Ο κακός μας ο καιρός

Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Re: Ο κακος μας....ο καιρος

η κρητη που ειναι στους χαρτες ε ??????????????????????????
Ρε πατριδα ειναι χαρτες χιονιου με περιοχες που εχουν χιονοδρομικα κεντρα ,οποτε η Κρητη και τα νοτιοανατολικα νησια δεν ειναι μεσα.Κακως αλλα τι να κανουμε;
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
ας ερθουν στα λευκα ορη και στα ανωγεια να δουν !!!!

full στο χιονι ειναι !!!

εχουμε και χιονοδρομικο αμ πως !!!!
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή 08/02, με κύρια χαρακτηριστικά του, πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις νότιες περιοχές, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Την Παρασκευή 08/02, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας από το απόγευμα τοπικά στα 8-9 Μποφόρ, ενώ νότια της Πελοποννήσου, η ένταση θα φτάσει και τα 10 Μποφόρ. Πολύ θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν επίσης στην έξοδο του Κορινθιακού προς το Ιόνιο, καθώς και σε περιοχές του Ιονίου. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ χιονοπτώσεις, κατά τόπους σφοδρές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο 09/02, η ένταση των ανέμων θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα στο Αιγαίο, με μικρή εξασθένιση στο Ιόνιο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στα νότια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας. Το βράδυ του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και στη βόρεια Αττική.

Την Κυριακή 10/02, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν πολύ θυελλώδεις, ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της βόρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη 14/02, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά. Νεότερες πληροφορίες θα δοθούν με επόμενα έκτακτα δελτία.


Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στις επιμέρους προγνώσεις της σελίδας, καθώς και στους χάρτες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


www.meteo.gr
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Γράφει ο/η Νίκος Γκίκας στο meteorasis

Έκδοση: 8/2/08, 17.00, ανανέωση: -
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση διαμορφώνεται όσον αφορά τους ανέμους σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι ήδη πνέουν τοπικά σφοδροί - θυελλώδεις στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο καθώς και στο Μυρτώο πέλαγος, αναμένεται να ενισχυθούν περεταίρω φτάνοντας σε εντάσεις θύελλας ή και ισχυρής θυέλλας. Οι ισχυροί άνεμοι, αναμένεται να πλήξουν και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και ανατολικής / βορειοανατολικής Πελοπονήσου, καθώς και την Εύβοια με πιθανότητα καταστροφών μικρής κλίμακας. Αναλυτικά:
Από τις επόμενες ώρες έως και τις 14.00 UTC περίπου της 9ης Φεβρουαρίου:

Σκύρος, Σποράδες, Λήμνος, Σαμοθράκη: Άνεμοι εντάσεως 9-10 μποφώρ αναμένονται, ΒΑ διευθύνσεων. Συνίσταται προσοχή ιδιαίτερα σε σημεία των νησιών όπου ευνοούνται τα καταβατικά ρεύματα. Πιθανές μικροκαταστροφές καθώς οι ριπές των ανέμων θα ξεπερνούν τα 100km/h.
Ανατολική-Νότια Εύβοια/Αττική: ΒΑ Άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφώρ και όσον αφορά τις θαλάσσιες περιοχές (Ν. Ευβοικός κόλπος, Καφηρέας) 10 μποφώρ ενώ τοπικά φαινόμενα καναλισμού στην Νότια Εύβοια θα προκαλέσουν ιδιαίτερα επικίνδυνες ριπές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνίσταται περιορισμός των μετακινήσεων ιδιαίτερα στην περιοχή του Κάβο Ντόρο καθώς και στη νότια/ανατολική Αττική όπου σε συγκεκριμένα σημεία οι ριπές αναμένονται άνω των 100km/h. Στον υπόλοιπο νομό Αττικής και Ευβοίας θα πρέπει οι μετακινήσεις να γίνονται με μεγάλη προσοχή καθώς κι εδώ οι ριπές αναμένονται αρκετά έντονες. Όσον αφορά την Εύβοια, οι ισχυροί άνεμοι θα συνοδευτούν από τοπικά έντονες βροχές καθιστώντας τα φαινόμενα ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Μυρτώο πέλαγος/Δυτικές Κυκλάδες/Ανατολική Πελοπόνησος/Κύθηρα: ΒΑ Άνεμοι εντάσεως 9-10 μποφώρ με ιδιαίτερα επικίνδυνα φαινόμενα καναλισμού στις νότιες ακτές των νήσων καθώς και στην περιοχή των Κυθήρων. Συνίσταται περιορισμός των μετακινήσεων καθώς οι ριπές των ανέμων θα υπερβούν τα 100km/h. Οι ισχυροί άνεμοι θα συνοδευτούν και από πιθανές ισχυρές βροχοπτώσεις καθιστώντας το φαινόμενο ακόμα πιο επικίνδυνο.
Από τις 14.00 UTC περίπου της 9ης Φεβρουαρίου έως και τις 02.00UTC της 10ης Φεβρουαρίου:
Οι συνθήκες σταδιακά διαμορφώνονται ως εξής:


Σκύρος, Λήμνος, Σαμοθράκη: ΒΒΑ Άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφώρ και τοπικά έως και 10 με τη Σκύρο να συνεχίζει να βρίσκεται σε ζώνη μεγάλης επικινδυνότητας.
Ανατολική - Νότια Εύβοια / Αττική: ΒΒΑ άνεμοι που τοπικά θα φτάνουν και τα 9 μποφώρ κυρίως από τη Κύμη και νοτιότερα όσον αφορά την Εύβοια και στα ανατολικά/νότια τμήματα της Αττικής. Οι ριπές αναμένονται επικίνδυνες και συνίσταται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.
Μυρτώο πέλαγος/Δυτικές Κυκλάδες/Ανατολική Πελοπόνησος/Κύθηρα: ΒΒΑ άνεμοι που τοπικά θα φτάνουν και τα 9 μποφώρ κυρίως στη περιοχή των Κυθήρων (γενικά 7-8 ).


Τέλος θα πρέπει να τονιστεί πως στις προαναφερθείσες θαλάσσιες περιοχές το μέσο ύψος κυματισμού θα ξεπεράσει τα 4μ. στην ανοιχτή θάλασσα φτάνοντας στις προσήνεμες ακτές και τα 6-7μ.
Επιπλέον θα πρέπει να αποφευχθούν οι μετακινήσεις στους ορεινούς όγκους της ανατολικής Στερεάς, λόγω των ισχυρότατων ανέμουν που επίσης θα πνέουν εκεί. Όσον αφορά υψόμετρα άνω των 500-700μ (κατά προσέγγιση) οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα συνοδευτούν και από έντονες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια των ωρών που αναφέρονται παραπάνω.
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ & ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ



* Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
* Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
* Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
* Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
* Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)​
 


Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Το Σ/Κ που μας ερχεται θα εχουμε γλεντια:bravo:
Εχω βρει ενα σχετικο αρθρο -αρκετα κουραστικο για κατι Α6 γκουχ γκουχ- οποτε το κραταω για μενα!
 

Μηνύματα
3.385
Reaction score
10
Κυριε ...εσεις με το καιρο.....

Ποτε το βλεπετε να δουμε ηλιο και λιγη ζεστη ?????

Εχουμε και δουλειες στο κηπο.....wall_1

Για μιλα τους εσυ που εχεις τα μεσα σε πρκλ πλυ.....θκς
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Χιονοπτώσεις στην Αττική
Γράφει ο/η Στρατής Βουγιούκας
12.02.08
Σχετική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική από το βράδυ της Τρίτης 12/2 έως το μεσημέρι της Τετάρτης 13/2 με χιονόνερο στην πόλη και τα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές όπου το υψόμετρο ξεπερνά τα 250-300 μέτρα (κυρίως βόρεια προάστια). Τα φαινόμενα θα έχουν ασθενή κατά βάση ένταση και διαστήματα που θα σταματούν, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης είναι αρκετά πιθανή μια νέα έξαρση, οπότε δεν αποκλείεται πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε κεντρικές περιοχές της πόλης. Από το μεσημέρι και μετά οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν και θα υπάρξουν μεγάλα ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Τετάρτη από 3 έως 8 βαθμούς στην πόλη και τα νότια παραθαλάσσια τμήματα του νομού, από 0 έως 3 στα βορεια προάστια και από 2 έως 4 στις υπόλοιπες περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν γενικά με ένταση 5-6 μποφόρ και μόνο στο νότιο Ευβοϊκό θα είναι ενισχυμένοι στα 7 μποφόρ.


Απο το meteorasis
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Ανδρεα ,ευκαιρια!
Να μην πας σπιτι αποψε και να ξενοκοιμηθεις με την δικαιολογια του αποκλεισμου και των σοβαρων εργασιακων υποχρεοσεων αυριο!
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Re: Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Ανδρεα ,ευκαιρια!
Να μην πας σπιτι αποψε και να ξενοκοιμηθεις με την δικαιολογια του αποκλεισμου και των σοβαρων εργασιακων υποχρεοσεων αυριο!
Κατσε να παρω ενα τηλεφωνο επανω να δω τι καιρο κανει...:smoking:
 





Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Re: Ο κακος μας....ο καιρος

τελικά θα δούμε άσπρη μέρα το Σ/Κ στην Αθήνα..??
Σιγουρα ναι!
Το θεμα ειναι να δουμε ποσο παχια θα ειναι οπως του 2004 η οχι:cool_4:
 


Μηνύματα
1.816
Reaction score
339
Φάνη ειλικρινά μου έφτιαξες την διάθεση...αλλά να πω την αλήθεια είμαι λίγο δύσπιστος σε αυτά..μακάρι πάντως να βγεις προφήτης..:)
 


Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Re: Ο κακος μας....ο καιρος

Φάνη ειλικρινά μου έφτιαξες την διάθεση...αλλά να πω την αλήθεια είμαι λίγο δύσπιστος σε αυτά..μακάρι πάντως να βγεις προφήτης..:)
Τα Αμερικανικα και Ευρωπαικα μοντελα συμφωνουν πως η ψυχρη εισβολη θα ειναι σφοδρη.Το κυριο μετωπο θα σκασει στη κεντροδυτικη Τουρκια οπου οι χιονοπτωσεις θα ειναι σφοδρες!Στη ανατολικη Ελλαδα ειναι καθαρα θεμα υγρασιας των νεφων σε ποσοστα για να δουμε ασπρη μερα.Αν ολα πανε καλα θα ζησουμε σκηνες 2004!
Στα βορεια της Αθηνας η θερμοκτασια την Κυριακη δεν θα ειναι + για ολη την ημερα.
Ιδωμεν....
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.603
Μηνύματα
2.865.611
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top