- Reaction score
- 82.790
από την στιγμή που η αντίληψη σου για το πολυκάναλο είναι αυτήΚαλα θα κανεις να μην κρινεις αλλους, αμφιβαλλω αν ειχες παει σχολειο οταν εγκαθιστουσα το πρωτο μου πολυκαναλο συστημα.
Οσο για το "μπαρμπας" ποτε δεν το εκριψα, ειμαι πλεον συνταξιουχος αλλα ...
1. Εφτιαξα το πρωτο προγραμμα ρυθμισης ηχειων στον χωρο στην Ευρωπη (ενδιαφερθηκε το Γερμανικο STEREO) αλλα δεν το εδωσα και το οποιο δεν το εξελιξα μιας και 3 χρονια μετα εβγαλε η JBL το CADP2 το οποιο ηταν σαφως ανωτερο απο το δικο μου, ειχε τα χαρακτηριστικα των υλικων οποιουδηποτε χωρου οπως και μετρησεις ολων των ηχειων της JBL.
Δεν περιμενω βεβαια να το ξερεις μιας και το προγραμμα αυτο το ειχε μονο η Lyric και εγω με την υποχρεωση αν η Lyric δεν προλαβαινε λογω φορτου να κανει μια μελετη σε καποιον συναδελφο να την κανω εγω.
Στο προγραμμα αυτο εβαζες σε 3D το κτηριο με τα υλικα του, τα αναλογα ηχεια και το προγραμμα υπολογιζε τι αποτελεσματα θα ειχες, τι ηχοαποροφηση θα εβαζες και που κλπ κλπ. Το περιεργο ηταν το ποσο κοντα επεφτε στις αναλυσεις του.
2. Οταν εκανα μετρησεις στα οικιακα συστηματα τις εκανα με το SMAART και με μικροφωνα της Earthworks & Audio Control και οχι με μικροφωνακια των 100 euro. Με αυτο το συστημα ρυθμιζα και τον ηχο σε συναυλιες, εξ' αλλοου με το ιδιο ρυθμιζονταν οι πολυ μεγαλες συναυλιες του εξωτερικου επισης.
Αυτο ξερεις δεν μετραει μονο με white noise αλλα μπορεις να του βαλεις ειναι οποιοδηποτε CD με μουσικη και να συγκρινει τον ηχο αυτον με αυτον που γυριζει απο τα μικροφωνα. θα σου ελεγα και αλλα αλλα αμφιβαλω αν θα τα κατακλαβαινες ....
3. Ακουω απο ενα ζευγαρι B&W 801 series III, εναν Rotel MICHI, CD, DAT κλπ.
4. Σαν Moderator καλο θα ειναι να προσεχεις τι γραφεται και ΑΝ ξερεις να λες φυσικα και την γνωμη σου χωρις να προσβαλεις ομως τα μελη.
Αυτη ειναι μια σωστη αναλυση !!
δεν μπορείς να αυτοαποκαλείσαι επαγγελματίας ήχουΟι ορχηστρες, τα group κλπ παιζουν στην σκηνη και οι ακροατες ακουν απο κατω. Εχετε δει ποτε μια ορχηστρα να ειναι γυρω σας ? Ειναι μερικοι που για να υποστηριξουν την γνωμη μους κλειδωνουν την λογικη στο υπογειο και πετανε το κλειδι στην θαλασσα.
ούτε κάλφας που κουβαλάει ηχεία θα τα έλεγε αυτά