Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
22.510
Το χαρακτηριστικό όταν ακούς ένα hi fi είναι η αίσθηση σκηνής βάθους σώματος και αληθινών φωνών . Γενικά νιωθεις ότι κάτι «υπάρχει» στον χώρο .Οταν ακούς ένα καλό στερεό , αυτό εισπράττεις πάντα σα πρώτη εντύπωση . Αλλιώς δεν θα μπαίναμε στον κόπο
Το βλέπω, το βλέπω ...πρέπει να διαβάσεις παλιά μου πόστ και ανταλλαγές απόψεων για το θέμα και τι δούλεμα εχω φάει για αυτά.

Υπάρχουν "ποιότητες" και "στάδια" (και) σε αυτά όλα που περιγράφεις.

Για να μην πω για ερωτήσεις στο αγαπημένο και πολύ γνωστικά κατέχον ισχυριζόμενο απο πολλούς θέμα σε υψηλό επίπεδο για το τι εστί χαμηλό κάτω των 40 Hz και να μου περιγραφεί η αισθηση και ποιά η ακριβής συμβολή του μουσικά ... και να δεις τι απαντήσεις κουφές (και λιγοστες μόνο κανά δύο με το ζόρι) πήρα. Εδω εγω στα 30 Hz που είναι -3 db (στα ηχεία) και έστω με αυτά τα 10 Hz απο 40 μέχρι 30 αλλά και με ελάχιστες εγγραφές που εχουν τετοιο περιεχόμενο με μουσικό νόημα (όχι ηλεκτρονικά νταμπα ντούμπα) έχω καταλάβει τι καθιστά και τι ακριβώς κάνει αυτό το φάσμα και άλλοι με subs μέχρι τα 10 και το 0 .... μου απαντάνε άλα ντάλον. Ανεξήγητα πράγματα.

Για κάνε και εσύ μια προσπάθεια (ή όποιος άλλος θέλει) να μας περιγράψεις τι ακριβώς συμβολή και πως εκλαμβάνεις το χαμηλό κάτω των 40 Hz ;

Σε παρακαλώ μην πείς και εσυ τίποτε για γρανιτένιο χαμηλό ή κουνάει τα μπατζακια μου .... και αυτοκτονήσω πάλι.

Last edited:

Reaction score
1.912
Το βλέπω, το βλέπω ...πρέπει να διαβάσεις παλιά μου πόστ και ανταλλαγές απόψεων για το θέμα και τι δούλεμα εχω φάει για αυτά.

Υπάρχουν "ποιότητες" και "στάδια" (και) σε αυτά που περιγράφεις.

Για να μην πω για ερωτήσεις στο αγαπημένο και πολύ γνωστικά κατέχον ισχυριζόμενο απο πολλούς θέμα σε υψηλό επίπεδο για το τι εστί χαμηλό κάτω των 40 Hz και να μου περιγραφεί η αισθηση και ποιά η ακριβής συμβολή του μουσικά ... και να δεις τι απαντήσεις κουφές (και λιγοστες μόνο κανά δύο με το ζόρι) πήρα. Εδω εγω στα 30 Hz που είναι -3 db (στα ηχεία) και έστω με αυτά τα 10 Hz απο 40 μέχρι 30 αλλά και με ελάχιστες εγγραφές που εχουν τετοιο περιεχόμενο με μουσικό νόημα (όχι ηλεκτρονικά νταμπα ντούμπα) έχω καταλάβει τι καθιστά και τι ακριβώς κάνει αυτό το φάσμα και άλλοι με subs μέχρι τα 10 και το 0 .... μου απαντάνε άλα ντάλον. Ανεξήγητα πράγματα.

Για κάνε και εσύ μια προσπάθεια (ή όποιος άλλος θέλει) να μας περιγράψεις τι ακριβώς συμβολή και πως εκλαμβάνεις το χαμηλό κάτω των 40 Hz ;
Φυσικα υπαρχουν σταδια...

Το χαμηλο κατω των 40 προερχεται απο την συμβολη του χωρου στην περιπτωση μου. Το εκλαμβανω ως 830 ευρω που κανει το rel t5x :p

Για να σου απαντησω απο την τελευταια εμπειρια με τα magico s3 mk2 που ειχα, δεν ακουσα κλασσικη μουσικη με μεγαλα τυμπανα, η εκκλησιαστικο οργανο, αλλα αυτα που θελεις χαμηλα ειναι το μπασο που εχει impact , το νιωθεις και αποσβαινει ισορροπημενα. Ουτε πολυ γρηγορα , ουτε με overhang. Θελεις λεπτομερεια , υφη , ογκο αλλα και ταχυτητα. Θελεις να μη λερωνει τις αλλες συχνοτητες αλλα να ειναι το foundation.

Reaction score
22.510
Φυσικα υπαρχουν σταδια...

Το χαμηλο κατω των 40 προερχεται απο την συμβολη του χωρου στην περιπτωση μου. Το εκλαμβανω ως 830 ευρω που κανει το rel t5x :p

Για να σου απαντησω απο την τελευταια εμπειρια με τα magico s3 mk2 που ειχα, δεν ακουσα κλασσικη μουσικη με μεγαλα τυμπανα, η εκκλησιαστικο οργανο, αλλα αυτα που θελεις χαμηλα ειναι το μπασο που εχει impact , το νιωθεις και αποσβαινει ισορροπημενα. Ουτε πολυ γρηγορα , ουτε με overhang. Θελεις λεπτομερεια , υφη , ογκο αλλα και ταχυτητα. Θελεις να μη λερωνει τις αλλες συχνοτητες αλλα να ειναι το foundation.
Αυτά όλα που περιγράφεις είναι ακουστά ... το κάτω απο 40 και 30 δεν είναι ακουστά.

Εστω και αυτά που περιγράφεις όμως (εκτός απο το impact που είναι mid bass ανάλογα και πως κάνεις τον συχνοτικό διαχωρισμό στο τι καλύπτει το χαμηλό ) ακούγονται right.

Αυτά τα δύο συγκεκριμένα (εκτελέσεις και χώρος) θέλω να βρείς και να μου πείς .... όχι άλλα.

και

Bach: The Organ Works
Collector's Edition
Box Set
Johann Sebastian Bach (Composer), Helmut Walcha (Performer) Format: Audio CD

Last edited:

Reaction score
1.912
Ακουω την κινηση του αερα στην αιθουσα, αν αυτο θεωρεις χαμηλη πληροφορια, αλλα προφανως εντος των οριων που μου επιτρεπει το συστημα...

Reaction score
22.510
Bach: The Organ Works
Collector's Edition
Box Set
Johann Sebastian Bach (Composer), Helmut Walcha (Performer) Format: Audio CD
Δευτερο λινκ της Άμαζον εδώ : (δεν μπορούσα να το κάνω πόστ , έβγαζε ακαταλαβίστικά)

Σου ποστάρω αυτά τα δύο ως ορόσημα τώρα (κατα την άποψη μου) στην εγγραφή για να αποκλείσουμε και την εγγραφή ώς πρόβλημα.

Ακουω την κινηση του αερα στην αιθουσα. Αν αυτο θεωρεις χαμηλη πληροφορια αλλα προφανως εντος των οριων που μου επιτρεπει το συστημα...
Δεν εχω πρόβλημα ... ας μου απαντήσεις και απαντήσουν όλοι στην άιθουσα κλασικής ... ακόμη καλύτερα. Τουλάχιστον να εχουμε κάτι χωρίς τις δικαιολογίες της μη ικανότητας αναπαραγωγής του κάθενα στο σπίτι του.

Μετά πάμε και στο σπίτι μας.

Απλώς επειδή μιλάγαμε πρακτικά (και συγκεκριμένα που είναι το "ενδιαφέρον" και εστιασμένη η προσοχή των audio people) για την audio αναπαραγωγή το είπα.

Last edited:

Reaction score
9.651
Τι main να πάρω δλδ και πως αλλιώς να τα στησω για να μην ακούγονται flat και lifeless ? 😀
Μου φαίνεται με την απορία θα μείνω.
Πες δεν ξέρω ρε άνθρωπε, δεν είναι κακό να μην ξέρεις. :biggrin:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.231
Εδώ είμαστε... Άμα λοιπόν δεχθούμε ότι δεδομένος ηχητικός μηχανικός στόχευε συνειδητά σε μονοδιάστατο και υποτονικό ακρόαμα τότε ποιος ο λόγος χρήσης λυχνιακών ενισχυτών οι οποίοι σύμφωνα με τους υποστηρικτές τους θα εμπλούτιζαν το ακρόαμα με αρμονικό περιεχόμενο , άλω γύρω από τα είδωλα , σώματα και σκηνική ευρύτητα; Τρανή απόδειξη ότι είναι άτοπη η αυστηρή προσήλωση σε απαράβατους όρους από το στάδιο παραγωγής και οποιεσδήποτε καλλιτεχνικές ανησυχίες του εκάστοτε ηχητικού μηχανικού.
Τα πράματα είναι απλά αγαπητέ: Οι λυχνιόφιλοι δικαιούνται να μπογιατίζουν, οι ιμερσιβόφιλοι όχι. Μα δεν διαβάζεις ΜΟΝΟ&ΣΤΕΡΕΟ ούτε ΤΑΣ?? :idk:

Reaction score
22.510
Μου φαίνεται με την απορία θα μείνω.
Πες δεν ξέρω ρε άνθρωπε, δεν είναι κακό να μην ξέρεις. :biggrin:
Που να ξέρω ή ξέρουμε τι πρόβλημα έχεις βρε φίλε μου και εσύ και όλοι μας. Ο κάθενας εδω γράφει ότι θέλει , άντε να καταλάβει κάποιος.

Πες μας τώρα για το χαμηλό που είσαι και ειδικός και έχεις εκεί όλα τα sub που πάνε στο 0.1 Hz.

gonis

Luger
Reaction score
12.366
Λοιπόν εγώ κατάλαβα ότι όσοι είναι από Λαμία και πάνω έχουν λεφτά για στέρεα, οι Λαμία και κάτω είναι πλέμπες.
+ότι οι πάνω από Λαμία δεν έχουν ακούσει ποτέ καλό δικαναλο(εξαιρείται ο @geomiat γιατί έχει φίλο το Χατζησταμου και κάνα δυο άλλοι )και οι κάτω από τη Λαμία δεν εχουν ακούσει καλό πολυκάναλο γιατί απλά δεν υπάρχει.

Reaction score
9.651
Που να ξέρω ή ξέρουμε τι πρόβλημα έχεις βρε φίλε μου και εσύ και όλοι μας. Ο κάθενας εδω γράφει ότι θέλει , άντε να καταλάβει κάποιος.

Πες μας τώρα για το χαμηλό που είσαι και ειδικός και έχεις εκεί όλα τα sub που πάνε στο 0.1 Hz.
Για συχνότητες κάτω των 200Hz αυτό που βοηθάει, όπως και με άλλα προβλήματα ακουστικής δωματίου, είναι να φέρεις όσο το δυνατόν περισσότερο άμεσο ήχο στη θέση ακρόασης, ενώ ταυτόχρονα να διεγείρεις το δωμάτιο όσο το δυνατόν λιγότερο.

Αυτός είναι και ο χρυσός κανόνας, το αν θα κατεβαίνει στα 20 ή στα 30 δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ακούγεται όμως

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.564
+ότι οι πάνω από Λαμία δεν έχουν ακούσει ποτέ καλό δικαναλο(εξαιρείται ο @geomiat γιατί έχει φίλο το Χατζησταμου και κάνα δυο άλλοι )και οι κάτω από τη Λαμία δεν εχουν ακούσει καλό πολυκάναλο γιατί απλά δεν υπάρχει.
Κλαίω

Reaction score
1.912
Δευτερο λινκ της Άμαζον εδώ : (δεν μπορούσα να το κάνω πόστ , έβγαζε ακαταλαβίστικά)

Σου ποστάρω αυτά τα δύο ως ορόσημα τώρα (κατα την άποψη μου) στην εγγραφή για να αποκλείσουμε και την εγγραφή ώς πρόβλημα.

Δεν εχω πρόβλημα ... ας μου απαντήσεις και απαντήσουν όλοι στην άιθουσα κλασικής ... ακόμη καλύτερα. Τουλάχιστον να εχουμε κάτι χωρίς τις δικαιολογίες της μη ικανότητας αναπαραγωγής του κάθενα στο σπίτι του.

Μετά πάμε και στο σπίτι μας.

Απλώς επειδή μιλάγαμε πρακτικά (και συγκεκριμένα που είναι το "ενδιαφέρον" και εστιασμένη η προσοχή των audio people) για την audio αναπαραγωγή το είπα.
Οκ … Μπορείς να πεις κιόλας από ποιο λεπτό σε ποιο λεπτό και το συγκεκριμένο κομμάτι ;
Τι γελάς βρε! Νομίζεις έχω χρόνο να ακούω…!

Reaction score
22.510
Οκ … Μπορείς να πεις κιόλας από ποιο λεπτό σε ποιο λεπτό και το συγκεκριμένο κομμάτι ;
Τι γελάς βρε! Νομίζεις έχω χρόνο να ακούω…!
Άσε να το ακούσουν όλο ...θα τους κάνει και καλό.

Γράψτε , γράψτε εσείς, διαβάζω εγώ και "μαθαίνω".

Βεβαια το πιο πιθανό είναι να ακούσω τα πάντα εκτός απο αυτό που ρώτησα.

Δέχομαι και μεταφορές. Καλύτερα κιόλας αλλιώς δεν περιγράφεται το "τι συμβαίνει" σε αυτό το φάσμα όπως λέει και ο Editor.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.131
σωματικές (και συναισθηματικές) ...εμπειρίες ψάχνεις :p

Reaction score
22.510
σωματικές (και συναισθηματικές) ...εμπειρίες ψάχνεις :p
Υπαρξιακές , αρχέγονες αλλά κυρίως διευρεύνηση στο εάν αυτό το φάσμα επιδρά στην μουσική αυτή καθαυτή ή στον άνθρωπο αλλάζοντας την κατάσταση και ψυχισμό του και μέσω αυτού του γεγονότος και φαινομένου αντιλαμβάνεται αλλιώς εκείνη μόνο την στιγμή την μουσική (με την οποία στην ουσία το φάσμα αυτό δεν εχει καμιά επίδραση και κανέναν συσχετισμό).

Υ.Γ. : Σου έσβησα strike through το συναισθηματικές για να συμφωνήσουμε και εναρμονιστούμε (συγχρονιστούμε).

Last edited:

Reaction score
9.651
Πρόσεξε τωρα @thva τι γράφουν για το plugin upmix mono to stereo or LCR που σου ανέφερα πιο πάνω.

Mono upmixing is a process that converts a mono signal into a stereo signal or even a multichannel signal (e.g., LCR), while preserving or even enhancing the spatial quality and timbre of the original signal. This is achieved by extracting diffuse sound components from the mono signal and distributing them among the additional channels, creating a more natural and spatial listening experience.

Reaction score
1.912
Natural και upmixing εχουν παρει διαζυγιο ηδη πριν το γαμο σε καθε πιθανη μορφη

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.602
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds