Ο κόσμος της μπομπίνας

Reaction score
0
Απάντηση: Ο κοσμος της μπομπίνας....

ας βαλω και εγω τα δικα μου σονυ τσ 105 και πιονεερ 1020λ.

Reaction score
1.815

Super! Βγάλε και καμιά φωτό και ρίχτες στο αντίστοιχο θέμα με τα γραφτήρια: "click" :thumbsup:

Reaction score
677

Ακουσα χθες σε ενα φιλο μια μπομπινα technics αναβαθμισμενη πανω σε metric lio 8 και τελικο krell 402evo και επαθα την πλακα μου. ΚΑΜΙΑ αλλη πηγη (cd,σκληρος,πικαπ με παραλληλο βραχιονα και κεφαλη lyra helicon)που ακουσα παραλληλα δεν καταφερε ουτε καν να την πλησιασει. Και οπως λενε και οι αμερικανοι...nothing sounds like tapes.Δυστυχως ομως οι μπομπινοταινιες ειναι απλα απλησιαστες.Για να κανεις μουσικο υλικο με ταινιες πρεπει να εισαι ο Λατσης.

Reaction score
1.815

Ακουσα χθες σε ενα φιλο μια μπομπινα technics αναβαθμισμενη πανω σε metric lio 8 και τελικο krell 402evo και επαθα την πλακα μου. ΚΑΜΙΑ αλλη πηγη (cd,σκληρος,πικαπ με παραλληλο βραχιονα και κεφαλη lyra helicon)που ακουσα παραλληλα δεν καταφερε ουτε καν να την πλησιασει. Και οπως λενε και οι αμερικανοι...nothing sounds like tapes...
Οι μπομπίνα έχει το πραγματικό αναλογικό άκουσμα. Είναι απλά... ΑΛΛΟΥ!
Το σήμα έχει ροή και δε σου δείχνει με τίποτε ότι υπάρχει ψηφιακή χροιά, ακόμη κι αν κάνεις την εγγραφή από ψηφιακό αρχείο μέσω dac.

...Δυστυχως ομως οι μπομπινοταινιες ειναι απλα απλησιαστες.Για να κανεις μουσικο υλικο με ταινιες πρεπει να εισαι ο Λατσης.
Έλα ρε συ!
Τα παραλές τώρα...

Reaction score
8.905

Ακουσα χθες σε ενα φιλο μια μπομπινα technics αναβαθμισμενη πανω σε metric lio 8 και τελικο krell 402evo και επαθα την πλακα μου. ΚΑΜΙΑ αλλη πηγη (cd,σκληρος,πικαπ με παραλληλο βραχιονα και κεφαλη lyra helicon)που ακουσα παραλληλα δεν καταφερε ουτε καν να την πλησιασει.
Με “κάθετο” και με βελόνα SAS η Technics... θα άκουγες άλλα πράγματα...:rolleyes: :laugh:

Reaction score
8.905

Ωραιο βιντεο για τον κοσμο της μπομπίνας!
Βρε Χρήστο ντροπή... εάν πας στο 17:33... τι ιντερκονέκτ φτηνιάρικα είναι αυτά που χρησιμοποιεί...
:biggrin:

Reaction score
677

Η συγκεκριμένη μπομπίνα είναι αρκούντως τροποποιημένη από Αμερική. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ανάλυση της. Έπαιζε σαν ψηφιακό αρχείο υψηλής ανάλυσης με αναλογική χροιά και ροή. Μαγεία ...!!!

Reaction score
0

ειναι και θαυμα οφθαλμων μονο να τα βλεπεις να γυρνανε χε χε χε.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Που βρίσκουμε μπομπίνες βρε παιδιά; Κάθε μπομπινόφωνο θέλει το δικό του τύπο ταινίας ή ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει;

Reaction score
578
Αν και η μπομπίνα έχει τα προβλήματα της [ύπαρξη ταινιών, δύσκολη αποκατάσταση βλαβών ] , έχει [σε υψηλές μόνο ταχύτητες ] μαγικό ήχο. Οι προγεγραμμένες αμερικανικές μπομπίνες , λέγεται πως προέρχονταν κατευθείαν από master tape. Να είναι άραγε αλήθεια;

TGD

Reaction score
10.601
Πάντως η γερμανική εταιρία ΑΑΑ άρχισε την επανέκδοση ηχογραφήσεων σε R2R. Επίσης η Nagra σκοπεύει να ξαναβγάλει μπομπινόφωνο, γιατί υπάρχει ζήτηση. Τέλος κάποιος έχει αγοράσει το εργοστάσιο που έφτιαχνε η BASF τις ταινίες και θα ξαναρχίσει την παραγωγή. Υπάρχει μια τάση για αναλογική παραγωγή σε νέους δίσκους, οπότε υπάρχει αγορά.

Reaction score
1.285
Στην αποθήκη του σχολείου ( 1ο Δ.Σ Μεγαλόπολης ) βρήκα ένα μπομπινόφωνο ( μικρό 4 track ) με μια μπομπίνα μέσα !
Επίσης βρήκα πολλά παλιά ( γραφομηχανές προτζέκτορες κτλ ) και ένα παλιό πικαπ !
Αναμένω το ΟΚ από την διεύθυνση για να τα βγάλω και να τα επεξεργαστώ ! Είναι σίγουρα από το 1960 και κάτι θα υπάρχει μέσα στην μπομπίνα !
Με μπριζώσατε

Reaction score
0
Καλησπέρα κόσμε της μπομπίνας!!! είμαι καινούριο μέλος ! Έχω ένα Revox A-77 και κάποιες μπομπίνες γραμμένες ,ενώ χρειάζομαι άδειες ,ή σε πολύ καλή κατάσταση γενικά, για να μη χρειαστεί να χαλάσω κάποια παλιά ... Όσο κι αν μη μου αρέσουν κάποιες απο αυτές (βέβαια ανάμεσα τους υπάρχουν και διαμάντια) σέβομαι το υλικό και τον χρόνο που κάποιος αφιέρωσε για να τις γράψει! πρόκειται για ηχογράφηση κάποιων δειγμάτων ήχου με σκοπό τη χρήση τους σε μουσική παραγωγή λόγω "ζεστασιάς" του ήχου ..έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω κάτι?

Reaction score
715
Καλησπέρα κόσμε της μπομπίνας!!! είμαι καινούριο μέλος ! Έχω ένα Revox A-77 και κάποιες μπομπίνες γραμμένες ,ενώ χρειάζομαι άδειες ,ή σε πολύ καλή κατάσταση γενικά, για να μη χρειαστεί να χαλάσω κάποια παλιά ... Όσο κι αν μη μου αρέσουν κάποιες απο αυτές (βέβαια ανάμεσα τους υπάρχουν και διαμάντια) σέβομαι το υλικό και τον χρόνο που κάποιος αφιέρωσε για να τις γράψει! πρόκειται για ηχογράφηση κάποιων δειγμάτων ήχου με σκοπό τη χρήση τους σε μουσική παραγωγή λόγω "ζεστασιάς" του ήχου ..έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω κάτι?
Ρίξε μια ματιά. Έτυχε να το δω προχθές που χάζευα.

http://www.aggeliopolis.gr/anatolik...ια_για_Μπομπινοφωνα___Κιν__Μηχαν_13158160.htm

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm