Ο ΟΤΕ διπλασιάζει δωρεάν τις ταχύτητες στις συνδέσεις DSL!!!!!

Reaction score
5
Η forthnet ανακοινωσε οτι οσοι εχουν 2Mbps απο forthnet με γραμμη ΟΤΕ και ειναι σε περιoχη που -συντομα- θα εχουν δικο τους (forthnet) δικτυο οπτικων ινων με διαθεση aDSL2+ θα τους αναβαθμιζουν την ταχυτητα τσαμπα σε 4Mbps με το που ειναι ετοιμη η υπηρεσια αυτη...
μαλιστα υπαρχει οργανογραμμα για το ποτε θα ειναι διαθεσιμο το δικτυο της forthnet σε καθε περιοχη της χωρας...

http://www.forthnet.gr/templates/ADSLstatus.aspx?c=10007803

Για το τηλ μου (Αγ.Αναργυροι) βγαζει: Αναμενόμενη κάλυψη μέσω ιδιόκτητου δικτύου FORTHnet: 01/01/2007

Οσοι λοιπον εχετε forthnet 2Mbps για δωστε το τηλ σας να δειτε ποτε θα σας παρεχουν aDSL2+ 4Mbps.

To upload δεν εχουν αναφερει ακομη ποσο θα ειναι... αλλα σαν αρχικο πακετο μικρης ταχυτητας για aDSL2+ μαλλον για 512kbps θα το δινουν...

Το οριο των aDSL2+ download/upload ειναι 24Mbps/3.5Mbps αντιθετως των aDSL2 12Mbps/3.5Mbps και της απλης aDSL 8Mbps/1Mbps.
Βεβαια συμαντικο ρολο παιζει η αποσταση, που οπως λεει η forthnet, το δικτυο που ετοιμαζει θα ειναι καταληλο για μεγαλες ταχυτητες...

μια εικονα επιδοσεων/αποσταση για ολες τις παραλλαγες της aDSL:

ετσι βλεπουμε οτι σε μια αποσταση μεχρι 1km απο το DSLAM η ταχυτητα μπορει να ειναι η ανωτατη και μεχρι 2km ειναι διπλασια απο την απλη aDSL... μεγαλυτερες αποστασεις στην αθηνα δε πρεπει να εχουμε... (νομιζω)!!! :lol:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.878
5 μέρες μετά την ενεργοποίηση της νέας γραμμής DSL από τον ΟΤΕ στα 2048/256 και με provider τον OTEnet έχω τις εξής εμπειρίες. Οι ταχύτητες τις καθημερινές είναι στα επίπεδα της 1024 που είχα στο παλιό μου σπίτι. Το max είναι στα 120 kb/sec και κάνει κάποια peaks στα 160-170. Κυριακή, νωρίς το πρωί, είδα σταθερά 223 kb/sec σε download από server στην Αμερική.
Άρα είναι υπερφορτωμένα τα DSLAM/BBRAS του ΟΤΕ και πιθανόν είναι στα όρια και το συνολικό bandwidth του OTEnet.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Tα 2 Mb αναβαθμισμενα ειναι σαν τα παλαια 1Μb! Καμμια διαφορα, οι δε σελιδες αργες, αρα ολιγον μουφα το ολον κολπο;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.878
Χρειάζονται όλοι οι παροχείς αναβάθμιση του bandwidth τους με το εξωτερικό και με το AIX. Και επίσης το υπάρχον δίκτυο του ΟΤΕ δείχνει ότι δε μπορεί να αντέξει άλλο φορτίο. Μην ξεχνάμε ότι με το "always on" που προσφέρει το DSL οι περισσότεροι χρήστες κατεβάζουν υλικό κι όταν δε βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, οπότε οι "καλές ώρες" ή "ώρες μη αιχμής" είναι περιορισμένες.

Πάντως σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση από τον ΟΤΕ, έχει προσληφθεί νέο ικανότατο προσωπικό και έχει αρχίσει ήδη η αναβάθμιση των καλωδίων... :D

Reaction score
14
Η 1024/256 στην Βούλα ....δεν πηγαίνει άσχημα!
"Βλέπει" που και που τα 100-110kbs.

Η 2048/256 της Ηλιούπολης.....παίζει το ίδιο με την 1024!
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αν ισχύουν όσα διαβάσαμε σε προηγούμενα post ο ΟΤΕ αναβαθμίζει την ταχύτητα αλλά χρειάζεται να κάνει και άλλα πράγματα στις γραμμές για να φτάσουμε σε πραγματικά 2ΜΒ. Ας περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο που ολοκληρώνεται η αναβάθμιση για να δούμε τα αποτελέσματα.

Reaction score
164
Επειδή με δουλευάτε τόσο καιρό με τους διπλασιασμούς σας και με την dialup μου, να σας πω ότι πλέον έχω 4mbit... :D
Αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει ασύρματα... Θα το δούμε και αυτό... :)

Reaction score
2
unforgiven said:
Επειδή με δουλευάτε τόσο καιρό με τους διπλασιασμούς σας και με την dialup μου, να σας πω ότι πλέον έχω 4mbit... :D
Αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει ασύρματα... Θα το δούμε και αυτό... :)
Θα σε ταλαιπωρησει λιγο αλλα θα δεις οτι ειναι πολυ ευκολο , εγω που ειμαι ασχετος τελειως με αυτα , σε 30 - 60 λεπτα το καταφερα να δουλεψει.
Δεν μας ειπες ομως η ταχυτητα ειναι για 4 mbit ή τρεχει οπως στα 2.

minas

Πισιά
Reaction score
4.300
Εγώ μόλις είδα ότι έχω διαθεσιμότητα Forthnet από 01/12. Για να δούμε...
Στον Πειραιά βεβαίως, για την Κρήτη βλέπουμε από τον Απρίλιο του '07...

Reaction score
164
finder said:
Δεν μας ειπες ομως η ταχυτητα ειναι για 4 mbit ή τρεχει οπως στα 2.
Δούλεψε τελικά... Κάτι παιζόταν με τε encryption keys.
Έχω 3629kbps download και 678 upload

Reaction score
7
Επιτέλους DSL!!Από το Σάββατο ανήκω και εγώ στο club. Αν και πήρα 512 μρ την προοπτική να γίνει 1Mb η γραμμή μου είναι 384. Σήμερα επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα και μου είπαν οτι αύριο το πρωί θα γίνει η αναβάθμιση σε 512 και μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει η αναβάθμιση σε 1024...

Reaction score
5
Μάριος Λαζάρου said:
Επιτέλους DSL!!Από το Σάββατο ανήκω και εγώ στο club. Αν και πήρα 512 μρ την προοπτική να γίνει 1Mb η γραμμή μου είναι 384. Σήμερα επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα και μου είπαν οτι αύριο το πρωί θα γίνει η αναβάθμιση σε 512 και μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει η αναβάθμιση σε 1024...
Μαριε μιλας για Ηρακλειο-Κρητης?

Reaction score
6
Και εγώ περιμένω την ενεργοποίηση της 2048 σε λίγες μέρες.... :wink:
Και από 1/12 , πάμε στα 4096!!! :shock:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.201
Members
38.539
Νεότερο μέλος