Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
22.596
Διότι τα πάνελ των τηλεοράσεων έπρεπε να γίνονται ολοένα λεπτότερα, ελαφρύτερα , οικονομικότερα στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φθηνότερα στην κλίμακα παραγωγής τους... Εννοείται ότι κάθε άλλο παρά πειράζει τους αρμόδιους κατασκευαστές το έξτρα έξοδο που συνεπάγεται κάτι τέτοιο από πλευράς καταναλωτή...
Οι νέοι μέχρι την ηλικία των 36 ετών δεν έχουν τηλεόραση ούτε βλέπουν ποτέ. Οπότε αμφίβολο και το μέλλον των ηχόμπαρων. Άρα μας μένει ηλικιακά μόνο το κοινό μεταξύ 36 και 50 γιατί μετα απο τα 50 μας εξηγησαν τι συμβαίνει στον ανθρωπο οι ειδικοί κοινωνιολόγοι του site.

Απο αυτούς οι μισοί απογοητεύονται απο την πολιτική πωλήσεων (άσχετοι απο πωλήσεις) που ακολουθούν οι πολυκάναλοι οι οποιοι και να τους πείσουν να αγοράσουν κάτι basic δεν μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και συνεχίζοντας την πάρλα -γιατί νομίζουν ότι κάνουν καλό - αρχίζουν να τους λένε πάρε και αυτό , πάρε και το άλλο. πάρε και άλλα δύο subs. , πάρε και αλλά έξι ηχεία να τα κάνεις έντεκα , μάθε και μετρήσεις, πάρε και ακουστική φροντίδα .... πήζει ο άλλος, τρομάζει και απο αυτά που χρειάζεται να κάνει και δεν προχωρά κάν στην αγορά του πεντακάναλου.

Last edited:

Reaction score
3.955
Προς το παρόν τουλάχιστον, είναι πιο εύκολο να "πείσεις" κάποιον (willing) άνθρωπο να δώσει 500.000€ για ένα ζευγάρι ηχείων "Hi-End" παρά για ένα home cinema setup που να απαρτίζεται από 11 ηχεία των 45.500€ το κομμάτι.
Είναι και πιο designάτο ένα ζεύγος των 500.000€ από 11 ίδια των 45k€ το καθένα... συνήθως.

Αν το φυσάει ο άλλος κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το να βάλεις σε όλο το δωμάτιο Focal Grande Utopia :p
Ας μην πιάσουμε τα άκρα, για να δούμε λίγο πιό καθαρά. Έστω ότι κάποιος διαθέτει ένα σεβαστό ποσό για ηχοσύστημα, της τάξης των 50Κ. Αν δεν υποστεί την καταλυτική εμπειρία ακρόασης ενός πολυκαναλου συστήματος, αποκλείεται να τα δώσει , θα πάρει την save επιλογή του δικάναλου.
Το βρίσκεις παράλογο; Ή θα κάτσεις να του μιλάς για τον δόκτορα Tool?

Reaction score
9.661
Δε σου κάθεται καμία ε… ;
Με τέτοιες μικρές προτασουλες επιπέδου νηπιαγωγειου δεν νομίζω να θες να κάνουμε και διάλογο :biggrin:
Τις προάλλες μας είπες ότι το να κοιμάμαι μπροστά από το ηχοσύστημα εν ώρα μουσικής το είχε πάθει και ένας φίλος σου που έπαιρνε ναρκωτικά.
Μόνον μην μου ζοριζεσαι πολύ και μου πάθεις τίποτα. Με ποιον θα γελάει η παρέα? :biggrin:

Reaction score
3.955
Safe
Με τέτοιες μικρές προτασουλες επιπέδου νηπιαγωγειου δεν νομίζω να θες να κάνουμε και διάλογο :biggrin:

Επειδή σε ενδιαφέρει ο διάλογος, θα είχε ενδιαφέρον για σένα να διαπιστώσεις ότι δεν έχεις κάνει με κανέναν εδώ μέσα διάλογο.

Last edited:

Reaction score
1.954
Ας μην πιάσουμε τα άκρα, για να δούμε λίγο πιό καθαρά. Έστω ότι κάποιος διαθέτει ένα σεβαστό ποσό για ηχοσύστημα, της τάξης των 50Κ. Αν δεν υποστεί την καταλυτική εμπειρία ακρόασης ενός πολυκαναλου συστήματος, αποκλείεται να τα δώσει , θα πάρει την save επιλογή του δικάναλου.
Το βρίσκεις παράλογο; Ή θα κάτσεις να του μιλάς για τον δόκτορα Tool?
Καταλυτική εμπειρία για να πάρει καλό στέρεο ; 😆

Εγώ δε το πιστεύω ότι θα άλλαζε κάτι με την «εμπειρία» αυτή … και να χαμε να λέγαμε να μην στεναχωρήσουμε …

Last edited:

Reaction score
9.661
Safe
Επειδή σε ενδιαφέρει ο διάλογος, θα είχε ενδιαφέρον για σένα να διαπιστώσεις ότι δεν έχεις κάνει με κανέναν εδώ μέσα διάλογο.
Περίεργο να μην έχω κάνει με κανέναν διάλογο. Θες να είσαι ο πρώτος? :biggrin:

Reaction score
4.879
Τις ζητάει την "πολυκαναλική" στάση ...αυτές λένε ώχ με περίεργο μπλέξαμε και στρίβουνε. Άσε που δεν χωράνε στο σπίτι απο τα πολλά ηχεία. :D
Εσύ τους κερδάς όλους. Θα δείξεις στο πιπίνι την μεγάλη σου....
λάμπα.
:biggrin:

Reaction score
22.596
Εσύ τους κερδάς όλους. Θα δείξεις στο πιπίνι την μεγάλη σου....
λάμπα.
:biggrin:
100 + "καυτά" watt η μία Χ 4

θερμαίνει και την πιο ψυχρή γυναίκα απο απόσταση ενός μέτρου.

:D

Last edited:

Reaction score
9.661
Και τα δυο
Ας μιλήσουμε για πολυκάναλο καλύτερα.
Την άποψη μου για το πολυκαναλο την έχω εκφράσει αρκετές φορές. Έχω στήσει στο καθιστικό και έχω αναφέρει τις ακουστικές μου εντυπώσεις.
Την δική σου γνώμη θα ήθελα.

Reaction score
529
Την δική σου γνώμη θα ήθελα.
Υπάρχει όφελος, αλλά είναι δυσαναλογο το κέρδος σε σχέση με την αναστάτωση που θα προκαλεσει κάποιος σ ένα χώρο.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.270
Πόσο κάνει μια ακριβή ηχόμπαρα ;

Πες μια τιμή της πιο ακριβής που γνωρίζεις περίπου.

Είχα διαβάσει πρόσφατα και μια καινούργια στη Αυστραλία (αν θυμάμαι σωστά) παθητική (!) Μα δεν θυμάμαι σε ποιο σάιτ ούτε πώστηλεν και δεν κατάφερα να την βρω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.341
Καλά , ας λέει ο ear ότι θέλει , ηχομπάρα δεν θα έβαζα ποτέ στο σπίτι μου .
Είναι ότι είναι το bluetooth για το stereo , μία μαλακία και μισή.
Πάρτε ηχομπάρες, εγώ προτιμώ τα κλασσικά ηχεία με ενισχυτές.
Συνεχίστε άφοβα.
Εγώ έχω την μαμά στο ΚΑΤ .

Reaction score
234
Συνεχίστε άφοβα.
Περαστικά να είναι ρε μάγκα!

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.005
Πόσο κάνει μια ακριβή ηχόμπαρα ;

Πες μια τιμή της πιο ακριβής που γνωρίζεις περίπου.
Η Bang & Olufsen Beosound Theatre είναι ακριβούτσικη, στα 12,5 χιλιάρικα (η Ferrari edition στα 17 χιλιάρικα), μετά η Dynaudio Symphony Opus One αρχίζει να είναι σοβαρά ακριβή, στα 20 χιλιάρικα, όπως και η Lyravox στα 22,5 χιλιάρικα, και μετά παίζουν κομμάτια από χαϊεντάδικες φίρμες, σε παλαβά λεφτά. Σε μια έκθεση είχα δει ένα έκτρωμα στα 35 χιλιάρικα έλεγε, κι είχε κι ακριβότερα.

Reaction score
22.596
Συνεχίστε άφοβα.
Περαστικά.

Και εγώ ηχομπάρα το έγραφα μέχρι που αντιλήφθηκα - παρατηρώντας ότι ο Ear το έγραφε ηχόμπαρα που είναι και το σωστό - οτι το έγραφα και το πρόφερα λανθασμένα.

Βέβαια λέω να ξαναγυρίσω στο λάθος γιατί το ηχόμπαρα ηχητικά κάνει συνειρμό με το κ@λόμπαρα. Καλά δεν το σκέφτηκε κάποιος απο το marketing των πολυκάναλων να τις δώσει απο την αρχή μια άλλη καλύτερη ονομασία να μην (και πριν προλάβει) κυριαρχήσει και να εδραιωθεί αυτή ;

Last edited:

Reaction score
9.661
Υπάρχει όφελος, αλλά είναι δυσαναλογο το κέρδος σε σχέση με την αναστάτωση που θα προκαλεσει κάποιος σ ένα χώρο.
Είναι ωφέλιμο και μάλιστα για περισσότερα του ενός άτομα.
Η υλοποίηση του συνεπάγεται κάποιες θυσίες όπως και όλα τα αγαθά στην ζωή. Η παθητική φροντίδα είναι χρήσιμη αλλά θα επιφέρει και αυτή κάποιου είδους αναστάτωση ακόμη και η τοποθέτηση των ηχειων ή της θέσης ακρόασης μπορεί να επιφέρει αναστάτωση και να έχει κάποιο "κόστος". Ακόμη και μια μεγάλη τηλεόραση στο καθιστικό μπορεί να δημιουργήσει τριβή.
Είναι θέμα μετά προσωπικό καθαρά του καθενός που θα δώσει βαρύτητα και πόσο θα προχωρήσει. Υπάρχουν και έξυπνες λύσεις, διακριτικές που επιφέρουν την μικρότερη δυνατή αναστάτωση. Give and take.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν βλάπτει τον ηχο. Το αντίθετο μάλιστα, τον αναβαθμίζει και μάλιστα για ολη την οικογένεια, παύει να αποτελεί ευχαρίστηση του ενός.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.616
Members
38.473