Ο πιο "μουσικός" πολυκάναλος?

stv

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Είμαι νέο μέλος αν και παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό το forum.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων σκοπεύω να στήσω κι εγώ το δικό μου home cinema και θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας στο θέμα ενισχυτής (και ηχεία).

Αρχικά να διευκρινίσω ότι το σύστημα προορίζεται για 70% (μπορεί και παραπάνω) αναπαραγωγή μουσικής και 30% ταινίες. Επίσης δεν υπάρχει η οικονομική πολυτέλεια απόκτησης 2 ξεχωριστών σετ ενισχυτών-ηχείων (Στερεο και AV), και γι αυτό το λόγο θα ήθελα αν γίνεται, και με τους όποιους συμβιβασμούς επιφέρει αυτό, να τα συνδυάσω και τα 2 σε έναν ενισχυτή. Σε μία μονάδα η οποία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και σε αναπαραγωγή μουσικής.

Ποιος πολυκάναλος πιστεύετε έχει αυτά τα προσόντα? Με ενδιαφέρει ο ουδέτερος(προς το ζεστό) ήχος, σε καμία περίπτωση ψυχρός και άτονος. Από την άλλη δεν θα ήθελα να είναι χρωματισμένος έντονα, αλλοιώνοντας την μουσική.

Τέλος να πω ότι έχω σε μεγάλη εκτίμηση τα μηχανήματα της Marantz, παλιότερα που το είχα ψάξει λίγο είχα ακούσει πολύ καλά λόγια. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, μιας και με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο φορουμ δεν είδα να τα προτείνουν και πολλοί, γιατί έτσι? Δεν θεωρείται πλεόν σαν εταιρία αξιόπιστη? Από ήχο δεν είναι καλοί?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας και την όποια βοήθεια!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Ο πιο "μουσικός" πολυκάναλος?

H Marantz παντα ειναι ενα brand με μουσικο χαρακτηρα.
Οπως και η NAD, η ΗΑRMAN/KARDON κ.λ.π.
Πες μας αν θελεις λιγες πληροφοριες για τον χωρο σου και τα ηχεια που σ αρεσουν.

stv

Reaction score
0
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

O χώρος μου είναι περίπου 6.5x4 , τώρα για ηχεία να σου πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει οπότε δεν ξέρω ποια μου αρέσουν! :121::120:
Μπορώ όμως να σου πω την μουσική που ακούω αν αυτό βοηθάει...
Λοιπόν... grunge, alternative, stoner, hardcore, post-rock, post-metal, λίγο ambient/IDM και λίγο Jazz (παλιότερη).

Ελπίζω να βοήθησα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Και τωρα κατι αλλο σημαντικο.
Ποσα περιπου θες να διαθεσεις?

stv

Reaction score
0
Χμμμμ... αυτό είναι ένα θέμα μιας και αυτό την καιρό δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη άνεση.

Ας πούμε για αρχή το πρώτο (και εφικτό) σκαλοπάτι να είναι στα 1000 ευρώ (ενισχ+ηχεία) και το 2ο (αν βρεθεί κάτι αρκετά καλύτερο) γύρω στα 1500-2000.

Γνωρίζω ότι για να έχεις σοβαρό ήχο πρέπει να δώσεις μερικές/πολλές χιλιάδες ευρώ. Αυτό προς το παρών με το τωρινό budget, δεν παίζει σαν επιλογή. Αν υπάρχει κάτι αξιόλογο (και με πιο "μουσικό προσανατολισμό") στα παραπάνω χρήματα ευχαρίστως να το ακούσω. :123:

Reaction score
50
Αν και καταλαβαίνω ότι θες να πας σε πολυκάναλο σύστημα, απλά να αναφέρω ότι μια εναλλακτική (μια και δίνεις βάρος στη μουσική) θα ήταν η εξής: να έπαιρνες έναν ολοκληρωμένο με είσοδο για τα τελικά στάδια (δηλ. να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τελικός) μαζί με ένα ζεύγος ηχείων. Έτσι από μουσική θα είσαι super και μπορείς στο μέλλον ν' αναβαθμίσεις σε πολυκάναλο set up με προσθήκη ενός (φθηνού) A/V και των λοιπών ηχείων.

stv

Reaction score
0
Καλή ιδέα, ίσως να είναι και σωστότερη για τις ανάγκες και το budget μου.

Καμια πρόταση για ενισχυτή ολοκληρωμένο με είσοδο για τα τελικά στάδια + ηχεία?

Reaction score
0

δηλ για να καταλαβω μπορουμε να συνδεσουμε μ εναν av ενισχυτη , εναν ολοκληρωμενο για να παιζει τα κυριως εμπρος ηχεια? κ μπορουμε αν γινεται αυτο να συνδεσουμε ενα cd player στον ολοκληρωμενο κ ν ακουμε καλυτερο δικαναλο συστημα?

stv

Reaction score
0
Καμία πρόταση? Δεν υπάρχει τίποτα αξιοπρεπές σε αυτή την κατηγορία χρημάτων?

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ο πιο "μουσικός" πολυκάναλος?

δηλ για να καταλαβω μπορουμε να συνδεσουμε μ εναν av ενισχυτη , εναν ολοκληρωμενο για να παιζει τα κυριως εμπρος ηχεια?
Ναι, το κάνουμε όταν ο ολοκληρωμένος που έχουμε μάς δίνει τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουμε ως τελικό ενισχυτή. Και το κάνουμε όταν ο τελικός είναι σχετικά δυνατός, για να μην έχουμε πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε ισχύ από τον πολυκάναλο ολοκληρωμένο.

κ μπορουμε αν γινεται αυτο να συνδεσουμε ενα cd player στον ολοκληρωμενο κ ν ακουμε καλυτερο δικαναλο συστημα?
Συνήθως το cd player, όπως και οι υπόλοιπες πηγές, είναι συνδεδεμένο στον πολυκάναλο, και ο ολοκληρωμένος (ως καλύτερος από τον πολυκάναλο) απλά ενισχύει το σήμα που παίρνει από την preout του πολυκάναλου.

Reaction score
0
Οταν εχουμε ολοκληρομένο που μπορει να χρησιμοποιηθει και ως τελικος καλα ειναι το cd player να το συνδέσουμαι στον ολοκληρομενο και όχι στον av.

Reaction score
50
Οταν εχουμε ολοκληρομένο που μπορει να χρησιμοποιηθει και ως τελικος καλα ειναι το cd player να το συνδέσουμαι στον ολοκληρομενο και όχι στον av.
Συμφωνώ. Έτσι έχουμε αμιγώς δικάναλο σύστημα και το σήμα κάνει την ελάχιστη διαδρομή απ' την πηγή ως τα ηχεία. Εν γένει όσα περισσότερα παραμβάλλονται (ειδικά όταν δε χρησιμεύουν σε κάτι) τόσο χειρότερο είναι για την απόδοση.

Reaction score
0
καλημερα ,επειδη με εκφραζει και εμενα το θεμα και χωρις να εχω τις πολλες τεχνικες γνωσεις ,ποιος ενισχυτης εχει αυτα τα χαρακτηριστικα και εχει και ραδιο?ευχαριστω.

stv

Reaction score
0
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για τις προτάσεις σας!

Μετά από μια εβδομάδα, 520 views και τόσες προτάσεις, ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω, τι να πρωτοακούσω! Η βοήθειά σας είναι πραγματικά ανεκτίμητη! Η συμβολή σας καταλυτική!

Να είστε όλοι πάντα καλά και να χαίρεστε τα ηχοσυστήματά σας!

Reaction score
50
Φίλε μου δεν υπάρχει λόγος ούτε ν' απογοητεύεσαι τόσο γρήγορα ούτε να γίνεσαι ειρωνικός φυσικά :107:

Λοιπόν βρήκα ένα παλιότερο thread που, νομίζω, θα σε βοηθήσει ιδαίτερα στην αναζήτησή σου. Αναφέρει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά ακόμα κι αν αυτές δεν είναι στο budget σου, μπορείς να δεις και κάτι οικονομικότερο στις εταιρίες που προτείνονται, το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες σου.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=40741

Reaction score
0
για να επανελθω στο θεμα, ο ανθρωπος ρωτησε καποια ιδεα καποια γνωμη για εναν av που ομως η χρηση του θα ειναι περισσοτερο για μουσικη χωρις να θελει να αποκλεισει τις ταινειες.αν ηθελε 6 μηχανηματα και 12 ραφια για να κανει την δουλεια του φανταζομαι θα ειχε αλλο θεμα η ερωτηση του.
να ρωτησω εγω μεταξυ yamaxa 1900, denon 3808 pioneer lx71,onkyo ....ειναι καποιος ποιο μουσικος?

Reaction score
50
Δεν κατάλαβα πού ακριβώς προτάθηκαν 6 μηχανήματα (που να παίζουν ταυτόχρονα). Αν το είδες κάπου μέσα στο thread παρακαλώ να μας το επισημάνεις. Αντίθετα δόθηκε μια εναλλακτική για έναν ολοκληρωμένο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τελικός σε συνδυασμό με A/V. Αν σου φαίνονται πολλά κι αυτά τα μηχανήματα νομίζω δε σε αναγκάζει κανείς να τ' αγοράσεις. Όμως μπορεί να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο, συνεπώς δε βλέπω να έχουμε ξεφύγει καθόλου απ' το θέμα του thread.

Τώρα, για τους ενισχυτές που αναφέρεις, ο πιο μουσικός νομίζω είναι ο Denon. Παρόλαυτά, αν κοιτάξεις προς Marantz μεριά, ίσως βρεις κάτι ακόμα καλύτερο σε απόδοση δικάναλου προγράμματος.

Reaction score
0

Για μουσική: Denon, Marantz, Yamaha

Για ταινίες: Pioneer, Onkyo

Οι Harman είναι κάπου στη μέση....:126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872