Οπλοφορια για ολους. Λυση ή προβλημα?

Reaction score
14
Sambalis said:
Οταν το κράτος δεν προφυλάσσει τους πολίτες από το έγκλημα και φροντίζει τους VIP λέγεται "αυταρχισμός" "απολυταρχία" κλπ...
Οταν οι πολίτες πάρουν τα όπλα Δεν υπάρχει πλέον κράτος. Λέγεται "αναρχία" και τα πολιτικά επακόλουθα είναι πάντα καταστροφικά! βλέπε "δικτατορία"!
γιατρούλη μου καλέ γιατί λές πάντα αυτά που σκέφτομαι αλλά καλίτερα!!!!!! εμμ 10 χρόνια Ιατρική ....!!!!

Ετσι είναι όπως τα λές φίλε Γιώργο, 1000% μαζι σου

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Μακάρι να γινόταν αυτό που λέει ο dream_gr για την αστυνόμευση στις γειτονιές και την πάταξη του εγκλήματος. Τότε ποιος θα ήταν ο λόγος άμυνας; Αλλά όταν το κράτος δείχνει εμφανώς ότι δεν θέλει να προστατέψει τους πολίτες, αυτό πώς λέγεται;

Όσο για την αντιδιαστολή μεταξύ "αυταρχισμού" και "απολυταρχίας" από τη μια και "αναρχίας" από την άλλη, γιατρέ μου μπορεί να το θέτεις σωστά, αλλά είναι σαν να παραδέχεσαι ουσιαστικά ότι το γενικό πλαίσιο είναι σάπιο. Θα είναι ιδιαίτερα λυπηρό αν κάποια στιγμή κληθούμε να διαλέξουμε, αλλά σε τέτοια περίπτωση θα διάλεγα αναρχία δαγκωτή. Η οποία, σ' ένα σωστό κόσμο, θα οδηγούσε σε άμεση δημοκρατία, την ιδανική μορφή δημοκρατίας, κι όχι σε δικτατορία, που επέρχεται μόνο όταν οι δυνάμεις καταστολής (και μ' αυτό δεν εννοώ τα όργανα της τάξης αλλά τους ιθύνοντες) είναι τόσο ισχυρές που μπορούν να καταστείλουν τα πάντα, ακόμα και το χύμα λαό που χτυπάει από χίλιες πλευρές για το δίκιο του. Σε τέτοια περίπτωση ο αυταρχισμός δεν είναι ο αντίθετος πόλος, αλλά η εξουσία των ισχυρών που περιμένει στη γωνία...

Reaction score
8
MICHAEL MOORE
"BOWLING FOR COLUMBINE"
Πιστεύω ότι αυτή η ταινία τα λέει όλα!!!!!!!!

Reaction score
52
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Μακάρι να γινόταν αυτό που λέει ο dream_gr για την αστυνόμευση στις γειτονιές και την πάταξη του εγκλήματος. Τότε ποιος θα ήταν ο λόγος άμυνας; Αλλά όταν το κράτος δείχνει εμφανώς ότι δεν θέλει να προστατέψει τους πολίτες, αυτό πώς λέγεται;

Όσο για την αντιδιαστολή μεταξύ "αυταρχισμού" και "απολυταρχίας" από τη μια και "αναρχίας" από την άλλη, γιατρέ μου μπορεί να το θέτεις σωστά, αλλά είναι σαν να παραδέχεσαι ουσιαστικά ότι το γενικό πλαίσιο είναι σάπιο. Θα είναι ιδιαίτερα λυπηρό αν κάποια στιγμή κληθούμε να διαλέξουμε, αλλά σε τέτοια περίπτωση θα διάλεγα αναρχία δαγκωτή. Η οποία, σ' ένα σωστό κόσμο, θα οδηγούσε σε άμεση δημοκρατία, την ιδανική μορφή δημοκρατίας, κι όχι σε δικτατορία, που επέρχεται μόνο όταν οι δυνάμεις καταστολής (και μ' αυτό δεν εννοώ τα όργανα της τάξης αλλά τους ιθύνοντες) είναι τόσο ισχυρές που μπορούν να καταστείλουν τα πάντα, ακόμα και το χύμα λαό που χτυπάει από χίλιες πλευρές για το δίκιο του. Σε τέτοια περίπτωση ο αυταρχισμός δεν είναι ο αντίθετος πόλος, αλλά η εξουσία των ισχυρών που περιμένει στη γωνία...
Οταν ανέφερα την λέξη αναρχία την έθεσα με την ετυμολογική της έννοια και όχι την πολιτική της! (που η εφαρμογή της μέχρι τώρα τουλάχιστον ιστορικά ευριίσκεται στην φαντασία μας)!!!
Οσον αφορά το πλαίσιο φυσικά και είναι σάπιο, αλλά δεν είναι και ο λαός που θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του και τοοοσο "αθωούλης" και θα πολεμήσει για το δίκιο του. Εχει γεμίσει και ο τόπος από "δικτατορίσκους" κάθε είδους πουεφαρμόζουν την δική τους "χούντα" από το σπίτι τους, στην δουλειά τους, στο κρεββάτι τους, στους δρόμους τους, στα πεζοδρόμια τους, στα κανάλια, ...........Παντού!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
NICK D. said:
MICHAEL MOORE
"BOWLING FOR COLUMBINE"
Πιστεύω ότι αυτή η ταινία τα λέει όλα!!!!!!!!
Εγώ πάντως την είδα.. αλλά δεν κατάφερε να με πείσει ότι το πρόβλημα στις ΗΠΑ είναι η οπλοκατοχή/οπλοχρησία από πολίτες κι όχι κάποιο άλλο βαθύτερο που απλώς επιτείνεται από την ύπαρξή της.
Από την άλλη, είναι κοινό μυστικό ότι στις περισσότερες χώρες του κόσμου - συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλαδίτσας - αν θέλει κανείς να κάνει κακό, όπλα βρίσκονται. Η νόμιμη κατοχή, παράλληλα με την αυστηρότατη νομοθεσία για τη χρήση, θα καθιστούσε τα πράγματα περισσότερο ελέγξιμα από ένα κράτος που λειτουργεί σωστά (αυτό είναι το πρώτο για το οποίο που πρέπει να αγωνιστούμε).

Πέρα απ' αυτό -
Ο καθένας μας εδώ μέσα είναι βέβαιο ότι έχει κάποια πράγματα που ίσως να τα μοιραζόταν ευχαρίστως με κάποιους άλλους σε προσωπικό επίπεδο συζήτησης, αλλά σίγουρα όχι μέσα από ένα δημόσιο βήμα. Θα πω κι εγώ λοιπόν γενικόλογα και χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες ότι από προσωπική εμπειρία συνειδητοποίησα κάποτε ότι έρχονται στιγμές που δεν μετράει ούτε το φόβητρο του νόμου ως πρόληψη, ούτε η άσκηση ένδικων μέσων, ούτε η απειλή της αστυνομίας που θα έρθει σε λίγο αν βέβαια καταφέρεις να πάρεις τηλέφωνο, παρά μόνο το ποιος έχει το πιο βαρύ χέρι ή, ακόμα καλύτερα, το σιδερικό. Οι παθόντες και παθούσες θα καταλάβουν. Οι υπόλοιποι σκέπτονται πάρα πολύ σωστά, ηθικά και θεάρεστα - καμία ειρωνεία, το εννοώ απόλυτα - αλλά δεν έχουν βιώσει στο πετσί τους πράγματα που ίσως να τους έκαναν να αλλάξουν γνώμη.

Reaction score
14
Για ποιά άμυνα γράφετε βρε παιδιά;

Την άμυνα απέναντι στους επίδοξους διαρρήκτες ή στους "αιμοβόρους αλλοδαπούς  φονιάδες" ; ( με τα εισαγωγικά τονισμένα κάργα.)

Γιατί εγώ θεωρώ άμυνα  το να πυροβολώ τον κάθε κάγκουρο που περνάει έξω από το σπίτι μου με τρύπιες
εξατμίσεις.

Επίσης άμυνα  θεωρώ το να ξαπλώνω αιμόφυρτες τις θείτσες που μου κλέβουν την σειρά στο supermarket.
Επίσης  με την δίοπτρα μου να μπορώ να καθαρίζω όποιον με την μπουγάδα του μου κρύβει την θέα.
Όποιος δε τολμήσει να δυναμώσει το volume του ενισχυτή του και έιναι σε απόσταση βολής ας ετοιμαστεί να δεχτεί το καυτό μου μολύβι!
Να μην μιλήσω για τα κωλόπαιδα που με ξυπνούν κάθε πρωί από το διπλανό σχολείο. Η ημέρα που θα πάρω
το 30άρι πολυβόλο θα είναι και η τελευταία τους.

Αυτό θεωρώ εγώ άμυνα! :twisted: :twisted: :twisted:

Αφήστε τα όπλα ελεύθερα ντε!  :twisted: :mrgreen:

Δεν μας έφτανε που είμαστε Μπανανία...να γίνουμε και far west..... :roll:

Reaction score
5
Πριν 3-4 χρόνια θυμάμαι έγινε ένας φόνος γιατί ο γείτονας πάρκαρε στην αυλή η είσοδο του ταξιτζή δεν θυμάμαι ακριβώς πώς ήταν τα γεγονότα, κατεβαίνει ο ταξιτζής παίρνει το κυνηγετικό από το σπίτι και καθάρισε σχεδόν μια οικογένεια.

Μπορεί να μην ήταν άμυνα αλλά απέδωσε δικαιοσύνη εν βρασμό ψυχής.

Reaction score
14
preve said:
Για ποιά άμυνα γράφετε βρε παιδιά;

Την άμυνα απέναντι στους επίδοξους διαρρήκτες ή στους "αιμοβόρους αλλοδαπούς  φονιάδες" ; ( με τα εισαγωγικά τονισμένα κάργα.)

Γιατί εγώ θεωρώ άμυνα  το να πυροβολώ τον κάθε κάγκουρο που περνάει έξω από το σπίτι μου με τρύπιες
εξατμίσεις.

Επίσης άμυνα  θεωρώ το να ξαπλώνω αιμόφυρτες τις θείτσες που μου κλέβουν την σειρά στο supermarket.
Επίσης  με την δίοπτρα μου να μπορώ να καθαρίζω όποιον με την μπουγάδα του μου κρύβει την θέα.
Όποιος δε τολμήσει να δυναμώσει το volume του ενισχυτή του και έιναι σε απόσταση βολής ας ετοιμαστεί να δεχτεί το καυτό μου μολύβι!
Να μην μιλήσω για τα κωλόπαιδα που με ξυπνούν κάθε πρωί από το διπλανό σχολείο. Η ημέρα που θα πάρω
το 30άρι πολυβόλο θα είναι και η τελευταία τους.

Αυτό θεωρώ εγώ άμυνα!     :twisted: :twisted: :twisted:

Αφήστε τα όπλα ελεύθερα ντε!  :twisted: :mrgreen:

Δεν μας έφτανε που είμαστε Μπανανία...να γίνουμε και far west..... :roll:
σωστός!!!!

Reaction score
7
Για σκεφτειτε ομως το να ειχαν ΟΛΟΙ οπλα. Θα φοβοντουσαν ΟΛΟΙ πιο πολυ να κανουν κατι γιατι θα ειχαν οπλο οι ιδιοι αλλα και ΟΛΟΙ οι αλλοι!!!

Reaction score
14
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Για σκεφτειτε ομως το να ειχαν ΟΛΟΙ οπλα. Θα φοβοντουσαν ΟΛΟΙ πιο πολυ να κανουν κατι γιατι θα ειχαν οπλο οι ιδιοι αλλα και ΟΛΟΙ οι αλλοι!!!
θα ήταν πολύ όμορφα όλα....

ποιό όμορφα θα ήταν να κυκλοφορούμε όλοι γυμνοί στον δρόμο και όποια μας αρέσει ... ΤΣΑΚ... να της την φοράμε, έτσι θα μειωθούν στο μηδέν οι βιασμοί...!!!!

Reaction score
14
Γιώργος Ανδρεάδης said:

Τι....να φοβηθεί ο Ringo απ' τα Πετράλωνα;;;;;   :p :p 8)

Πίσω και σας έφαγα!
Άκου να φοβηθεί το πιο γρήγορο πιστόλι....εδώ είναι.... Κρήτη ρε.  (Λέμε τώρα)  :wink:

dream_GR said:
ποιό όμορφα θα ήταν να κυκλοφορούμε όλοι γυμνοί στον δρόμο και όποια μας αρέσει ... ΤΣΑΚ... να της την φοράμε, έτσι θα μειωθούν στο μηδέν οι βιασμοί...!!!!

Ναι ναι....και να φοράμε μόνο πιστολοθήκες ώστε να πυροβολούμε τους αντίζηλους..... και να πυροβολούμε στα πόδια όσες τρέχουν γρήγορα....    :p :p :mrgreen:

Yeeeahhhh.... gunz rulezzzz.....    American bar θα γίνουμε λέμε...   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Ας παρουμε το θεμα "ασφαλεια".

Ειμαι οπλουργος. Τα οπλα ειναι ενα μερος της ζωης μου και περναω αρκετες ωρες με αυτα. Ασχολουμαι σαν χομπυ με την σκοποβολη (οχι κυνηγι) για χρονια. Εχω μυηθει σε ολα τα μυστικα και κανονες ασφαλειας για την σωστη χρηση των οπλων και τους τηρω με θρησκευτικη ευλαβεια. Περιτριγυριζομαι καθημερινα απο επαγγελματιες που τηρουν τους ιδιους κανονες. Ακομα και ετσι ομως, εχω κινδυνεψει τρεις φορες απο εκπυρσοκροτηαη και εχω κανει και εγω ενα επικινδυνο λαθος, ευτυχως χωρις τραγικα αποτελεσματα και αυτο γιατι τηρουσαμε καποιους απο τους βασικους κανονες που μας εχουν γινει δευτερη φυση. Γιατι? Γιατι ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι αν περπατας, καποτε θα πεσεις. Φανταστειτε τι εχει να γινει αν παρουν στα χερια τους οπλα, ατομα με μειωμενη εως ανυπαρκτη εκπαιδευση και αντιληψη. Tρεμω ακομα και στην σκεψη...
Το οπλο ειναι ενα εξαιρετικα επικινδυνο πραγμα. Τα κυνηγετικα, λογω μεγεθους ειναι πιο δυσκολο να προκαλεσουν ατυχημα, καθως ειναι αρκετα δυσχρηστα. Τα οπλα χειρος ομως ειναι ευχρηστα και ανα πασα στιγμη προσβασιμα, οποτε καταλαβαινετε τον κινδυνο.
Δυστυχως, ο παραγοντας "κερδος", θα παρακαμψει παλι ολες τις επιφυλαξεις και αμφιβολιες... Ετσι δεν γινεται παντα??? :(

Θα συμφωνησω να δουν ολοι το Bowling for Columbine.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.763
Εγώ πάντως αισθάνομαι πιο ασφαλής έχοντας ένα όπλο μαζί μου το οποίο ΔΕΝ σκοτώνει, αλλά ίσως αποτρέπει τυχόν κακόβουλη ενέργεια εις βάρος μου.
Απ΄το τίποτα είναι καλύτερο.

Reaction score
62
Θα υπήρχε γενικά μια φοβία στον κόσμο. Και καλά να είναι ψυχολογικά καλά και όλα εντάξει. Τι γίνεται όμωε εν βρασμώ ψυχής? Καθαρίζεις και μετανιώνεις μετά? Υπάρχει και η λύση της αυτοάμυνας και όποιος ασχοληθεί σοβαρά είναι αποτελεσματική. Πιστέψτε με!

Reaction score
0
dream_GR said:
Αυτό είναι μέτρο...

Reaction score
62
kaizen said:
dream_GR said:
Αυτό είναι μέτρο...
Θα είχαμε συνηθήσει όμως κια δεν θα μας έκανε "κούκου" πιά!!!!

Reaction score
0
DIMITRIS K. said:
kaizen said:
dream_GR said:
Αυτό είναι μέτρο...
Θα είχαμε συνηθήσει όμως κια δεν θα μας έκανε "κούκου" πιά!!!!
Speak for yourself... :p

Φιλικά,

Ο μαμιάς της γειτονιάς

Reaction score
5
Και στην περίπτωση που όλοι κυκλοφορούσαμε με όπλα ποιος έχει το πλεονέκτημα ο κακοποιός που χωρίς κανένα ενδοιασμό θα πατήσει την σκανδάλη που μπαίνει για να ληστέψει η φιλήσυχος πολίτις που απλός θα έχει το περίστροφο και που πιθανότατα να μην το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ και που το κουβαλά μαζί του για αυτοάμυνα?

Reaction score
8
Αντώνης K. said:
Και στην περίπτωση που όλοι κυκλοφορούσαμε με όπλα ποιος έχει το πλεονέκτημα ο κακοποιός που χωρίς κανένα ενδοιασμό θα πατήσει την σκανδάλη  που μπαίνει για να ληστέψει η φιλήσυχος πολίτις που απλός θα έχει το περίστροφο και που πιθανότατα να μην το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ και που το κουβαλά μαζί του για αυτοάμυνα?
Η άποψη της Μαρίας είναι ότι ο κάτοχος του όπλου, θα έχει προετοιμαστεί ψυχολογικά και εκπαιδευτεί ανάλογα
ώστε να αποτρέψει τη κακόβουλη ενέργεια.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να έχει μπεί λίγο, στη ψυχολογία του¨"κακού".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead