Ο ΟΤΕ διπλασιάζει δωρεάν τις ταχύτητες στις συνδέσεις DSL!!!!!

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
απο το in.gr...

"Με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και τη διάδοση της ευρυζωνικότητας, ο ΟΤΕ αρχίζει από τη Δευτέρα να διπλασιάζει τις ονομαστικές ταχύτητες στις συνδέσεις DSL σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση των συνδρομητών. Η διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να έχει ολοκληρωθείσε τρεις μήνες.

Οι συνδέσεις 384/128 kbps αναβαθμίζονται στα 768/192 kbps, οι 512/128 kbps στα 1024/256 kbps και οι 1024/256 kbps στα 2048/256 kbps.

Η αναβάθμιση των ονομαστικών ταχυτήτων αφορά σε όλες τις προσβάσεις ADSL -υφιστάμενες και νέες, χονδρικής και λιανικής- και πραγματοποιείται χωρίς καμία αύξηση στα μηνιαία τέλη.

Συνολικά θα αναβαθμιστούν πάνω από 2.000 κόμβοι (DSLAMs) του ΟΤΕ σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα, το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ περιλαμβάνει περίπου 525.000 εγκατεστημένες πόρτες σε περίπου 1.000 σημεία παρουσίας σε όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν πάνω από 330.000 πελάτες ADSL.

Οι χρήστες, από την πλευρά τους, δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση του εξοπλισμού τους, αφού η διαδικασία της αναβάθμισης πραγματοποιείται στις υποδομές του ΟΤΕ.

Οι χρήστες που είχαν συμπεριληφθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης ADSL προσβάσεων, θα διατηρήσουν τις αναβαθμισμένες ταχύτητες που είχαν και κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος."

Τι εγινε ρε παιδια? τους βαρεσε η ζεστη?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.846
Ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει αυτήν την αναβάθμιση εδώ και δύο μήνες σε επιλεγμένα κέντρα του και πολλοί τυχεροί χρήστες ήδη απολαμβάνουν διπλή ταχύτητα.
Η Αττική απ' οτι λένε θα έχει αναβαθμιστεί σε όλη της την έκταση μέσα στο Σεπτέμβριο.
Οι providers αρχικά δεν ήξεραν τι να πουν σε ερωτήσεις του τύπου : "Εφόσον ο ΟΤΕ διπλασιάζει την ταχύτητα της γραμμής μου δωρεάν, εσείς θα μας δώσετε το διπλό bandwidth δωρεάν;" . Αυτήν τη στιγμή υπάρχει επίσημη απάντηση από OTEnet και Forthnet ότι θα δώσουν δωρεάν την επιπλέον ταχύτητα και λόγω ανταγωνισμού πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν σύντομα και οι υπόλοιποι.
Αυτό που δεν αναφέρει κανείς είναι το αν μπορούν να ανταποκριθούν οι providers σε συνολικό διπλασιασμό του bandwidth προς τους πελάτες, αν δεν αναβαθμίσουν κι αυτοί τις συνδέσεις τους με το εξωτερικό. Τι να το κάνω να έχω 2056 στη θεωρία, αλλά να το "πιάνω" στις 5 το πρωί του 15αύγουστου;

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Kαι προς μεγαλη εκπληξη διαπιστωσα πριν λιγο που μπηκα οτι μπαινω με 1024/256 kbps απο 512/128 kbps.....

VG

Reaction score
0
Σε οτι αφορα τα πακετα (adsl in a box) forthnet,παιζει να μην γινει διπλασιασμος ή να γινει καποια μικροτερη αυξηση,αναλογως τι κουτι εχετε παρει.

Reaction score
2
για hol ξερετε τιποτα.....??ειναι ιδεα μου η ολα φορτωνουν πιο γρηγορα τις τελευταιες μερες?????

Reaction score
51
Η ΟΤΕΝΕΤ έχει μια προσφορά μέχρι τέλος Αυγούστου για 512 στην ίδια τιμή με την 384 (στα 20.50€ και τις δύο)
Έκανα εχθές αίτηση να ανέβει στα 512 αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα πληρώνω παραπάνω.
Θα χρειαστούν 1 βδομάδα για να την κάνουν 512.....
Με την λογική ότι οι αναβαθμίσεις δωρεάν διπλασιασμού των ταχυτήτων στην Πάτρα θα καθυστερήσουν λίγο (λογικά θα ξεκινήσουν από Αθήνα οπότε την άλλη Δευτέρα δεν θα έχει γίνει ο διπλασιασμός) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανέβω στα 1024 με κόστος 20.50€!!!
Not bad.......
Ελπίζω να μου κάτσει.........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όλοι θα διπλασιάσουν παιδιά. Άπαντες οι isp και προφανώς και η acn που ήδη το έκανε σε κάποιους.
Με το που τελειώσει ο ΟΤΕ με τα dslam όλοι θα δουλέψουν με διπλή ταχύτητα. :wink:

Reaction score
298
Ρε σεις, πώς κάνετε έτσι? :p Ο διπλασιασμός των ταχυτήτων είχε προαναγγελθεί από τον Ιούνιο. Από όσα έχω διαβάσει, σε κάθε DSLAM που αναβαθμίζει ο πΟΤΕ, αυτόματα οι ISP θα ξεκλειδώνουν τις αντίστοιχες φραγές bandwidth, ώστε ο πελάτης να έχει διαθέσιμη την αυξημένη ταχύτητα αμέσως. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι για τις υπάρχουσες συνδέσεις 1024, για τις οποίες δεν έχουν πει με σαφήνεια όλοι οι ISP ότι θα τις κάνουν 2048 στα ίδια χρήματα. Αλλά αυτό μπορεί να είναι απλή ολιγωρία.

Reaction score
14
Ο διπλασιασμός αφορά ξεκάθαρα σε πρώτη φάση το baud rate της γραμμής.
Δηλαδή σε τι ταχύτητα κλειδώνει η επικοινωνία Dslam ΟΤΕ - Modem σπιτιού.

Το τι θα κάνουν οι πάροχοι με την Internet πρόσβαση και την software-ικά καθοριζόμενη
ταχύτητά της (όπου αυτό γίνεται :wink: ) ....αύτο είναι άλλο καπέλο.
Εκτίμηση μου είναι ότι θα συρθούν θέλουν δεν θέλουν στον διπλασιασμό.
Αφού έκαναν την αρχή κάποιοι...αφόπλισαν τους υπολοίπους.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως τα λες είναι Rdoh. Και οι 1024 θα γίνουν 2048...

Preve όπως πολύ σωστά λες, όλοι τον ΟΤΕ περιμένουν...
Ο διπλασιασμός έχει ήδη αποφασισθεί - συμφωνηθεί από τους βασικούς isp. Προφανώς θα ακολουθήσουν και μικροί ή virtual.

Reaction score
298
Υπέροχα όσο η ιστορία με το γάιδαρο του Χότζα. Το ευρυζωνικό Internet στην Ελλάδα παραμένει συγκριτικά πολύ ακριβό, απλώς όχι τόσο ακριβό όσο πριν. Και η συντελεσθείσα έως τώρα ληστεία ούτε παραγράφεται ούτε συγχωρείται.

Reaction score
14
RDoherty said:
Υπέροχα όσο η ιστορία με το γάιδαρο του Χότζα. Το ευρυζωνικό Internet στην Ελλάδα παραμένει συγκριτικά πολύ ακριβό, απλώς όχι τόσο ακριβό όσο πριν. Και η συντελεσθείσα έως τώρα ληστεία ούτε παραγράφεται ούτε συγχωρείται.
Δεν θα μπορούσες να περιγράψεις καλύτερα την πραγματικότητα.

VG

Reaction score
0
Πλεον κοιταμε το μελλον.Και το μελλον ειναι λαμπρο.
Εγω εχω τωρα 512 με 9.75/μήνα και με παγια και εξοπλισμο στην τιμη.
Αμα η forthnet με ανεβασει στα 768 (ειπαν οτι δεν θα κανουν διπλασιασμο για την δικη μου παρτιδα box),ακομα καλυτερα.
Πλεον δεν υπαρχουν σοβαροι λογοι να γκρινιαζουμε.
Και ο ανταγωνισμος λειτουργεί!(πραγματικο θαύμα)

Reaction score
298
VG said:
Πλεον δεν υπαρχουν σοβαροι λογοι να γκρινιαζουμε.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη παρέχεται από διπλάσιο μέχρι πενταπλάσιο bandwidth στις ίδιες τιμές. Εσύ μη γκρινιάξεις.

Reaction score
14
VG said:
Πλεον κοιταμε το μελλον.Και το μελλον ειναι λαμπρο.
Αυτό κάνουμε συνέχεια σε αυτή τη χώρα....και οργιάζουν τα λαμόγια στο...παρόν. :roll:

9.75 euro/μήνα @ 512/128 ?????
Με τι πακέτο;

Γιατί εγώ με δωρεάν παροχή ISP και με χρήση εναλλακτικού παροχέα τηλεφωνίας πληρώνω 85 euro το δίμηνο....μόνο τα πάγια του ΟΤΕ!!!!
Αέρα κοπανιστό δηλαδή....40-45 euro το μήνα. :x

Αλήθεια δεν σε απασχολεί που είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που χρεώνονται πάγια και για το data κομμάτι της γραμμής...και για το voice;
Πάγια για την pstn/isdn σου δεν πληρώνεις;
Νομίζεις ότι μόλις λήξει το πακέτο της υπερπροσφοράς σου θα σου αφήσουν την γραμμή....δωρεάν;

VG

Reaction score
0
Εχω το πακετο που ειχε βγει την 1η Ιουνιου.512+modem+πάγια=117Ε για 12 μηνες τελικη τιμη.
Και περιμενω για 768 πλεον,χωρις χρεωση.

Μολις ληξει η προσφορα δηλαδη περιπου 1η Ιουνιου 2007, θα παρω μια αντιστοιχη προσφορα που θα τρεχει τοτε.

Παγιο δεν ξερω αν και ποτε θα πληρωσω για την DSL μου,μαλλον ποτέ :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.172
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS