"Ο ΘΙΑΣΟΣ" ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μια μεγαλη πολιτιστικη προσφορα απο τα ΝΕΑ: σε τρια συνεχομενα Σαββατα θα δωσει τρεις ταινιες του Θεοδ. Αγγελοπουλου. Η αρχη γινεται απο σημερα (12/9) με τον "Θιασο" -την καλυτερη για πολλους Ελληνικη ταινια- και θα ακολουθησουν "Οι μερες του' 36" και η "Αναπαρασταση"
Για τον "Θιασο" εδω μια γευση: http://www.cinemanews.gr/v4/angelopoulos/article.php?n=531
Προσωπικη συμβουλη: μην χασετε τον "Θιασο" - ειναι ΑΛΛΗ ταινια!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: "Ο ΘΙΑΣΟΣ" ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΘΑΡΑ προπαγανδιστική ταινία υπέρ του ΚΚΕ !!!

Reaction score
4

ΚΑΘΑΡΑ προπαγανδιστική ταινία υπέρ του ΚΚΕ !!!
Προσοχή φίλοι πολίτες!!! Διατήθεται εις κοινήν θέαν αναρχοκομουνιστικόν υλικόν!!!:135::135::135:

Reaction score
1.844

Προσοχή φίλοι πολίτες!!! Διατίθεται εις κοινήν θέαν αναρχοκομουνιστικόν υλικόν!!!
Καλά το υποψιαζόμουνα τόσα χρόνια πως ο Θόδωρος είναι κατά βάθος κομμουνιστοσυμμορίτης! :138:

Επίσης καταγγέλω πως ο lakiss51 είναι ορκισμένος οχτρός της μπουρζουαζίας! :125:

Όσον αφορά το "Θίασο" δεν έχω καλές αναμνήσεις. Αλλά αφού έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που την είδα και ο Λάκης λέει το αντίθετο, θα της δώκω μια τελευταία ευκαιρία.

Δώστε γροθιά στην απολυταρχία της δεξιάς, συντρόφια, στους λακέδες των ντόπιων και των ξένων συμφερόντων! :116:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Να το δείτε! (αν το καταλάβετε... :142: )

Ενα ανέκδοτο για τον Αγγελόπουλο, που βρήκε ευκαιρία μετά την μεταπολίτευση (επειδή ήταν της μοδός οι αριστερές ιδέες και νόμιμο πλέον το ΚΚΕ με απόφαση του Καραμανλή...) να κάνει τη μπάζα της ζωής του:

Ώριμος κύριος ασπρομάλλης (να, σα τον lakis 35 ένα πράμα...) βρίσκει μια γκόμενα σε ένα bar, την κερνάει 5-6 ποτηράκια, την πηγαίνει στη γκαρσονιέρα του και αφού τη πηδάει, τη ρωτάει:
- Πως σου φάνηκε μωράκι μου?

Το μωράκι...
- Τι να σου πω!, σαν ταινία του Αγγελόπουλου μου φάνηκε...

Ευχαριστημένος ο ασπρομάλλης απαντάει:
- Χε, χε, δηλαδή είχε διάρκεια, είχε ποιότητα και πήρε και βραβείο στις Κάννες, εεε?

Και το μωράκι:
- Οχι... δεν κατάλαβα τίποτα...

Είναι κι αυτός ένας τρόπος το ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ και τα ΝΕΑ με τις ταινίες αυτές, να... "ρουφήξει" καμιά ψήφο από την Αριστερά, προεκλογική περίοδος γαρ...

Να το δείτε παιδιά, να το δείτε, καλό θα σας κάνει...:126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Καλά το υποψιαζόμουνα τόσα χρόνια πως ο Θόδωρος είναι κατά βάθος κομμουνιστοσυμμορίτης!

Επίσης καταγγέλω πως ο lakiss51 είναι ορκισμένος οχτρός της μπουρζουαζίας!

Όσον αφορά το "Θίασο" δεν έχω καλές αναμνήσεις. Αλλά αφού έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που την είδα και ο Λάκης λέει το αντίθετο, θα της δώκω μια τελευταία ευκαιρία.

Δώστε γροθιά στην απολυταρχία της δεξιάς, συντρόφια, στους λακέδες των ντόπιων και των ξένων συμφερόντων!
Eχθρος εγω; με χοουμσινεμα, προτζεκτορα και ιντερνετ 8αρι; (100αρι θα πηγαινα αλλα δεν σηκωνουν τα καλωδια) Η μπουρζουαζια ειναι σαν τις...ξανθιες: μας αρεσουν και....., αλλα τις αποφευγουμε γιατι τις κυνηγουν ολοι (πλεον των φημων περι εγκεφαλου!)
Επι του σοβαροτερου τωρα: ο "Θιασος" ειναι βεβαια ταινια που βλεπει τα πραγματα απο την πλευρα της αριστερας ή, καλυτερα εξιστορει γεγονοτα (φανταστικα ως προς την υπαρξη του θιασου, αλλα αληθινα ως πνευμα της εποχης). Μην το δεις πολιτικα, αλλα εικαστικα: ειναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Φυσικα θελει λιγο μεγαλη οθονη, οχι για τα ...χολυγουντιανα εφε, αλλα για την αγρια ομορφια των τοπιων της χωρας μας (εξαισια η φωτογραφια) και για την γενικη παρουσιαση της. Αλλωστε αυτο δεν ειναι ο κινηματογραφος; Και δε νομιζω πως ο ΘΑ προπαγανδιζει τιποτα αριστερες ιδεες με τις ταινιες του γενικα. Εικαστικος δημιουργος ειναι, κι εχει επιλεξει ενα συγκεκριμενο στυλ - του αργοσυρτου και κουραστικου, μονον για την πρωτη φορα που θα δεις την ταινια, γιατι αν εχεις την υπομονη να την ξαναδεις αλλαζουν κατα πολυ τα πραγματα. Και ειδικα ο Θιασος δεν ειναι τοσο αργοπλανος - μετα χειροτερεψε το πραμα!

ΥΓ: αυτο με τη αναγκη μεγαλης οθονης το λεω γιατι την ειδα παλιοτερα σε 29αρα τβ, και την...εκλεισα! δεν βλεποταν!

incognito εισια κακος βρε, πολυ κακος:135::135: αλλα...δεξιος δεν εισαι:143: (μεταξυ μας: φερτην εσυ και ας μην καταλαβει λεξη, εμεις πως θα ...περασουμε:135:)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Eχθρος εγω; με χοουμσινεμα, προτζεκτορα και ιντερνετ 8αρι; (100αρι θα πηγαινα αλλα δεν σηκωνουν τα καλωδια) Η μπουρζουαζια ειναι σαν τις...ξανθιες: μας αρεσουν και....., αλλα τις αποφευγουμε γιατι τις κυνηγουν ολοι (πλεον των φημων περι εγκεφαλου!)

Επι του σοβαροτερου τωρα:
ο "Θιασος" ειναι βεβαια ταινια που βλεπει τα πραγματα απο την πλευρα της αριστερας ή, καλυτερα εξιστορει γεγονοτα (φανταστικα ως προς την υπαρξη του θιασου, αλλα αληθινα ως πνευμα της εποχης).

Μην το δεις πολιτικα, αλλα εικαστικα ειναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Φυσικα θελει λιγο μεγαλη οθονη, οχι για τα ...χολυγουντιανα εφε, αλλα για την αγρια ομορφια των τοπιων της χωρας μας (εξαισια η φωτογραφια) και για την γενικη παρουσιαση της. Αλλωστε αυτο δεν ειναι ο κινηματογραφος;

Και δε νομιζω πως ο ΘΑ προπαγανδιζει τιποτα αριστερες ιδεες με τις ταινιες του γενικα. Εικαστικος δημιουργος ειναι, κι εχει επιλεξει ενα συγκεκριμενο στυλ - του αργοσυρτου και κουραστικου, μονον για την πρωτη φορα που θα δεις την ταινια, γιατι αν εχεις την υπομονη να την ξαναδεις αλλαζουν κατα πολυ τα πραγματα. Και ειδικα ο Θιασος δεν ειναι τοσο αργοπλανος - μετα χειροτερεψε το πραμα!

ΥΓ: αυτο με τη αναγκη μεγαλης οθονης το λεω γιατι την ειδα παλιοτερα σε 29αρα τβ, και την...εκλεισα! δεν βλεποταν!

incognito εισαι κακος βρε, πολυ κακος αλλα... δεξιος δεν εισαι
(μεταξυ μας: φερτην εσυ και ας μην καταλαβει λεξη, εμεις πως θα... περασουμε )
Καλά το είπες: Και δεξιός είμαι, και καλός. Οταν έρθω Λάρισα, θα στη φέρω (τη μπουρζουαζία... :138: )

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: "Ο ΘΙΑΣΟΣ" ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

...
Επι του σοβαροτερου τωρα: ο "Θιασος" ειναι βεβαια ταινια που βλεπει τα πραγματα απο την πλευρα της αριστερας ή, καλυτερα εξιστορει γεγονοτα (φανταστικα ως προς την υπαρξη του θιασου, αλλα αληθινα ως πνευμα της εποχης). Μην το δεις πολιτικα, αλλα εικαστικα: ειναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Φυσικα θελει λιγο μεγαλη οθονη, οχι για τα ...χολυγουντιανα εφε, αλλα για την αγρια ομορφια των τοπιων της χωρας μας (εξαισια η φωτογραφια) και για την γενικη παρουσιαση της. Αλλωστε αυτο δεν ειναι ο κινηματογραφος; Και δε νομιζω πως ο ΘΑ προπαγανδιζει τιποτα αριστερες ιδεες με τις ταινιες του γενικα. Εικαστικος δημιουργος ειναι, κι εχει επιλεξει ενα συγκεκριμενο στυλ - του αργοσυρτου και κουραστικου, μονον για την πρωτη φορα που θα δεις την ταινια, γιατι αν εχεις την υπομονη να την ξαναδεις αλλαζουν κατα πολυ τα πραγματα. Και ειδικα ο Θιασος δεν ειναι τοσο αργοπλανος - μετα χειροτερεψε το πραμα!
Συμφωνώ... το θέμα είναι να μη βλέπουμε ένα καλλιτεχνικό έργο, και ιδιαίτερα μια ολόκληρη ταινία, σαν μια προσπάθεια του σκηνοθέτη να μας πείσει ότι έχει δίκιο στις απόψεις του ή στον τρόπο, με τον οποίο παρουσιάζει τα πράγματα. Αν φύγει αυτό από τη μέση, μένει η τέχνη, που είναι κρίμα να μπαίνει στην άκρη επειδή δεν συμφωνούμε με το μήνυμα.

Ακόμα (και εδώ αναφέρομαι, ελαφρώς off-topic, στον κινηματογράφο γενικότερα και όχι στη συγκεκριμένη ταινία) κι αν ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος προσπαθεί να περάσει κάποιο μήνυμα εκμεταλλευόμενος την ποιότητα που είναι σε θέση να δώσει, τότε μαγκιά του, αλλά μαγκιά και του θεατή να κρατήσει αυτό που θέλει και να μην του κάνει τη χάρη.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.247

Μαρία...:624:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δηλαδή Μαρία, την έχεις δει την ταινία και σου άρεσε εικαστικά? :139: :121:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Μια και η ερώτηση αφορά εμένα, ναι, την έχω δει και μου άρεσε πολύ όπως οι περισσότερες ταινίες του Αγγελόπουλου, που είναι ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες παρόλο που σε αρκετά θέματα δεν συμφωνώ με τις απόψεις του.

Γενικά, δίνω μεγάλη σημασία στο εικαστικό κομμάτι και το camera work, χωρίς να σημαίνει ότι, κατά τη γνώμη μου πάντα, η συγκεκριμένη ταινία έχει να προσφέρει μόνο αυτό!

Ωστόσο, αυτά είναι προτιμήσεις, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι έχω δίκιο...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Θα υπήρχε περίπτωση κάποιος να μας βάλει ένα link για να δει την ταινία και η νεώτερη γενιά on-line? :142:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Θα υπήρχε περίπτωση κάποιος να μας βάλει ένα link για να δει την ταινία και η νεώτερη γενιά on-line? :142:
Βρε τσιφουτη:138:, δωσε κανα φραγκο στον Λαμπρακη να παρεις το dvd!
Tην μπουρζουαζια την αναμενω, ετσι;:135:
Υπαρχει on line αλλα δεν σου λεω που - η εκδικηση του λαου!!!

Reaction score
26.541
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ Θ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΚΚΑ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δεν θυμαμαι, αν σε αυτή τη ταινία του Αγγελόπουλου είναι που δείχνει κάποιον που τον έχει βγάλει και τον παίζει!!! :139:

Reaction score
164

Δεν θυμαμαι, αν σε αυτή τη ταινία του Αγγελόπουλου είναι που δείχνει κάποιον που τον έχει βγάλει και τον παίζει!!! :139:
Καλά... φοβερό! Υπάρχουν τέτοιες ταινίες; :111: :138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Καλά... φοβερό! Υπάρχουν τέτοιες ταινίες; :111: :138:
Είναι το εικαστικό κομμάτι που λέγαμε... :141:

Την ταινία την είδα με υποτίτλους Αγγλικούς στο Λονδίνο, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου το 1977.
Βεβαίως και θα τη πάρω τη ταινία. Είναι σήμερα η το άλλο Σάββατο?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.152
Members
38.416
Νεότερο μέλος
kostas2025