Ο Επίμονος Κηπουρός - Special Edition

Reaction score
6

Έρωτας. Με οποιοδήποτε κόστος.
Ο πολυβραβευμένος και υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης της "Πόλης του Θεού", Φερνάντο Μεϊρέλες μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Τζον Λε Καρέ, μια δυνατή ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ.
Ο Ρέιφ Φάινς και η Ρέιτσελ Βάις υποδύονται τον Τζάστιν και την Τέσα, ένα ζευγάρι που ζει και εργάζεται στη βρετανική κοινότητα της Κένυας. Όταν η δυναμική ακτιβίστρια Τέσα δολοφονείται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ο Τζάστιν θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης, καταδιώκοντας τους δολοφόνους της γυναίκας του σε μία θανάσιμη συνωμοσία που εκτείνεται πέρα από κάθε φαντασία...

Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου (Ρέιτσελ Βάις)
Βραβείο BAFTA Καλύτερου Μοντάζ (Κλερ Σίμπσον)

Σκηνοθεσία:Φερνάντο Μεϊρέγιες
Σενάριο:Τζέφρι Κέιν
Βιβλίο:Τζον Λε Καρέ
Ηθοποιοί:Ρέιφ Φάινς, Ρέιτσελ Γουάιζ, Μπιλ Νάι, Πιτ Ποστλγουέιτ

Εικόνα: 1.85:1 Anamorphic Widescreen
Γλώσσες: English Dolby Digital (5.1)
DTS (5.1)
Υπότιτλοι: Ελληνικά
Πρόσθετο Υλικό: Τρέιλερ, παρασκήνιο, συνέντευξη με τον Τζον ΛεΚαρέ, σκηνές που κόπηκαν, μία σκηνή με άλλο μοντάζ

Κυκλοφορεί και απλη vesrion μονο για ενοικιάσει

Reaction score
0
Την ειδα προχθες.Πολυ καλη με αποψη και αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ο σκηνοθετης βαζωντας λιγο απο ολα )δραση,μυστηριο,αισθησιασμο κλπ) τα εδεσε παρα πολυ καλα.Πραγμα που δεν το καταφερνουν πολλοι.

Reaction score
49
Συμφωνώ και επαυξάνω!

Η ταινία, παρόλο που είναι μελαγχολική και λόγω περιεχομένου μπορεί να την αποφύγουν αρκετοί, είναι πολύ δυνατή.
Πολύ καλές εμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, πολύ καλό το σενάριο και η σκηνοθεσία (και ωραίες οι εναλλαγές της εικόνας στις φτωχογειτονιές).
Για την μουσική θα επιμείνω σε αυτό που έλεγα π.Ο (προ Όσκαρ..... :lol:)
Θα μπορούσε να πάρει το αγαλματάκι.........

Reaction score
49
Βέβαια, όπως ήδη ανέφερα και στον Αντρέα, μου έφερε στο μυαλό μου έντονα τον "Άγγλο Ασθενή"

The English Patient (1996)

Και δεν είναι μόνο το θέμα του πρωταγωνιστή.....
Διαβάστε....

Set in North Africa and Italy during the late 1930's and early '40's, "The English Patient" is an epic drama of two haunting love stories that unfolds against a background of international upheaval. Through the prism of war, and of love and friendship, various themes -- of fidelity, adultery, nationality and betrayals -- are dramatized and explored. The story, based on Michael Ondaatje's Booker Prize-winning novel, is told elliptically, through the histories of four characters who find themselves in a ruined monastery in Italy at the end of World War II. Slowly they reveal themselves and, in the process, the true identity of the English patient -- the unknown survivor of a plane shot down over the Sahara who lies dying in the monastery -- is made clear. Passion fires these stories, whether it is the raw passion between lovers, or the compulsive passion which drives men to explore remote and inhospitable regions, or to pursue across time and countries those they think have wronged them.

Production Status: Released

Genres: Drama, Romance, Adaptation and War

Running Time: 2 hrs. 42 min.

Release Date: November 15, 1996

MPAA Rating: R

Distributors: Miramax Films

Production Co.: Tiger Moth Productions, The Saul Zaentz Company

Studios: Miramax Films

U.S. Box Office: $78,651,430

Filming Locations: Rome, Italy (Cinecitta Studios)
Tunisia

Produced in: United States

Cast and Credits

Starring: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas, Naveen Andrews 
Directed by: Anthony Minghella, Peter Markham 
Produced by: Matthew Plummer, Bob Weinstein, Harvey Weinstein 
Διάβαστε όσα έχω τονίσει με κόκκινο!!!!!! :shock: :shock:

Reaction score
49
Cinemusic - Ανδρεας said:

Mιλάμε ότι τελικά τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!!!
Σήμερα το απόγευμα την είδα και εγώ την special edition....
Μόνο που στο play δεν ξεκαθαρίζουν αν έχει DTS πχ ή αν είναι widescreen κ.ο.κ
Αλλά κατά 99% θα την αγοράσω......

Γιατί αν περιμένω από την καταραμένη Σπέντζος (που έχει τα δικαιώματά της στην Ελλάδα) θα πρέπει να με λένε Γιάννη-Ιώβ!!! :( :( :( :(

Reaction score
7
Εξαιρετική ταινία...Την είχα δει στον κινηματογράφο και μου άρεσε πολύ.Δεμένο έργο, καλό σενάριο που δεν έκανε κοιλιά πουθενά και εξαιρετικές ερμηνείες...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514