Ο κατακερματισμός της αγοράς και η πληθώρα αντιπροσωπειών

Reaction score
1
  • Ο ειδικός έντυπος τύπος στην χώρα δεν είναι αμιγώς audio. Η audio κοινότητα στην Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει ένα αμιγώς audio περιοδικό. Αυτό φαίνεται και από την πορεία των δύο πιο ιστορικών περιοδικών που πλέον έγιναν ποικίλης ύλης. Η καινούρια προσπάθεια μακάρι να επιτύχει να μακροημερεύσει και να γίνει το περιοδικό της audio κοινότητας.
Σχετικά με την καινούρια προσπάθεια, μπορώ να σου πω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Από ότι βλέπω, συμφωνούμε και εδώ.
Δεν είδα να διαφωνείτε και πουθενά. Ο Βαγγέλης λέει λογικά πράγματα, το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, μπας και εξυγιανθεί ο κλάδος. Διότι ο κλάδος θα εξυγιανθεί ξεκινώντας από τον εμπορικό κομμάτι και όχι από τα περιφερειακά σκέλη του, όπως πχ ο ειδικός τύπος ή τα φόρα...

Reaction score
1
  • Ο διαδυκτιακός τύπος για το audio εκπροσωπείται από ένα δικτυακό τόπο όχι όμως με υψηλή αναγνωσιμότητα. Επίσης υπάρχουν και δύο forums με audio-video προσανατολισμό, που όμως και αυτά δεν μπορούν να σταθούν αμιγώς στο av και έτσι παρατηρείται οι εκτός av κατηγορίες να παρουσιάζουν μεγαλύτερη θεαματικότητα από όλες τις υπόλοιπες μαζί. Οι audio κατηγορίες παρουσιάζουν από μηδαμινή συμμετοχή στο ένα μέχρι σχεδόν μηδαμινή στο άλλο. Βέβαια εκεί υπάρχουν άλλα προβλήματα που δεν είναι της παρούσης.
Επί ετών AV Forum, οι κατηγορίες High End και Audio πηγαίνανε φισέκι. Τώρα έχει πέσει λίγο η κίνηση (όσον αφορά τα συγκριτικά και τις περιγραφές εντυπώσεων), όχι όμως και η αναγνωσιμότητα. Με άλλα λόγια, αυτοί που διαβάζουν τα όσα γράφονται στην High End και στην Audio, είναι οι ίδιοι και ίσως περισσότεροι, αλλά δυστυχώς δεν παίρνουν την απόφαση να πατήσουν το κουμπί του submit, για λόγους που πολλές φορές έχουμε συζητήσει εδώ μέσα.

Πιστεύω ότι αν ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τις μηχανές και τα συγκριτικά και περιορίσουμε τις ανακοινώσεις (στυλ δελτίων τύπου), θα δούμε πολλούς από αυτούς που μας διαβάζουν, να αρχίσουν να γράφουν κιόλας.

Reaction score
1
  • Το audio consulting σαν ανεξάρτητη υπηρεσία είναι στα σπάργανα αν όχι ανύπαρκτη. Οι πωλητές όμως και οι αντιπρόσωποι παρέχουν υπηρεσίες consulting, μη έχοντας τις περισσότερες φορές τα προσόντα ή κινούμενοι από συμφέροντα.
  • Η αγορά είναι σε μικρό μεν βαθμό, αλλά βαίνει αυξανόμενη η επιρροή της από τις διαδυκτιακές πωλήσεις. Το διαδίκτυο πλέον επηρεάζει σημαντικά την τιμολογιακή πολιτική όλων των εισαγωγέων.
  • Ανεξαρτησία-συμπόρευση αγοράς av και αγοράς audio. Η αγορά av παίρνει σημαντικό κομμάτι της audio.
  • Δεν έχει εμφανισθεί εξειδικευμένο μάρκετινγκ στον έντυπο και τον διαδικτυακό τύπο, ούτε στην τηλεόραση αλλά ούτε και στα διάφορα market places (sites, ΜΜΜ, γήπεδα, δρόμοι κλπ).
  • Εκθέσεις υπάρχουν 2 και είναι ετήσιες.
  • Δεν υπάρχουν audio parks.

Γνωστά τα παιχνίδια, από τις πολλές αντιπροσωπεύσεις κάποιες μάρκες να θάβονται και κάποιες να υπερπροβάλλονται όχι πάντα με γνώμονα την ποιότητα.
Αλήθεια υπάρχουν επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα ποσά που χρειάζονται για να ιδρύσουν επιχειρήσεις γίγαντες στο audio;
* Τα περισσότερα στοιχεία προέρχονται από μελέτες που έγιναν από επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν να δημιουργήσουν σχήματα στο εν λόγω αντικείμενο, που είχα πρόσβαση λόγω επαγγέλματος. Όλες ήταν πελατών μου.
Συμφωνώ και εδώ.

Γενικώς συμφωνούμε σε όλα και η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ δεν στάθηκα μόνο στην περιγραφή των χαρακτηριστικών της αγοράς, αλλά προχώρησα και στα επακόλουθα αυτών.

Το θέμα είναι, όπως λέει ο Νίκος, τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Κατά την γνώμη μου... τίποτα. Απλά θα περιμένουμε να δούμε πότε θα αλλάξουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά από αυτά που ανέφερε ο Βαγγέλης και βλέπουμε.

Reaction score
7
Νικόλα εδώ,
Κατά την γνώμη μου... τίποτα. Απλά θα περιμένουμε να δούμε πότε θα αλλάξουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά από αυτά που ανέφερε ο Βαγγέλης και βλέπουμε.

συμφωνούμε απόλυτα. Η αγορά θα καθορίσει την πορεία. Επίσης ναι στο high fidelity, αναφέρομαι και φυσικά εύχομαι ολόψυχα να γίνει το περιοδικό της κοινότητας. Θα διακινδύνευα και κάποιες συμβουλές αν μου επιτρέπεις;
1. Αυξήστε την τιμή σε επίπεδα που θα σας επιρέψουν να είστε οικονομικά ανεξάρτητοι.
2. Οι δημοσιογράφοι να είναι αποκλειστικοί, ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς.
3. Τεστ, με τεχνοκρατική ερμηνεία των μετρήσεων και παράθεση ακουστικών εντυπώσεων απο περισσότερους απο ένα δημοσογράφων του περιοδικού.
4. Αποψη των δημοσιογράφων του περιοδικού του καθένα ξεχωριστά που στέκεται ανάμεσα στον ανταγωνισμό η συσκευή.

Εγώ ανέφερα τα γεγονότα της αγοράς. Οσο για τα site δεν το έγραψα απο το κεφάλι μου.
Αντρέα μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα και μου απαντάς βγάζοντας έξω τους βασικότερους παράγοντες, δηλ. Η hi-end και η audio μαζί έχουν 35400 posts και η δίχως όρια και θέμα 115300, είναι αμιγώς audio:(ας αφήσουμε απέξω την θεματολογία, ας μην τη κρίνουμε τώρα.). Και για να καταλάβω δηλαδή, λύθηκε το πρόβλημα στην hi-end, όλα καλά καμωμένα;

Η θέση μου είναι σαφέστατη. Οχι σχήματα μαμουθ, μονοπωλιακά και τετραστίων επενδύσεων. Μικρά, ευέλικτα σχήματα, σωστά οργανωμένα και προσανατολισμένα στην καθετοποίηση της αγοράς. Η γεωγραφική ανακατανομή είναι ουτοπία και ανεδαφική. Επίσης ανάπτυξη του audio consulting με αξιοποίηση πολλών audio advisors. O ειδικός τύπος έντυπος και ηλεκτρονικός πρέπει να αναβαθμισθεί και φυσικά να παίξει σωστά τον φυσικό του ρόλο και μεχρι εκεί. Φυσικά αυτά είναι απόψεις και δεν μένει παρά να δούμε αν θα επαληθευθούν και απο την αγορά.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Δεν είδα να διαφωνείτε και πουθενά. Ο Βαγγέλης λέει λογικά πράγματα, το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, μπας και εξυγιανθεί ο κλάδος. Διότι ο κλάδος θα εξυγιανθεί ξεκινώντας από τον εμπορικό κομμάτι και όχι από τα περιφερειακά σκέλη του, όπως πχ ο ειδικός τύπος ή τα φόρα...
Δηλαδη πως ;;

Εμεις οι "μικροι" θα παραδωσουμε οικιοθελως τις αντιπροσωπειες μας στην ORPHEUS AUDIO ;;;

Reaction score
0
Απάντηση: Ο κατακερματισμός της αγοράς και η πληθώρα αντιπροσωπειών

Αν σε συμφέρει, γιατί όχι

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Το προβλημα δεν ειναι οι πολλοι μικροι αντιπροσωποι αλλα η καθε απιθανη μαρκα , του καθε απιθανου γκαραζοϊδιοκτητη hiendα κατασκευαστη , που εχουν κατακλυσει την παγκοσμια αγορα .

Ξερετε τι σημαινει αυτο ;;; Οτι πολλοι , παρα πολλοι , καταλαβαν οτι υπαρχει "φαι" και πλακωσαν να το φανε . Επισης σημαινει οτι μας επιαναν τοσο πολυ τον ποπο οι μεγαλες η οι μικρες αλλα καταξιωμενες εταιρειες που ειναι δυνατον δυο τρεις φοιτητες σ ενα γκαραζ να πιασουν και αυτοι ποπο ....παγκοσμιως !!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
......ξεχασα και τον αλλο "μεγαλο" του χωρου , την Βαρδινογιαννεϊκη AUDIOVISUAL .

Reaction score
0
Απάντηση: Ο κατακερματισμός της αγοράς και η πληθώρα αντιπροσωπειών

Απ την ώρα πάντως που μπήκε η AUDIOVISUAL στον χώρο, έπεσαν κατά πολύ οι τιμές.
Ζορίστηκαν κάποιοι και απ το 50-60% κέρδος, έπεσαν στο 40%. Κάτι είναι κι αυτό.
Μακάρι να έπαιρνε κι άλλες εταιρείες η AUDIOVISUAL.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Ο κατακερματισμός της αγοράς και η πληθώρα αντιπροσωπειών

Απ την ώρα πάντως που μπήκε η AUDIOVISUAL στον χώρο, έπεσαν κατά πολύ οι τιμές.
Ζορίστηκαν κάποιοι και απ το 50-60% κέρδος, έπεσαν στο 40%. Κάτι είναι κι αυτό.
Μακάρι να έπαιρνε κι άλλες εταιρείες η AUDIOVISUAL.
Τις FERRARI δεν βλεπω να ριχνει και εχω αγχωθει ....:happy_5: :happy_5:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Ο κατακερματισμός της αγοράς και η πληθώρα αντιπροσωπειών

Τις FERRARI δεν βλεπω να ριχνει και εχω αγχωθει ....:happy_5: :happy_5:

:cool_4: :cool_4: :cool_4: :crazy_2: :crazy_2: :crazy_2:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Δηλαδης ο Αντρεας παντα υπαλληλος να μεινει ;;; Αν κανει και κανενα μαγαζι να μην παρει και καμια αντιπροσωπεια ;;;

θα χαλασει την προσπαθεια εξυγιανσης της αγοραααας ;;;;

Reaction score
384
Κλασική ελληνική ανασφάλεια... Να γίνουμε ΟΛΟΙ αφεντικά. :happy_4:
Μπα, και στην Αγγλια ετσι ειναι...ολοι manager λεγονται.
Η καθαριστρια ειναι floor-manager, κλπ.
Φορανε ταμπελακια στα ρουχα τους, και η τελευταια λεξη ειναι παντα manager.
Παγκοσμιο φαινομενο ειναι!

By the way, τα demo κομματια εχουν τουλαχιστον 50% εκπτωση απο τους αντιπροσωπους (εδω παντα). Χωρις κομματια demo, σωστη δουλεια δεν γινεται. Πουλωντας μηχανηματα μεσα απο το φυλλαδιο μονο, ειναι σα να παιρνεις τηλεφωνο για pizza!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.409
Δώστε μου καλά λεφτά και βάλτε μπροστά από το όνομα ότι τίτλο θέλετε! :happy_9:

Μετά από μια ηλικία καταλαβαίνεις ότι οι τίτλοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι μόνο για παρηγοριά. :cool_3:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524