Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί


Μηνύματα
12.381
Reaction score
14.584
Ξαναμιλάμε για μέντες και σιγά σιγά μετά για μεταστροφή σε μελιτζάνες ;. Because if so, i want to way in on the matter. 😀

Έχει σχέση και με την απάντηση που μου έδωσε ο @Bhutia στην ανάλυση που του έκανα για την τέχνη και την εκπαίδευση μας για να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την σχέση που θα έχει η ενδεχόμενη ευχαρίστηση με την επιθυμία μας και πως μπορεί η επιδίωξη μας αυτή ως εκ των πορτέρων γνώση, να μας "γλυτώσει" απο κάποια πράγματα. 😀

Bhutia βλέπεις πως σχετίζεται η κουλτούρα με την χυδαιότητα και την κατάπτωση της ηθικής ;

Ξέρεις ότι εαν δεν πάρεις πίσω την χοντράδα που απάντησες, θα στην χτυπάω αιώνια όσο ζω, ε ; 😀😍

Και να πείς ότι δεν στα έγραψα καλά και αναλυτικά με κόστος να με δουλεύουν κιόλας ; χα χα
 
Last edited:


Μηνύματα
1.726
Reaction score
2.462
Που το ξέρεις ; το έχεις δοκιμάσει και δεν σου άρεσε;
Ναι, σε 2.χώρους στην Αθήνα, στο έχω πει. Έχουν στημένα immersive σετάπια. Κάποιοι ξέρουν που είναι.
Αυτά για ψηφιακά..
Για βινΰλιο δεν το συζητάω, δεν θα το περάσω από ψηφιακά φίλτρα με την καμία που λες και εσύ. Τραβεστί βινύλιο δεν θέλω να ακούω.
 




Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Πριν υπολογισουμε τον ογκο καλο θα ηταν να επιχειρηματολογησουμε λιγο ακομη πανω στην ανωτεροτητα ενος πολυκαναλικου συστηματος. :)
απευθειας ηχος, ανακλασεις και αντηχηση. 3 παραγοντες που παιζουν καθοριστικο ρολο στην δημιουργια της ψευδαισθησης πως βρισκομαστε και εμεις εκει, μεσα στην αιθουσα που παιζει η ορχηστρα. Οι ανακλασεις που συμβολιζονται με πρασινες κουκιδες στα παρακατω διαγραμματα δεν θα πρεπει να συγχεονται με τις ανακλασεις που δημιουργουνται κατα την αναπαραγωγη του μουσικου γεγονοτος στο σαλονι μας ,γνωστες και ως σπιτικες καραμπολες.:biggrin:
Αυτες ειναι συνδεδεμενες με την αιθουσα εντος της οποιας παιζει η ορχηστρα και ειναι αυτες που δινουν κατα κυριο λογο την αισθηση του βαθους και του μεγεθους της αιθουσας.
με την βοηθεια του πληθους των ηχειων ενος πολυκαναλου συστηματος πετυχαινουμε οπως αναφερεται στην διαλεξη μια καλυτερη κατανομη αυτων των ανακλασεων βοηθωντας τον εγκεφαλο στην καλυτερη κατανοηση τους.
View attachment 285582

View attachment 285583

View attachment 285584

Βασικα δεν υπαρχει περιπτωση η πολυκαναλη μιξη και η αναπαραγωγη αυτης απο ενα πολυκαναλο συστημα να δωσει χειροτερα αποτελεσματα απο την δικαναλη μιξη και την αναπαραγωγη της απο δικαναλο.
Η μονη περιπτωση για να συμβει κατι τετοιο ειναι να κατσουν στην κονσολα ο @thva με τον @marlboro :lolsign:

Δημοσιευσεις του Günther Theile μπορει να βρει κανεις στον παρακατω συνδεσμο

και ολα τα slides απ την διαλεξη του το 2014.
Εσυ (και οχι μονο) τα λες πολυ καλα και τα στοιχοιοθετεις με ωραιο τροπο, αλλα καπως επιστημονικο. Εγω προσπαθησα με οσο πιο απλο και μπακαλιστικο τροπο γινεται να πιασω τα χοντρα.

Ομως θα πω και κατι που δεν πρεπει να υποτιμαμαι. Αλλα πρωτα θα το περικυκλωσω το θεμα
Αν θελουμε το χειμωνα να παρουμε μια μπλουζα, ενδεχομενως το πρωτο κριτηριο να μην ειναι το ποσο πιο ζεστή ειναι απ τις αλλες μπλουζες. Αλλα, ναι μεν να ειναι ζεστή, βασικο ομως να ειναι κατι που πρωτιστως να μας αρεσει κι ας επιμενει ο Μπουτιας ποσο πιο ποιοτικες κλωστες και νηματα εχει η αλλη, και ποσο καλυτερες σταυροβελονιες εγιναν.

Στο σαλονι λοιπον ειναι παρα πολυ σημαντικο το αισθητικο κομματι. Αρα ο καθενας παει συμφωνα με το δικο του γουστο, με την τσεπη του, το ποσο ευκολα παιρνει δανειο για ηχοσυστημα κλπ κλπ.

Ομως οταν εχω σκρινια, τζαμαριες, χοντρα χαλιά και να λεω αγορασα ενα καλωδιο που μου απογειωσε το συστημα μου, κι ενα σωρο αλλα ευτραπελα, καπου το πραγμα ξεφευγει απο οποιαδηποτε επιστημονικη λογικη.

Κι εξηγουμε ειναι πολυ δυσκολο σ ενα κοινο σαλονι ενα κορυφαιο συστημα ν αποδωσει το μαξιμουμ των δυνατοτητων του. Κι αν πεις την αληθεια, γινεσαι κακος και αγενης. Και φυσικα ειναι αρκετα δυσκολο να στηθει ενα πολυκαναλο συστημα χωρις να θυσιαστει η αισθητικη (η εστω μερος αυτης). Το κακο ειναι οτι οι οποιεσδηποτε αδυναμιες υπαρχουν λογου χωρου πανε να θαφτουν και παει να παρουσιαστει το ηχοσυστημα σαν ανπεχταμπολ.

Ευτυχως σε θεματα εικονας δεν υπαρχει κατι αναλογο. Αντε να πας πεις τον Μανωλη Καστρουνη το μακρυ σου και το κοντο σου και να επιμενεις οτι οι παλιες τηλεορασεις παιζουν καλυτερα και να ανεχετε ψευτοθεωριες και τις ειρωνιες.

Ομως στην εικονα δεν υπαρχουν τα οικονομικα δεδομενα του ηχου. Δηλαδη μια πολυ καλη τηλεοραση ας παει 5 - 10.000 ευρω. Τι να περηφανευτει εδω. Απ την αλλη μια κεφαλή του πικαπ μπορει να κανει τα ιδια λεφτα. Το ιδιο ενδεχομενως και ο βραχιονας. Εδω λοιπον υπαρχουν ενα σωρο χαιενταδικες πανακριβες λεπτομερειες. Και τ ακουμε σε χωρο ενδεχομενως ακαταλληλο με πολλους περιορισμους.
 

Μηνύματα
6.618
Reaction score
5.172
@vastsar
Μια φωτογραφία του συνολικού σετάπ σου δεν ανέβασες, να δούμε κατά πόσο μπορεί να σταθεί σε σαλόνι.

Παρεμπιπτόντως, τα Venus είχες, όχι τα Bella Luna.
Τα Venus λογικό που τα έδωσες ελαφρά τη καρδία.
 




D

Deleted member 50795

Guest
θα γούσταρα τρελά ένα τέτοιο στο καθιστικό -σαλόνι.:cool:
φοβερό ρετρό ντεκόρ.
 


D

Deleted member 50795

Guest
αν ο δίσκος έπαιζε για καμία ώρα …θα άκουγα και γώ πικαπ..:geek:
(το βαριέμαι αφάνταστα)

γίαυτο ακούω ράδιο κυρίως …:tongue:
 


Μηνύματα
12.381
Reaction score
14.584
αν ο δίσκος έπαιζε για καμία ώρα …θα άκουγα και γώ πικαπ..:geek:
¨Εαν είναι καλό το πικάπ και το σύστημα και παίζει μουσική, όχι τσικ τσικ μπουμ ... ένας δίσκος, δυό το πολύ σου φτάνει.
 

D

Deleted member 50795

Guest
τσικ Τσακ μπουμ…?:idk:
το γκαζακια εννοείς ..? :geek:
ακουει και αυτος στα κρυφά , αλλά δε το λέει.
 


Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
@vastsar
Μια φωτογραφία του συνολικού σετάπ σου δεν ανέβασες, να δούμε κατά πόσο μπορεί να σταθεί σε σαλόνι.

Παρεμπιπτόντως, τα Venus είχες, όχι τα Bella Luna.
Τα Venus λογικό που τα έδωσες ελαφρά τη καρδία.
Αυτη τη στιγμη ειναι 7.1 Νομιζω οτι εχω ανεβασει φωτογραφιες. Θα προστεθουν δυο σαμπ με δυο 12ιντσα γουφερ το καθενα. Θα υπαρχει κι ενα ακομη που θα παιζει τις συχνοτητες απο 30hz και πανω (δεν αποκλειεται να ειναι το υπαρχων) Νομιζω οτι κατι τετοιο ειχες κανει και συ πριν κατι χρονια.

Επειδη θα αλλαξει το στησιμο στο χωρο, θα μπουν τρια Α77Η στην εμπρρος πλευρα, αυτα που ηδη εχω θα πανε πισω, και στο πλαι θα μπουν δυο Α7Χ. Για τα οροφης ηδη εχω τα τρια και θα προστεθει ενα ακομη Α7Χ. Φυσικα θα φυγει η Μετρικ και θα μπει κατι πιο ευκολο με ντιρακ. Ολα αυτα τη νεα σαιζον. Απο Σεπτεμβρη. Μεχρι τοτε δουλευουμε σαν τους μαυρους.

Σημειωτεον οτι εχω ενα δωματιο περιπου 20 τ.μ. που χρησιμοποιειται μονο για το συστημα. Δεν ειναι σαλονι.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.597
Μηνύματα
2.865.378
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top