Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ AVSITE !!

Reaction score
23
Είναι μια σκέψη που υπάρχει εδώ και μήνες…..αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να την υλοποιήσω .
Ο σπόρος έπεσε από τον γνωστό ύποπτο με τα μαύρα γυαλιά και κάποια στιγμή απλά φύτρωσε!

Ακόμα και τώρα που αποφάσισα να ξεκινήσω τον «ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ» δεν το κρύβω έχω ενδοιασμούς. Ενδοιασμούς που μου θυμίζουν κάποιους από τους λόγους για τους οποίους είχα ‘αποσυρθεί’ από το avforum.

Θα το ξεκινήσω όμως !

Εδώ πρέπει να σημειώσω πως όπως έχουμε συνεννοηθεί και με τον Sambalis , η στήλη αυτή θα έχει αναφορά σε ένα δίσκο κάθε μήνα. Ένα άλμπουμ που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και αξίζει μιας περαιτέρω αναφοράς.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΠΩΣ Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΛΟΣ!!
Μόνη δέσμευση είναι η από πριν συνεννόηση μαζί μου με PM , για να μην έχουμε 2 και 3 αναφορές μέσα στον ίδιο μήνα με τον ίδιο τίτλο.
Εξαίρεση θα κάνουμε μόνο αν υπάρχει παράλληλα και Ελληνική και ξένη αξιόλογη κυκλοφορία μέσα στον ίδιο μήνα.

Εύχομαι βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη προθυμία από τα μελή του avsite. :o

Άλλωστε ο καθένας μας έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΟΥΣΤΑ !!

Ένας άλλος σοβαρός λόγος που με έκανε να καθυστερήσω την έναρξη αυτού του thread ήταν πως δεν είχα βρει κάποια κυκλοφορία που να με ενθουσιάσει….
Μέχρι πριν από μια εβδομάδα……που άκουσα το……

Reaction score
23
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006 - ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ " THE ROAD TO ESCONDIDO - J.J CALE & ERIC CLAPTON"

Δυο ιερά τέρατα , δυο θρύλοι της σύγχρονης Μουσικής σκηνής ο πολύς J.J. Cale και ο slowhand Eric Clapton αποφασίζουν εν έτη 2006 να ενώσουν τις κιθάρες , την έμπνευση , τους δρόμους και την ιστορία τους!!

Έτσι στις 7 / 11/ 2006 κυκλοφόρησαν το The Road To Escondido.

Η αλληλοεκτίμηση και των δύο στο πρόσωπο του άλλου είχε εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Είτε με δηλώσεις θαυμασμού του J.J. για την μουσική του Clapton , είτε με τις πασίγνωστες διασκευές του Eric στα τραγούδια του Cale.

Πόσοι και πόσοι δεν νομίζουν ότι το πασίγνωστο Cocaine είναι απλά ένα ακόμη hit του Clapton?
Πόσοι όταν το άκουσαν από τον δημιουργό του , είπαν : αααααααααα!!!

Εκτός από το πασίγνωστο Cocaine ο Clapton είχε διασκευάσει και ένα άλλο άσμα του J.J. Cale το After Midnight.
Στην καριέρρα τους ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους.
O J.J. κυκλοφόρησε μόλις 13 δουλειες μέσα σε 40 (!) σχεδον χρόνια…..όλες όμως είχαν κάτι να πουν!!
Ο Clapton έχει κερδίσει από την άλλη 18 Grammy Awards , μεγαλη φήμη και το τιμητικό προνόμιο να είναι ο μοναδικός rock star που έχει μπει 3 φορές sto Rock & Roll Hall of Fame !

Εδώ όμως επιτέλους συναντιούνται.

To cd περιέχει 14 τραγούδια και ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο που μας πέρασε στο Λος Άντζελες.
Ο δίσκος δεν μπορεί να ταξινομηθεί εύκολα σε τι μουσικά μονοπάτια βαδίζει καθώς όπως είναι απόλυτα φυσικό συνυπάρχουν blues, rock, country και folk πινελιές.
Ένας υβριδικός και μουσικά μοναδικός ήχος που όμως φέρνει ανεξίτηλη την σφραγίδα και των δυο μουσικών.

Έτσι από την πρώτη νότα καταλαβαίνεις ποιους ακούς!! Μεγάλη υπόθεση αυτό , ανένταχτος μουσικά αλλά με ‘αστυνομική ταυτότητα’!!

Οι ρυθμοί είναι μαγευτικοί και πλούσιοι ενώ οι φειδωλές κουβέντες στους στίχους αφήνουν τις δυο κιθάρες να μας μιλήσουν καλύτερα στην ψυχή μας…..

Όπως πρέπει σε μια πραγματική συνεργασία το cd γράφτηκε με την φυσική παρουσία και συνεργασία των δυο star στο studio.
11 από τα τραγούδια είναι συνθέσεις του J.J. Cale , ο Clapton έχει γράψει το "Three Little Girls, " ο John Mayer έγραψε το "Hard To Thrill" και μαζί διασκεύασαν το blues classic "Sporting Life Blues."
Όπως είναι φυσικό και μόνο από τα παραπάνω είναι φανερό πως ο ήχος που κυριαρχεί είναι αυτό του J.J. Cale και μάλιστα το φωνάζει από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Η μπαντα που συνοδευει τον Cale (Taj Mahal, John Mayer, Derek Trucks, Doyle Bramhall II, Albert Lee, Nathan East, Willie Weeks and Steve Jordan) έπαιξε και τα υπόλοιπα όργανα ως session μουσικοί .

"Eric and I have known each other for a long time and it was a great experience to finally make a record together -- he's a great musician and it was a pleasure to work so closely on this project with him, " είπε ο J.J. Cale

Ο Eric από την άλλη δήλωσε : "This was the realization of what may have been my last ambition, to work with the man whose music has inspired me for as long as I can remember, there are not enough words for me to describe what he represents to me, musically and personally, and anyway I wouldn't want to embarrass him by going overboard, for he is a truly humble man... I think it's enough to say that we had fun, made a great record, and I for one already want to make another, "

Δεν θα γράψω ποια τραγούδια ξεχωρίζουν γιατί το cd ακούγεται ολόκληρο!!
Επιτέλους ένα cd που έχει feeling και χαρακτήρα.
Αν είστε καθισμένοι και στο Τζάκι με μια καλή παρέα και ένα ποτήρι bourbon στο χέρι τότε ίσως να νιώσετε όλη την μαγεία της Μουσικής.
Μιας μουσικής που όλο και λιγότερο μας κάνει την τιμή να χαϊδέψει τα αυτιά μας , που βομβαρδίζονται από ανούσιους ήχους και εικόνες ανθρωποειδών που χοροπηδούν λες και βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν τον Δαρβίνο….

Διαβάζοντας όλα αυτά ίσως κάποιος να νομίσει ότι θα ακούσει κάτι πολύ καλύτερο ακόμα και από το Shades ! Αλλά μήπως αυτό δεν είναι υπερβολική απαίτηση για το 2006 ??

Track List

01. Danger
02. Heads In Georgia
03. Missing Person
04. When This War Is Over
05. Sporting Life Blues
06. Dead End Road
07. It's Easy
08. Hard To Thrill
09. Anyway The Wind Blows
10. Three Little Girls
11. Don't Cry Sister
12. Last Will And Testament
13. Who Am I Telling You?
14. Ride The River

exile

Videocameras
Reaction score
4.514
Πολυ καλη κινηση!!!
Συγχαρητηρια!!!! :) :) :) :)
Πιστευω να βοηθησουμε ολοι....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Σακη, ειλικρινα αφου εχεις τετοιο ταλεντο δεν καταλαβαινω τους δισταγμους σου.
Εξαιρετη δουλεια και, μετα την αφηγηση σου, δεν κρατιεμαι για να το ακουσω καθως το Shades ηταν και απο τους δικους μου πολυ αγαπημενους δισκους.

Νομιζω πως ενας απο οσους θα συμμετεχουν σε αυτο το thread θα ειναι υποψηφιος για να κερδισει μια κοπια, ετσι δεν ειναι? :wink:

Reaction score
23
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Σακη, ειλικρινα αφου εχεις τετοιο ταλεντο δεν καταλαβαινω τους δισταγμους σου.
Εξαιρετη δουλεια και, μετα την αφηγηση σου, δεν κρατιεμαι για να το ακουσω καθως το Shades ηταν και απο τους δικους μου πολυ αγαπημενους δισκους.

Νομιζω πως ενας απο οσους θα συμμετεχουν σε αυτο το thread θα ειναι υποψηφιος για να κερδισει μια κοπια, ετσι δεν ειναι? :wink:
Φυσικά!!

Reaction score
14
Σάκη καλά σε έκανα και σε παρουσίασα σαν μαέστρο... κάτι ήξερα ο δόλιος πέραν της ρουφιανιάς και της πλάκας!!!

Είσαι μαέστρος, και είναι πολύ καλή η κίνηση σου αυτή.

Μπράβο σου που μας δίνεις το ερέθισμα να ακούσουμε κάτι αξιόλογο όπως Cale/Clapton μαζί. :p

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μάλιστα...

Θεωρώ την πρωτοβουλία του Σάκη πολύ θετική και σίγουρα κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο σε πολλούς. Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι θα πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό το topic. Συν τοις άλλοις Σάκη θεωρώ ότι ο τρόπος γραφής σου είναι πολύ καλός. δεν κουράζεις τον αναγνώστη με περιττές λεπτομέρειες, αλλά ταυτόχρονα τον παρακινείς να ακούσει αυτό που του περιγράφεις...

Άσε που με έβαλες σε πειρασμό να αγοράσω τον δίσκο. Και να σκεφτείς ότι από λόγους αρχής ο πιο νέος ηλικιακά δίσκος στην δισκοθήκη μου είναι του 2003. Αν δεν παλιώσει κάτι δεν το αγοράζω. Εδώ μάλλον θα κάνω μία εξαίρεση όμως...

Reaction score
49
Σάκη πολύ όμορφη κίνηση! :D
Τόσο σαν ιδέα όσο και σαν υλοποίηση!
Ιδιαίτερα δε στο δεύτερο σκέλος θα μπορούσα να σε κάνω να κοκκινήσεις αν έγραφα όλα τα (καλά) σχόλια που ήθελα.
Αφού "το έχεις" γιατί να μην μας χαρίσεις κι εμάς λίγο??

Καλή συνέχεια και αν χρειαστείς κάτι φώναξε. Όλο και κάποιος από μας θα είναι εδώ, φίλε!! :D

Reaction score
51
H Ιδέα είναι παλιά!!!! και εξαιρετική φυσικά!!!
Ανήκει σε έναν πονηρό παπούλη με μαύρα γυαλάκια!!!! :lol:
Η υλοποίηση βέβαια είναι ΤΕΛΕΙΑ, από τον Σάκη και πρέπει λοιπόν να συνεχιστεί θερμά από ΟΛΟΥΣ!!!!

Θελω να τονίσω πως η κατηγορία "Μουσική", προσπαθεί (όσο καιρό τουλάχιστον γνωρίζω εγώ συνεργαζόμενοςι με τον Σάκη), να "ομορφύνει" μπαινοβγαίνοντας ανάμεσα στα καλώδια και τους προτζέκτορες , "ντύνοντας" με μιά γλυκεια μουσική επένδυση τον ψυχρό τους κόσμο!!!
ΟΜΩΣ, θα ήθελα να παρακαλέσω την ενεργή συμμετοχή περισσοτέρων μελών, οσον αφορά την "συνδρομή" τους σε αυτό το thread!!!!
Είναι νομίζω πολύ σημαντική κίνηση και πρέπει να στηριχτεί απο πολλούς.
Και ένας λόγος παραπάνω είναι να ακουστεί και η γνώμη και η προτιμήσεις και άλλων πάνω στην μουσική, όπως και η παρουσίαση "εργων" που πολύ πιθανά να μην πέσουν στην αντίληψη μας!!!!!!

Το θέμα πρέπει να γίνει και αυτό sticky!!! (σε λίγο δεν θα χωράνε άλλα)!!!! :lol: :lol:
για να το βλέπουν όλοι!!!!!

Reaction score
3
Σιγά μην του αρέσει...

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Xμμ, γιατι κατι μου λεει πως θα μου αρεσει το δευτερο τραγουδι? :roll:
Γιατί ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ !!
...μωρέ, αυτός ο μπεμπέκος μόνο και μόνο για το Νο.10 ("Three Little Girls") θα πάρει το δίσκο.

Σάκη, είχα καιρό να σε διαβάσω σε τέτοια φόρμα (από τις αλήστου μνήμης πρώτες μέρες του avforum...). Η ιδέα είναι εξαιρετική και θα συνεισφέρουμε όλοι κατά το δοκούν. Προχώρα άφοβα...//;-)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Το χω ξαναπει!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΝΟΣ=Καλλιτεχνικος διευθυντης του AVSITE!!!!!!

Eυχαριστουμε πολυ!!! 8)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Τελικα το αγορασε κανεις αλλος η περιμενετε να το κερδισετε? :lol:
Παντως σημερα ετοιμος ημουν να σταματησω και να το αγορασω αλλα...δεν βρηκα χωρο να παρκαρω κοντα στο καταστημα :(

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πολύ καλή η ιδέα, ειδικά αν έχουμε παρουσιάσεις όπως αυτή του Σάκη, για τον εν λόγω δίσκο.
Είναι πολύ λίγοι αυτοί που μπορούν να κάνουν μια τέτοια παρουσίαση, το ζητούμενο της οποίας δεν είναι μόνον ένας καλός ή εντυπωσιακός τρόπος γραφής αλλά η ουσία του θέματος που είναι η καλύτερη δυνατή παρουσίαση του έργου.

Τα σέβη μου φίλε.

p.s. Αν προλάβω αύριο θα το τσιμπήσω!

Reaction score
7
Χαίρομαι γιατί κάθε φορά που λείπω λίγες μέρες από το site το βρίσκω όλο και καλύτερο (μήπως να απέχω τελείως??? 8) )

Σάκη πραγματικά μια εξαιρετική παρουσίαση με ιδιαίτερο στύλ που εμένα προσωπικά μου αρέσει...Η Ιδέα είναι εκπληκτική και μπράβο και στους δύο Moderators για την πραγματοποίησή της όσο και στον Παππούλη για την έμπνευση...Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα χαρούμε να συνεισφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε...Εύγε και πάλι εύγε :D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa