Ο Κινέζος και ο επαγγελματίας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έχω έναν φίλο μουλωχτό. 8) :lol: :lol:
Ο μουλωχτός μεσιές Μπαρτζόκας λοιπόν, γνωρίζοντας την ψηφιακή μου μούρλα μου έδωσε την ευκαιρία να ακούσω στο τσαρδί μου κατ' αρχάς τον κινέζο παίχτη ψηφιακών δίσκων RS Audio HD-22, καθώς και το καμάρι του τελικού του σταδίου, τον επαγγελματία της behringer Α500.

- Σε ότι αφορά στο CD Player. Εξ αρχής η κατασκευή σου κάνει εντύπωση με την όμορφη πρόσοψη και το βαρύ τηλεκοντρόλ. Γυρνώντας το κουτί από πίσω ανακαλύπτεις πιο λιτή σχεδίαση - φάτσα, μία coaxial που είναι και η μόνη ψηφιακή έξοδος του player, και δύο αναλογικές εξόδους, μία απλή και μία λαμπάτη. Το player παίζει HDCD και κάπου εδώ σταματάνε όσα γράφει o κινέζος στο manual των 3 σελίδων. Θα δοκιμαστεί ως transport αλλά θα παίξει και από τις δύο αναλογικές εξόδους, κάτι που στο σύστημά μου ίσως το αδικήσει αλλά... ας πρόσεχε. :lol: :lol:
- Ο τελικός είναι ο γνωστός στερεοφονιάς mr behringer A500 και θα... προσπαθήσει τουλάχιστον, να κουνήσει τις μεμβρανούλες των 83 περίπου dB... αναισθησίας. :?

Δυστυχώς δεν έχω πάρει άδεια ανοίγματος καπώ και εκτός από το πως παίζουν, κάποια πράγματα δεν θα τα μάθουμε ποτέ...

Για δείτε εδώ:

Reaction score
25.524
οι κινεζοι εινια κορυφοι (ενιοτε και οι ταιβανοι ναουμ)
σας μιλαω εκ πειρας (κατοχος ταιβανεζικου τελικου, κινεζικου ροτελοσιντου και ημικινεζικων σκανσπηκ)(ναι οι αναρτησεις ειναι κινεζικες!)

Reaction score
313
Νίκος Τσαρουχάς said:
Έχω έναν φίλο μουλωχτό. 8) :lol: :lol:

Δυστυχώς δεν έχω πάρει άδεια ανοίγματος καπώ και εκτός από το πως παίζουν, κάποια πράγματα δεν θα τα μάθουμε ποτέ...
Εϊ...ψιτ! Μεταξύ μας:

1. Ο ΜΠέρης οδηγούσε τα παθητικά, 8 ιντσών, Acoustat TNT-200.
2. Ο ΜΠέρης μπορεί να κάνει "στριπτίζ"... :wink:

Γκουντ νάιτ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Για τον Κινέζο έχουμεε ξαναμιλήσει εδώ...

Για τον επαγγελματία τώρα, θέλει μία-δύο μικροεγχειρισούλες αλλά στα λεφτά που κοστίζει δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για τίποτα...

Reaction score
0
Βρε παιδιά γιατί μας κρατάτε σε αγωνία;
Πείτε μας τι έγινε !! :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν.
- Το CD player… ως transport.
Πρώτη παρατήρηση το ψιλο-περίεργο πορτάκι. Η κίνηση του συρταριού δεν είναι καλή και στο τελείωμα κάνει ένα κλικ αριστερά. Κάτι θέλει... Τες πα λεπτομέρειες.

Συνδέθηκε στο upsampler της behringer και το σήμα ακολούθησε τον ίδιο δρόμο που ακολουθεί το σήμα του δικού μου transport μέσω του επεξεργαστή – dac ultra curve. Επειδή η μοναδική του έξοδος είναι coaxial, συνδέθηκε ταυτόχρονα με το δικό μου transport που χρησιμοποιεί την aes/ebu. Στο ίδιο ψηφιακό εργαλείο έβαλα και ένα pioneer dvd που το έκανα αλλαγή και με το oppo, από τις οπτικές. Βέβαια το σήμα μετά τον upsampler γινόταν σε κάθε περίπτωση από spdif, aes/ebu. Έτσι είχα την ευκαιρία για ΑΒΓ σύγκριση με το ίδιο δισκάκι, (ίδια ακριβώς αντίγραφα ασφαλείας του AVSite CD εκείνης της παλιάς παρουσίασης του yamaha), καθώς φυσικά και για άλλες ακροάσεις.

Παρένθεση. Για να γλιτώσω τις διαδρομές βοήθησε ο μόλις 3,5 ετών υιός, που έμαθε αμέσως το κουμπί που αλλάζει την ψηφιακή είσοδο. Γνήσιο ψηφιακό τέκνο. :lol:

Σε σχέση με το tascam, ξεκάθαρα χάνει σε όλους τους τομείς, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό ή κουραστικό. Σαν transport είναι αξιοπρεπέστατο. Χωρίς να είναι απόλυτα λεπτομερές, δεν έχει πέπλο, έχει καλή ανάλυση και δεν είναι πουθενά σκληρό. Γενικώς είναι ένα ισορροπημένο εργαλείο. Δύο παρατηρήσεις μόνον.

- Λέω ότι δεν είναι απόλυτα λεπτομερές όχι γιατί του έφευγε κάτι σημαντικό, αλλά επειδή σε κάποια δύσκολα σημεία με πολλά όργανα, σαν να προσπαθούσε να τα πει όλα μαζί και μπερδευόταν. Λιγότερος αέρας μεταξύ των οργάνων δηλαδή, με αποτέλεσμα κάπου κάπου να χάνεις την ακολουθία, να μην ξεχωρίζεις τα πράγματα σωστά. Το άλλο είναι σίγουρα πιο αεράτο.
- Ελαφρώς λιγότερες χαμηλές συχνότητες αλλά επαρκές σώμα. Μου φάνηκε λίγο, πολύ λίγο, πιο πλαδαρή η κατάσταση. Το άλλο έχει σίγουρα περισσότερο χαμηλό και με καλό έλεγχο. Ψυχοακουστικά, ότι έχει λιγότερες χαμηλές, έχει περισσότερες υψηλές. Εδώ δεν το ένιωσα.

Σε σχέση με τα dvd δεν το σχολιάζω γιατί έπαιξε εμφανώς καλύτερα. Ένα κλικ πάνω σε όλα.

Επειδή τώρα τελευταία άκουσα σε συγκριτικό με το tascam και άλλα transport, πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε θετικά. Αυτό γιατί κατ’ αρχάς έπαιξε ισορροπημένα και με ωραίες χροιές, αλλά κυρίως γιατί δεν περίμενα να παίξει καλά. Το ότι δεν κούρασε ποτέ, είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Το βάζεις κάτω, το ακούς και το ευχαριστιέσαι. Αν την ψάξεις θα βρεις ψεγάδια αλλά από μόνο του δεν σε εξωθεί. Δεν σου λείπει κάτι. Η σύγκριση βέβαια βγάζει πάντα τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια και έτσι έγινε και με αυτό.

Θα ήθελα να κάνω και μετρήσεις απόκρισης αλλά δεν έχω χρόνο...

Με τις αναλογικές εξόδους δεν το άκουσα ακόμη. Αύριο θα σας πω πάρα πολύ λίγα πράγματα γι αυτές, καθώς όπως είναι πλέον τα πράγματα στο σπίτι, δεν μπορώ να ακούσω χωρίς την ψηφιακή διόρθωση και συνεπώς δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έβαλα και τον ενισχυτή σήμερα.

Το πείραμα παιδιά δεν διήρκησε πάνω από 3 λεπτά και αυτό με το ζόρι. Τα ηχεία με το gain του τελικού στο μισό ακούστηκαν αρχικά κάπου στο βάθος...
Όταν το έβαλα στο τέρμα έπαιξαν δυνατά αλλά τι το ‘θελα... Σαν να χάλασαν ένα πράμα, σαν να το έκοψε κάποιος κάτω από τους 120-150 κύκλους. Σαν δυνατό τρανζιστοράκι έπαιζε. Όσο δυνάμωνα τόσο χειρότερα το έκανα το πράμα μέχρι που σκιάχτηκα γιατί ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικό και το έκλεισα μην κάνω και καμιά ζημιά. Εντάξει μ@λ@κίες κάνουμε τώρα δεν είναι για τέτοια ο behringer.

Στα πολύ θετικά του ενισχυτή... το ότι δεν έκλεισε. :lol:
Βέβαια δεν σήκωσα τέρμα τα ladder του προ, αλλά μάλλον καλά έκανα... :wink:

Άνιση η μάχη του behringer, σίγουρα δεν παίζει όπως τον άκουσα εγώ.

Reaction score
313
Νίκος Τσαρουχάς said:
...Άνιση η μάχη του behringer, σίγουρα δεν παίζει όπως τον άκουσα εγώ...
Ναι, το καημενούλι μου... :(

Χμμμ...αν τον γεφυρώναμε; Να πάρω ακόμη έναν, να το δοκιμάσουμε; :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παιδιά για τις αναλογικές εξόδους αποφάσισα να μην γράψω απολύτως τίποτα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv