Οπλοφορια για ολους. Λυση ή προβλημα?

Reaction score
7
Επειδη η κατοχη οπλου προυποθετει ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (κατοχης και οχι χρησης, ολοι εχουμε πυροβολησει), ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΕΨΗ... Μαλλον ΟΧΙ.
Φανταστειτε να ειχε οπλο ενα απο τα τσογλανια που τα σπανε σε καθε πορεια. Με το μυαλο που κουβαλαει και τα σπαει θα το χρησιμοποιουσε και αυτο.

Το να τραβηξεις οπλο σε καποιον αοπλο αλητη, ληστη κλπ για να τον τρομαξεις ειναι κατι "απλο" και μπορει να εχει αποτελεσμα.
Αν ομως εχει και ο αλλος οπλο τοτε εχεις προβλημα γιατι ο "αλητης" εχει περισσοτερες πιθανοτητες να πυροβολησει γιατι ετσι κι αλλιως θα εκανε καποιο κακο, ενω εσυ το εχεις για να προστατευτεις και θα διστασεις. Αν δεν εχεις οπλο απεναντι στον αδιστακτο και αποφασισμενο εγκληματια μπορει και να τη γλυτωσεις. Αν εχεις και τον απειλησεις εισαι χαμενος.

Βεβαια, αν ειχα νομιζω οτι θα ενιωθα οχι πιο ασφαλης αλλα σα να εχω εναν ασο στο μανικι μου.

Θα ηθελα ομως να ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ η χρηση στους αστυνομικους (με ολους τους απαιτουμενους ορους χρησης βεβαια). Ετσι θα ενιωθα πιο ασφαλης. Ετσι θα ηξερα οτι ο κακοποιος θα φοβαται λιγο παραπανω να κανει κατι κακο, επειδη ο αστυνομικος που θα ερθει απεναντι του θα -μπορει να- χρησιμοποιησει το οπλο του.
Ειναι σαν τις καμερες σε ενα σουπερμαρκετ. Αν εχει καμερες θα το σκεφτει 2 φορες καποιος να κλεψει μια κονσερβα μηπως τον δουν.

Δε θα με χαλαγε παντως και ενα Varmint A4 για τους οδηγους με SUB ή τα μηχανακια με πειραγμενες εξατμισεις.....

Υ.Γ. Οι χειροβομβιδες θεωρουνται "κατοχη οπλου"?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Σε περιπτωση που θα επιτραπει η οπλοφορια, θα πρεπει να υπαρξουν δραματικες αλλαγες στο νομικο πλαισιο για την οπλοχρησια, οπλοκατοχη και οπλοφορια. Μεχρι στιγμης, το υπαρχον νομικο πλαισιο εχει ως αναφορα μια μεριδα ανθρωπων η οποια λογω εργασιας δυνανται ή υποχρεουνται να φερουν οπλα. Ειναι λοιπον εξαιρετικα κατηγοριοποιημενο και μονοπλευρο.
Ουτε να σκεφτομαι δεν θελω, εκτος απο τα τραγικα αποτελεσματα και τις νομικες ευθυνες που θα προκυψουν απο λαθος χρηση...

Reaction score
14
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Υ.Γ. Οι χειροβομβιδες θεωρουνται "κατοχη οπλου"?
οχι οι "κεφτέδες" ανήκουν στα είδη κουζίνας και βρώσης.

Reaction score
14
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Θα ηθελα ομως να ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ η χρηση στους αστυνομικους (με ολους τους απαιτουμενους ορους χρησης βεβαια). Ετσι θα ενιωθα πιο ασφαλης. Ετσι θα ηξερα οτι ο κακοποιος θα φοβαται λιγο παραπανω να κανει κατι κακο, επειδη ο αστυνομικος που θα ερθει απεναντι του θα -μπορει να- χρησιμοποιησει το οπλο του.
Αλήθεια η χρήση όπλων απο τα όργανα ασφαλείας απαγορεύτηκε ή ποτέ δεν επιτρεπονταν?

Το λέω γιατί αν απαγορεύτηκε ίσως μεταχουντικά, μήπως ήταν απλά π@π@ρι@ της μεταπολίτευσης για να δωσει δημοκρατικό πνεύμα στο πολίτευμα μας, ξεχαρβαλώνοντας την δημόσια τάξη.

Το να οπλοφορεί ένας αστυνόμος στα μάτια μου δεν το κανει λιγότερο συμπαθή, τουναντίων αφου θα μου προσφέρει περίσοτερη ασφάλεια και σιγουριά το οτι με την παρουσία του κάτι κακό μπορεί να αποτραπέι.

αμα οποφορεί και οπλοχρησιμοπιεί ο κλέφτης γιατί το "όργανο" να είναι ευνουχισμένο?????

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Κωνστανταρας Κωστας said:
Ναι υπο συνθηκες! Εξετασεις απο γιατρους, διεξοδικα ψυχιατρικα τεστ κτλ!
VIDEOMIX said:
Θα συμφωνούσα για όπλο μές'το σπίτι για προστασία απο κελεπούρια και οχι για οπλοκατοχή εκτός σπιτιού μας.
Θα συμφωνούσα με τους δύο παραπάνω κυρίους.

Συμφωνώ απόλυτα ότι ένας άπειρος οπλοκάτοχος που βγάζει όπλο σ' έναν κακοποιό, που αμέσως καταλαβαίνει την απειρία του, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ωστόσο, για ποιο λόγο να τεκμαίρεται στη συζήτηση ότι ο "απλός" οπλοκάτοχος θα πρέπει να είναι και άσχετος με τη χρήση; Άν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έχει μόνο τους κινδύνους - εξαγρίωση του κακοποιού, κίνδυνος από τη διατήρηση του όπλου στο σπίτι - και κανένα από τα οφέλη. Ούτε κάν το ψυχολογικό όφελος, γιατί θα αγχώνεται. Εδώ ένα αυτοκίνητο έχεις, (προσοχή, δεν κάνω συγκρίσεις, ας μην αστειευόμαστε, μιλάω μόνο για την ορθή ή μη ορθή χρήση!) κι αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά μόνο κακό μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στους άλλους, και όχι καλό ή να εξυπηρετηθείς.

Αντίθετα, σε περίπτωση που επιτραπεί κάτι τέτοιο πιστεύω ότι εκτός από τις εξετάσεις ψυχολογικής και σωματικής ικανότητας θα έπρεπε να υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα χρήσης με αυστηρές εξετάσεις, και στη συνέχεια υποχρεωτική άσκηση και εξετάσεις κατά διαστήματα, για τη διατήρηση της άδειας κατοχής, σε σκοπευτικούς ομίλους ή κάπου αλλού. Κι αυτό γιατί υπό κανονικές συνθήκες κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει νόμιμα ένα πυροβόλο όπλο για εξάσκηση, και η εξοικείωση με τη χρήση του θα χαθεί.

Εξάλλου το να ζει κανείς σε επικίνδυνες συνθήκες ή με επικίνδυνα αντικείμενα καλλιεργει την ωριμότητά του. Όσο για το σπίτι ας μην είμαστε αμελείς, ο καθένας μπορεί να φυλάξει στο σπίτι του κάτι σε ασφαλές σημείο. Αν δεν ήταν έτσι, όλα τα νήπια θα αλληλοσφάζονταν με τα μαχαίρια της κουζίνας. Τα πολύ μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση, και τα μεγαλύτερα θα πρέπει να ξέρουν τι είναι, που βρίσκεται (όχι γαι να το πάρουν αλλά για να μην τους εξάπτει την περιέργεια ως "απαγορευμένο"), πώς λειτουργεί, τι κακό μπορεί να κάνει, και ποια είναι η ευθύνη τους που γνωρίζουν όλα τα παραπάνω. Είναι γνωστό ότι όταν δίνεις ευθύνη σε ένα παιδί το κάνεις και ωριμάζει. Γιατί όχι υποχρεωτικά μαθήματα στα σχολεία;

Καταλήγω ότι εφόσον δεν υπάρχει θέληση από την πολιτεία για τη μείωση της εγκληματικότητας, θα πρέπει να δοθεί στον πολίτη η ευχέρεια να την προλάβει και να την αντιμετωπίσει μόνος του, πάντα με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις. Το "αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο" γιατί να μην ισχύει;

Reaction score
8
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Κωνστανταρας Κωστας said:
Ναι υπο συνθηκες! Εξετασεις απο γιατρους, διεξοδικα ψυχιατρικα τεστ κτλ!
VIDEOMIX said:
Θα συμφωνούσα για όπλο μές'το σπίτι για προστασία απο κελεπούρια και οχι για οπλοκατοχή εκτός σπιτιού μας.
Θα συμφωνούσα με τους δύο παραπάνω κυρίους.

Συμφωνώ απόλυτα ότι ένας άπειρος οπλοκάτοχος που βγάζει όπλο σ' έναν κακοποιό, που αμέσως καταλαβαίνει την απειρία του, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ωστόσο, για ποιο λόγο να τεκμαίρεται στη συζήτηση ότι ο "απλός" οπλοκάτοχος θα πρέπει να είναι και άσχετος με τη χρήση; Άν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έχει μόνο τους κινδύνους - εξαγρίωση του κακοποιού, κίνδυνος από τη διατήρηση του όπλου στο σπίτι - και κανένα από τα οφέλη. Ούτε κάν το ψυχολογικό όφελος, γιατί θα αγχώνεται. Εδώ ένα αυτοκίνητο έχεις, (προσοχή, δεν κάνω συγκρίσεις, ας μην αστειευόμαστε, μιλάω μόνο για την ορθή ή μη ορθή χρήση!) κι αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά μόνο κακό μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στους άλλους, και όχι καλό ή να εξυπηρετηθείς.

Αντίθετα, σε περίπτωση που επιτραπεί κάτι τέτοιο πιστεύω ότι εκτός από τις εξετάσεις ψυχολογικής και σωματικής ικανότητας θα έπρεπε να υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα χρήσης με αυστηρές εξετάσεις, και στη συνέχεια υποχρεωτική άσκηση και εξετάσεις κατά διαστήματα, για τη διατήρηση της άδειας κατοχής, σε σκοπευτικούς ομίλους ή κάπου αλλού. Κι αυτό γιατί υπό κανονικές συνθήκες κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει νόμιμα ένα πυροβόλο όπλο για εξάσκηση, και η εξοικείωση με τη χρήση του θα χαθεί.

Εξάλλου το να ζει κανείς σε επικίνδυνες συνθήκες ή με επικίνδυνα αντικείμενα καλλιεργει την ωριμότητά του. Όσο για το σπίτι ας μην είμαστε αμελείς, ο καθένας μπορεί να φυλάξει στο σπίτι του κάτι σε ασφαλές σημείο. Αν δεν ήταν έτσι, όλα τα νήπια θα αλληλοσφάζονταν με τα μαχαίρια της κουζίνας. Τα πολύ μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση, και τα μεγαλύτερα θα πρέπει να ξέρουν τι είναι, που βρίσκεται (όχι γαι να το πάρουν αλλά για να μην τους εξάπτει την περιέργεια ως "απαγορευμένο"), πώς λειτουργεί, τι κακό μπορεί να κάνει, και ποια είναι η ευθύνη τους που γνωρίζουν όλα τα παραπάνω. Είναι γνωστό ότι όταν δίνεις ευθύνη σε ένα παιδί το κάνεις και ωριμάζει. Γιατί όχι υποχρεωτικά μαθήματα στα σχολεία;

Καταλήγω ότι εφόσον δεν υπάρχει θέληση από την πολιτεία για τη μείωση της εγκληματικότητας, θα πρέπει να δοθεί στον πολίτη η ευχέρεια να την προλάβει και να την αντιμετωπίσει μόνος του, πάντα με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις. Το "αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο" γιατί να μην ισχύει;
Διαφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις των παραπάνω κυρίων.
1)Έχετε δει κάτι να λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα ? για να γίνονται οι κατάλληλες εξετάσεις και τέστ ?
  είναι ποτέ δυνατόν να υποστηρίζετε κάτι τέτοιο.
2)Και αν εμένα μου τη δώσει και το βγάλω βόλτα το όπλο, να ξεσκάσει τι γίνεται τότε ?

Τα επιχειρήματα για να καταλάβετε ότι ΔΕΝ πρέπει να επιτραπεί η οπλοκατοχή είναι άπειρα, αλλά νομίζω, μάλλον νόμιζα,
ότι δεν χρειάζονται γιατί δε θα υπάρξει κανείς που να υποστηρίζει έστω και με τις όποιες προυποθέσεις να επιτραπεί η οπλοκατοχή-->οπλοφορία-->
οπλοχρησία-->ΘΑΝΑΤΟΣ.
Από την άλλη το μόνο επιχείρημα που έχουν αυτοί που θέλουν τα όπλα είναι η προστασία.
Δηλαδή τόσο πολύ φοβόμαστε εδώ στην Ελλάδα ?
Μιλάμε σοβαρά τώρα ???

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εγώ πάντως τις απόψεις μου παρέθεσα, χωρίς διάθεση αντιπαλότητας με κανέναν..
Ωστόσο, θα ήθελα να απαντήσω, πάντα με τη γνώμη μου και όχι με την ιδιότητα του πάπα που έχει το αλάθητο.

NICK D. said:
1)Έχετε δει κάτι να λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα ? για να γίνονται οι κατάλληλες εξετάσεις και τέστ ?
είναι ποτέ δυνατόν να υποστηρίζετε κάτι τέτοιο.
2)Και αν εμένα μου τη δώσει και το βγάλω βόλτα το όπλο, να ξεσκάσει τι γίνεται τότε ?
......
Από την άλλη το μόνο επιχείρημα που έχουν αυτοί που θέλουν τα όπλα είναι η προστασία.
Δηλαδή τόσο πολύ φοβόμαστε εδώ στην Ελλάδα ?
Μιλάμε σοβαρά τώρα ???
Στο 1) Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Ας προσπαθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του να γίνονται κάποια πράγματα σωστά, κι όχι να δεχόμαστε μοιρολατρικά ότι τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει και αυτό να μας αποτρέπει από το να κάνουμε ή να δεχθούμε οποιαδήποτε κίνηση προϋποθέτει σωστή οργάνωση και υπευθυνότητα.

Στο 2) Κι αν εμένα μου τη δώσει και αρχίσω να πατάω κόσμο με το αυτοκίνητο τι γίνεται; Το ίδιο..

Στο 3) Ναι, φοβόμαστε. Και ναι, μιλάμε σοβαρά. Και ναι, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά πάρα πολύ, και ως γνωστόν οι εγκληματίες δεν παίρνουν άδεια με εξετάσεις και με ψυχολογικά τεστ για να οπλοφορήσουν και να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους.

Reaction score
0
Το όπλο είναι κάτι που φτιάχτηκε για να σκοτώσει και δεν το θέλω σπίτι μου. Και δεν θέλω να εξεικιωθούν τα παιδιά μου με κάτι τέτοιο - όταν θα έχω παιδιά.

Όσο για τα τέστ και την εκπαίδευση, επειδή ξέρω που ζω και αν θα εφαρμόζονται ακόμα και αν ισχύσουν, το ξαναλέω:

ΟΧΙ!!

Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τη λέμε ο ένας στον άλλο... αντε μη σας την ανάψω... :lol:

Reaction score
52
Ομολογώ πως παρακολουθώ το Post και δεν μπορω να πιστέψω πως τίθεται τέτοιο ερώτημα!!

Νομίζετε πως η προέκταση της "ανασφάλειας" που νοιώθει κάποιος ευρίσκεται σε μία σκανδάλη??
Νομίζετε πως η παιδεία που φέρουν οι "νεοέλληνες" το επιτρέπει??
Φαντάζεσατε τι θα γίνει στα γήπεδα? στα σχολεία? στους δρόμους? στα "κολάδικα" ? στην Βουλή???
ΟΧΙ στην οπλοφορία-οπλοχρησία-οπλοκατοχή όπως θέλετε πέστε το!!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Επειδη η κατοχη οπλου προυποθετει ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (κατοχης και οχι χρησης, ολοι εχουμε πυροβολησει), ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΕΨΗ... Μαλλον ΟΧΙ.
Θες να πείς πως παραδέχεσαι οτι δεν τα διαθέτεις αυτά τα προσόντα; :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Sambalis said:
Ομολογώ πως παρακολουθώ το Post και δεν μπορω να πιστέψω πως τίθεται τέτοιο ερώτημα!!

Νομίζετε πως η προέκταση της "ανασφάλειας" που νοιώθει κάποιος ευρίσκεται σε μία σκανδάλη??
Νομίζετε πως η παιδεία που φέρουν οι "νεοέλληνες"  το επιτρέπει??
Φαντάζεσατε τι θα γίνει στα γήπεδα? στα σχολεία? στους δρόμους? στα "κολάδικα" ? στην Βουλή???
Γιατρέ, σε λίγα χρόνια, σε αυτό το ξέφραγο αμπέλι (το κράτος μας), θα αλλάξεις άποψη. Μακάρι να διαψευστώ. Νά'μαστε καλά και εγώ είμαι εδώ για να ξεθάψω και αυτό το thread. :lol:

Reaction score
5
Sambalis said:

Νομίζετε πως η παιδεία που φέρουν οι "νεοέλληνες"  το επιτρέπει??
Γιατρέ με κάλυψες απόλυτα!

Σαν κάτοχος στρατιωτικού όπλου G3 και πυρομαχικών που μας έχει χρεώσει η εθνική φρουρά εδώ στην Κύπρο για σκοπούς ετοιμότητας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αρκετά από αυτά τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί για εγκληματικές ενέργειες.

Reaction score
8
Αγαπητή Μαρία,
Δεν έχω καμμία διάθεση αντιπαλότητας με κανέναν.
Απλώς μου φαίνεται αδιανόητο εν έτει 2006, να "τολμάμε" να σκεφτόμαστε αν πρέπει ή όχι
να "πάρουμε" τα όπλα.
Γι'αυτό δεν παρέθεσα κανένα επιχείρημα και ούτε θα το κάνω.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αντώνης K. said:
Σαν κάτοχος στρατιωτικού όπλου G3 και πυρομαχικών που μας έχει χρεώσει η εθνική φρουρά εδώ στην Κύπρο για σκοπούς ετοιμότητας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αρκετά από αυτά τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί για εγκληματικές ενέργειες.
Λέω εξαρχής ότι δεν έχω γνώση θεμάτων του στρατού, άρα μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά όταν μια εθνική φρουρά χρεώνει όπλα στους πολίτες, γιατί το κάνει; Για αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου. Στην περίπτωση της Κύπρου ο κίνδυνος είναι γνωστός και συγκεκριμένος. Ωστόσο η χρέωση όπλων σημαίνει ότι ίσως ένας κίνδυνος μπορεί να αποτραπεί με αυτόν τον τρόπο, σωστά;

Αυτή τη στιγμή (που δουλεύω παρόλη την αργία) έχω ανοικτή για παρέα την τηλεόραση και έχει ρεπορτάζ από τον Άγιο Στέφανο Αττικής όπου συμμορία ληστών - όχι κλεφτών, ληστών - λυμαίνεται τα σπίτια. Η εγκληματικότητα μέσα στο ίδιο μας το σπίτι δεν είναι κι αυτή ένας κίνδυνος;

Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί η αναλογία ανάμεσα στα εγκλήματα κατά ζωής που θα αποτραπούν λόγω της οπλοκατοχής των πολιτών και τα εγκλήματα που θα γίνουν λόγω της επιπολαιότητάς των πολιτών που τα κατέχουν. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η αναλογία θα είναι συντριπτική υπέρ της αποτροπής.

Reaction score
14
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Αυτή τη στιγμή (που δουλεύω παρόλη την αργία) έχω ανοικτή για παρέα την τηλεόραση και έχει ρεπορτάζ από τον Άγιο Στέφανο Αττικής όπου συμμορία ληστών - όχι κλεφτών, ληστών - λυμαίνεται τα σπίτια. Η εγκληματικότητα μέσα στο ίδιο μας το σπίτι δεν είναι κι αυτή ένας κίνδυνος;
Μαρια τον να δώσεις τον νόμο στα χέρια των πολιτών νομίζεις ότι είναι η λύση για ενα κράτος που η αστυνόμευση του εχει χαλαρώσει σε τέτοιο βαθμό που εγκληματίες αποδράνε απο την φυλακή ύψιστης ασφαλείας σαν VIP ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ???

Αντί οι αστυνομικοί μας να φυλάνε υψηλά πρόσωπα και γήπεδα ποδοσφαιρου, ας φροντίσει το κράτος μας να φυλάνε τις γειτονιές μας, και να μπουμπουνίζουν κανέναν εγκληματία που και πού.

Reaction score
8
Εγώ πάλι γιατί πιστεύω, χωρίς να έχω το αλλάθητο του Πάππα,ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι θα είναι "ατυχήματα" ή εκτός εισαγωγικών και ελάχιστες θα είναι οι αποτροπές.

Τουλάχιστον στις Η.Π.Α. οι στατιστικές αυτά δείχνουν.
Αλλά μη πάμε τόσο μακριά, πιο κοντά μας είναι η Κρήτη.
Για να δούμε πόσοι τραυματισμοί αναφέρονται(πόσοι δεν αναφέρονται) και πόσοι απ΄αυτούς είναι
για προστασία πολιτών ενάντια στους "κακούς" ?

Ο λόγος στους Κρητικούς της παρέας.  

Reaction score
52
Οταν το κράτος δεν προφυλάσσει τους πολίτες από το έγκλημα και φροντίζει τους VIP λέγεται "αυταρχισμός" "απολυταρχία" κλπ...
Οταν οι πολίτες πάρουν τα όπλα Δεν υπάρχει πλέον κράτος. Λέγεται "αναρχία" και τα πολιτικά επακόλουθα είναι πάντα καταστροφικά! βλέπε "δικτατορία"!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.120
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead