Ο αδύναμος κρίκος?

Reaction score
1
Χαιρετώ το φόρουμ.
Ψάχνω να ιεραρχήσω πιο σημείο στο σύστημα που έχω είναι το πιο αδύναμο και απο κει και πέρα να δω αν μπορώ να το βελτιώσω (χρημάτων επιτρέποντως).
Λοιπόν έχουμε και λέμε.....
Ηχεία Focal Chorus 807V
Ενισχυτής Pathos Classic One mk3
DAC Cambridge Audio DACmagic
CD player Technics sl ps7 (πάνω στο DAC)
Media Player Xtreamer
Καλώδια Ότι να ναι! :107:
Πικάπ Sl1200
Βραχίονας Origin Live OL1
Κεφαλή Denon Dl 160
Phono Pre Azur 640p

Να σας πω ότι πιο πολύ με ενδιαφέρει να αναβαθμίσω την αναπαραγωγή των ψηφιακών αρχείων, οπότε υπολόγιζα μήπως αγοράσω το Logitech Touch......
Για το πικάπ νομίζω ότι η μεγαλύτερη αναβάθμιση που θα μπορούσα να κάνω είναι να φτιάξω ένα πλυντήριο δίσκων....
Ευχαριστώ προκαταβολικά και χρόνια πολλά

Reaction score
603
Απάντηση: Ο αδύναμος κρίκος?

Φιλε sgian απ'ο,τι βλεπω τα μηχανηματα σου ειναι καλα. Αν δεν σου αρεσει κατι στον ηχο σου,πειραματισου με το στησιμο του ηχοσυστηματος και του χωρου που το φιλοξενεις. Οσο αναφορα το πιο αδυναμο σημειο που θελει βελτιωση,αυτο ισως να ειναι οι συνδεσεις σου (καλωδια) κυριως ηχειων κ' interconnect. Και καμια λαμπιτσα στον ενισχυτη για δοκιμη μπορει να εφερνε ευχαριστα αποτελεσματα !!! :615:

D

deleted user 10898

Guest
μια χαρα ειναι ο παθος, υβριδικος και λαμπατος.
το συστημα ειναι ισορροπημενο, ξεχνα καλωδια και αηδιες.
εαν θες πραγματικη αναβαθμιση ξεκινας απο την αρχη, απο τα ηχεια.
εαν θες παιχνιδι, παρε ενα hiface.... θα σου αναβαθμισει το dac.

Reaction score
29.751

Ναι Νικολάκη μια χαρά και εξη τρομάρες είναι ο λαμπάτος, ναι σίγουρα....!!!!!:204::626:

Reaction score
1.832

κι εγώ από τα ηχεία θα ξεκινούσα. Όλα τα υπόλοιπα είναι άψογα.

Για να μη παρεξηγηθώ, όχι ότι τα ηχεία δεν είναι καλά (ουτως ή άλλως δεν τα έχω ακούσει) απλά τη μεγαλύτερη αλλαγή σε ένα σύστημα πάντα το ηχείο μας τη φέρνει.

Αν τα έχεις βαρεθεί είναι αναζωογονητικό να τα αλλάξεις...

ΥΓ: Τζώνε Μαρκ, τι δε σου άρεσε στον πάθος???? Το φιλαράκ ο ichaltou τον είχε παρέα με τα klipsch RB81 και έπαθε πλάκα (άκουσε και naim, krell, jvc, quad)

Reaction score
1
Ειδικά με τα Focal έκατσε πάρα πολύ καλά πάντως. Και τα δοκίμασα και με ένα Luxman και για λίγες ώρες με ένα Classe (CAP80).
Δηλαδή αν αλλάξει το Xtreamer και μπεί ένα Touch στην θέση του, απο την στιγμή που και τα δύο είναι πάνω στο DAC δεν υπάρχει καμμία διαφορά?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την αντικειμενική πιστότητα ενός συστήματος σε ποσοστό άνω του 95% είναι:
1. α)Ηχεία και β)Οδήγησή τους
2. Χώρος ακρόασης και προσαρμογή των ηχείων σε συτόν

Ο παράγοντας 2 είναι πιο σημαντικός από τον 1, ενώ επιλέγοντας ενεργά ηχεία (ή έστω κάποια σοβαρά παθητικά αυτοενισχυόμενα) έχεις λύσει και το 1β.

Αν δε βαριέσαι, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω threads:
i. Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-END?
ii. Ανατομία Ακουστικής Χώρων
iii. ACOUSTIC DESIGN--Xωρος και ηχος.....

Καλή τύχη.

Reaction score
2.248

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Δεν γνωρίζω πόσο σε ενδιαφέρει το αναλογικό σου κομμάτι αλλά το phono stage σου δεν ματσάρει καλά με την κεφαλή σου ηλεκτρικά. Εχεις χαμηλές στάθμες και εισάγει θόρυβο.
Μία άλλη κεφαλή με έξοδο 3-5mV θα ταίριαζε καλύτερα

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Οτι κρεμεται πισω απο το DACMagic δεν παιζει ρολο θεωροντας οτι ειναι bit-perfect.
Αρα στα ψηφιακα αν θες αναβαθμιση πρεπει να κοιταξεις για καποιο αλλο dac.
Ενα 2ο θεμα ειναι ποσο καλα οδηγει ο ενισχυτης τα ηχεια σου.Κυριως στα δυσκολα περασματα αν εχει επαρκεια να ελεγξει τα μεγαφωνα.
Τα καλωδια ηχειων και interconnect βαζουν σιγουρα τον δικο τους "τονο" στο πως ακουγεται το συστημα σου.Αλλα αστο για τελευταιο πειραμα.
Χωρος ακροασης εκει σηκωνει πολυ κουβεντα και πειραματισμο.Ειναι βεβαιο οτι τα ιδια μηχανακια αλλου θα ακουστουν αλλοιωτικα.Εαν εχεις την δυνατοτητα ξεκινα απο εκει.Ειναι το πιο ανεξοδο και το πλεον σημαντικο κομματι.
Συμφωνω με Alex Zapantis 100%

Θα βοηθουσε πολυ την κουβεντα να μας πεις τα ειδη μουσικης που ακους και που εσυ εστιαζεις το "ελλειμα".
Το συστημα σου ειναι πολυ καλα ζυγισμενο (κοστος μηχανων-κατηγορια).Εκτος απο τα καλωδια "οτι ναναι".Καποιο καλο ψηφιακο interconnect (50-100 E)ισως να σου ελυνε πολλες αποριες

Reaction score
1
Το πρόβλημα είναι ότι τα ίδια κομμάτια ριπαρισμένα σε flac ακούγουνται αρκετά καλύτερα απο το CD απ'ότι μεσω του media player. Δεν είναι τραγική διαφορά αλλά υπάρχει (πιο καλές δυναμικές και πιο καθαρή αναπαραγωγή).
Τώρα απο μουσική το τί ακούω είναι ένα πλατύ θέμα (αρκετά rock, fusion, λίγα απο κλασσική....). Τώρα πάντως Hiromi Uehara :123: time control.
Απ'όσα διαβάζω σε άλλα φορουμ για το xtreamer δεν ξέρω κατα πόσο είναι bitperfect στις εξόδους του.....

D

deleted user 10898

Guest
ακου sgian. πηγαινε παρε ενα hiface. μετα διαβασε στο δικτυο για να καταλαβεις ποσο καλα μπορει να παιξει το dac σου οταν πριν απο αυτο υπαρχει ενα hiface και ενα σωστα ρυθμισμενο foobar. την διαφορα απο τα καλωδια που θα αγοραζες στειλτην στα παιδακια με ασθενειες, μερες που ειναι...
αφου ακους την διαφορα στα τρανσπορτ το συστημα σου θα σου αναδειξει και αυτες που σου λεω...

Reaction score
1
Η σωστή φράση θα ήταν "η κεφαλή σου α(στερητικό)ματσάρει με τον προενισχυτή σου" ή καλύτερα "δεν υπάρχει περίπτωση να ματσάρει κτλ.." . Σε αυτή την περίπτωση αλλάζεις κεφαλή ή μήπως προενισχυτή? Μου λύθηκε η απορεία για τον βόμβο απο που έρχεται.. thanks!
To xtreamer 99% δεν είναι bitperfect αφού επεμβαίνει ρυθμιστής έντασης στην αναπαραγωγή.
Θα δοκιμάσω την SPDIF έξοδο του λαπτοπ να δω τί γίνεται με τα flac...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Μου λύθηκε η απορεία για τον βόμβο απο που έρχεται..
Kακως σου λυθηκε.Ολα τα phonostages εχουν βομβο.Αλλα περισσοτερο,αλλα λιγοτερο.Και δεν εχει σχεση με το ταιριασμα κεφαλης -phono.Τα ηλεκτρικα τους χαρακτηριστικα οφειλουν να ταιριαζουν.Ευαισθησια εισοδου,αντισταση και χωρητικοτητα.
Μην ασχολεισαι ιδιαιτερα αν το βαρος το ριχνεις στα ψηφιακα.Δοκιμασε την SPDIF που λες και αν ειναι καλυτερα τα ακουσματα χτυπα ενα M2tech η αλλαξε media player με εξοδο ψηφιακη.

Reaction score
1
Οκ άρα ότι και να γίνει ο βόμβος δεν φεύγει..
Έβαλα τον λαπτοπ (hp pavilion με το dock) (foobar με wasapi)
καμμία σχέση η αναπαραγωγή με το media player
άρα το media player είναι το πρόβλημα.....
Το αναλογικό μου αρέσει αλλά θα αφήσω την όποια αναβάθμιση για αργότερα.... ευχαριστώ

Reaction score
4

παντως εμενα laptop/winamp -> usb -> DACMagic ακουγεται ΠΟΛΥ χειροτερα απο WDTV Live -> Toslink -> DACMagic

και ειμαι σιγουρος οτι το WDTV Live δε βγαζει και κανα σουπερ σημα, γιατι οτι αναλυση και να ειναι το αρχειο, ως 48khz το δειχνει το DACMagic...

αλλα επειδη δεν ακουω σχεδον ποτε απο το λαπτοπ, δεν εχω κατσει να του περασω φουμπαρ και αζιο και τετοια

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ο αδύναμος κρίκος?

παντως εμενα laptop/winamp -> usb -> DACMagic ακουγεται ΠΟΛΥ χειροτερα απο WDTV Live -> Toslink -> DACMagic

και ειμαι σιγουρος οτι το WDTV Live δε βγαζει και κανα σουπερ σημα, γιατι οτι αναλυση και να ειναι το αρχειο, ως 48khz το δειχνει το DACMagic...

αλλα επειδη δεν ακουω σχεδον ποτε απο το λαπτοπ, δεν εχω κατσει να του περασω φουμπαρ και αζιο και τετοια
βρε ασχολησου λιγακι να ρυθμισεις το foobar και τα λοιπα του και δεν θα το πιστευεις. 10 λεπτα ειναι...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Kακως σου λυθηκε.Ολα τα phonostages εχουν βομβο.Αλλα περισσοτερο,αλλα λιγοτερο.Και δεν εχει σχεση με το ταιριασμα κεφαλης -phono.Τα ηλεκτρικα τους χαρακτηριστικα οφειλουν να ταιριαζουν.Ευαισθησια εισοδου,αντισταση και χωρητικοτητα.
Μην ασχολεισαι ιδιαιτερα αν το βαρος το ριχνεις στα ψηφιακα.Δοκιμασε την SPDIF που λες και αν ειναι καλυτερα τα ακουσματα χτυπα ενα M2tech η αλλαξε media player με εξοδο ψηφιακη.
O βόμβος στις περισσότερες περιπτώσεις, τουλάχιστον στα solid sate phonos, οφείλεται σε κακή γείωση ΙMHO.

Reaction score
29.751

Μπορώ να επιβεβαιώσω τα γραφόμενα του χρήστου.Εκανα κάποιες αλλαγές, στα hashimotια , εννοώ χωροταξικές και το ελαφρό γγγγγ που υπήρχε εξαφανίστηκε.
Εκανα δοκιμές on the fly και είδα και άκουσα διαφορές , ακόμα και σε καλώδια, αλλά δεν το λέω γιατί θα με πάρετε με τις πέτρες.Το θέμα οτι το ευαίσθητο σήμα που βγάζουνα αλλά και δέχονται τα hashimoto αλλάζει και επηρεάζεται για πλάκα απο άλλους εξωγενείς παράγοντες.Κατέληξα με τα hashimoto δίπλα απο τον βραχίονα διότι εκεί έχουν τον λιγότερο θόρυβο . Και αυτό καρατσεκαρισμένο , ε.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Ο αδύναμος κρίκος?

Η σωστή φράση θα ήταν "η κεφαλή σου α(στερητικό)ματσάρει με τον προενισχυτή σου" ή καλύτερα "δεν υπάρχει περίπτωση να ματσάρει κτλ.." . Σε αυτή την περίπτωση αλλάζεις κεφαλή ή μήπως προενισχυτή? Μου λύθηκε η απορεία για τον βόμβο απο που έρχεται.. thanks!
To xtreamer 99% δεν είναι bitperfect αφού επεμβαίνει ρυθμιστής έντασης στην αναπαραγωγή.
Θα δοκιμάσω την SPDIF έξοδο του λαπτοπ να δω τί γίνεται με τα flac...
Οταν έλεγα για εισαγωγή θορύβου στο ενισχυτικό στάδιο εννοούσα τον λόγο σήματος προς θόρυβο (SNR) και όχι τον βόμβο που εισάγεται από εξωγενείς παράγοντες (γείωση πχ)

Cambridge azur

Gain: 39dB ΜΜ
Nominal output: 300mV
Sensitivity for nominal output: 3.35mV
Signal to noise ratio -85dB

σσ: Η denon έχει έξοδο 1.6mV.

Ο θόρυβος που εισάγεται σε αυτό το στάδιο της αποέμφασης riaa αναπαράγεται και ενισχύεται σε όλα τα υπόλοιπα (προενισχυτές, τελικοί ενισχυτές) και τον λαμβάνεις από τα ηχεία σου.
Είναι πολύ βασικό σε ένα αναλογικό να "ματσάρει" η κεφαλή με το phono stage. ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ.

Εαν γίνει λάθος σε αυτό το στάδιο.... ότι και συνοδά να έχεις μετά χάλια θα ακουστεί. :102:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead