βαλτε και αυτο στο κουτακι....:116:

Reaction score
12.127
Μην προτρέχεις.
Αυτό το περίγραμμα που λες πρέπει να είναι από τη συμπίεση jpeg της φωτογραφίας. Βέβαια και οι 2 φωτό είναι πολύ μικρές για να απαντήσοουμε με ασφάλεια. Το γεγονός είναι ότι δεν πρέπει να αυξάνουμε τεχνητά την ευκρίνεια κάποιου HD υλικού (οπότε sharpness = 0).

Ίσως σε SD υλικό να βοηθούσε η αύξησή της, όχι όμως με sharpness, αλλά με φίλτρα deconvolution. Αυτό βέβαια σε πραγματικό χρόνο θέλει τεράστια υπολογιστική ισχύ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Πέτρο κάνε ένα κόπο και διάβασε το λινκ να δείς τι έχουν κάνει με τιην οξύτητα

Reaction score
12.127
Το διάβασα (στα γρήγορα επειδή είναι αργα, αν πάντως έχει ζουμί η υπόθεση, πες μου να του δώσω την πρέπουσα σημασία αύριο). Τα τσιπάκια τους διαφημίζουν αν κατάλαβα καλά.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Οξυτητες

Το διάβασα (στα γρήγορα επειδή είναι αργα, αν πάντως έχει ζουμί η υπόθεση, πες μου να του δώσω την πρέπουσα σημασία αύριο). Τα τσιπάκια τους διαφημίζουν αν κατάλαβα καλά.
ετσι ειναι Πετραν.....

Μα εν ετη 2010 να μιλανε για οξυτητα.....:112::111:

Δεν τα λεγανε με τα dvd...τωρα με 1080 το θυμηθηκαν..:116:

Το ετουτο Γιωργο(gstriftos) εχει και φατσουλα....αφου κοντευε να σπασει η οθονη με το που βγηκαν οι φοτο.....:142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Το ζουμί είναι σχετικό.Εσύ που ξέρεις απο φωτογραφία δεν θα μάθεις και τπτ καινούργιο(αν αυξήσουμε πολύ την οξύτητα εμφανίζονται περιγράματα.Ουάάάάάάάου!!:137:.)Όπως είπε και ο Κεφαλας,να μιλάνε ακόμα για την οξύτητα:142:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Παντως θα ηθελα να ειχαν και ενα κορυφαιο σε οξυτητα DLP οπως ο ΙΝ83 για παραδειγμα και να δουμε τα αποτελεσματα και εκει... Κατι μου λεει οτι τα συμπερασματα θα ηταν καπως διαφορετικα στην περιπτωση ενος μονοτσιπου... Παντα με HD σημα, ετσι? Και παντα αναλογα το transfer της ταινιας. Μια ταινια με κοκο πχ. θα εδινε την εντυπωση οτι χιονιζει, ενω μια ταινια απο αμιγως ψηφιακο τροπο κινηματογραφησης θα ειχε μεγαλυτερο οφελος απο μια ανοδο της οξυτητας...Παντως δεν υπαρχει η χρυση τομη (ακομα) παρα μονο η κατα περιπτωση ρυθμιση απο τον χρηστη...

Reaction score
0

Οτι πρεπει για τον Μπαμπινο ειναι το θεμα...

ο προβολεας του εχει ολα τα ειδη σαρπνες...οριζοντιος-καθετος-διαγωνια...κ.λ.π.....:137:
Τα πάντα όλα λέμε.... Αλλά η δεύτερη εικόνα δεν βλέπεται με τίποτε.... :131:
Πάω τώρα να διαβάσω και το άρθρο να δώ τι λένε.

Reaction score
0

Μήπως θυμάσαι πόσα χρόνια φωνάζω για τους προβολείς με "φακούς ξυράφι" και παπαριές Μαρίτσα μου;
Μήπως θυμάσαι πόσα χρόνια λέω οτι το "Sharpness 0" διαφέρει από προβολέα σε προβολέα;
Μήπως θυμάσαι προβολείς με πλαστικό "φακό ξυράφι";:119:
Τι να λέμε τώρα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Μήπως θυμάσαι πόσα χρόνια φωνάζω για τους προβολείς με "φακούς ξυράφι" και παπαριές Μαρίτσα μου;
Μήπως θυμάσαι πόσα χρόνια λέω οτι το "Sharpness 0" διαφέρει από προβολέα σε προβολέα;
Τι να λέμε τώρα;
Να και ο...προφητης:142:
Ρε συ, τολμας και μιλας εσυ που τα βλεπεις ολα "τερμα"?
(οχι πως εγω ειμαι καλυτερος αλλα για να εχουμε να λεμε:121:)

Reaction score
15.548

Τι να λέμε τώρα;
H ρυθμιση sharpnes καθοριζεται απο ρυθμιση patterns σε αναλογο υλικο(dvd-hd)και απο εκει και περα οτι δειχνει η ταινια.....

Η ρυθμιση με το ματι σε ταινιες ειναι επιβλαβες (κουραστικη) σε πολυωρη θεαση και ειναι παρεμφερει σε κουραση με το προβλημα των dlp και το ουρανιο τοξο που βγαζουν.......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier