Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έξαλλος με τα «Οσκαρ των Λευκών»

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
Μέχρι στιγμής είναι ο τελευταίος σταρ που μίλησε για την αδικία κατά των Αφροαμερικανών στα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Φέτος δεν είναι κανένας μαύρος καλλιτέχνης υποψήφιος για Οσκαρ σε καμία κατηγορία, ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι και η ηθοποιός Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ δήλωσαν πως δεν θα παρευρεθούν στην απονομή. Στο πλευρό τους στάθηκαν κι άλλοι Αφροαμερικανοί καλλιτέχνες και πλέον ολοένα περισσότεροι τα βάζουν καθημερινά με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του λοιπόν του ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, απάντησε ια το θέμα που ανέκυψε στα Οσκαρ: «Μια δεκαετία πριν η Ακαδημία έκανε πιο σωστά τη δουλειά της. Θυμηθείτε πόσοι σημαντικοί μαύροι καλλιτέχνες ήταν υποψήφιοι – ο Ντον Τσιντλ, ο Μόργκαν Φρίμαν... Σήμερα βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι υποψηφιότητες... Είναι οι ευκαιρίες που δίνονται από το Χόλιγουντ σε μη λευκούς να παίξουν σε ταινίες ποιότητας, οι οποίες έχουν πιθανότητες να μπουν στα Οσκαρ».

«Θα συμφωνήσω με τους Αφροαμερικανούς – η βιομηχανία του κινηματογράφου θα μπορούσε να τους έχει παίξει καλύτερα. Από την άλλη, υπάρχουν καλές ταινίες με Αφροαμερικανούς φέτος που όμως δεν έπεσαν στο τραπέζι: το Κριντ και το Straight Outta Compton άξιζαν να μπουν στην κούρσα, το Concussion θα μπορούσε να δώσει στον Γουίλ Σμιθ υποψηφιότητα, επίσης ο Ιντρις Ελμπα θα μπορούσε να έχει προταθεί για το Beasts of no Nation. Πέρσι η Αβα Ντιβερνέ έπρεπε να είναι υποψήφια για τη Selma».

«Αλλά πραγματικά θα έπρεπε να να υπάρχουν 30, 40 ταινίες τη σεζόν με Αφροαμερικανούς συντελεστές που να έχουν πιθανότητες να διαγωνιστούν στα βραβεία ποιότητας. Και πρέπει να σας πω ότι με τους Ισπανόφωνους να πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σ΄αυτό λοιπόν. Παλιά ήμασταν καλύτεροι!».


πραγματικά μένω άναυδος με αυτό αρθράκι!!!!!τα τελευταια χρόνια νομιζω ότι οι μαύροι εχουν κατακλύσει το σινεμά!!! γιατι δεν τους πανε για Οσκαρ δεν ξέρω,αλλα αφενός τα Οσκαρ είναι κλίκα απ ότι εχουμε δει παμπολλες φορές,και αφετέρου είναι πιθανό να μην τους αρεσε κανένας μαύρος φέτος!!! να γκρινιάζεις επειδή δεν υπάρχει μαύρος υποψήφιος είναι και αυτό ρατσιστικό!! δηλαδή πρέπει σωνει και καλά να υπάρχει πάντα μαύρος?
 

Μηνύματα
1.065
Reaction score
1.117
συμφωνώ πλήρως μαζί σου
και δηλαδή δεν το χε πάρει ο μαύρος o ' I'm your captain now ' με ερηνεία πολύ έτσι κ έτσι
και η άλλη η πιτισιρίκα η μαυρούλα 14-15 ετών τότε που έπαιζε την σκλάβα
και τόσα άλλα παραδείγματα, ή το βραβείο ζωής στον Σίντνεϊ Πουατιέ κλπ κλπ.
σώνει και καλά να είναι ρατσιστικό εάν δεν υπάρχει μαυρος υποψήφιος..
παπαριές Γιωργίτσα μου, είναι η εποχή του politically correct και όλοι προσπαθούν να πιάσουν καλή θέση..
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.861
Members
37.928
Νεότερο μέλος
Spirand
Top